- 5 Haziran 2009
- 8.535
- 2.395
-
- Konu Sahibi dilarazeynel
- #34.961
Sağol canım, amin :) sevdiği şeylerin yanında az az diğer gıdaları denesen. Şükür oğlum yemek ayırmıyor ama bende az az verdim sevdiklerinin yanında alıştı böylece. Ah yerinde durmuyor benimki de, birde şiş karınla koştur peşindenay bayadır arıyodum topiği hamişlere hayırlı doğumlar diliyorum. yemeyen bebişlere bol iştah uyumayan bebeişlere bol uykubnm oğlan yemiyor uyumuyor full time kuduruyor yürümüyor adeta koşuyor. ne yedireceğimi nasıl oyalayacağımı şaşırıyorum gerç 3 aylıktan beri çalışıyorum haftaiçi annem bakıo sabah bırakıp akşam alıyorum. haftasonu birlikteyiz yavrumla
İnşallah çözümü bulmuşsundur. Benim ki de herşeyi yemiyordu. Yanında birşey yerken hemen eline vermek yerine merak edip istemesini sağladım. 1 yaşına girince ona ayrıcalıklı yemek yapmayı bıraktım sofra da ne varsa uzattım eline, istemiyorsa bıraktım, bu sefer başka şeyleri parmağıyla göstermeye başladı. En sevdiği şeyle pek istemediğini ard arda verdim örnek ; yoğurt ile sebzeyi anında birleştirip yedirdim. Keçiboynuzlu tahin pekmezi ekmeğine sürüp veriyorm. Sabahların varsa portakalda ekleyip mandalina suyu sıkıyorum. Önce meyveli kefir içti sonra sade de verdim. Anlatmata çalıştım dilerim faydası olur, oğlumda işe yaradı. Rabbim sağlık versin hepsine AminMerhaba güzel anneler
Bebeklerinizin günlük beslenmeleri nasıl.
Benimki vermesem hiç bişey yemeyip anne sütüyle gün geçirir. Sabah bizle beraber kahvaltıda 1küçük salatalık, yarım domates, 1siyah zeytin yiyor o kadar. Yumurtayı ağzına sürmezdi iki gündür beyazıyla beraber az tereyağında pişirince yemeye başladı. Onun da yarısını yiyor. Peyniri hiç sevdiremedim.
Öğlen: yarım su bardağı yoğurt ve o gün bize ne yemek varsa 1 mandalina kadar ondan yiyor.
Akşam çoğu zaman bişey yemeyip bazen yarım muz, bazen yarım bardak çorba , bazen de sadece yoğurt yiyor.
Anne sütünü azaltmak istiyorum yavaş yavaş ama ben bunu düşündükçe hissetmiş gibi daha çok memeye sarılıyor. Çok güçsüz hissediyorum kendimi, çok da zayıfladım
Çok sevindim senin adına canım sağlıcakla gelsinler inşaallah bende çok severim kiz çocuk larini benimki erkek olsada mutlaka kız kıyafetlerine bakar oyle çıkarım :))Dualarım seninle, kesinleşti kız dedi doktorum. Ne ciciler aldım bile şimdiden bir görsen pembe süslü :) dilerim çok kolay ve çok güzel bir doğum olur, bana da dua et bende sağlıkla kavuşayım yavruma. Doğumdan sonra mutlaka yaz. Merakla bekliyor olacağım
Amin inşallah canım. Sorma kız çocuklarının daha çok çeşit renk renk bir cazibesi var. Ama erkeklerinkimi es geçmeyelim kızarlarÇok sevindim senin adına canım sağlıcakla gelsinler inşaallah bende çok severim kiz çocuk larini benimki erkek olsada mutlaka kız kıyafetlerine bakar oyle çıkarım :))
Aynen blw gidiyorduk ama bazen vakit darlığında bekleyemedim bunaldım. Ağır ishal geçirdi hiç bişey yemek istemedi o dönem hep memede uyuyakaldı bitkinlikten. Sonrasında uyku eğitimi uçtu gitti. Kendi kendine uyuyordu ne güzelCanım senin bebek blw yapmıyormuydu?
Uyku egitimin de var diye biliyordum.
Amin. Çok sağ ol canım. benimki memeye acayip güveniyor. Bağımlı resmen. Çok sevdiği yemek olan taze fasulye pilav sonrasında bile illa süt istiyor tıka basa doymuş olmasına rağmen. Ben 9 aylıkken bıraktım ayrı yemek yapmayı. Çünkü ona yaptıklarımı yemeyip bizimkinden istiyordu ve yiyordu. Çok seçici bir çocuk. Herşeyi babasına çekmişİnşallah çözümü bulmuşsundur. Benim ki de herşeyi yemiyordu. Yanında birşey yerken hemen eline vermek yerine merak edip istemesini sağladım. 1 yaşına girince ona ayrıcalıklı yemek yapmayı bıraktım sofra da ne varsa uzattım eline, istemiyorsa bıraktım, bu sefer başka şeyleri parmağıyla göstermeye başladı. En sevdiği şeyle pek istemediğini ard arda verdim örnek ; yoğurt ile sebzeyi anında birleştirip yedirdim. Keçiboynuzlu tahin pekmezi ekmeğine sürüp veriyorm. Sabahların varsa portakalda ekleyip mandalina suyu sıkıyorum. Önce meyveli kefir içti sonra sade de verdim. Anlatmata çalıştım dilerim faydası olur, oğlumda işe yaradı. Rabbim sağlık versin hepsine Amin
Aynı durumdayız bir çözüm bulamadımMerhaba güzel anneler
Bebeklerinizin günlük beslenmeleri nasıl.
Benimki vermesem hiç bişey yemeyip anne sütüyle gün geçirir. Sabah bizle beraber kahvaltıda 1küçük salatalık, yarım domates, 1siyah zeytin yiyor o kadar. Yumurtayı ağzına sürmezdi iki gündür beyazıyla beraber az tereyağında pişirince yemeye başladı. Onun da yarısını yiyor. Peyniri hiç sevdiremedim.
Öğlen: yarım su bardağı yoğurt ve o gün bize ne yemek varsa 1 mandalina kadar ondan yiyor.
Akşam çoğu zaman bişey yemeyip bazen yarım muz, bazen yarım bardak çorba , bazen de sadece yoğurt yiyor.
Anne sütünü azaltmak istiyorum yavaş yavaş ama ben bunu düşündükçe hissetmiş gibi daha çok memeye sarılıyor. Çok güçsüz hissediyorum kendimi, çok da zayıfladım
İnşallah seni daha çok üzmez annesi, onlarda kendilerince derdini böyle dile getiriyor. Az kaldı biraz daha büyüyünce sana daha da arkadaş olacak :) biz doğrurur bakarız gider babalarına çekerler zaten dimiAynen blw gidiyorduk ama bazen vakit darlığında bekleyemedim bunaldım. Ağır ishal geçirdi hiç bişey yemek istemedi o dönem hep memede uyuyakaldı bitkinlikten. Sonrasında uyku eğitimi uçtu gitti. Kendi kendine uyuyordu ne güzeliki günlük hastalık düzen bozulmasına yetti. Şimdi büyüdüğü için tekrar eğitim kolay da olmadı. Zorla kucağıma yatıp kıyafetimi sıyırıyor. Memeden azaltmak istiyorum , memeye güvendiği için biçok şeyin kokusuna bakıp bırakıyor. Tadına bile bakmıyor uyanık.
Siz nasılsınız bebiş nasıl
Amin. Çok sağ ol canım. benimki memeye acayip güveniyor. Bağımlı resmen. Çok sevdiği yemek olan taze fasulye pilav sonrasında bile illa süt istiyor tıka basa doymuş olmasına rağmen. Ben 9 aylıkken bıraktım ayrı yemek yapmayı. Çünkü ona yaptıklarımı yemeyip bizimkinden istiyordu ve yiyordu. Çok seçici bir çocuk. Herşeyi babasına çekmiş
Sağlıcakla hayırla kucağına al bebeğini canım. Rabbim bize de nasip etsin en kısa zamanda. Eşim 2. olsun diye sayıklamaya başladı
Çok şükür iyiyiz canim ikimizde hamdolsun dün yaptim çarşamba günü cikicaz inşaallah hastaneden darısı başına inşaallah canım senindeB Bende Burdayim canım doğum zamanındı bugün nasılsın, dilerim ki bebeğin ve sen çok iyisinizdir, güzel haberlerini bekliyorum.
Ay çok sevindim, Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Amin bende heyecanla bekliyorum. Allah evlatlarımızı bize bağışlasın.Çok şükür iyiyiz canim ikimizde hamdolsun dün yaptim çarşamba günü cikicaz inşaallah hastaneden darısı başına inşaallah canım seninde
Amin inşaallah canım her birinde farklı bir heyecan varmış sanki ilkmis gibi çok şükür bunları bize ikram eden rabbime sende haklısın ile evladına kavuşursun canımAy çok sevindim, Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Amin bende heyecanla bekliyorum. Allah evlatlarımızı bize bağışlasın.
İnşaallah canım. 6.hastalık bizde geçirmiştik 10.ayında. Bir hafta falan sürüyor iyileşmesi. Su toplayan yerlere dikkat et patlamasın. Su dolu küvete bir iki kaşık karbonat koyup bebeği içine oturt , çok iyi geliyor hemen iyileşti bizimki böyle. Bilseydim en başından yapmıştım. Geçmiş olsunMavikelebek0134 evet canim maalesef blwninde boyle dertleri var. Benim kizimda meme canavarı. Bu ara ozellikle afedersin goguslerin sanki ilk doneme dondu sisler Ama disler fena kabarik iki tane patladi ve damaklar hala siş,sanirim digerleri de yukseliyor. Sıkıntılarını memelere anlatiyor diye dusunuyorum. Bir yerde okudum dis yuzunden bebekler yiyemezmis damaklari cok acirmis bu yuzden pure tarzi yedirin diye ama yine de kizim miz mız.
Uyku duzenine gelelim kizim pes pese bir 6. Hastalık atlatti birde fena grip oldu zaten dislerde dar iyice sasti aksamlari 7 de uyuyor geceleri 2-3 arasi bir saat uyanik duruyor sabah ezanla uyaniyor ggunduz de uyumuyor diyebikirim insallah bu gunleride atlatiriz.
İnşallah seni daha çok üzmez annesi, onlarda kendilerince derdini böyle dile getiriyor. Az kaldı biraz daha büyüyünce sana daha da arkadaş olacak :) biz doğrurur bakarız gider babalarına çekerler zaten dimiRabbim tez zamanda ikinci çocuk için gönlündekini versin. Evlat bambaşka duygu insan onu anlayınca zaten hiçbir zorluğu gözü görmüyor.
A çok sevindim senin adına rabbim isteyen herkese nasip etsin inşaallahİnşaallah canım. 6.hastalık bizde geçirmiştik 10.ayında. Bir hafta falan sürüyor iyileşmesi. Su toplayan yerlere dikkat et patlamasın. Su dolu küvete bir iki kaşık karbonat koyup bebeği içine oturt , çok iyi geliyor hemen iyileşti bizimki böyle. Bilseydim en başından yapmıştım. Geçmiş olsun
Bebeden vakit bulamıyordum ama az önce test yaptım onun heyecanıyla topiğe girdim. İlk haberi buraya yazmak istedim. Daha kimse bilmiyor. Ters de silik çizgi çıktı. Daha önceki gebeliğimi de silik çizgiyle öğrenmiştim . Karmaşık duygular içindeyim şuan. Arkanızdan bende geldim galiba kızlar.
Ay yanlışmış ya. Şaşkınım. Test eskiydi ondan mıdır nedir, sonuç yanlışmış. Az önce tekrar test yaptım negatif çıktı, üstüne regl başladı. Nasıl da kaptırdım kendimi bu kadar. Çok İstiyormuşum meğer. Hemen de buraya yazdım. Çok utandım şuan.A çok sevindim senin adına rabbim isteyen herkese nasip etsin inşaallah
Aminnn Allah razı olsun canım bende seninle aynı fikirdeyim düşündükçe gözlerim doluyor. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah.Amin inşaallah canım her birinde farklı bir heyecan varmış sanki ilkmis gibi çok şükür bunları bize ikram eden rabbime sende haklısın ile evladına kavuşursun canım
İnsan evladın tadını alınca başka oluyor :) dualarım seninle dilerim en kısa zamanda çok güzel haberler verirsin bizlere.Ay yanlışmış ya. Şaşkınım. Test eskiydi ondan mıdır nedir, sonuç yanlışmış. Az önce tekrar test yaptım negatif çıktı, üstüne regl başladı. Nasıl da kaptırdım kendimi bu kadar. Çok İstiyormuşum meğer. Hemen de buraya yazdım. Çok utandım şuan.Hayırlısı olsun. Size hayırlı sağlıklı doğumlar kızlar
Sağlıklı olması en başta tabi lakin az değil mi yediği ? Sordun mu doktoruna. Ilık su tut gögüslerine, en sevdiği neyse ona birşeyler karıştırarak yedirmeyi denesen ( ki denemişsindir muhtemelen) umarım miniğin biran önce iştahı açılır da yer herşeyden.Eneeeeeee ikinci postalari dogurmussunhz bile:) teprikler kizlar:)
Topige girmeyei cok olmus kaybetmistim zaten:)
Yemek peoblemini bizim kadar yasadigini saiyorun kimsenin, ek gida miktari haftada toplam kendi bas parmagi kadarkirk yilda bir iki lokma yedirince gozlerim yasariyor baya baya:)
Anne sutu tek basina artik yetmedigi icin mama takviyesine basladim ama o da cok sikintiliymis maddi manevi...
2 gundhr de sut dugumlenmesi oldumve benim inatci oglum mememi emmek yerine damagina yapistiril sikistirdigi icin 13 aydir gecmeyen gogus ucu yaralarim var.... hala yumrugumu sikarak emzieiyorum...
Az olmaz mi az tabi. Ama hicbirsey yemiyor neler denemedim ki... insallah zamanla alisir bilmiyorumSağlıklı olması en başta tabi lakin az değil mi yediği ? Sordun mu doktoruna. Ilık su tut gögüslerine, en sevdiği neyse ona birşeyler karıştırarak yedirmeyi denesen ( ki denemişsindir muhtemelen) umarım miniğin biran önce iştahı açılır da yer herşeyden.