2017 Ekim Bebeklerimize yaptığımız hazırlıklar

Cannbahar

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2017
112
128
45
Selam...
Bebeklerimize yaptığımız hazırlıkları resimli ya da resimsiz paylaşalım diyorum...En azından ben öyle yapacağım isteyen katılabilir isteyen takip edebilir...
Şu az kalan günlerde iyi bir fikir alışverişimiz ve güzel hatıralarımız olabilir...
Açıkçası ben Eylül annelerinin paylaşımlarını takip ettim ve faydalandığım bilgiler oldu teşekkürler ediyorum ayrıca...

İlk aldıklarım...

Eklentiler

• IMG_3546.JPG
    IMG_3546.JPG
    66,6 KB · Görüntüleme: 360
Mesela ben oğluma gri sarı ve beyaz bir konsept düşünüyorum...Yani maviden çok sarı alıyorum Ve nedense civcivli figürlere takmış durumdayım:KK66:)
Odamızı Polisan marjinal gri renk boyattık...Ablayla ortak seçimimiz renkler bu arada...

Resim temsilidir...Fakat aynı perdelerden yapıcam inşallah

Eklentiler

• IMG_3611.PNG
    IMG_3611.PNG
    145,4 KB · Görüntüleme: 364
Bugün yıkamalara başladım...Çünkü gittikçe ağırlaşıyorum...
Üç ayrı makinede yıkadım...Ve büyük çamaşır filesi almıştım ,iyi oldu makineye çok dağılmadan elde yıkama ayarında Roxy deterjan ile...
Renkleri asla karıştırmam ve boya verecek gibi olanları öncesinde 5 dakika suda bekletip kontrol ettim...
Aldıklarımız ziyan olmasın dimi ama çok tatlılar...
Sırada mavililer var ama asacak yer yok maalesef bekleyecekler:))

Eklentiler

• IMG_3936.JPG
    IMG_3936.JPG
    77,2 KB · Görüntüleme: 357
Bu da kapı süsü olacak...Henüz bitmedi...Etaminden işliyorum ve çerçeve yapılacak tüllerle asılacak inşallah...Tamamen bittiğinde paylaşacağım...
"Selim doğdu Bahar abla oldu" yazıyor Ve bir minik kuş bir büyük kuş işliyorum desen olarak...

Kızımı unutmadan heryerde varlığını hissettirerek yapmaya çalışıyorum hazırlıkları...

Eklentiler

• IMG_3800.JPG
    IMG_3800.JPG
    81,5 KB · Görüntüleme: 329
Hepsi de çok güzel canım güle güle kullanın inşallah :) bebek çantanı hazırladın mı? Hazırsa neler koyduğunu paylaşabilir misin :)

Zilan92 Zilan92 Bebek için hemşireye vereceklerimi ayrıca minik bir burca koydum..bir takım eldivenli şapkalı
Bez ve iç zıbın takımı, çorap ,battaniye..
Diğer kıyafetleri de hep minik hurçta...o kadar minikler ki dağılmasın valize diye...kızımda da böyle yapmıştım...

Biri tulum olmak üzere 3 takım..zıbınlı ya da body
Çoraplar
patik
ağız mendili
omuz mendili
Bez
Islak mendil
Battaniye
Hırka(bir tane)
Yelek (bir tane)
Alt açma bezi
Emzik ve biberon almadım henüz
Şimdilik bunlar

Eklentiler

• IMG_4143.JPG
    IMG_4143.JPG
    73,9 KB · Görüntüleme: 193
  • IMG_4144.JPG
    IMG_4144.JPG
    29,7 KB · Görüntüleme: 189
Zilan92 Zilan92 kendime
Pijama Ve gecelik takım
Emzirme atletiğe sütyeni
Hamile külodu
Göğüs pedi
Emzirme önlüğüm
Hastane pedi
Yatak pedi (aslında hastanede var da işte tedbir)
Tac Ve terlik
Tarak
Saç maşam ve makyaj malzemesi
2 el havlusu
Kağıt havlu
Defter kalem (oğluma yazmak için)
Yastık kılıfım Ve pikem (sarı renk)
Henüz koymadıklarım var bunlardan ama hazırlıyorum

Biraz detaycı Ve tedbirliyimdir elbette size göre fazlalıkları olabilir
Ama elimin altında bulmayı severim aradığımı:))

Hastane için nasip olursa ufak bir masa da düşündüm tabii yine sarılı herşey ve tabii Allah'ın izniyle nasip olursa ...
Sizinle onu da paylaşıcam yapınca...

Zilan92 Zilan92 kendime
Pijama Ve gecelik takım
Emzirme atletiğe sütyeni
Hamile külodu
Göğüs pedi
Emzirme önlüğüm
Hastane pedi
Yatak pedi (aslında hastanede var da işte tedbir)
Tac Ve terlik
Tarak
Saç maşam ve makyaj malzemesi
2 el havlusu
Kağıt havlu
Defter kalem (oğluma yazmak için)
Yastık kılıfım Ve pikem (sarı renk)
Henüz koymadıklarım var bunlardan ama hazırlıyorum
Çok teşekkür ederim canım detaylı cevabın için.. Ben göğüs kremi de koydum Lansinoh Lanolin. Bir de bebek için Sudocrem pişik kremi.
Doğumdan sonra hemen geceliği mi giyeceksin? Ben de pijama ve gecelik takımı koydum da doğumdan hemen sonra hangisi daha uygun olur emin olamadım. Normal istiyorum inşallah Rabbim nasip ederse.. Öyle olursa gecelik daha rahat olacak gibi sanki.
Bu arada hamile külodu ve hastane pedi demişsin ya o Depend olanlardan mı? Hamile külodu nasıl oluyor? Ben Depend aldım 10lu. Bir kaç arkadaşım önermişti ayrıca hamile külodu koymamıştım

Çok teşekkür ederim canım detaylı cevabın için.. Ben göğüs kremi de koydum Lansinoh Lanolin. Bir de bebek için Sudocrem pişik kremi.
Doğumdan sonra hemen geceliği mi giyeceksin? Ben de pijama ve gecelik takımı koydum da doğumdan hemen sonra hangisi daha uygun olur emin olamadım. Normal istiyorum inşallah Rabbim nasip ederse.. Öyle olursa gecelik daha rahat olacak gibi sanki.
Bu arada hamile külodu ve hastane pedi demişsin ya o Depend olanlardan mı? Hamile külodu nasıl oluyor? Ben Depend aldım 10lu. Bir kaç arkadaşım önermişti ayrıca hamile külodu koymamıştım
Göğsüm için krem almadım duruma göre alıcam..Soğan sürmeyi denicem doğumdan önce...kullanan herkese iyi gelmiş..

Gecelik ilk seferde iyi çünkü hasta bakıcılar müdahale ederken kolay oluyor...

Depend değil normal bildiğimiz yüksek belli yumuşak lohusa külodu...ben muhtemelen sezeryan olucam o yüzden en rahatı bu benim için.

Kızıma yaptığım "abla oluyorum "eğlencesi...
Herşeyimiz sarıydı...Hatta gelen misafirlerimize de varsa sarı giymelerini rica ettik...Kızım çok mutluydu Ve heyecanını paylaştık...Bence çok iyi bir fikir ve hazırlıktı...İkinci çocuk gelirken iyi oldu ablamız için...Tebrik etti herkes ablayı..Yapılmasını tavsiye ederim.

Eklentiler

• IMG_4263.JPG
    IMG_4263.JPG
    60,2 KB · Görüntüleme: 144
  • IMG_4359.jpg
    IMG_4359.jpg
    39,2 KB · Görüntüleme: 152
Bugün yıkamalara başladım...Çünkü gittikçe ağırlaşıyorum...
Üç ayrı makinede yıkadım...Ve büyük çamaşır filesi almıştım ,iyi oldu makineye çok dağılmadan elde yıkama ayarında Roxy deterjan ile...
Renkleri asla karıştırmam ve boya verecek gibi olanları öncesinde 5 dakika suda bekletip kontrol ettim...
Aldıklarımız ziyan olmasın dimi ama çok tatlılar...
Sırada mavililer var ama asacak yer yok maalesef bekleyecekler:))
Merhaba canım ben de ılkım tecrubesızımde elde yıkamayı sectın makınada kac derece oluyor o bebek camasırları kacta yıkanmalı bende bebek yazan yer var ama o 60 derece galıba zaten el kadarlar çekmezlermi

Merhaba canım ben de ılkım tecrubesızımde elde yıkamayı sectın makınada kac derece oluyor o bebek camasırları kacta yıkanmalı bende bebek yazan yer var ama o 60 derece galıba zaten el kadarlar çekmezlermi
Evet çekerler
Sadece 30 derece