Ohhh yarasın biliyor işini :) turşu candır. Bizim de bu ara favorimiz karnabahar turşusu.Polyanna82 esra_s @Deniziminannesi Bizde de durumlar aynı , hiç bir zaman çok yiyen bir bebek olmadı ama bu aralar çok iştahsız ve seçici oldu.. çok sevdiği şeyleri bile yemiyor.. Lahana turşusuna taktı bu ara elinde turşuyla geziyor evde
Fiyuuu annen coşmuş :))))Annem onu şikayet ettiğimi duymuş gibi bugünlük çeşitli şeyler yapmışmercimek çorbası, Mısır çorbası, ıspanak, istavrit
Canım cumartesi 3 gun olacak.İlk gun 10 kez falan yaptı ama 1 lira kadar alan kirlenmiş oluyordu bezinde ve neredeyse full mukus jel gibi.Ve acayip bir pişik silerken oyle cok agladı ki yıkadım onda bile rahatlamadı. Sanırım yakıyor da mukus cunku yapar yapmaz mızmızlanıyordu hemen parmak uclarına kalkıp bacak aralarını acıp yurume ye calısıyordu. Bugun 4 ya da 5 canım. Bir kez de gece yapmıstı o normaldi dedim heralde normale donecek ama yok gene mukuslu devam etti. Yarın ne olacak bakalım. Asırı pişik cok aglıyor temizlerken.Zaten altını degıstırırken asla sırtını yere koymuyordu 1 aydır. Bu pişikten dolayı elletmemeye de basladıKaş gündür mukuslu kaka va günde kaç kere dışkılıyor? çok çektim malum mukuslu kaka dan yardımcı olabilirim belki.
Alem bu cocuklarbn oyuncakçıda oturttum buna sifona basıosun foşş diye ses geliyor. bnmki hemen kapağı açıp bakıyor su yok tekrar basıp tekrar basıyor fln çok güldürmüştü bizi bife oturup tis tis demişti
çok sağol canım ventolin vermiyorum zaten. aminn hepimizeŞimdi gördüm çooook geçmiş olsun, illadini ben veriyorum ancak ventolin sıkıntılı onun yerine buhar makinesine okaliptüs veya nane yağını tercih etmek daha mantıklı çünkü ventolinin astım bronşite sebep olduğu ispatlandı. Antibiyotik konusu aileye kalmış bir seçim canım. Allah yardımcın olsun olsun şifa versin.
bana diş gibi geldi bizde de öyle oluyor dişte. yine de tahlil yaptır tabi için rahat olsunCanım cumartesi 3 gun olacak.İlk gun 10 kez falan yaptı ama 1 lira kadar alan kirlenmiş oluyordu bezinde ve neredeyse full mukus jel gibi.Ve acayip bir pişik silerken oyle cok agladı ki yıkadım onda bile rahatlamadı. Sanırım yakıyor da mukus cunku yapar yapmaz mızmızlanıyordu hemen parmak uclarına kalkıp bacak aralarını acıp yurume ye calısıyordu. Bugun 4 ya da 5 canım. Bir kez de gece yapmıstı o normaldi dedim heralde normale donecek ama yok gene mukuslu devam etti. Yarın ne olacak bakalım. Asırı pişik cok aglıyor temizlerken.Zaten altını degıstırırken asla sırtını yere koymuyordu 1 aydır. Bu pişikten dolayı elletmemeye de basladı
Sagol canım.gelir gelir zaman cok hizli :)Çok şeker :) benim yavrumun bana böyle güzel şeyler söyleyeceği günler gelecek mi acaba:) kurtuldun canım gözünaydın buarada. Artık herşey güzel olacak inşallah.
Benim kuzu da hic baglatmak istemiyor altini.bende bu yaz tuvalet egitimini vermeyi dusunuyorum..Kızlar özellikle daha önce basından tuvalet eğitimi geçmiş olanlar. Dolunay beni her gun belırlı aralıklarla klozete goturuyor basta hosuna gıdıyor sıfon sesi falan sandım ama cogu zaman dıkkat edıyorum comelip kaka yapıyor gıttıgımızde. Bir gun babasına da yapmıs aynı seyi tuvalete oturttum dedi tabi altını acmadan klozetınde kapagı kapalı olarak ama oturmak istememiş.Acaba hazır mı tuvalet egıtımıne soyluyor olamaz daha kucuk degıl mı.Asla ama asla bezini değiştirrmiyor.Katiyen sırtını yere koymuyor bez değiştirecegım zaman. Artık caresiz yatak odasındaki pufa oyuncak dızıyorum o onlarla oynarken ayakta poposunu silip temizliyorum. Külot bezi geçiriyorum ama cok yorucu oluyor 15 dk suruyordur rahat. İstemiyor cunku.Sadece bir kere mecbur kalıp tuvalette yanıma almıstım ondan sonra oldu boyle. Hatta artık hep yanıma gelıyor bana pecete uzatıyor şifonu cekmek için işaret ediyor. Lavaboda muslugu gosteriyo aç aç dıyor. Cocuklar cıdden kayıt cıhazı gıbı.Acaba tuvalete alıstırabılırmıyım ki. Aslında 2 yasından once dusunmuyordum ama bılemıyorum. Bir arkadasımın oglu 3 yasını bıtırecek hala işine gelmezse soylemıyor çişini bazı durumlarda yanında külot bezle geziyor arkadasım. Korktum ben de hazır boyleyken baslasam mi.Çok uzun oldu ama erken dogum riskim de var plasenta previa ve bebek bas asagı pozısyonda. Bu halde iyice zorlasıyor altını baglatmak istememesi.
Iyiye gitmesine sevindim canım.Rabbim sifalar versin kuzuya.götürmedim canım. iğne yaptırıyorum bide iliadin sıkıyorum burnuna. çok şükür düne göre daha iyi. sesi çıkıyor en azından. balgam da çıkardı bugün. boğazının feci hırıltısı geçti.
Canım cookk gecmis olsunCanım cumartesi 3 gun olacak.İlk gun 10 kez falan yaptı ama 1 lira kadar alan kirlenmiş oluyordu bezinde ve neredeyse full mukus jel gibi.Ve acayip bir pişik silerken oyle cok agladı ki yıkadım onda bile rahatlamadı. Sanırım yakıyor da mukus cunku yapar yapmaz mızmızlanıyordu hemen parmak uclarına kalkıp bacak aralarını acıp yurume ye calısıyordu. Bugun 4 ya da 5 canım. Bir kez de gece yapmıstı o normaldi dedim heralde normale donecek ama yok gene mukuslu devam etti. Yarın ne olacak bakalım. Asırı pişik cok aglıyor temizlerken.Zaten altını degıstırırken asla sırtını yere koymuyordu 1 aydır. Bu pişikten dolayı elletmemeye de basladı
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin tavsiyem gaita tahlili yaptırmanız olur, pişik yapıyor mukuslu kaka evet. Dişten de olabilir ama mikrop kaynaklı da olabilir. Dişten o kadar fazla sayıda mukuslu kaka nadir olur. Çinko oksit içerikli krem iyi gelir.Canım cumartesi 3 gun olacak.İlk gun 10 kez falan yaptı ama 1 lira kadar alan kirlenmiş oluyordu bezinde ve neredeyse full mukus jel gibi.Ve acayip bir pişik silerken oyle cok agladı ki yıkadım onda bile rahatlamadı. Sanırım yakıyor da mukus cunku yapar yapmaz mızmızlanıyordu hemen parmak uclarına kalkıp bacak aralarını acıp yurume ye calısıyordu. Bugun 4 ya da 5 canım. Bir kez de gece yapmıstı o normaldi dedim heralde normale donecek ama yok gene mukuslu devam etti. Yarın ne olacak bakalım. Asırı pişik cok aglıyor temizlerken.Zaten altını degıstırırken asla sırtını yere koymuyordu 1 aydır. Bu pişikten dolayı elletmemeye de basladı
Bugun mukus cok yok canım ama belki 10 kez kakalı bez değiştirdim yine.Cok cok azÇok geçmiş olsun Allah şifa versin tavsiyem gaita tahlili yaptırmanız olur, pişik yapıyor mukuslu kaka evet. Dişten de olabilir ama mikrop kaynaklı da olabilir. Dişten o kadar fazla sayıda mukuslu kaka nadir olur. Çinko oksit içerikli krem iyi gelir.
Polyanna82 esra_s @Deniziminannesi Bizde de durumlar aynı , hiç bir zaman çok yiyen bir bebek olmadı ama bu aralar çok iştahsız ve seçici oldu.. çok sevdiği şeyleri bile yemiyor.. Lahana turşusuna taktı bu ara elinde turşuyla geziyor evde
Endişende çoook haklısın bizde karbonhidrat çok düşük protein ağırlıklı gidiyoruz dünyada önde gelen tüm sağlıklı beslenme diyetleri de biliyorsun bu şekilde ilerliyor. Ben bahsetmiştim bizde öğlen menüsü et/tavuk/balık aslında hazırlamak en basit onlarsa tavuğu haşla ver balığı buğula ver eti kavur haşla ya da döküm tavada pişir ver hele döküm tavada antrikot 6 dkda hazır yemek. Bence annenden beklemek yerine sen duruma el atabilirsin Mesela sabahtan yiyeceğini annene götürürsün yanında ya da alıp annenin buzluğa atarsın çıkarıp suya atıp haşlar.
ben kahvaltı yapmazsa yumurta sarısını muzla ezip veriyorum yiyor. benim kız da yemek yemiyor yine, tadına bile bakmıyor :/Aksam yermekte ne veriyorsun? Bu arada bizimki kahvaltida hic bisey yemiyor. Arada yerse yumurtanın 3 te biri. Sadece zeytin yer. Pankek tost krep denedim yemiyor. Napsamki acaba? Kahvaltı için sağlıklı puding tarifi var mo?
bnmkinin konuşması bi yavaşladı ya ilk hızlı başladı sonra duruldu. evde diilim annemle de verimli vakit sıfır. çok tlfn veriyor. yapma diyorum baş edemiyorum diyor. Tek umudum havalar düzelince dışarda vakit geçirmesi. cümle yok. kelimelerde hep aynı şeyler ve yarım yamalak.Alem bu cocuklarKonusma durumu nasıl sızınkınde hemen hemen benziyor bızım cocukların gıdısatı. Dolunay artık cumle kurmaya basladı. Favorisi baba bu ne ve anne ne biz hep Dolunay bu ne diye soruyorduk her seyi oradan ogrendi galiba ilk cumlesi bu oldu Anne gel baba yok baba gitti var anne oku hadi bak var bi de
ay geçmiş olsun. geçen benmkide arkamdan dolaşmış az kalsn sıkıştırıyordumgünaydın kızlar. az önce banyodan çıkarken fark etmedim oğlum elini koymuş araya parmağını sıkmıştırdimbuz tutmaya çalıştım ama tutturmadi. dibinden morardı. inşallah tırnağı düşmez
canım ya geçmiş olsun bişey olmaz inşallah üzülmegünaydın kızlar. az önce banyodan çıkarken fark etmedim oğlum elini koymuş araya parmağını sıkmıştırdimbuz tutmaya çalıştım ama tutturmadi. dibinden morardı. inşallah tırnağı düşmez