2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Meme vermiyor musun? Benim oglumda agliyor ama bana o kadar guzel geliyor ki:KK70:sizden baskasi sakinlestiremez bebeginizi kucaktan kucaga vererek daha cok telaslandirirsiniz kucagina al gaz cikarir gibi tutup kokunu ve kalp atisini duymasini saglayin sakinlesecektir. Sonra meme teklif edin tutacak ve sakinlesecektir sakinlesmez ve tutmazsa memeni kucuk parmaginizi agzina sokup emmesini sagla sonra cikartip memeni ver su an bildigi guvendigi sadece sensin senin kokunu kalp atisini biliyor baskasina sakin veripte sakinleatirmelerini bekleme unutma onun ilaci sende
Birde sen ne kadar telasli sinirli olursan bu cocuga yansir onlar her seyi anliyorlar sen sakin serin kanli olacaksin aglamasinin normal oldugunu kabul et ve sakinlikle onu susturmaya calis.
Teşekkürler. Meme veriyorum sürekli emmek istiyor. Ama yoruldugum vakitlerde eşime veriyorum ister istemez agladiginda. Yani benimki simariklik mi yapıyor anlamadım gitti:) sakin kalmaya çalışıyorum normalde de soğuk kanliyimdir.
Dediklerinizin çoğunu uyguluyorum. Bakalım ...

:KK43:kizlarr lutfen yorumlariniza cok ihtiyacim var cok kafama takmaya basladim bebegim hic hickirmiyor karnimda cok arastirdim internetten bir kiside yazmiyo hickirmiyor diye hickirmasi cigerlerini gelistiriyormus ben hissetmiyorum sizlerin bebisleri nasil hissediyormusunuz?

:KK43:kizlarr lutfen yorumlariniza cok ihtiyacim var cok kafama takmaya basladim bebegim hic hickirmiyor karnimda cok arastirdim internetten bir kiside yazmiyo hickirmiyor diye hickirmasi cigerlerini gelistiriyormus ben hissetmiyorum sizlerin bebisleri nasil hissediyormusunuz?
Hissetmiyorsundur belki canım

Kızlar nasılsınız? Çok ama çok yorgun hissediyorum :KK43: Bebişim ağlayan bir çocuk sürekli onu susturmaya calisiyoruz evde hep bir elden :KK43: kayınvalidem gitti annem hala bizde 40 gün doluncaya kadar kalacak... Geçen gün Dr kontrolü vardı bir sıkıntısı yok diyor Dr umuz.. gaz sancısı değil yani bebegiminki. Niye susmaz bu çocuk? :KK43: Sizde de aynı durum söz konusu mu? Nasıl atlatiyorsunuz bu ağlama krizlerini?
Yardım edin :KK43: hamilelik hiç bir şey değilmiş, benimki çok rahat geçmişti ama kızım doğduktan sonra beni zorlamaya başladı . Sağlıklı olsunlar da napalım artık... Canları sağolsun yeter ki.
Kolik olabilir dön makinesi süpürge sesi yada internette kolik bebekler için sesler var onları deneyebilirsiniz

Belki sen hissetmiyorsundur canım. Panik yapma bence.

Kızlar nasılsınız? Çok ama çok yorgun hissediyorum :KK43: Bebişim ağlayan bir çocuk sürekli onu susturmaya calisiyoruz evde hep bir elden :KK43: kayınvalidem gitti annem hala bizde 40 gün doluncaya kadar kalacak... Geçen gün Dr kontrolü vardı bir sıkıntısı yok diyor Dr umuz.. gaz sancısı değil yani bebegiminki. Niye susmaz bu çocuk? :KK43: Sizde de aynı durum söz konusu mu? Nasıl atlatiyorsunuz bu ağlama krizlerini?
Yardım edin :KK43: hamilelik hiç bir şey değilmiş, benimki çok rahat geçmişti ama kızım doğduktan sonra beni zorlamaya başladı . Sağlıklı olsunlar da napalım artık... Canları sağolsun yeter ki.
Canım böyle aynı saatlerde ağlamaya başlıyorsa belki kolik olabilir. Ama bebeklerin tek iletişim yolu ağlamak yenidoganlarda

bir garip oblomov bir garip oblomov F Fnurr YaKaMoZz-z YaKaMoZz-z bizde şaşırdık doktora söyledik genelde yan yatırın derler dedik kusarsa falan diye. Herkes yan yatır diyor falan dedik. Öyle bir şey yok onlar eskidendi. Eğer yanındaysanız yan veya yüz üstü yatabilir ama diğer türlüyken sırt üstü yatıcak dedi. Belki prematüre olduğumuz içindir bilmiyorum.
Kızlar bir de kızım öksürürken kendini toparlayamıyor gibi. Hani nefrsi kesiliyor gibi. Hemen kucaklayıp sırtına hafifçe vuruyorum. Topluyor gibi. Ya da bençok pimpiriklendim yoğun bakım tramva bıraktı bende.
Yeni doğanlarda da oluyor böyle diyorlar ama sizinde başınıza geliyor mu? Siz neler yapıyorsunuz?

Benimki de aynen öyle dedi hatta epidural için tahlillerinizi önden yapalım yoksa 1 saat falan bekletiyolar o zamana da açılma olur zaten falan dedi ben de diyorum aahh keşke 1 saatte olsa açılma inş dedikleri gibi olur :KK48::rapci:
Ben epidural istiyorum diye konuşmadım suni sancı kesin verirse istiycem. Epidural için özel tahlıllerde mi isteniyor. 4 cm denir sonra yapıyorlar zaten o zamana kadarda kaç defa çıkar tahliler. Gerçi ben oğlumda doğuma gittiğimde 4 cm di acılmam:)

Belki anlamıyosundur canım benim ikinci hamileligim bende hiç hıçkırık gibi hissetmedim hissetmiyorum çok şükür oğlumda ciğerleriyle ilgili yada başka bir sorun yaşamadım inşallah kızımdada olmaz inşallah.

bir garip oblomov bir garip oblomov F Fnurr YaKaMoZz-z YaKaMoZz-z bizde şaşırdık doktora söyledik genelde yan yatırın derler dedik kusarsa falan diye. Herkes yan yatır diyor falan dedik. Öyle bir şey yok onlar eskidendi. Eğer yanındaysanız yan veya yüz üstü yatabilir ama diğer türlüyken sırt üstü yatıcak dedi. Belki prematüre olduğumuz içindir bilmiyorum.
Kızlar bir de kızım öksürürken kendini toparlayamıyor gibi. Hani nefrsi kesiliyor gibi. Hemen kucaklayıp sırtına hafifçe vuruyorum. Topluyor gibi. Ya da bençok pimpiriklendim yoğun bakım tramva bıraktı bende.
Yeni doğanlarda da oluyor böyle diyorlar ama sizinde başınıza geliyor mu? Siz neler yapıyorsunuz?
Canım ben beklemedeyim henüz bebisimi. Ama okuduğun kadarıyla yenidoğan davranışlarında bahsettiğin durumlar yazıyor. Büyüdükçe çevresine uyum sağladıkça daha iyi olur bebişin endişe etme bence.

Ben doğum yaparken de 2 kişi sancı çekti anladığım kadarıyla 8cm e kadar gelmişti birisi, sonra ben sezeryan istiyorum demeye başladı, dr olmaz zaten az kaldı diye ikna etmeye çalıştı ama en sonunda sezeryan oldular..Devlet hastaneleri sonuna kadar bekliyor...

Doğum anne için çok özel ve güzel birşey, yasamayan bilemez, olumlu şeyler düşünerek kendini rahatlatmaya çalış canım, kötü şeyler düşündüğünde bebeğinin psikolojisi de etkileniyor onu düşün:anne:

Herkes bir şekilde yavrusunu kucağına alıyor Allah'in izniyle, sen de alacaksın sıkıntılar unutulacak, hep güzel anılar kalacak inş :dua:
zaten özel hastane araştırmasına girdik rabbim hayırlı etisnde artık öle yöneldik bizde özele eşimde olsun annemde olsun yanımda tabi zorlancam ama şükür yanmda bakacak annem var bnde hep yürürm fln bi şeklde allahın izniyle iğleşirm yoksa böle gerçktn bebeğinde sağlığı kötü olursa diye düşünüyorm hareketi bile normlden azaldı 2 gündr:(

Sırt üstü yatarsa kusmuğunda boğulma riski çok fazla
Çünkü refleksleri olmadığı için boğulunca kafalarını çeviremezler bi tanıdığımın bebeği öyle boğuldu 1 ay yoğun bakımda kaldı
Oyy allah korusun ben de yan yatmalı diye biliyorum hatta küçük yan yatma yastığı alacaktım.

Geceleri sadece yan mı yatması gerekiyor yani gözümüzün önündeyken yüzüstü ya da sırt üstü yatırabiliriz değil mi?

Canim denilenlere yazilanlara bu saattrn sonra hic takma benim oglumun hickirmadigi gun yoktu hemde 6 7 kez hickiriyordu ama ne oldu bebegim dogdugunda solunum sıkintisiyla dogdu eger hickitik ciger gelismesinin belirtisiyse oglumun hic sorunsuz dogmasi lazimdi yani bu isler hickirmayla vs olmuyor

Ben epidural istiyorum diye konuşmadım suni sancı kesin verirse istiycem. Epidural için özel tahlıllerde mi isteniyor. 4 cm denir sonra yapıyorlar zaten o zamana kadarda kaç defa çıkar tahliler. Gerçi ben oğlumda doğuma gittiğimde 4 cm di acılmam:)
Benim ilk doğumum başka hastanede olmuştu orda tahlil falan yapmamışlardı ama bu hastane istiyomuş aynen 4cm olmadan yapmıyolar benim ilkte hemen yapmışlardı demekki 4 cm varmış açılmam inş şkimizin de ilk kadar kolay geçer doğumları :dua::super:

Ben de merak ediyordum iyi ki normal doğum yapmışım :) biraz zor oldu ama 2.de normal yaparım kısmetse çok güzel duygular binlerce kez şükürler olsun rabbime
Normal doğum yapanlar siz böyle anlattıkça normal isteyenlere cesaret veriyorsunuz çok teşekkürler.

Benim bebişte öyle canım nefesini toparlaması biraz zaman alıyor

Back