2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

  • ikiz, erkek

    OY: 0 0,0%
  • üçüz

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    294
Bu fazla folik asit olayı benimde kafamı karıştırıyor fazlasının zararlı olduğunu biliyorum decavit ve folidoce kullanıyorum eskiden bi dr birini kullan ikisi fazla folik asit sorun olur demişti çok irdelememistim bırakmıştım ama şimdiki dr yine verince sesimi çıkarmadım içime kurt düşmedi de değil yani
 
Nasıl yani şimdi tekrar ikisini birlikte mi almanı söyledi Dr un canım? ??
 
Canım ya okuduğum yazı Amerikada kanıtlanmış araştırmalar sonucunu anlatıyordu.onu okuyunca korkmamak elde değil inan((
Biliyorum hiç doğru değil ama engel olamıyorum endişelerime
Ama iyiki varsınız suan bunları yazarak destek olmasanız (zaten gurbette bir basimayim kimsem yok) inan cidden deliricemm. Allah razı olsun sizlerden...inşallah sağlıkla sıhhatle alırız hepimiz bebisleri mizi kucagimiza..
 


Kadın - Sağlık 29 Haziran 2016 08:57
Folik Asit ve B12 hamilelikte zararlı mı?
Folik Asit ve B12 hamilelikte zararlı mı?
Tüp Bebek ve Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, gebelikte bilinçsizce alınan vitaminlerin bebeğinize zarar verebileceğini söyledi.


Yapılan araştırmalara göre, kanlarında yüksek seviyede folik asit tespit edilen kadınların çocuklarında otizm riski 2 kat, B12 seviyesi yüksek bulunan kadınların çocuklarında ise 3 kat artıyor.
Tüp Bebek ve Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, “Gebelik döneminde dengeli beslenmeye ek olarak bazı vitamin ve minerallerin alınması faydalı olmakla beraber, bilinçsizce aşırı vitamin kullanımı yarar yerine zararlı olabilir. Bu nedenle gebeliğin ilk dönemlerinde yapılacak bir testle kandaki B12 vitamini seviyesine bakılmalı, bilinçsiz folik asit takviyesi alınmamalıdır” diyor.
Vitamin eksikliğinin yanı sıra, aşırı vitamin tüketimi de gebelik döneminde bebek için büyük tehlikeler doğurabiliyor. ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, annenin kanındaki folat düzeyinin 59 nanomol/ litreden (Nmol/ L) yüksek ve B12 vitamini düzeyinin 600 pikamol/ litre (Pmol/L) seviyesinin üzerinde olması, doğacak çocukta otizm riskini 17 kattan fazla artırdığını gösterdi.
ABD’de 1400’e yakın anne adayı üzerinde 5 yıl süren araştırmanın sonuçlarından yola çıkarak önemli bilgiler veren Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Tüp Bebek ve Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, gebelik döneminde sağlıklı beslenmenin sihirli bir formülü olmadığını vurgulayarak şu tespitlerde bulundu:
DİYETE GEBELİK ÖNCESİNDE BAŞLANMALI
Hiç şüphesiz besleyici ve iyi dengelenmiş bir Diyet programı, gelişmekte olan bebeğinize vereceğiniz en önemli hediyelerden biridir. Aslında, gebelik öncesi sağlıklı bir beslenme programı uygulamaya başlamak ve gebelik boyunca devam ettirmek daha idealdir.
GEREKSİZ STRES AŞIRI VİTAMİN TÜKETİMİNE YOL AÇIYOR
Sağlıklı beslemenin temel prensipleri gebelik boyunca da aynıdır, değişmez. Ancak pek çok anne adayı bu dönemde beslenme konusunda gereksiz bir strese girmekte ve çoğu kez belirsiz kaynaklardan edindikleri bilgilerle bazı besinleri ve vitaminleri aşırı tüketmektedir.
OTİZM RİSKİNİ 17 KAT ARTIYOR
Gebelikte yeterli miktarda vitamin desteği almanın çocuklarda otizm riskini düşürdüğünü bilinen bir gerçek. Oysaki yakın zamanda yapılan araştırmalar, gebelik boyunca kandaki B12 vitamini ve folik asit (folat/B9 vitamini) seviyesindeki yüksekliğin, bebekte otizm riskinde belirgin artışla ilişkili olduğunu göstermiştir.
Johns Hopkins Üniversitesi’nde 1998-2003 yılları arasında doğum yapan 1391 anne ve çocuğu, kanlarındaki yüksek folat seviyesi açısından incelenmiştir. Annelerden doğum sonrası 1-3 gün içinde bir kez kan alınarak ölçümler yapılmıştır. Doğum sonrası bebekler çocukluk dönemine kadar takip edilmiştir.
Araştırmada kanlarında yüksek seviyede folat (B9 vitamini) tespit edilen kadınların çocuklarında otizm riskinin 2 kat, B 12 seviyesi yüksek bulunan kadınların çocuklarında ise otizm riskinin 3 kat arttığı görülmüştür. Her iki vitaminin de kandaki seviyeleri aşırı derecede yüksek bulunan kadınların çocuklarında ise otizm riskinin 17.6 kat daha fazla olduğu ortaya çıkmıştır.
Bu çalışmanın sonucunda da görüldüğü gibi, gebelik döneminde dengeli beslenmeye ek olarak bazı vitamin ve minerallerin alınması faydalı olmakla beraber, bilinçsizce aşırı vitamin kullanımı yarar yerine, zararlı olabilmektedir. Diğer konularda olduğu gibi beslenme ve vitamin desteği konusunda mutlaka takip eden doktora danışarak hareket etmek en doğrusudur.
İLK 12 HAFTA 400 MİKROGRAM ALINMALI
Folik asit kullanımına gebe kalmadan 1 ay önce başlanır ve gebeliğin ilk 12 haftası boyunca günde 400 mcg (mikrogram) olarak devam edilir. Hamile kalınmadan önce ve hamile kalındıktan sonra folik asidin kullanılması bebekte oluşabilecek beyin ve omurilik hastalıklarını yüzde 70 oranında azaltmaktadır. Aynı zamanda hücre büyümesinde ve organ gelişiminde de önemli rol oynamaktadır.
GÜNDE 1000 MCG’DEN FAZLASI TEHLİKELİ
Gebelik esnasında ne ülkemizde ne de dünyada kanda folik asit ölçümünün yapılması gerekliliği yoktur. Çünkü gerek folik asit (B9) vitaminlerinin doğal gıdalardan oluşan sağlıklı bir diyetle alınması, hiçbir zaman kanda aşırı seviyelere çıkmasına neden olmaz. Kandaki aşırı yüksek düzeyler, genelde ilaç şeklinde olan sentetik formların, gerekenden fazla tüketilmesinden dolayıdır.
Günde 1000 mikrogramın üzerinde folik asit tüketilmesi riskli olabilir. Yeşil yapraklı sebzeler, et, yumurta ve yoğurtla sağlıklı şekilde beslenerek günde 1000 mikrogram folik asit seviyesinin aşılması, çok olası değildir. Doktor tarafından önerilmediyse piyasada bulunan 5 mg’lık folik asit tabletlerinin uzun süre tüketilmesi riskli olabilir.
Bu yüzden gebeliğin ilk döneminde yapılan kontroller ve doğru bilgilendirme büyük önem taşır. Folik asit fazlalığının yarattığı diğer bir problem, B12 vitamini eksikliğinin saptanmasını maskelemesidir.
 
doktorum hicbirsey demedi bende endiseden duramıyorum acaba haftaya gitsem görurmuyum diyorum kese 8 mm mis hergun 1 mm buyurmus 1.5 cm olunca kalp atısı dinlenebilirmis o zaman haftaya görmem gerek ne yapsam bilemedim
 
Decavite baktım 0.8 mg yazıyor folidoce 400 mcg
Cok tesekkur ederim canım. .seninki benim dozajdanda fazla toplamda 1200 mcg oluyor.Bir yandan sana bir doktorun vermiş olması içimi rahatlattı bir yandan da doğru dozaj olmama ihtimali dr lara olan guvenimi azalttı şahsen. ..:/
 
Şimdi ben 17 gündür ikisini birlikte alıyorum doktora da söyledim hem de 2 doktora birden söyledim içme diyen olmadı ama ben icmeyecem kafam rahat etsin zaten güzel besleniyorum aslında hiçbirine ihtiyacım yok neyse bakalim kafana takma bu kadar sen de daha çok yeni bırak ilaçların bi kısmını bişey olmaz allahın izniyle
 
Yani evet fazla ama çok iyi 2 doktora gidiyorum ikisi de biliyor o yüzden şimdiye kadar aldığım miktar önemsiz diye düşünüyorum.
 
doktorum hicbirsey demedi bende endiseden duramıyorum acaba haftaya gitsem görurmuyum diyorum kese 8 mm mis hergun 1 mm buyurmus 1.5 cm olunca kalp atısı dinlenebilirmis o zaman haftaya görmem gerek ne yapsam bilemedim
Canım ben nasılsa yarın gidicem sonuçları da buraya yazarım o şekilde karşılaştırırız olur mu.. Burda zaten benim kadar erken kalp atışı için giden yok sanırım hem böylece denenmiş de olur..
 
Ay Allahını seven yarın doktorüna decavit ve folidoceyi sorsun önemsiz falan diyorum ama ben acaip evham yaptım gece gece doktora da cumartesi gidecem offpfff
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…