ben artık ne yapacağımi şaşırdım, teo'nun kaka kitabını ezbere anlatıyor,yastiklardan tuvalet yapıp nasıl oturacak,kaka yapacak,popo silip sifonu çekecek sonra elini yıkayacak anlatıyor ama söylemeye gelince yok,altına yapıyor. ben anlamadım kimi 1 haftada kimi 1 ayda öğrenir diyor ama biz bir arpa boy yol gidemiyoruz.Canım ilk hafta kacirmalar olacaktır yanına yedek kıyafet al değiştir ben hep öyle yaptım gündüz ve gece aynı anda bezi hayattan çıkarmak çok önemli buna dikkat et, gece yatmadan çok sıvı içirme yatmadan tuvalete girsin bidaha sabah kalkınca yapıyorlar zatenesra_s sana da cevap olsun canım.
Demekki hazır değil, sen kendini de onu da sıkıntıya sokma, biraz daha ertele bence. Her çocuk illa hemen öğrenecek diye bir şey yok, her çocuk kendine özel. Emin ol daha sonra öğretmeye başlayınca üç günde alışacak. Kendini strese sokma canım, dediğim gibi daha sonra tekrar denersin.ben artık ne yapacağımi şaşırdım, teo'nun kaka kitabını ezbere anlatıyor,yastiklardan tuvalet yapıp nasıl oturacak,kaka yapacak,popo silip sifonu çekecek sonra elini yıkayacak anlatıyor ama söylemeye gelince yok,altına yapıyor. ben anlamadım kimi 1 haftada kimi 1 ayda öğrenir diyor ama biz bir arpa boy yol gidemiyoruz.
Canım biz kitap falan okumadık anlattım kitaptakileri kendisi yaptı otomatikmen eğer hazırsa çocuk herşey çok hızlı olup bitiyor..Büyüdü aslında artık kendisi istemiyor başka bir engel yok bence ara vererek ayda bir dene çocuk hazır olduğunda 3 günde çözersiniz inşallah.ben artık ne yapacağımi şaşırdım, teo'nun kaka kitabını ezbere anlatıyor,yastiklardan tuvalet yapıp nasıl oturacak,kaka yapacak,popo silip sifonu çekecek sonra elini yıkayacak anlatıyor ama söylemeye gelince yok,altına yapıyor. ben anlamadım kimi 1 haftada kimi 1 ayda öğrenir diyor ama biz bir arpa boy yol gidemiyoruz.
Bence 1 ay ara ver.Bu 1 ay içinde kakasini cisini tuvalete yapmak cok guzel bir sey diye bahset ama direk ona degil mesela esine onun da duyabilecegi sekilde kakayi tuvalete yapmak cok guzel ben yaptim bi baktim bir suru balik geldi yazik baliklar ac mi kalsin falan diye anlat sonra oğluna donup sen de baliklara mama gondermek istermisin falan de ama hemen tuvalete oturtma bir ay dolunca baliklar cok acikmis seni cagiriyolar senden mama istiyolar falan de.Gerekirse once kendin yap sira sende de.Biz dolunayi masallah cok kolay alistirdik ben 2 cocuk olunca mecbur tuvalette bile yanimda oluyordu ondan da kolay alismis olabilir.Bi de ben Dolunaya hep sana arkadaslarimdan bahsedeyim falan diyodum kaka yaparken hep bir seyler anlatiyodum soru sormasini sağlıyordum o da ise yariyordu.Kakasini sekle benzetmistik hadi gel bakalim bu sefer sekli nasil olacak bakalim falan diyodum.Cisi de ses cikiyor ya acaba sesi nasil olacak falan diye goturuyodum.Baska da bir sey gelmiyor aklima.Allah yardimcin olsunben artık ne yapacağımi şaşırdım, teo'nun kaka kitabını ezbere anlatıyor,yastiklardan tuvalet yapıp nasıl oturacak,kaka yapacak,popo silip sifonu çekecek sonra elini yıkayacak anlatıyor ama söylemeye gelince yok,altına yapıyor. ben anlamadım kimi 1 haftada kimi 1 ayda öğrenir diyor ama biz bir arpa boy yol gidemiyoruz.
kızlar çok teşekkür ederim.belki erken belki de biz çok üsteledik ondan inat yapıyor.bir süre akışına bırakıp denemek daha doğru o zaman. eşim de ben de bu kadar her şeyi farkindayken altina yapmasına kızdık,sanırım burada da hata yaptık.Bence 1 ay ara ver.Bu 1 ay içinde kakasini cisini tuvalete yapmak cok guzel bir sey diye bahset ama direk ona degil mesela esine onun da duyabilecegi sekilde kakayi tuvalete yapmak cok guzel ben yaptim bi baktim bir suru balik geldi yazik baliklar ac mi kalsin falan diye anlat sonra oğluna donup sen de baliklara mama gondermek istermisin falan de ama hemen tuvalete oturtma bir ay dolunca baliklar cok acikmis seni cagiriyolar senden mama istiyolar falan de.Gerekirse once kendin yap sira sende de.Biz dolunayi masallah cok kolay alistirdik ben 2 cocuk olunca mecbur tuvalette bile yanimda oluyordu ondan da kolay alismis olabilir.Bi de ben Dolunaya hep sana arkadaslarimdan bahsedeyim falan diyodum kaka yaparken hep bir seyler anlatiyodum soru sormasini sağlıyordum o da ise yariyordu.Kakasini sekle benzetmistik hadi gel bakalim bu sefer sekli nasil olacak bakalim falan diyodum.Cisi de ses cikiyor ya acaba sesi nasil olacak falan diye goturuyodum.Baska da bir sey gelmiyor aklima.Allah yardimcin olsun
Bence ilk bir hafta evden çok uzak mesafeye gitme. Çişi geldi mi hemen eve ulaş. Wc si olan ve temizliği içine sinen yerlere gidebilirsin tabi. Alışınca çişlerini o kadar iyi tutabiliyolar ki, başlarda çok tutamıyolar. Azıcık da gelse çişi hemen bırakıyorlar.Deniziminannesi bugün ne oldu :)
Kizim kendi kendine dedi ki tuvalete yapacam anne:)) tuvalette çişini yaptı. Sifonu çekti elini yıkadı. Kendisi istedi ya o kadar mutlu oldum ki:)) bez takmadan yatırdım yatağına. Hazır kendisi istemisken bez bağlamicam pes edip asla.
Canım dışarda kacirirsa yanına yedek al demişsin de, diyelim ki markette çiş yaptı yerler çiş oldu. Nolacak? Veya parkta cisi gelirse nereye yapacak?
Evet olabilir sağol. Bugün altına kaka yaptı. Defalarca sormuştum. Daha yeni tabi olacak öyle şeyler. Yine de bezlemedim külot giydirdim. Pes etmicem. İnşallah hemen alışır çok uzamaz. Sizde nasıl bıraktı mı beziBence ilk bir hafta evden çok uzak mesafeye gitme. Çişi geldi mi hemen eve ulaş. Wc si olan ve temizliği içine sinen yerlere gidebilirsin tabi. Alışınca çişlerini o kadar iyi tutabiliyolar ki, başlarda çok tutamıyolar. Azıcık da gelse çişi hemen bırakıyorlar.
Biz bıraktık çok şükür bir ay oldu. İyice alıştı artık. İlk zamanlar kakayı çişi altına yaptı pes etmeden devam ettim ben de. Üçüncü kakasını tuvalete yaptı. Bi kaç sayfa önce anlatmıştım kaka mevzumuzu, çişte ilk gün harici sıkıntı çekmedik de kakaya iyice alışması 10 günü bulduEvet olabilir sağol. Bugün altına kaka yaptı. Defalarca sormuştum. Daha yeni tabi olacak öyle şeyler. Yine de bezlemedim külot giydirdim. Pes etmicem. İnşallah hemen alışır çok uzamaz. Sizde nasıl bıraktı mı bezi
Ne güzel maşallah:) kızım bugün 1 defa hariç bütün çislerini altına yaptı:)) 1kez kaka yaptı yine altına. Ama akşam tuvalete gideceğini söyleyip hem kaka hem çişini yaptı.Biz bıraktık çok şükür bir ay oldu. İyice alıştı artık. İlk zamanlar kakayı çişi altına yaptı pes etmeden devam ettim ben de. Üçüncü kakasını tuvalete yaptı. Bi kaç sayfa önce anlatmıştım kaka mevzumuzu, çişte ilk gün harici sıkıntı çekmedik de kakaya iyice alışması 10 günü buldu
annenle konuştun mu?yani neden böyle birşey yapmış?Cişim geldi diyen çocuğu altına yaptırmak...
Konuştum canım. Tamam dedi üzüldü. Neyse ki yine tuvalete gideceğini söylemeye devam etti kızım. Bir de oyun haline getirdi galiba. Tuvalet diyor hiç bir şey yapmıyor, peçete koparıyor sifona basıp çıkıyor:))annenle konuştun mu?yani neden böyle birşey yapmış?
bu konuda uğraştığını ve bu tarz şeylerin sürece zarar vereceğini anlat,o da kasıtlı yapmamıştır mutlaka
hem onlar için hem de bizim için zor ama herşeyin bir vakti var ve o gün gelince kendiliğinden çözülüyor o yüzden kendini de yıpratma, emzirerek kötü birşey yapmıyorsun ki milletin söylediklerine kulak asma bu senle evladın arasında, gün gelip elbette bırakacak
Bu arada bezi bırakınca altına yapmayınca ya kadar evde mi tutmak gerekiyor çocuğu? Çünkü dışarda kaçırma ihtimali var, nasıl olacak?
Bahsettiğin şeyden anlamadım:))Görümcem ve bir arkadaşım potette tuvalet adaptörü kullanmışlardı dışarda cok rahat olduğunu söylemişlerdi
Dışarda ayaklarını koyup içine poşet geçiriyorsun Lazimlik gibi oluyor. Görümcem çantada taşıyordu onu
Biz anca Lazimlik aldik denemelere başlamadık henüz 2
poşette marka bulunmuyor artık ama söyle birşey var benzer,ben aldım ama kullanmadık dışarı çıkmadığımız içinBahsettiğin şeyden anlamadım:))
Adaptörle başla bence. LAzimliktan tuvalete geçiş zor oluyor doyorlar
darısı basimiza,ben bi süre ara verdimKonuştum canım. Tamam dedi üzüldü. Neyse ki yine tuvalete gideceğini söylemeye devam etti kızım. Bir de oyun haline getirdi galiba. Tuvalet diyor hiç bir şey yapmıyor, peçete koparıyor sifona basıp çıkıyor:))
Sağol canım bakayi m bunapoşette marka bulunmuyor artık ama söyle birşey var benzer,ben aldım ama kullanmadık dışarı çıkmadığımız için
baby plus Portatif Katlanabilir Bebek Tuvalet Lazımlık & Klozet Adaptörü 15 Ay+ (Hediyeli) - ebebek
baby plus Portatif Katlanabilir Bebek Tuvalet Lazımlık & Klozet Adaptörü 15 Ay+ (Hediyeli) uygun fiyatla ebebek.com'da. Hemen keşfedin.www.e-bebek.com