- 1 Mart 2013
- 10.002
- 18.448
- 498
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #31.181
Ben 37+6 da Doğum yaptım normal Doğum sancısı yaşadım o yüzden erken diye düşünme bence bu arada Benimde sürekli tuvalet ihtiyacım oluyordu ama çok afedersin tuvalete çıkamıyordum istersen doktorunu bilgilendir37+6 bugün. Erken sanki. Çok istifra ettim ondan mi ağrıyor karnım acaba. Ay heyecandan öleceğim galiba
Aa ilk kez duydum yan yatırmayın diyen doktoru bana da çocuk doktoru yüz üstü ve sırt üstü yatmasın yan yatırın dedi hep aynı tarafa değil ama sürekli sağ sol olacak şekildeYüz üstümü yatıyor bebek.
Bizim doktor bebeği kesinlikle yan ve yüz üstü yatırmıcaksınız dedi. Yani bilinenlerin tam aksini söyledi kafalar karısık
Ozelliklede sana cok ihtiyaci olucak seninle daha cabuk iyileşecek. Ablasida ona destek olucak. InsAllah sen ikisinede yeteceksin hayirlisiyla evladinda gelsin evinize insAllah guzel günler sizinle olucak
Teşekkürlercevap için .peki ne düşündü eltiniz iyiki normal oldum diyebildi miben amerikada yasiyorum eltim seninle ayni durumdaydi ilk bebek sezeryan oldu mecburi ikinci gebeligi normal dogum ve aralari 18 ay 39.haftada dogum yapti en dogrusunu sen bilirsin tabikide sadece fikir vermek amacli cevapladim
Teşekkürlercevap için .peki ne düşündü eltiniz iyiki normal oldum diyebildi miben amerikada yasiyorum eltim seninle ayni durumdaydi ilk bebek sezeryan oldu mecburi ikinci gebeligi normal dogum ve aralari 18 ay 39.haftada dogum yapti en dogrusunu sen bilirsin tabikide sadece fikir vermek amacli cevapladim
Benim de 18 ay var. Doktorum diğer gittiğim tüm doktorlarin aksine yaparım dersen normal dogurturum dedi. Ben de buralari okuyunca çok heyecanlandim meraklandim. Normal doğum yapasım. Var.Slm arkadaşlar benim 4 yıl bebeğim olmadı tüp bebek yaptık ben normal doğum istedim ama gittiğim doktor sezeryana ikna etti kızım doğdu ve 9 aylıkken kendiliğinden tedavisiz hamile kaldım şuan kızım 18 aylık ve tabi ikinci meleğim için doktor ayın 23 üne gün verdi hiç normal doğum olabileceğinden bahsetmesi bu arada aynı doktor değil il değiştirdik burada devlet Hastanesi'ne gidiyorum ilki özel hastaneydi siz yazınca merak ettim aralarında 18 ay var normal doğum olma ihtimali var mı yani
Siz devlet hastanesine mi gidiyorsunuz yoksa özele mi siz yazınca ben de acaba yapabilirmiyim diye düşündümTeşekkürlercevap için .peki ne düşündü eltiniz iyiki normal oldum diyebildi mi
Benim de 18 ay var. Doktorum diğer gittiğim tüm doktorlarin aksine yaparım dersen normal dogurturum dedi. Ben de buralari okuyunca çok heyecanlandim meraklandim. Normal doğum yapasım. Var.
Senın hıkayenı okuyunca kendı halımı tekrar yasadm.bı fark var bende epıdural de yoktu.sancı ısı gercekten zor.rabbım herkesın yardımcısı olsnPazar gece iki buçuk gibi sürekli tuvalet büyük tuvalete gidesim geldi sanki üşütmüşüm gibi yada adet olacam gibi ..karnımda da gaz sancısı vardı ..hiç şüphelenmedim o yüzden ..gece en son yüne tuvalete çıktım yattım ama beni rahatsız eden kıvranmalar oldu karnımda yine adet olacakmişim gibi..dedim üşüttüm galiba ..derken kalktım yataktan ağrıları takip edeyim dedim ..düzensiz şekilde gelmeye başladı ağrı 20 dkya bir 17 dk ya bir gibi..eşimi kaldırmadım salona geçtim yürümeye başladım sancılar on dk ya bir olmaya başlayınca giderim dedim..bu arada sabah oldu hala düzensiz sancılar..ama giderek artıyor ağrı..derken saat öğleden sonra iki gibi on dkya bir olmaya başladı hicran hanıma haber verdik gelin bakalım bi dedi..gittik hastaneye nstye bağladılar ama bu arada benim aşırı derecede sancılarım var ama nst cihazında doğru düzgün sancım çıkmadı..alttan muayene etti 3 cm açılma var deri güzel dedi...doktor yatışını yaparsak bu sancıyla olmaz mecbur suni sancı verilir dedi bence eve gidin sancılar iyice sıklaşınca gelin dedi tmm dedik..arabaya bindik eve giderken Bnm 20 dk da 6-7 sancım falan oldu..eve vardık ben asansöre binenedim sancılar şiddetlendi yere oturdum resmen..eve çıkmadan geri hastaneye gittik..tekrar nstye bağladılar bu sefer sancı çıktı ama doktor hala istediğim gibi değil dedi ama sen ağrıları çok güçlü hissediosun dedi şaşırdı..neyse yatışım yapıldı bana önlük giydirdiler bı arada çok korku ve heyecan vardı titremeye başladım ..beni tekrar nstye bağladılar..bu arada çok afedersiniz sürekli ebeler gelip alttan açıklığa baktılar saat beş gibi ancak 4 cm açılma oldu..ama ben daha bu kadarcık açılma da dayanamaz oldum ..ben epidural takılmasını istiyorum dedım..beş cm açılma olmadan olmaz dediler..sürekli kontrol ettiler bi kaç saat daha alttan ..saat 7 gibi falandı sanırım epidural takıldı..ben rahatlarım dedim ama beklerken beklerken derken ben hala sancıları şiddetli hissediorum epidural takılmasına rağmen..anestezi uzmanı çok şaşırdı norma bu kadar dozda yaptığımda rahatlıyorlar dedi..dedim ölüom ben artır dozu..onu kafamıza göre artıramayız dedi..bu arada beni alttan hala muaye Ediolar bir saatte anca 1 cm daha açılma oluo..bana diolarki sen anca ertesi sabaha doğurursun diolar..bu arada doğum ebem geldi..sürekli hicran hanımla iletişim içindeydi ebe..telden ona nst sonuçlarını ,açılmalarım hakkında bilgi veriodu..ben artık dayanamaz oldum doğum hane sesimle inliodu..doğurtun artık beni die bağırıodumbi ara çocuk aşağı insin die ebe suyumu patlattı..derken akşam on buçuk gibi ebe yine alttan muayene etti hicran hanıma haber verdim geliyor bebeğinin başını hissettim inmiş baya dedi..sevindim..ama artık sabrım kalmadı sancılar daha da şiddetlendi ara koridorda yürütüolardı beni oturdum yere kalkamadım ..sancılar böleyse doğum nasıldır anne ben nasıl doğuracam die ağlıodum..hicran hanım geldi beni doğum masasına aldılar..bu arada halim dermanım kalmadı doktor ve ebe bana nasıl ıkınacağımı anlattı bana moral verdiler sürekli doğum anında ..bu arada epiduralin etkisini doğum anında sadece dikişler atılırken hissetmememe yardımcı oldu..saat on bir gibi bebiş doğdu ..hani diyorlar ya onu görünce tüm acılar gidiyor diye ..gercekten öyleymiş..şansıma o gün başka doğum yoktu tüm doğum ekibi Allah razı olsun iyi ilgilendiler..hicran hanım da Allah razı olsun Doğuma geldi ve gayet Güler yüzle bana motive verdi..yaparsın dedi..doğum esnasında kesi atıldı dikişlerim var onlar biraz sıkıntı ama bugün daha iyiyim hamdolsun..keşke epidural de etki etseydi ama buna şükür..
Söyleyeceğim şu ki ben kan aldırmaktan dahi korkan biriyim ben normal doğum yaptıysam herkes yaparbu arada doğum anı çok zor değil sancıları çekme kısmı biraz daha zor..bide doktor senin bünyen çok hassasmış ağrıları çok yüksek hissettin dedi..yani sizler daha hafif hissedebilirsiniz..yada epidural taktıracak olan olanlar ,epidural etki ederse daha da rahat edecektir..Bnm doğum hikayem de böle ..Rabbim sıradakilerin doğumunu da kolaylaştırsın
daha onumuzde zamanimiz var saglikli olsunlar ne zaman oldugu onemli degil bende kendimi cok dinliyordum simdilerde kestim elimden geldigince evet canim ilk bebegim nasipse 31 yasindayim seninde ilk mi??Yok canım yanlış alarmmış benim ağrılar demekki uyumuşum çünkü offf sıkıldım artık kendimi dinlemekten ne zaman olursa olur artık yapcak bişey yok sağlıkla olsunlar da senin ilk mi canım
gunaydin kizlar sabah kalkinca cok yogun islaklik hissetim baktim cok buyuk hafif sarumsi yapiskan akinti geldi sonra tekrar ayni sekilde buyuk yapiskan akinti geldi hafif kahveydi bu defa acaba nisanmi geldi
bebek hareket etmiyor o anda sanki bi tarafa toplaniomus gibi semsert oluyor benim durumum boyle tabii bu sanci mi degil mi bilmiyorum ama hic agrim yok baskaCanım benimde kasılmalarım çok oluyo hatta hep kasılmış halde başka nasıl anlayabilirim acaba benmde yaklaştı dogumum, dogum kasılmalarında bebek hareketli olur mu
sezeryandansa normal dogumla daha rahat ettim dedi ama bilemiyorum simdi herkesin bunyeside farkli senin daha zor olursa yonledirdim diye uzulurum cokTeşekkürlercevap için .peki ne düşündü eltiniz iyiki normal oldum diyebildi mi
Aa tatlim gozunun onundeyken yuz ustu yatirabilirsin benim doktorum gaz cikarmasi kolay olur ve anne karninfa hissini severler diye tavsiye etti ama oglum sevmiyor yuznustu yatmayi 2 dk zor duruyor gecede yan yatiriyorum Allah korusun kussa falan sirt ustu yatinca bogazina kacar diye korkuyorum bana gore bu aylarda en guvensiz yatma sekli anca 3 aydan sonra kendi donebildiginde sirt ustu yatirmak iyiYüz üstümü yatıyor bebek.
Bizim doktor bebeği kesinlikle yan ve yüz üstü yatırmıcaksınız dedi. Yani bilinenlerin tam aksini söyledi kafalar karısık
Hep aynı sorular bende de varvalla çok zormuş bu haftalar hep aklımda doğm konusu kimi normlin sancısını zor oldunu söylüyor kimi sezaryen sonrasını ne yapacamı şaşırdım bnm korkum yapamayıp bebeğe bşy olması yada okdr sancı çekip doğamayıp sezaryen olması ikisni bir yaşamkta kötü allah yardımcımız olsun ama normalden korktum kadar sezaryndan korkmuyorum sonuçta herhangi bi sebeblede karnımdan ameliyat olabilirdm guatr ameliyatı oldum boğazımda dikişi var hala öle kötüydüki yemek yemeyi su içmeyi bırak yutkunamıyordum bile o derece kötydüm diyordum başka yermden olsa en azından uyurdum yemek yerdim demiştm 2 gün hiç uyuyamak ağrım var dedimde ilaç verdiler zaten yutkunamıyorım nasıl kötydü. o yüzdn korkumuyorum normalden korkt kadar. kızlar akıl verin sezeryan olanlar özellikle
İnş sağlıkla kucağına alırsım canım ben de 31 yaşındayım ikinci çocuğum olcak inş 4 yaşında bi kızım var onu da 38+3 te doğurmuştum bunu da öyle doğurcakmışıö gibi dinliyorum işte kendimi sebep o yoksa vaktimiz var aslındadaha onumuzde zamanimiz var saglikli olsunlar ne zaman oldugu onemli degil bende kendimi cok dinliyordum simdilerde kestim elimden geldigince evet canim ilk bebegim nasipse 31 yasindayim seninde ilk mi??
Canim benm sezeryan oldu cok agrim oldu keske normal olsaydi diye cok yakindim. Herkesin bunyesi bir degil tabiki ben cok cektim. 3 gunden sonra agrilar hafifledi. Ben hem sancimi cektim hem de sezeryan agrilari bidaha cocuk zor dusunurum heralde hakkinda hayirlisi canim saglikli bir dogum olur insvalla çok zormuş bu haftalar hep aklımda doğm konusu kimi normlin sancısını zor oldunu söylüyor kimi sezaryen sonrasını ne yapacamı şaşırdım bnm korkum yapamayıp bebeğe bşy olması yada okdr sancı çekip doğamayıp sezaryen olması ikisni bir yaşamkta kötü allah yardımcımız olsun ama normalden korktum kadar sezaryndan korkmuyorum sonuçta herhangi bi sebeblede karnımdan ameliyat olabilirdm guatr ameliyatı oldum boğazımda dikişi var hala öle kötüydüki yemek yemeyi su içmeyi bırak yutkunamıyordum bile o derece kötydüm diyordum başka yermden olsa en azından uyurdum yemek yerdim demiştm 2 gün hiç uyuyamak ağrım var dedimde ilaç verdiler zaten yutkunamıyorım nasıl kötydü. o yüzdn korkumuyorum normalden korkt kadar. kızlar akıl verin sezeryan olanlar özellikle
Benimde aynen oyle oluyo canım yalancı sancı oluyo bunlarda sanırım doguma hazırlık evresibebek hareket etmiyor o anda sanki bi tarafa toplaniomus gibi semsert oluyor benim durumum boyle tabii bu sanci mi degil mi bilmiyorum ama hic agrim yok baska
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?