2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
selam kızlar.
bir doktor 18 aya kadar bebek en az 15 kelime konuşabilmeli ve çatal kaşık bardak kullanabilmeli yazmış. kızım sadece baba ve nene diyor. ben şimdi nerelere gidem. var mı bebişi 15 kelime konuşabilen?

Ama atakta beceriler dışında cocuk da uyku düzeni değişikliği de oluyor. Bende uygulama var. Mesela 17-24 subat arasi atagin en şiddetli dönemi diye geçiyordu geceleri uyumadi agladi yanima yatırdım ettim yapışık ikiz gibi gezdik. Bizim atak donemleri cok huysuz mizmiz uykusuz anneye asiri düşkün sekilde geciyor. Oğlum 1 ekim dogumlu. Seninki muhtemel tarihne zamandi?

Bizimki konuşmuyor valla. Baba dede gel al nenne tette (teyze) onun haricinde herseyi işaret diliyle anlatıyor. Bende arada stres oluyorum acikcasi. En son dr kontrolünde dr 18 ayda geldiginde seninle konuşuyor olacagiz demisti bizimkinde hala bisey yok.

çatal bardak da kullanmıyor. konuşma hadi bir nebze de, bunları kullanmıyor olması üzüyor ama bu benim suçum. bi ara baya heves etti çatala kaşığa ben bırakmıyorum ya of. eline versem iyi olacak. seninki kullanıyor mu?
yarın da sağlık ocağına götürüp boy kilo ölçümü yaptıracam merak ediyorum

Benim 10 kasımdı ama 16 ekimde dogdu canım. Ataklarda bu mızmızlıkların sonucunda beceri kazanıyorlar ya ondan dedim. Bu beceriler var zaten atak haftası geçmiştir diye dusundum

Evet canım catal kasik kullanıyor bana da yediriyor kendide :)))ama bencede bu seninle ilgili. Vermen lazim eline bizimki baya özgür yemek konusunda hic karışmıyorum yenek sonrasi heryer savas alanina dönüyor. Esim dr fazla mi özgür bırakıyoruz acaba diyor:)bu arada seninle yszistiktan sonra nette geziyordum karsima bu resim cıktı ilginc bilgilerde. Evrenden mesajımız var :)))

18 aya daha var canım bir gecede bile o kadar cok sey ogrenıyorlar ki. Dolunay catal kullanmayı bir gun once bilmezken sabah bir kalkmıstı sanki 40 yıldır catalla yiyor gibi davrandı.Konusma konusu da 2 yasa kadar zamanı var dıye bılıyorum. Bıraz da genetık bence. Ben de erken konusmusum babası da erken konusmus o yuzden kızım da erken konustu.Bazen bdv de goruyorum cocuk 2 yasında bile degıl konusmuyor dıye doktor doktor psıkolog psıkolog gezdırıyorlar.Bence bu da sakıncalı.O kadar kucuk cocuk bariz bir takım sorunlar gostermıyorsa biraz da akısına bırakmak lazım

Benim 10 kasımdı ama 16 ekimde dogdu canım. Ataklarda bu mızmızlıkların sonucunda beceri kazanıyorlar ya ondan dedim. Bu beceriler var zaten atak haftası geçmiştir diye dusundum

Yok gecmemistir daha o zaman. Benimki 1ekim doğumlu atagin bitmesine 8 gun daha var daha. 1 ay sürüyor toplamda

benim en çok çocuğumda görmek istediğim şey özgüven. elini atıyor kaşığa ve ben engelliyorum :/ özgüvenine zarar verebilir dimi. tamam verecem eline. sen ne güzel yapıyorsun.
anaa 9 yaş mı oha :)) evet bu bir mesaj olabilir :))

evet bir sorunu yok çok şükür. ben de 2 yaşına kadar normal diyordum ama dr yazılarını görünce acaba diyor insan.

evet bir sorunu yok çok şükür. ben de 2 yaşına kadar normal diyordum ama dr yazılarını görünce acaba diyor insan.
Tabi doktorlar daha iyi bilir uzmanlar sonucta ama su an için doktora da gotursen 2 yasını bekletecekler. Hala gelısme yoksa krese gonderın derler buyuk ıhtımal.Sosyalleşmesi için.Sen yine de surekli tekrarla kelimeleri ilgisini çeken nesnelerin adını yuz kere de olsa soyle.Zaten yapıyorsundur canım ama aklıma gelenler bunlar.

bizimki aylardır dede,baba,meme ötesi yok.simdilerde anlamsız sesler çıkarıyor. bazen yemek yerken alıyor kaşığı ama ağzına koyarken döküyor doğal olarak.bence henüz erken ama istedikçe veriyorum alışsın diye

canım Allah kolaylık versin ve iyi insanlar çıkarsın karşına çok zor biliyorum ve senin yaşadığın aynı sorunları bende yaşıyorum bakıcı bulamıyorum. ufff ne zormuş ya. boşanma işleri ne oldu? bir gelişme var mı?

15 kelime mi? benim ikisinin konuştuğu kelimeleri toplasan 15 kelime yapmaz :) çatal kaşık kullanımı da yok elleriyle yiyorlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…