2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar bnde doğum yaptım dün spinal sezeryanla 39+5de. Dikişlerim agrıyor. Dunden beri kanamam çok kanamam var. Benimki normalden donme oldu. 3 saat suni sancidan sonra hâla 5 cm oldu acklk ve cocuk haznede cok kalnca kafasi su toplamaya basladi. Ve acilen sezeryana alndım. Cok sukur ikimznde suan sagligi iyi oglumla:nazar:
Hayırlı olsun canım. Sağlıkla büyütürsün bebişini inşallah

Kızlar farkettimki lohusalık psikolojisi bence doğumla alakalı değil annelikle alakalı. Doğum yaptımbebrüşmi hiç kucağıma alamadım 39 gün boyunca hastaneye gittim gördüm her halini. Ama daha sakindim. Çok üzülüyordum ama geçerli sebebim vardı. Ve burda da yazmıştım hiç lohusa gibi hissetmiyordum normaldim. Tam 39. Gece bebeğim evine geldi o zaman başladı bende lohusa denen psikoloji. O endişe, stres, her şeye alınmak, kızmak, takmak, bir şeyleri kurup kurup her gece ağlamak. Psikopata bağladım resmen:KK43:

Benim de akıntım baya yoğun ve sümüksü şeklinde ama rengi beyaz olduğu için hemen umutlanmak istemiyorum. Başka belirtim yok çünkü. Bakalım ne zaman gelecek:emir_bebek:

Rabbim bi avazda kurtulmayi ve kolay dogumlar nasib etsin canim bütün hamislerede insAllah
Teşekkür ederim canım.
Yushus Yushus yaptım canim petsembe gecesi size yazdıktan sonra saat 3 gibi hastaneye gittim. 5 de doktor mudahale etti acilma olmuyordu o kadar sanciya ragmen. 6.30 da da dogum gerçekleşti bu gun oglen taburcu olduk.

Kızlar farkettimki lohusalık psikolojisi bence doğumla alakalı değil annelikle alakalı. Doğum yaptımbebrüşmi hiç kucağıma alamadım 39 gün boyunca hastaneye gittim gördüm her halini. Ama daha sakindim. Çok üzülüyordum ama geçerli sebebim vardı. Ve burda da yazmıştım hiç lohusa gibi hissetmiyordum normaldim. Tam 39. Gece bebeğim evine geldi o zaman başladı bende lohusa denen psikoloji. O endişe, stres, her şeye alınmak, kızmak, takmak, bir şeyleri kurup kurup her gece ağlamak. Psikopata bağladım resmen:KK43:

Çok mantıklı bir şey söylemişsin canım, tabi ki o bunalım haline hormonlarda etkili ama en önemli faktör bebeğe yetmeye çalışmak dediğin gibi aslında. Allah kolaylık versin canımmm

Çok mantıklı bir şey söylemişsin canım, tabi ki o bunalım haline hormonlarda etkili ama en önemli faktör bebeğe yetmeye çalışmak dediğin gibi aslında. Allah kolaylık versin canımmm
Sağol canım. O hormonlar bile şimdi çalışmaya başladı sanki. Allah hepimize kolaylık versin

Bak 39 gun yavrundan ayrı nasıl geçip bittiyse, bu zor psikoloji de geçip bitecek. Yenisin, bebeginle birbirinize alışma süreci illa ki olacak. Kendini kasma. Ağlamak istiyorsan ağla. Bittikten sonra geriye bakıp gulersin

Arkadaşlar aradaki konuşmaları hiç okuyamadım ama acil bi sorum bar ilk 2 gün sütüm vardı Bebek emmedi şimdi artmadı tabi şimdi emmek istiyor süt az ağlıyor çok sağıp şırıngayla veriyorum ama asıl sıkıntı göğüsler taş oldu sıkılmıyor bile banyo zeytinyağı vs denedim yok süt durmuş fln diyorlar balına gelen ne yapılacağını bilen var mı Allah aşkına fikir verin çok kötü durumdayım

Arkadaşlar aradaki konuşmaları hiç okuyamadım ama acil bi sorum bar ilk 2 gün sütüm vardı Bebek emmedi şimdi artmadı tabi şimdi emmek istiyor süt az ağlıyor çok sağıp şırıngayla veriyorum ama asıl sıkıntı göğüsler taş oldu sıkılmıyor bile banyo zeytinyağı vs denedim yok süt durmuş fln diyorlar balına gelen ne yapılacağını bilen var mı Allah aşkına fikir verin çok kötü durumdayım
Makineyle ya da elinle sagmayi dene internette elle sagma videolari var.bebisin kucuk oldugundan cekemiyordur sutun vardir canim oyle aksamdan sabaha durmaz sut

Süt durmuş dedikleri süt düğümlenmesi diye biliyorum. Ettafındakilerin demek istediği sütün göğsünde çok durması. Sıcak duş alıp sıcak havlu ya da şu jellerden alıp onlarla sıcak kompres yapmaktan başka bir çözümünü bilmiyorum. Eskiler sıcak su altında göğsü tararmış ama yapmak isterlerse müsaade etme, damarlara zarar verebiliyormuş o. En olmadı hiç bi ilerleme olmazsa sabah doktoruna ya da hemşirene danış derim.

mrb arkdslr bsy sorcm son zamanlarda beyaz sut gbi kotu kivamli akintim geliyordu ama bugun sabah bildgnz sut gibi daha sivi daha cok akinti gelmis nisan boyle olmaz sanrm demi dogum belirtisi falan olamaz :KK16:

Doğum yapan arkadaşlar bebislerinizin gobek bağı kaç günlükken düştü acaba? Yarin 5. Günümüz olcak ve bizimki yarın duscek gibi. oğlumun 9 günlükken düşmüştü.. biraz erken geldi bana
Keşke bizimki de erken düşse.kucuk oglumunki 13.gun düşmüştü, bu defa 8.gun oldu hala düşmedi bizimki ,hatta kardeşimin oglumunki 3.gun düşmüştü..banyo yaptırmak için göbeğin düşmesini bekliyorum.gobek dezenfekte spreyi yazmis doktor aldım ama düşmesine pek yardımcı olmadı sanki.

Canım sıcak su altında parmağını sabunla göğsüne yukardan aşağıya parmağınla masaj yap.parmagini kaydır yukardan asagiya.sonra da sıcak havlu koy göğsüne kendiliğinden akmaya başlar inş.

Süt düğümlenmesi yaşayanımız olursa beyaz lahanayı tavsiye ederim. Bildiğimiz şu dolma yaptığımız beyaz lahana var ya. O lahananın yapraklarını ayırıyorsun, çanak gibi yaprakcıklar oluyor elinde. Güzelce yıkayıp dondurucuya koyuyorsun, çok bekletmeyeceksiz ama. 1-2 saat yeterli, sadece donacak çok pörsütmeyeceksiniz. Sonra dondurucudan çıkarınca göğsüne koyup üzerine de bir havlu koyuyorsun, göğüsteki sütü çekiyor. Ben ölü doğumum sonrası göğsümdeki sütü böyle boşaltmıştım. Doğrusu o soğuk lahanayı göğsüne koyunca ilk başta için çekiliyor ama sonra rahatlıyorsun.
Breast engorgement deniyor süt düğümlenmesine ingilizcede, "breast engorgement and white cabbage" aratınca bu beyaz lahana tavsiyesini görebilirsiniz. Ben de yabancı sitelerden okuyup öğrenmiştim. Süt düğümlenmesi; sütün fazla olması, tam boşaltılmaması durumunda göğüste kanalları tıkaması. Değil akşamdan sabaha sabahtan öğlene olabiliyor ya bu iş. Süt bir anda inince çocuk da tam ememiyorsa pat diye kalıyorsun. Ben ölü doğum sonrası gece iyiydim sabah ağrıdan ağlıyordum. Doğumdan hemen sonra da değil 2-3 gün sonra olmuştu. Kocaman oluyor göğüslerin, sağmak istesen yapamıyorsun çünkü elleyince acıyor için gidiyor.. Zaten oğlumda yaşadığımda da sağamamıştım çünkü dokunamamıştım ki kendini zorlayıp sağsan da damla damla geliyor boşalmıyor sadece acı çekiyorsun.. Bu lahana ile biraz süt akmaya başlayınca hassasiyet geçip göğüslerine dokunabilecek hale gelince bebeği emzirip ardından pompa ile göğüslerini tamamen boşaltmak kolay oluyor. Ben korkumdan oğlumda her emzirme sonrası pompa ile sağmıştım bunu yaşadıktan sonra. Hem süt düğümlenmesi vs yaşamanı engelliyor tamamen boşaltmak, hem de her emzirmede göğüslerinin ikisini de boşaltırsan sütün artıyor. Ve 1 saat sonraya tekrar doluyor, olmadı sağdığınızı verirsiniz ama garip şekilde gerek kalmıyor çünkü vücut zaten siz boşalttıkça daha çok süt üretmeye başlıyor.

Ben de sizdenimmm:eek:
Ya bi de görenler daha doğurmadın mı diye sorunca ayrı fitil oluyorum. Sanki makineyiz düğmeye basınca doğuruyoruz:kızgın:

Benim erken doğum riskim vardı.. Milletin haftalardır telefon edip ay daha doğurmadın mı demesinden bıktım.. Şaka gibi ama telefonumun sesini kısığa aldım laf anlatmaktan yorulup. Daha vaktim var aslında ama aylardır ha doğurdun ha doğurucan diye tetikte olunca insanlar sanıyor ki miadını geçirdi.. Bir de bunu anlatıyorum ki bi de bunların kalkıp ay senin kız da çok nazlı bişe olcak demek ki bu zamanda işin var he bide iki çocukla diyip kahkaha atanları var ki evlere şenlik :ukala:

Benim erken doğum riskim vardı.. Milletin haftalardır telefon edip ay daha doğurmadın mı demesinden bıktım.. Şaka gibi ama telefonumun sesini kısığa aldım laf anlatmaktan yorulup. Daha vaktim var aslında ama aylardır ha doğurdun ha doğurucan diye tetikte olunca insanlar sanıyor ki miadını geçirdi.. Bir de bunu anlatıyorum ki bi de bunların kalkıp ay senin kız da çok nazlı bişe olcak demek ki bu zamanda işin var he bide iki çocukla diyip kahkaha atanları var ki evlere şenlik :ukala:
Desene daha doğmadan başlıyo müdaheleler. Bi de doğunca göreceğiz bu milleti. Yani kendiniz de hamilelik yaşamışsınız biraz rahatlatmayı deneseniz. Kader planında vakti zaten belli. Böyle sorunca yoksa da içinde stres yapıyo insan:KK12:

Back