- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #31.201
Canım ben normal doğum yaptım herkezede tavsiyem sağlık sorunu olmadıkça sezeryan olmamak. Benim doğumum kolaydı ve kısa sürdü şimdi ikinci hamileligim olmasına ve normal istememe rağmen bendede korku başladı ya ilk gibi olmazsa diye ama sonra diyorum ki en fazla 1 gün çekicem sonra bebeğimede oğlumada kendimede kimseye ihtiyaç duymadan bakabilicem bu çok büyük bir avantaj.valla çok zormuş bu haftalar hep aklımda doğm konusu kimi normlin sancısını zor oldunu söylüyor kimi sezaryen sonrasını ne yapacamı şaşırdım bnm korkum yapamayıp bebeğe bşy olması yada okdr sancı çekip doğamayıp sezaryen olması ikisni bir yaşamkta kötü allah yardımcımız olsun ama normalden korktum kadar sezaryndan korkmuyorum sonuçta herhangi bi sebeblede karnımdan ameliyat olabilirdm guatr ameliyatı oldum boğazımda dikişi var hala öle kötüydüki yemek yemeyi su içmeyi bırak yutkunamıyordum bile o derece kötydüm diyordum başka yermden olsa en azından uyurdum yemek yerdim demiştm 2 gün hiç uyuyamak ağrım var dedimde ilaç verdiler zaten yutkunamıyorım nasıl kötydü. o yüzdn korkumuyorum normalden korkt kadar. kızlar akıl verin sezeryan olanlar özellikle
Maaşallah canım sağ salim aldın kucağına. Darısı başımıza inşallah biz de bi doğurup kurtulsaydık hayırlısıyla. Normal doğumdan ne kadar çok korktuğunu hatırlıyorum, sen şimdi böyle anlatınca bana da cesaret verdin. Zaten şu sıralar o kadar çok istiyorum ki normal doğumu çok merak ediyorum o sancıları ıkınmayı falan o duyguları yaşamak istiyorum : )Pazar gece iki buçuk gibi sürekli tuvalet büyük tuvalete gidesim geldi sanki üşütmüşüm gibi yada adet olacam gibi ..karnımda da gaz sancısı vardı ..hiç şüphelenmedim o yüzden ..gece en son yüne tuvalete çıktım yattım ama beni rahatsız eden kıvranmalar oldu karnımda yine adet olacakmişim gibi..dedim üşüttüm galiba ..derken kalktım yataktan ağrıları takip edeyim dedim ..düzensiz şekilde gelmeye başladı ağrı 20 dkya bir 17 dk ya bir gibi..eşimi kaldırmadım salona geçtim yürümeye başladım sancılar on dk ya bir olmaya başlayınca giderim dedim..bu arada sabah oldu hala düzensiz sancılar..ama giderek artıyor ağrı..derken saat öğleden sonra iki gibi on dkya bir olmaya başladı hicran hanıma haber verdik gelin bakalım bi dedi..gittik hastaneye nstye bağladılar ama bu arada benim aşırı derecede sancılarım var ama nst cihazında doğru düzgün sancım çıkmadı..alttan muayene etti 3 cm açılma var deri güzel dedi...doktor yatışını yaparsak bu sancıyla olmaz mecbur suni sancı verilir dedi bence eve gidin sancılar iyice sıklaşınca gelin dedi tmm dedik..arabaya bindik eve giderken Bnm 20 dk da 6-7 sancım falan oldu..eve vardık ben asansöre binenedim sancılar şiddetlendi yere oturdum resmen..eve çıkmadan geri hastaneye gittik..tekrar nstye bağladılar bu sefer sancı çıktı ama doktor hala istediğim gibi değil dedi ama sen ağrıları çok güçlü hissediosun dedi şaşırdı..neyse yatışım yapıldı bana önlük giydirdiler bı arada çok korku ve heyecan vardı titremeye başladım ..beni tekrar nstye bağladılar..bu arada çok afedersiniz sürekli ebeler gelip alttan açıklığa baktılar saat beş gibi ancak 4 cm açılma oldu..ama ben daha bu kadarcık açılma da dayanamaz oldum ..ben epidural takılmasını istiyorum dedım..beş cm açılma olmadan olmaz dediler..sürekli kontrol ettiler bi kaç saat daha alttan ..saat 7 gibi falandı sanırım epidural takıldı..ben rahatlarım dedim ama beklerken beklerken derken ben hala sancıları şiddetli hissediorum epidural takılmasına rağmen..anestezi uzmanı çok şaşırdı norma bu kadar dozda yaptığımda rahatlıyorlar dedi..dedim ölüom ben artır dozu..onu kafamıza göre artıramayız dedi..bu arada beni alttan hala muaye Ediolar bir saatte anca 1 cm daha açılma oluo..bana diolarki sen anca ertesi sabaha doğurursun diolar..bu arada doğum ebem geldi..sürekli hicran hanımla iletişim içindeydi ebe..telden ona nst sonuçlarını ,açılmalarım hakkında bilgi veriodu..ben artık dayanamaz oldum doğum hane sesimle inliodu..doğurtun artık beni die bağırıodumbi ara çocuk aşağı insin die ebe suyumu patlattı..derken akşam on buçuk gibi ebe yine alttan muayene etti hicran hanıma haber verdim geliyor bebeğinin başını hissettim inmiş baya dedi..sevindim..ama artık sabrım kalmadı sancılar daha da şiddetlendi ara koridorda yürütüolardı beni oturdum yere kalkamadım ..sancılar böleyse doğum nasıldır anne ben nasıl doğuracam die ağlıodum..hicran hanım geldi beni doğum masasına aldılar..bu arada halim dermanım kalmadı doktor ve ebe bana nasıl ıkınacağımı anlattı bana moral verdiler sürekli doğum anında ..bu arada epiduralin etkisini doğum anında sadece dikişler atılırken hissetmememe yardımcı oldu..saat on bir gibi bebiş doğdu ..hani diyorlar ya onu görünce tüm acılar gidiyor diye ..gercekten öyleymiş..şansıma o gün başka doğum yoktu tüm doğum ekibi Allah razı olsun iyi ilgilendiler..hicran hanım da Allah razı olsun Doğuma geldi ve gayet Güler yüzle bana motive verdi..yaparsın dedi..doğum esnasında kesi atıldı dikişlerim var onlar biraz sıkıntı ama bugün daha iyiyim hamdolsun..keşke epidural de etki etseydi ama buna şükür..
Söyleyeceğim şu ki ben kan aldırmaktan dahi korkan biriyim ben normal doğum yaptıysam herkes yaparbu arada doğum anı çok zor değil sancıları çekme kısmı biraz daha zor..bide doktor senin bünyen çok hassasmış ağrıları çok yüksek hissettin dedi..yani sizler daha hafif hissedebilirsiniz..yada epidural taktıracak olan olanlar ,epidural etki ederse daha da rahat edecektir..Bnm doğum hikayem de böle ..Rabbim sıradakilerin doğumunu da kolaylaştırsın
Ben de tam farkında değilim nasıl olduğunun ama benim de öyle oluyor dünden beri çok sık sertleşiyor karnım ama hiç ağrım yok. Benim son kontrolde açılma incelme de yoktu ama bebek kanala girmek üzere demişti doktorum. Aferin çok hareket etmişsin yatmamışsın böyle devam demişti : ) ben de aldım gazı, günde yürüyebildiğim kadar yürüyorum, durmadan egzersiz, çömelme hareketi yapıyorum. Annem geldi sağ olsun ama temizliği bile kendim yapıyorum hala : ) salı randevum var inşallah açılmam olmuştur. Bi de bugün fark ettim karnımın şekli değişmiş, iyice aşağıya inmiş, gelseydi bi hayırlısıyla..benimde yalanci sancim hic yok ama karnim cok fena sertlesiyor tas gibi oluyor resmen bu durum
gun icinde en az 15-20 kere oluyordur ve cokta kisa surmuyor bu mu acaba yalanci sanci?? 1 cm aciklik var sadece ve bebek bas asagi duruyor
aynen canim benim doktorumda kanama cok sulu akintin olursa ara demisti benim gece sancim oldu belim agridi ve bacakkarima kadar agri oluyordu birde sanki afedersin buyuk tuvaletin geliyormus gibi oluyodu sabahta ayni oldu sonra nisan geldi suan da bacaklarimin hic hali yok ayakta olunca agri oluyor vajinada dogumun cok yaklastigini hissediyorum bakalim insallah bugune yarina olur hayirlisi sen kac haftaliksin suanDoktoruna bir danış bence canım.
Benim parça parça geliyor ve evet dediğin gibi ıslaklık hissi ardından tuvalete gittiğimde değişik bir akıntım oluyordu. Miktarı artık çok çok azaldı ama doktorum eğer renkli olursa ya kahverengi yada pembeli olursa mutlaka haberim olsun demişti bana. Kanama, suyun gelmesi, sancıların çok sıklaşıp düzenleşmesi haricinde akıntının renginin değişmesi durumunda da haberdar etmemi istedi. Bir de benim dikkatimi çekti, öyle mi gerçekten tam emin olamıyorum ama; kasılmanın ardından oluyor benimki. Sende de öyle mi?
Aynı durumdayız aynı şeyleri ben de düşünüyorum ilk doğumum normaldi ve çok kolay oldu bunu da normal doğurmak istiyorum inş ama yaklaştıa ya ilki gibi kolay olmazsa diye korkuyorum inş korkularımız yersiz çıkar ikinci daha kolay oluyo diyolar sonuçta öyle düşünmek istiyorumCanım ben normal doğum yaptım herkezede tavsiyem sağlık sorunu olmadıkça sezeryan olmamak. Benim doğumum kolaydı ve kısa sürdü şimdi ikinci hamileligim olmasına ve normal istememe rağmen bendede korku başladı ya ilk gibi olmazsa diye ama sonra diyorum ki en fazla 1 gün çekicem sonra bebeğimede oğlumada kendimede kimseye ihtiyaç duymadan bakabilicem bu çok büyük bir avantaj.
aynen canim benim doktorumda kanama cok sulu akintin olursa ara demisti benim gece sancim oldu belim agridi ve bacakkarima kadar agri oluyordu birde sanki afedersin buyuk tuvaletin geliyormus gibi oluyodu sabahta ayni oldu sonra nisan geldi suan da bacaklarimin hic hali yok ayakta olunca agri oluyor vajinada dogumun cok yaklastigini hissediyorum bakalim insallah bugune yarina olur hayirlisi sen kac haftaliksin suan
Benim doktorum bile bu daha kolay olucak diyor ama inşallah görücez bakalım:)Aynı durumdayız aynı şeyleri ben de düşünüyorum ilk doğumum normaldi ve çok kolay oldu bunu da normal doğurmak istiyorum inş ama yaklaştıa ya ilki gibi kolay olmazsa diye korkuyorum inş korkularımız yersiz çıkar ikinci daha kolay oluyo diyolar sonuçta öyle düşünmek istiyorum
İlk hamilelegimde sadece karnımda sertleşme oluyordu, ne bir bel ağrısı, ne kasıklara baskı, çok rahat geçmişti, hergün yürüyüş yapıyordum, merdiven inip çıkıyordum, 37+6 da kızımı normal doğurdum, afedersiniz 4 cm açılma olana kadar hic ağrı acı çekmedim, sonrasında 2 gün hastanede gözetim altında tutuldum, 3. Gün suni sancıyla kızım oldu.
Diyebilirim ki son zamanlara kadar aşırı bi sancı hissetmedim, çevremde bağıran, çığlıklar atan 3-4 kişi vardı onlardan etkilenmemek için dua ettim sürekli...
Çatala çıkıp kızımı görünce herşey bitti, sonrasında da çok şükür dikişlerimde ağrı çekmedim,
Tabi herkes farklı ama anlatmak istedim. Sancım olmuyo diyenler için, ilkinde sancım yoktu kızım erkenden oldu, bunda nerdeyse 1 aydır sancım var, kasıklarıma çok baskı var ama küçük hanım gelmiyor daha
Ben makineyle sagık kasıkla verdim ki emmeyi unutmasın. Bide benim emzirme hemşirem kesinlikle memeye alısana kadar emzik vermeyin memeyi hiç tutmaZ dedi. Eger sagıp verirsen Daha sık ver sütünüDoğum yapan arkadaslar bebek sütünüzü çekemiyosa napıyosunuz sağıp mı veriyosunuz. Sütüm yok diye mama verdik bugün 3 günlük olduk. Gece göğüslerim dolmaya başladı ama ben ölüyorum ağrıdan. Taş gibi içleri çok canım yanıyo oğlum iki üç kere çekiyo ağlamaya başlıyo. Napıcam bilmiyorum. Bi elektrikli pompamız var hiç bi işe yaramadı. Smdi eşim manuel alıcak. Baska tavsiyeniz varmı. Bebeğime nasıl tutturabilirim göğsümü yaşayan birileri nolur tecrübelerinizi anlatın çok zor durumdayım
böyle olunca gerçekten hiç bşyde zevk alamıyorum ki kaç gndr bebeğin odasına girip bşy yaptım yok millet ordan çıkmaz bn girmiyorum ne zmandr çnki kokudan endişeden dolayı mutlu olamıyorum kiHep aynı sorular bende de varinşallah sağlıkla kavusalim bebeklerimize, bitsin bu kafa karışıklıkları
Yan yatırıyoruz cok şaşırdım bende şuan bizde bi soralım bakalımYüz üstümü yatıyor bebek.
Bizim doktor bebeği kesinlikle yan ve yüz üstü yatırmıcaksınız dedi. Yani bilinenlerin tam aksini söyledi kafalar karısık
Canım ben nisan olabileceğini düşünüyorum doktorum parmak kalınlığında yoğun kıvamlı akıntı nişan olir demişti. Kahverengi pembe de olabilir demişti. Sanki tarifini uyuyorgunaydin kizlar sabah kalkinca cok yogun islaklik hissetim baktim cok buyuk hafif sarumsi yapiskan akinti geldi sonra tekrar ayni sekilde buyuk yapiskan akinti geldi hafif kahveydi bu defa acaba nisanmi geldi
ben ondanda korkuyorum şimdi devlet hastanesine gidiyorum illa normal yapıyolar 24 saat sncı çeken arkadşm tanıdım var yalvarmışlr artık yapamıyorum sezeryan a alın diye okdr sancıdan sonra bebek gelmeyince sezeryan almışlr hem o sancıyı çek hem sezaryan ağrısını bnde o yüzdn cesaret edemiyorum doktrla konuştum sıkıntımı anlattım ama işte yok be olursa olsun normal diyolar anca bebeğe o sıra bşy olcak yani kalp atışı yavaşlıyack fln bşy yani bebeğimede nedn onları yaşatıym diyorum. bakalım allah büyük birde çatı muayenesi olcam işte uygunmu deilmi diyede sonrasına karar veririm artık napıymCanim benm sezeryan oldu cok agrim oldu keske normal olsaydi diye cok yakindim. Herkesin bunyesi bir degil tabiki ben cok cektim. 3 gunden sonra agrilar hafifledi. Ben hem sancimi cektim hem de sezeryan agrilari bidaha cocuk zor dusunurum heralde hakkinda hayirlisi canim saglikli bir dogum olur ins
Ben de merak ediyordum iyi ki normal doğum yapmışım :) biraz zor oldu ama 2.de normal yaparım kısmetse çok güzel duygular binlerce kez şükürler olsun rabbimeMaaşallah canım sağ salim aldın kucağına. Darısı başımıza inşallah biz de bi doğurup kurtulsaydık hayırlısıyla. Normal doğumdan ne kadar çok korktuğunu hatırlıyorum, sen şimdi böyle anlatınca bana da cesaret verdin. Zaten şu sıralar o kadar çok istiyorum ki normal doğumu çok merak ediyorum o sancıları ıkınmayı falan o duyguları yaşamak istiyorum : )
ben ondanda korkuyorum şimdi devlet hastanesine gidiyorum illa normal yapıyolar 24 saat sncı çeken arkadşm tanıdım var yalvarmışlr artık yapamıyorum sezeryan a alın diye okdr sancıdan sonra bebek gelmeyince sezeryan almışlr hem o sancıyı çek hem sezaryan ağrısını bnde o yüzdn cesaret edemiyorum doktrla konuştum sıkıntımı anlattım ama işte yok be olursa olsun normal diyolar anca bebeğe o sıra bşy olcak yani kalp atışı yavaşlıyack fln bşy yani bebeğimede nedn onları yaşatıym diyorum. bakalım allah büyük birde çatı muayenesi olcam işte uygunmu deilmi diyede sonrasına karar veririm artık napıym
aynen canim tam senin bahsettigin gibiydi bakalim dogum nezaman olacakCanım ben nisan olabileceğini düşünüyorum doktorum parmak kalınlığında yoğun kıvamlı akıntı nişan olir demişti. Kahverengi pembe de olabilir demişti. Sanki tarifini uyuyor
Meme vermiyor musun? Benim oglumda agliyor ama bana o kadar guzel geliyor kiKızlar nasılsınız? Çok ama çok yorgun hissediyorumBebişim ağlayan bir çocuk sürekli onu susturmaya calisiyoruz evde hep bir elden kayınvalidem gitti annem hala bizde 40 gün doluncaya kadar kalacak... Geçen gün Dr kontrolü vardı bir sıkıntısı yok diyor Dr umuz.. gaz sancısı değil yani bebegiminki. Niye susmaz bu çocuk? Sizde de aynı durum söz konusu mu? Nasıl atlatiyorsunuz bu ağlama krizlerini?
Yardım edinhamilelik hiç bir şey değilmiş, benimki çok rahat geçmişti ama kızım doğduktan sonra beni zorlamaya başladı . Sağlıklı olsunlar da napalım artık... Canları sağolsun yeter ki.
Hayırlısı olsun canım hakkında, saglıkla kucaklariz bebislerimizi inşallah..aynen canim tam senin bahsettigin gibiydi bakalim dogum nezaman olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?