biz de öyleydik yavaş yavaş kestim ama geri adım da atmadım. öğlen uyuturken sallamaya başladım, öğlen emerek uyumayı bıraktı. sonra uyandıktan sonra emerdi sevdiği bir meyve,yemiş verdim unuttu. yavaş yavaş emme aralarını açtım. sabah uyanınca emiyordu, uyanınca masal anlatmaya başladım, bazen çizgi film açtım. onu da bıraktı bir süre sonra.gündüzü böylece 2ayda kestim.gece emmeye devam ettim yaklaşık 1.5ay daha artık sütüm iyice azaldı. bi akşam bu son emisimiz artık bırakıyoruz dedim,söz verdi.ertesi gece emmek istedi hani sondu dedim,bu son anne dedi uzun uzun emdi...uykuya dalarken almak istedim ama bu son dedi emdi öyle uyudu son kez mememde 26 haziran son gecemizdi böylece...içim burkuluyor düşününce, ben bile özlüyorum
16 temmuz dogumlu canim zaman su misali ben de inanamiyorum
Kizlar selam.
Çocuklarınızın yeme durumu nasıl? Kızım göbeğimi çatlatıyor. Sebze, köfte yemiyor. Tek yediği patates salatası, lahmacun, börek ve dolmao da eğer bikmamışsa... Mesela sırf onun için dolma yaptım ve yemedi. Aradan zaman da geçmişti halbuki. Vallahi yüreğim şişti artık..
Köfte yine iyi protein. Evde pişeni yese keske.patates salatasına yumurta karıştırıyordum yiyordu ne güzel. Şimdi o da yok. Hiç protein almıyorYemek işi bizdede cok sıkıntılı. Et kofteden baska bisey yemiyordu bu ara onuda yemiyor. Arada köfte patates salatasi patates kizartmasi o kadar. Ne yedirecegimizi şaşırıyoruz. Cok iştahsız
hem onlar için hem de bizim için zor ama herşeyin bir vakti var ve o gün gelince kendiliğinden çözülüyor o yüzden kendini de yıpratma, emzirerek kötü birşey yapmıyorsun ki milletin söylediklerine kulak asma bu senle evladın arasında, gün gelip elbette bırakacakAy canımzor iş gerçekten keske kendileri bıraksalardı
Daha hazır değil demekki ama bir hafta maks 10 gün biraz dişi sıkmak gerekiyorSoyle bi bakayim dedim ekim anneleri neler yapmis diye ooo masallah beze bay bay yapanlari tebrik ediyorumben cok zorlaniyorum martta bi denedim basarili olamadim inat etmedim kisaca simdi 2 gundur evdeyiz tekrar baslayayim dedim yok inat ediyor koselere gidiyor oralarda yapiyor. Ne aldiysam yok yok olmuyor. Simdi yeni kardesi oldu 3 haftalik daha onun etkisinden midir nedir yapmak istemiyor. Artik onun koca poposunu temizlemek istemiyorum ya zoruma gidiyor ben neden basarili olamiyorum diyorum bolumum cocuk gelisimi oysa kendi sokugumu dikemiyorum kizlar yaa
Amin cok tesekkur ederimDaha hazır değil demekki ama bir hafta maks 10 gün biraz dişi sıkmak gerekiyorAllah bağışlasın bebişlerinin. Benim ikinci çocuk için acayip gözüm korkuyor. İki sene daha bekleyeyim diyorum bakalım nasip.
Canım kaka işi sıkıntı biraz, kızım da zor alıştı kaka yapmaya. Oturmak istemiyordu ne lazımlığa ne adaptöre. En son ağlamaya başladı anne bez tak kaka yapıcam diye. Götürdüm lavaboya. Anlattım dil döktüm baya, yok yapmıyor. En sonda oturdum ben de klozete, gel dedim sen de önüme otur. Artık az kalsın altına yapacaktı koştu oturdu klozete önüme ve yaptı. Yaptıktan sonra çok mutlu oldu. Sonrası günlerde iki kere altına yaptı kakasını. Sonrasında alıştı çok şükür sıkıntımız yok. Darısı başınaAmin cok tesekkur ederimikinci supriz oldu bizim icin yoksa bende daha dusunmuyordum ilki tuvaletini ogrensin elimden ciksin iyice diyordum ama planladigim gibi olmadi simdi bende lohusayim cok stresliyim hemen olsun istiyorum 1 kere basarili kakamiz yok 3. Gunumuz yapmiycam diyo yaptiramiyorum. Yapsada yapmasada bez baglamiyacagim bu sefer. Dediginiz gibi disimi sıkacağım
Cok zormus ya amin insallah bende basaririm bu kadar sabir gerektiren bi is oldugunu bilmiyordumCanım kaka işi sıkıntı biraz, kızım da zor alıştı kaka yapmaya. Oturmak istemiyordu ne lazımlığa ne adaptöre. En son ağlamaya başladı anne bez tak kaka yapıcam diye. Götürdüm lavaboya. Anlattım dil döktüm baya, yok yapmıyor. En sonda oturdum ben de klozete, gel dedim sen de önüme otur. Artık az kalsın altına yapacaktı koştu oturdu klozete önüme ve yaptı. Yaptıktan sonra çok mutlu oldu. Sonrası günlerde iki kere altına yaptı kakasını. Sonrasında alıştı çok şükür sıkıntımız yok. Darısı başına
Canım her çocuk aynı olmuyor sıkma canını 3 yaşından sonra hepsi bırakmış oluyor zaten.Benimki 6 ay kadar önce bıraktı arkadaşımin kızı hala bezli geziyor ona da aynı şeyleri anlattım ise yaramıyor çocuk hazır olacak öncelikle.Yazin zor bezli çocuk pişiyor sıcakta ama napicaksin bırakmayan bezli gezen yokki hepsi bırakacak günü gelince.Cok zormus ya amin insallah bende basaririm bu kadar sabir gerektiren bi is oldugunu bilmiyordumis beze geri donmemekte onu anladim hic bi zaman baglamamak gerisi gelecek insallah
Yaz başından beri benimkilerde çok iştahsız çok uğraşıyorum köfte patates ve çorbalar ara vermeden yediklerimiz sebze yok valla yoruldum bende.Kizlar selam.
Çocuklarınızın yeme durumu nasıl? Kızım göbeğimi çatlatıyor. Sebze, köfte yemiyor. Tek yediği patates salatası, lahmacun, börek ve dolmao da eğer bikmamışsa... Mesela sırf onun için dolma yaptım ve yemedi. Aradan zaman da geçmişti halbuki. Vallahi yüreğim şişti artık..
Muhakkak ama ben bu kadar zor bir is oldugunu bilmiyordum. Cisi yaptirabiliyorumda kakayi hic yaptiramadim zamana biraktim bezi baglamiyorum artik insallah alisirCanım her çocuk aynı olmuyor sıkma canını 3 yaşından sonra hepsi bırakmış oluyor zaten.Benimki 6 ay kadar önce bıraktı arkadaşımin kızı hala bezli geziyor ona da aynı şeyleri anlattım ise yaramıyor çocuk hazır olacak öncelikle.Yazin zor bezli çocuk pişiyor sıcakta ama napicaksin bırakmayan bezli gezen yokki hepsi bırakacak günü gelince.
walla canım benim de gözümde çok büyüyor bu tuvalet işi. adaptör aldık çok mutlu oldu,tuvalete oturunca çıkartma verdim ama yine de kakasini söylemiyor.kakasini yapınca kakali bezle geziyor,oynuyor.kizinca da bir daha söz söyleyeceğim diyor ,anlaşıyoruz ama yok,olmuyor.Cok zormus ya amin insallah bende basaririm bu kadar sabir gerektiren bi is oldugunu bilmiyordumis beze geri donmemekte onu anladim hic bi zaman baglamamak gerisi gelecek insallah
E yine çok iyi. Köfteye sebze ve yumurta koyabilirsin. Çorba zaten sebze. Şükret vallaYaz başından beri benimkilerde çok iştahsız çok uğraşıyorum köfte patates ve çorbalar ara vermeden yediklerimiz sebze yok valla yoruldum bende.
Canım daha önce de benzer şeyler yazdın. Bence oğluna tuvaletle ilgili ödül veya ceza vermemelisin. Tepkisiz kalman gerekiyor kaka yapınca altına, onun yerine sabırla anlat. Birden alışmasını bekleyemezsin. Alismiyorsa daha vakti vardır. Kızım da altına çiş kaçırdı doğal olarak. Baktım ben sabredemicem, bezledim. Ebeveynin de hazır olması lazım.walla canım benim de gözümde çok büyüyor bu tuvalet işi. adaptör aldık çok mutlu oldu,tuvalete oturunca çıkartma verdim ama yine de kakasini söylemiyor.kakasini yapınca kakali bezle geziyor,oynuyor.kizinca da bir daha söz söyleyeceğim diyor ,anlaşıyoruz ama yok,olmuyor.
acaba erken mı diyorum ama 3 yaşına 2ay kaldı, acaba önce kaka ya da cis alıştırmak fark eder mi?gündüz -gece aynı anda mı bezi bırakmalı yoksa gece sonra mı?
Canım ilk hafta kacirmalar olacaktır yanına yedek kıyafet al değiştir ben hep öyle yaptım gündüz ve gece aynı anda bezi hayattan çıkarmak çok önemli buna dikkat et, gece yatmadan çok sıvı içirme yatmadan tuvalete girsin bidaha sabah kalkınca yapıyorlar zatenBu arada bezi bırakınca altına yapmayınca ya kadar evde mi tutmak gerekiyor çocuğu? Çünkü dışarda kaçırma ihtimali var, nasıl olacak?