2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Kızlar bugün benim doğum günüm ve bugün kızım bana ilk kez çiçek verdi :) :)

Evdeyken annem eline yapma çiçekleri veriyordu, hadi annene götür, diyordu. Anneye çiçek verilir diyordu. Biraz önce parktan arabaya yürürken yerden papatya koparıp bana verdi :) Tabii papatyaları kafasından tutup kopardığı için biraz hırpalanmış görünüyor ama hayatımda aldığım en güzel hediye :)

çok güzel ya :) doğum günün kutlu olsun caNMM

Anladım canım. Kimse anne baba ile aynı özeni göstermiyor. Babaanne anneanne bile olsa kolayına kaçıyor.Hele bakıcıları hiç dusunemıyorum.Dun eşimle konustuk hatta. Kızımıza bakıcı baksa ne olurdu diye.Bu aralar abartmıyorum dişten dolayı altını gunde 20 kez degıstırdıgımı bilirim gece bile 5 6 kez kaka yapıyor azıcık azıcık ve hepsini ayakta degıstırıyorum cunku yatmıyor. Eşim de dedi ki valla değiştirmezdi bu kadar bekletirdi cocuk pişerdi diyor en basitinden. Yemek konusu gene aynı hayatta bu kadar ustelemezdi.Hatta ben bakıcıların cogunlukla TV telefonla buyuttuklerını dusunuyorum. Kreşlerde bile TV izletiliyorken kapalı evde kimbilir neler yapıyorlardır.Sırf bu yuzden iş hayatını bir kenara bıraktım.Gene annen diğer konularda bakıcıya nazaran daha iyidir.Bakıcı işi hepten yaş

Ben de alıcaktım canım dün Ebebekte inceledim Dolunay onu savurur atar Zaten orada tepkisine baktım da hiç umruna almadı vazgectım ben de

Canım yanlış anlama bence siz biraz abartıyorsunuz..Bu yazın biraz benim zoruma gitti açıkcası, benim 3 çocuğumda bakıcı da büyüdü ve çok şükür bakıcımız da gayet iyi bakıyor çocuklarıma. Büyük kızım hala görünce sarılır öper bakıcısını..Böyle yazdığınız da insanın gerçekten zoruna gidiyor. Kimse evladını bırakıp gitmek istemez ama onların geleceklerinin daha iyi olması için katlanıyoruz ayrıca ben 23 sene okudum ilk okuldan itibaren. Bu kadar emeğimi bırakıp da açıkcası ev hanımı olmayı istemezdim. Ayrıca bazen insan kendi katlanamıyor çocuğuna...Telefonda veriyorum, tablete de bakıyorlar çünkü arada benim de nefes almaya ihtiyacım oluyor. Ayrıca geçen bir tanıdığımız geldi, çocuğuna bebeklik ve çocukluk döneminde hiç tv vs izletmemiş. şimdi çocuk 3 yaşında sanırım ve tv'den ayıramıyorlarmış. Çokta kasmaya gerek yok yani.. Herkesin kendi yaşam tarzı kimseye karışmıyorum ama böyle yazınca biraz alındım kusura bakmayasın..

Alındıysan kusura bakma canım. Ama fikirler değişebiliyor. 27 yasındayım ben de 21 sene okudum hala okuyorum. Benim fikrim bu yönde gördüklerim de bu şekilde oldu. Niyetim kimseye karısmak değil kendi adıma konustum.Fikrim bu yonde canım ama bu benim fikrim. Örneğin sen abarttıgımızı dusunmussun bu da beni üzer. Çünkü mesele bizim istediğimizle dünyaya gelmiş bir cansa abartmak sözü biraz hafif kaçar.Ben TV ya da tablet izleten kötü demedim.Aksine algıları acık bir cocuga eğitici şeyler izlemenin faydalı oldugunu düşünüyorum.Bakıcıyla buyuyen cocuk kotu de demedim.Kimse annesi gibi bakamaz dedim ki sen de aksini soylemezsin sanırım.

her anne elinden geleni yapıyor.elbette ki annesiyle büyümesi bebeğin en güzeli ama günümüz ekonomik koşullarında malesef mümkün olmuyor. ne anneannemde,babanneler var üzerine titriyor torunlarının kendi evlatlarına yapamadıkları kadar ama kimisi de sadece el kadar bakıyor. ne bakıcılar var çoğu annenin gösteremediği özeni gösteriyor, eğiterek büyütüyor ama ne bakıcılar da var uyusun da kafa dinleyeyim diye bitki çayı iciriyor. demem o ki herkesin iyisi kötüsü var ama hepimiz en iyisine uğraşıyoruz elbette gücümüz yettiğince...
bunlardan ayrı tv,tablet,telefon konusu ise tartışılacak bi konu değil çünkü tüm uzmanlar en azından 3 yaşına kadar bunlardan çocuğun uzak tutulması gerektiğini, konuşmalarını geciktirdiği, ileride okul cağında dikkat eksikliğine sebep oldugunu kesin dille söylüyor.

Aynen oyle canım herkes kendisine göre en iyisini ve dogrusunu yapıyor. Ekonomik kosullar elbette zor. Eşim polis zengin değiliz Herkes gibi borclarımız var. Ama ben bakıcılar hakkında bu sekılde dusundugum için çalışmıyorum.Herkes aynı fıkırde olmayabılır kımse benımle aynı fıkırde de olmayabılır ama ben bu fıkırdeyım. Yapacak bir sey yok

nice yıllara canım muhteşem bir hediye :)

ben de öğretmenlik mezunuyum ama atanamadım, ev hanımıyım yani ve oğlumu yalnız büyütüyorum. ailem uzakta kayinvalidem eltimin kızını büyütüyor. tecrubesizligimle,pimpirikli ruh halimle sürekli araştırarak, sorarak büyütmeye çalışıyorum kuzey'i.anne olmak zor çalışsan da çalışmasan da... 1.5yildir uyku yok,dinlenme yok,karıkoca hayatı yok,sosyal hayat yok... dilerim bir gün "annecim sen çok iyi bir annesin" der :)

Funnyler başarısız ben bingo kullanıyorum muhtemelen bahsettiğin kaydıraktır çok memnunum tavsiye ederim.

Aksam yermekte ne veriyorsun? Bu arada bizimki kahvaltida hic bisey yemiyor. Arada yerse yumurtanın 3 te biri. Sadece zeytin yer. Pankek tost krep denedim yemiyor. Napsamki acaba? Kahvaltı için sağlıklı puding tarifi var mo?
Sucuk, menemen, domatesli yumurta, ıspanaklı krep?
Ben kahvaltıda hiç puding vermedim o yüzden tarifim yok.

Akşamları tavuk suyu/kemik suyuna(en az 10 saat mum ateşte kaynamış) çorba veriyorum içine bir küçük dilim ekmek doğruyorum. Hazmı kolay gece uykuda rahatsız etmiyor.

ben kahvaltı yapmazsa yumurta sarısını muzla ezip veriyorum yiyor. benim kız da yemek yemiyor yine, tadına bile bakmıyor :/
Üzülme canım belki de yememesinde bir hayır vardır. Sena maşallah çok toplu bir bebek. Böyle yemeyerek kilo dengeliyordur belki. Ben yemediği zamanlarda böyle düşünerek rahatlıyorum ve hiç üstüne gitmiyorum büyük kızımda çok uğraşırdım çok pişmanım o günlere.

Allah yardımcın olsun, bebeği bırakmak gerçekten çok zor. Allah bırakmak zorunda olanlara güç kuvvet versin.

Nice senelere canım ne güzel tevafuk olmuş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…