2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar kızım dün sabah azcık kaka yapmıştı şu ana kadar tekrar yapmadı dün mama kullanmıştım onun etkisiyle mi bozuldu acaba ne zamana kadar beklemeliyim?
Kocaman bir göbeğim var. Doktor daha rahim üstte o yüzden toparlayacak daha dedi ve çıt çıt li korse kullanmamı tavsiye etti şu an kullanmam tabi..ama baya ağır hissediyorum göbeği öyle ki 1 saatligine uzanayim hemen doğrulmam zorlaşıyor sancı zaten oluyor elimde karnımin tutarak ve bastırarak kaljabiliyorum bir iki tur atıp ancak doğruluyorum hayirlisiyla bi geçse de..
Kaç günlük canım bebeğin
Mamada etkilemiş olabilir ama takip etmek lazım
Ben korseyi 3. Gün kullanmaya başladım korse daha rahat hareket etmeni sağlar tavsiye ederim

Benim oglumun 1 hafta icinde düştü canim tam olarak kacinci günde oldugunu hatırlamıyorum banada erkenmi acaba diye gelmişti ama sorun olsaydi doktor soylerdi diye düşünüyorum 45 gun oldu bi aksilik olmadi cok şükür bebekten bebege gore degisiyor demekki

canim benim kizimin 4 gunlukken dusmustu hic bir sorun olmadi

Keşke bizimki de erken düşse.kucuk oglumunki 13.gun düşmüştü, bu defa 8.gun oldu hala düşmedi bizimki ,hatta kardeşimin oglumunki 3.gun düşmüştü..banyo yaptırmak için göbeğin düşmesini bekliyorum.gobek dezenfekte spreyi yazmis doktor aldım ama düşmesine pek yardımcı olmadı sanki.

Sağolun kızlar cevaplar için içim rahatladı valla bişey olcak gobuse diye korkuyordum.. buraya yazdıktan 1 saat sonra baktım ki dusuvermis :)

@merymm92 gözünüz aydın canım Allah analı babalı büyütsün:)

Kaç günlük canım bebeğin
Mamada etkilemiş olabilir ama takip etmek lazım
Ben korseyi 3. Gün kullanmaya başladım korse daha rahat hareket etmeni sağlar tavsiye ederim
Canim salı günü doğdu bugün 6. Günü inşallah düzelir ya..Bu sıkıntıyı çizerler başka bişey bozuluyor..
Peki korse sıkıştırip içteki ya da dıştaki dikişler zarar vermez mi.. Bu arada benim bu dikis diğerinden daha uzun olmuş onu farkettim..dün doktor dikisin.Bandaj ini çıkardı. Hemen duşa girebiliyor muyuz artık. .sormadım soylemedi de doktor

Süt düğümlenmesi yaşayanımız olursa beyaz lahanayı tavsiye ederim. Bildiğimiz şu dolma yaptığımız beyaz lahana var ya. O lahananın yapraklarını ayırıyorsun, çanak gibi yaprakcıklar oluyor elinde. Güzelce yıkayıp dondurucuya koyuyorsun, çok bekletmeyeceksiz ama. 1-2 saat yeterli, sadece donacak çok pörsütmeyeceksiniz. Sonra dondurucudan çıkarınca göğsüne koyup üzerine de bir havlu koyuyorsun, göğüsteki sütü çekiyor. Ben ölü doğumum sonrası göğsümdeki sütü böyle boşaltmıştım. Doğrusu o soğuk lahanayı göğsüne koyunca ilk başta için çekiliyor ama sonra rahatlıyorsun.
Breast engorgement deniyor süt düğümlenmesine ingilizcede, "breast engorgement and white cabbage" aratınca bu beyaz lahana tavsiyesini görebilirsiniz. Ben de yabancı sitelerden okuyup öğrenmiştim. Süt düğümlenmesi; sütün fazla olması, tam boşaltılmaması durumunda göğüste kanalları tıkaması. Değil akşamdan sabaha sabahtan öğlene olabiliyor ya bu iş. Süt bir anda inince çocuk da tam ememiyorsa pat diye kalıyorsun. Ben ölü doğum sonrası gece iyiydim sabah ağrıdan ağlıyordum. Doğumdan hemen sonra da değil 2-3 gün sonra olmuştu. Kocaman oluyor göğüslerin, sağmak istesen yapamıyorsun çünkü elleyince acıyor için gidiyor.. Zaten oğlumda yaşadığımda da sağamamıştım çünkü dokunamamıştım ki kendini zorlayıp sağsan da damla damla geliyor boşalmıyor sadece acı çekiyorsun.. Bu lahana ile biraz süt akmaya başlayınca hassasiyet geçip göğüslerine dokunabilecek hale gelince bebeği emzirip ardından pompa ile göğüslerini tamamen boşaltmak kolay oluyor. Ben korkumdan oğlumda her emzirme sonrası pompa ile sağmıştım bunu yaşadıktan sonra. Hem süt düğümlenmesi vs yaşamanı engelliyor tamamen boşaltmak, hem de her emzirmede göğüslerinin ikisini de boşaltırsan sütün artıyor. Ve 1 saat sonraya tekrar doluyor, olmadı sağdığınızı verirsiniz ama garip şekilde gerek kalmıyor çünkü vücut zaten siz boşalttıkça daha çok süt üretmeye başlıyor.
Yazdığınız bir çok şeyi not alıyorum teşekkürler şimdiden.

Canim salı günü doğdu bugün 6. Günü inşallah düzelir ya..Bu sıkıntıyı çizerler başka bişey bozuluyor..
Peki korse sıkıştırip içteki ya da dıştaki dikişler zarar vermez mi.. Bu arada benim bu dikis diğerinden daha uzun olmuş onu farkettim..dün doktor dikisin.Bandaj ini çıkardı. Hemen duşa girebiliyor muyuz artık. .sormadım soylemedi de doktor
Korse zarar vermiyor canım çok fazla sıktırma ben bedenimden bi beden büyük korse kullanıyorum çok rahat ediyorum
Brandajın çıktığı ilk gün banyo yaptım ben sadece oturmaman gerekiyor birde dikiş bölgesini özellikle yıkamıyorum dokunmuyorum oraya hiç

Kızlar sinüzitim azdı burun tamamen tıkalı başım zonkluyo vucüdumda kırgınlaşmaya başladı yarın doktor randevum var zaten normalde ben bu duruma düştüğümde antibiyotiksiz iyileşemem hayırlısıyla bi doğursaydık bebişleimizi inş benim bu durumum epidurali etkilemez
Sinuzit olduguna eminsen, papatya çayı demle, burun spreyi sisesine koyup bol bol çek burnuna. Çok güzel boşaltıyor. Geniz akintisi varsa da, tuzlu suyla gargara yapabilirsin

kixlae benmde kahve lekelenmelerm ve akintlrm devam edyr bugun braz is yaptm ondan sanrm :110: ama oglum hareketlernde sikinti yok bilemdm boyle olupndoguma giden var mi mihim bsy drgldr sanrm salai kontrlm var ama

parle parle canım benim de öyle oldu 3 ya da 4 günlüktü Dr kontrolümüz de vardı sordum 24 saat yapmazsa getir demişti çok şükür 24. saatte kakasını yaptı oğlum.
Benim normal doğum eve geldiğimin ertesi günü başladım korse ye yatarken çıkarıyorum

Ah canim tek basina olunca sogukkanliolmak lazim ben aglasam o aglasa halimiz ne olacak cok gozumun pinarina geldi yaslar ama aglicak zaman yok sabretmek gerek en azindan 3 ay sabir bizlerde boyle buyuduk. Sutunun gelmesine cok sevindim canim bol bol emzir bebisini ve o meme acisindan bile keyif almaya bak benimde sol memem fena aciyor lansinoh krem kullaniyorum nispeten daha iyi

Allah yardımcın olsun. Annem yanımda olduğu halde ben bu haldeyim yalnız olsam napardım bilmiyorum.

Lohusalık sendromuyla nasıl başa çıkmaya çalısıyosunuz. Bebeğim 4 günlük oldu ben özellikle akşamları çok daralıyorum. Nefes alamıcak gibi olup ağlama krizine giriyorum. Eve kapnmış herşry üstüme geliyo geibi oluyo. Varmı bu durumda olan arkadaşlar napmam lazım. Üzüntüm bebeğimide etkilicek diye korkuyorum

Sinuzit olduguna eminsen, papatya çayı demle, burun spreyi sisesine koyup bol bol çek burnuna. Çok güzel boşaltıyor. Geniz akintisi varsa da, tuzlu suyla gargara yapabilirsin
Çok sağol canım evde papatya çayı bitki olarak yok da poşet çay şeklinde var onunla bi deneyeyim yoksa yarın alırım aktardan

K karayipkorsani benim esimde var sinuzit cok agrili geciyor gercekten eger papatya yoksa en azindan yarina kadar rahatlamak icin suyun icine biraz vicks koy kaynat onun buharini cek burnundan cok rahatlatiyor en azindan yarin papatya alincaya kadar rahat edersin

Merhaba kızlar malum bebisden dolayı artik giremiyorum hatta yazılanları bile okuyamiyorum ama cok sıkıntıdayım bebegim cok gazli surekli aglamiyor ama emzirdikten sonra hep rahatsiz kıvraniyor ustten gazini cıkariyorum ama genelde alttan cok gaz cıkariyo. Cıkaramazsa uykuya bile gecemiyor surekli mızildaniyo. Gece uykumuz zaten yok emziriyorum yatiriyorum 5 dk uyuyo mızıldaniyo pıs pislıyorum yine daliyo 5 dk sonra yine ayni uyuyamiyo gazdan. Tabii ben zombi gibi cünkü günduzleride ayni uyuyo ama yaninda biri olucak uyandikca pıspislicak yada kucakta napıcami bilemiyorum metsil kullaniyorum rezene iciyorum yediklerime dikkat ediyorum ama ayni mesela ben kabizsam o gun oda kabiz ben ishalsem oda ayni yediklerimw bagli oldugunu anladim ama hicbisey yememem lazim o zaman herşey de gaz var psikolojim bozuldu uykusuzluk cok zorluyo beni. Gecen gun iki dk birakip mutfaga gittim kusmus agzindan burnundan cikmis nerdeyse morarmis cocuk kalbim durdu sanki annelik iste yinede soguk kanli olup sirt ustu cevirip ses gelmedi cocuktan iyice asagi dogru cevirip sallandirdim aglamaya basladi ama ömrumden omur gitti siz siz olun yan yatirin benimki pusette sirt ustu yatiyodu allah korudu. Su andada sabahtan beri kakasini yapamadi metsil verdim rezene ictim tik yok ne yapabilirim sicak havluda koydun karnina ayaklarina cok uzüluyorum aci acı aglayip kivraniyo

Back