- 2 Kasım 2016
- 778
- 728
-
- Konu Sahibi dilarazeynel
- #32.421
Prematüre bir anne kışın dahi bebeğimi temiz havaya çıkardım demişti. Biz istanbuldayız 48günlüğüz ve 3.haftadan itibaren her pazar akşam dışarı çıktık nerdeyse. Arabayla gidip açık havada oturduk. Sıkı giydirdikten sonra faydası olur. Ayaklarına 2kat çorap ve panduf giydiriyorum özellikle çünkü bizimki ayaktan üşüyor. Temiz hava alıp eve gelince çok güzel uyuyor. Yalnız çıkmama eşim müsade etmiyor yoksa çıkardım hep. Avm gibi kalabalık kapalı alanlara girme yeter.
Canım ben izmitte oturuyorum aldım anneme ist gittim tek otobüsle çok güzel geçti yolculuk fırsat buldukça çıkcaz her zaman yanımızda biri olmaz oda bize bizde onla yaşamaya alicaz
Bize kağıt verdiler onda bir aylıkken göz 2 aylıkken kalça testi yazıyo CNmbize göz testinden bahsesilmedi. kalça testi de 1.ay yapıldı. kimisine 2.ay denmiş. hangisi doğru:/
bebeğimin gözleri de gri gibi, net bi rengi yok. ama büyük ihtimalle kahverengi olur ya sanmıyorum.
ddikişlern yeri diilde genişlik rahatsz ettiSenin yırtık vardı sanırm canm ondan mı eski haline dönmedi acaba dikisler düstükten sonra bnm ki normale dönmeye başlamıştı 1 ay olduğunda dikişlerin yerini bilmesem bakınca belli olmuyordu.
göze nasl bakıolar acaba bize hiç bahsedilmediBize kağıt verdiler onda bir aylıkken göz 2 aylıkken kalça testi yazıyo CNm
Pazartesi goturcem cnm artık o zaman anlatırımgöze nasl bakıolar acaba bize hiç bahsedilmedi
Bnm 18.gun dusmeye başladı yavaş yavaş tek tek dustu seninki de duser yakında ipler kuruduysa
Bana dr kutular bitene kadar kullan dedi. Sağlık ocağındaki hemşireye kullanmam gerekiyor mu dedim 1 iay daha kullan dedi ama ben Doğumdan 1 hafta sonra bıraktım çünkü çok kilo aldırıyor iştah açıyor özellikle kan hapıkızlar hamileyken kullandığınız demir ve vitamin haplarına devam ediyor musunuz?
Anakucağından çıkarmadım, bu yüzden normal ince bere takıyorum. Ama üstünü kalın battaniye ile örtüyorum. Ana kucağının üzerine de müslin battaniye örtüyorum. Zaten dışarda hep uyuyor. Maksat benim hava almam.Saolun Kızlar ben çok bunaldim tek başımayim maalesef eşim çalışıyor ama çıkmak istiyorum yinede. peki başını nasıl koruyorsunuz şapka yetiyor mu. Bizimkiler burnuna soğuk girmesin diyorlar korkuttular beni. Tam olarak ne giydiriyorsunuz.
ay bizde çıkmıyoruz ya 40 gündür sadece hastaneler için çıktık evden bebekten çok bana lazım açık havaPrematüre bir anne kışın dahi bebeğimi temiz havaya çıkardım demişti. Biz istanbuldayız 48günlüğüz ve 3.haftadan itibaren her pazar akşam dışarı çıktık nerdeyse. Arabayla gidip açık havada oturduk. Sıkı giydirdikten sonra faydası olur. Ayaklarına 2kat çorap ve panduf giydiriyorum özellikle çünkü bizimki ayaktan üşüyor. Temiz hava alıp eve gelince çok güzel uyuyor. Yalnız çıkmama eşim müsade etmiyor yoksa çıkardım hep. Avm gibi kalabalık kapalı alanlara girme yeter.
Ben yaptırdm göz testini de kalça testini de gözünün alttaki kırmızı kısmını açıp lazerli bi aletle bakıyor canım sadece 6. Ayda tekrar götürüyorzgöze nasl bakıolar acaba bize hiç bahsedilmedi
ana kucağına nasl yerleştiriosun battaniyesiylemi yoksa sadece kıyafetiyle yerleştirip üstünemi battaniyesini örtüyosun biz soğuk diye kalın battaniyeye sarıp yerleştirdik hastsnrye götürürken ama kemerler takılamıo öyle tabi düşcek die korktm ben kıyafetle koyuyosan ne giydiriyosunAnakucağından çıkarmadım, bu yüzden normal ince bere takıyorum. Ama üstünü kalın battaniye ile örtüyorum. Ana kucağının üzerine de müslin battaniye örtüyorum. Zaten dışarda hep uyuyor. Maksat benim hava almam.
Sık sık kontrol edersin yüzünün soğukluğunu. max. 2saat kalıyoruz çünkü anakucağında uzun süre kalması sağlıksız
bizr hiç bahsetmediler ondan ya hatta doktora sorduk 6. ayda göz doktoruna götürürsünüz dediBen yaptırdm göz testini de kalça testini de gözünün alttaki kırmızı kısmını açıp lazerli bi aletle bakıyor canım sadece 6. Ayda tekrar götürüyorz
Sağlık ocağıda çocuk doktoru da yönlendirdi canım kalça ultrasonu için de bazı doktorlar 1 aylık bazıları iki aylık bazıları 40 günlükken diyorbizr hiç bahsetmediler ondan ya hatta doktora sorduk 6. ayda göz doktoruna götürürsünüz dedi
Olmuyor, olamaz da...Ben iki haftaliktan beri her haftasonu dışardayım, haftaiçi de anneme gidip geliyoruz bazı günler, İstanbul malûm, biz Avrupa onlar Anadolu yakasinda bir saat sürüyor yol..Kimsenin karışmak gibi bir hakkı yok, bebek senin hayat senin canım, herkes kendi işine baksın bence..Dışarı çıkan arkadaşlar çıktığınızda ailenizden laf eden oluyor mu ben 25 günlükken anneme gitmiştim farklı ilçede aramızda 50 dk yol var bebeğimin burun tıkanıklığı vardı sonra arttı ama evdeyken başlamıştı biraz terlediği için doktora gittiğimde gösterdim falan sonra görümcem kayınvalidem eşimi aradıklarında annesine gittiğinde olmştr kış boyunca gitmeyin falan demişler bn bunu bugün anneme gitmek istediğimde öğrendim merak ediyrm size de tepki gösteren oluyor mu
Sarınca nasıl sığdı. Evde giydiği kıyafete bir kat tulum ekliyorum. Ayaklarına kalın içi yün olan bir panduf giydiriyorum. Kemerleri takıp ayaklarının altından omzuna kadar battaniyeyi çekip kenarlara sıkıştırıyorum. Battaniyesi kalın ve ikiye katlıyorum. Yarın sabah çıkacağız unutmazsam resim çeker atarım.ana kucağına nasl yerleştiriosun battaniyesiylemi yoksa sadece kıyafetiyle yerleştirip üstünemi battaniyesini örtüyosun biz soğuk diye kalın battaniyeye sarıp yerleştirdik hastsnrye götürürken ama kemerler takılamıo öyle tabi düşcek die korktm ben kıyafetle koyuyosan ne giydiriyosun
Laf etmeyen aile yoktur. Söylemiyoruz ki. Topa tutarlar beni. Ooo kv aylarca konuşur. Halbuki nasıl büyük bir ihtiyaç. Bebek için de anne için de. Ben dışarı çıktığımda moralmen daha iyi oluyorum ve o gece göğüslerim daha sert oluyor. Bebeğim de daha rahat uyuyor.Dışarı çıkan arkadaşlar çıktığınızda ailenizden laf eden oluyor mu ben 25 günlükken anneme gitmiştim farklı ilçede aramızda 50 dk yol var bebeğimin burun tıkanıklığı vardı sonra arttı ama evdeyken başlamıştı biraz terlediği için doktora gittiğimde gösterdim falan sonra görümcem kayınvalidem eşimi aradıklarında annesine gittiğinde olmştr kış boyunca gitmeyin falan demişler bn bunu bugün anneme gitmek istediğimde öğrendim merak ediyrm size de tepki gösteren oluyor mu
ay süper olur foto aığmadı ztn tostoparlak bişi oldu :)Sarınca nasıl sığdı. Evde giydiği kıyafete bir kat tulum ekliyorum. Ayaklarına kalın içi yün olan bir panduf giydiriyorum. Kemerleri takıp ayaklarının altından omzuna kadar battaniyeyi çekip kenarlara sıkıştırıyorum. Battaniyesi kalın ve ikiye katlıyorum. Yarın sabah çıkacağız unutmazsam resim çeker atarım.
Laf etmeyen aile yoktur. Söylemiyoruz ki. Topa tutarlar beni. Ooo kv aylarca konuşur. Halbuki nasıl büyük bir ihtiyaç. Bebek için de anne için de. Ben dışarı çıktığımda moralmen daha iyi oluyorum ve o gece göğüslerim daha sert oluyor. Bebeğim de daha rahat uyuyor.
Biz Dr harici ilk 18günlükken çıktık ve bir çay bahçesinde oturduk
Bnm ipler beyazdi kurudukça sarardi dokundum daha sertti ipler ondan sonra dusmeye başladıBilmiomki canım nasıl anlıcam kurudugunu :/
Bizim kızın da ilk doğduğunda guzl bi göz rengi vardı dedm herlde renkli olucak ama gittikçe degisti gri oldu şuanda biraz kahverengine döncekmos gbi duruyo ya ela ya kahverengi olur sanirsam. Gönül ister ela olsun :) geçen eltimde dedi gözleri renkli olucak gbi duruyo dye ama bakicizzKızlar geçen gün 4 5 tane baharatlı cipsi yedim kızım öyle pişik olmuş ki sakin yemeyin bu kadar etki edeceğini düşünmemiştim birde kalça çıkığı 2 ay 1. Ayda olan göz testi bizde pazartesi gidicez göz testine bebislerinizin gözleri ne renk bnm ki şuan gri gibi gri yada lacivert ise renkli olur diyorlar :) bide bende o sallanan diye inat edenlerdenim ya emerken uyutuyom yada sırtını pispislarken inşallah da değişmez emerken uyuması çok iyi oluyo pispislamak bı nevi sallamak ama beyni o kadar sarsilmiyordur heralde
İki kere alışverişe gittik çarşı pazar :) evin karşısında park var oraya cikardm hava guzl olduğu günler iyi durmussn o kadr valla çıkın gezin bnceKızlar hava güzel olduğunda hiç dışarı çıktınız mi bebeginizle. Ben çok bunaldim evde bide yalnızım eşim de yok artık yürüyüşe falan çıkmak istiyorum ama korkuyorum bebeğim hasta olur diye. Tavsiyesi olan var mı. Bugün 42 günlük olduk çok şükür