- 10 Kasım 2016
- 1.366
- 1.095
- 133
- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #27.041
Banadua edin size yazsrkrn bi anda kanama basladi aklim cikti gitti hastanedeyim acilmm varmis nolur duaedin yavruma bisey olmasin bu sekilde devam ederse sezeryan olcakmisim
Canım yaa inşAllah bir sıkıntı olmaz. İyiki annene gitmişsin. Hayırlı haberlerini bekliyoruz. Umarım bende acillik olmamBanadua edin size yazsrkrn bi anda kanama basladi aklim cikti gitti hastanedeyim acilmm varmis nolur duaedin yavruma bisey olmasin bu sekilde devam ederse sezeryan olcakmisim
Canım bana da doguma gireceğin an sogani böl iki gogsune sür doguma öyle gir dediler kokusunu falan boşver hic yara olmaz dediler. Ben de dogum cantasi listeme sogan ekledim. Insallah bize de faydası olur sonucta dr.dan alınan bi bilgi değil.Gunaydın hanımlar.
Bayram ziyaretlerinde yeni doğum yapmış kişilerle denk gelince tecrubelerini paylaştılar.
Doğum yapar yapmaz gögsüne soğanı ikiye böl ve sür asla yara olmaz dedi birisi.
Bir de doktorlar su vermeyin der ama emzirdikten sonra 1 cay kasıgı su verirsen agzı yara olmaz dedi.
Ne diyorsunuz bu konuda dogru mudur denemeli miyim?
Canım iki hafta önce doğum süreci eğitimine katıldım. Normal dogum ve sezeryanı şöyle adlandırıyorlarTelevizyonda bir kadin dogumcuyu dinlemistim o zaman hamile degildim ama hak vermistim.diyordu ki dogumun normali anormali yoktur normal dogum diye toplum kaliplastirmis.aslinda onun adi vajinal dogum.sezeryana onyargi olusturulup anormalmis gibi gosteriliyor gerekce olarak da eski kadinlar tarlada dogurmus evde kendi dogurmus ne gerek var sezeryana diyorlar.o eski kadinlara soralim kac cocugunuz var diye 5 kere hamile kaldim 2 sini kaybettim 7 cocugum var 3unu dogumda kaybettim vs.derler.cunku neden cunku sezeryan yoktu eskiden.simdi ise olu dogumlar cok az.cunku sezeryanla mudahale edebiliyoruz.Yani biz o zamanlar dogumda anne karninda bebekler kaybedilmesin yasasin diye sezeryan yapiyoruz diyordu.Gercekten de oyle dogumun anarmali normali yok vajinal dogum ve sezeryan dogum var.Annenannenden bahsedince aklima geldi paylasmak istedim
Canim ben avent aldim ama emzirme egitiminde 1-lansinoh 2-avent dediler bilmem ne derece doğru. Bu bilgiyide annelerin geridönüşlerinden aldik dediler. Ben lansinohla degistirmedim avent duruyor.kızlarrrr süt sağma pompası aldınız mı ne marka aldınız yoksa ihtiyaç halinde mi almayı düşünüyosunuz
Insallah sen de bebegin de iyisinizdir. Mutlaka haber ver olur mu. Dualarim seninle.Banadua edin size yazsrkrn bi anda kanama basladi aklim cikti gitti hastanedeyim acilmm varmis nolur duaedin yavruma bisey olmasin bu sekilde devam ederse sezeryan olcakmisim
Sevindim canımÇıktım canim ama ağrı siddetli olmasada devam. Bayramdan sonra kendi dr gidicem. Nobetci dr du. Istersen kal bu gece burda ama önemli bisey yok falan dedi
Dualarımızdasın...iyi haberlerini alalım inşallahInsallah sen de bebegin de iyisinizdir. Mutlaka haber ver olur mu. Dualarim seninle.
soğan ne alakaymış ya hiç duymadım
su çok tartışmalı bi konu ztn ver diyen var verme dien var yaşlılara kalsa ztn hepimiz bi şekilde büyümüşüz bukdr pimpiriklenerek mi büyütmüşler sanki anneannem geçrn bana diyo amann brn tek doğururdum çekip çıkarıyodum çocuğu diyo dedim iyi ters gelen olmamış diyo gerçekten Allah korumuş hepsi başla grldi diyo 8 çocuğu var 4 tane de düşüğü var kimini tarlada kimini evinde doğurmuş şimdi o kadına gel de riskli gebeliği anlat kadın doğurana kdr tarlada çalışmış
Soğanı duymamıştım inşAllah işe yarıyordur. Çünkü ilkinde ağlayarak emziriyordum ben. Çok yara olmuştu. Kesip direkt sürcekmiyiz?
bende aventlerden bi süre sonra ses mi geliyomuş neymiş lansinoh daha ii diye duydum ama daha almadm alıp almamakta kararsız kaldım açıkcası ztn çalışıyorum süt durumuma gçre sağıp bırakmam gerekicek aslındaCanim ben avent aldim ama emzirme egitiminde 1-lansinoh 2-avent dediler bilmem ne derece doğru. Bu bilgiyide annelerin geridönüşlerinden aldik dediler. Ben lansinohla degistirmedim avent duruyor.
Canm senin ikiz gebelikti degil mi?ikiz gebeliklerde toplam kac hafta izin veriliyorsa izne ayrıldığın gunden itibaren o kadar hafta iznin oluyo.sanrm 2 hafta fazladan veriliyo o zaman sen bu salidan itibaren 18 hafta izinlisinBizde yalnız doğum öncesi 10 hafta. Yine 5 mi aktarmış oluyorum?
sen nasılsın son durumun nasılInsallah sen de bebegin de iyisinizdir. Mutlaka haber ver olur mu. Dualarim seninle.
Canm gecmis olsun.ins bebeğin biraz daha durur.zor ama stres yapmamaya çalışBanadua edin size yazsrkrn bi anda kanama basladi aklim cikti gitti hastanedeyim acilmm varmis nolur duaedin yavruma bisey olmasin bu sekilde devam ederse sezeryan olcakmisim
Vala kuzu:) ben normal hayattayim:) gayet dolaniyom calisiyom felan. Doktor istirahatta vermedi bisi de demedi gayet iyi dedi oyle gunluk hayatima devam ediyorum. Rutin agrilarin disinda sikintim yok cok sukur. 34+0 oldu bugun, 36+ da kontrol var artik gidince ogrencez bi surpriz varsa:) amaaaaan dogasi varsa dogsun nabalim:)
valla bana da dinlen ayakta çok kalma kendini yorma dedi ama çalışma da demedi dediğin gibi 3 cmde sabitledik rahim ağzını sancılarda son gittiğimde yoktu yarın iş var 13 eylülde izne ayrılmam lazm cmt günü bnm kontrolde dediğin gibi bi kontrol bş kontrolü tutmuo süpriz varsa da o zaman görcez :) herkes doğurcam diye korkuyo izne ayrıl artk diyo ben de okdr büyük risk olsa doktor ztn çalışma artk derdi diyorum çok şükür riskli zamanları da atlattık hayırlısı artk napalım karnımda iki minik çatlak olmuş ona üzüldüm biraz demek ki bu zamandan sonra iice çatlıcam ama napak bebekler sağlıklı olsunda gerisi boşVala kuzu:) ben normal hayattayim:) gayet dolaniyom calisiyom felan. Doktor istirahatta vermedi bisi de demedi gayet iyi dedi oyle gunluk hayatima devam ediyorum. Rutin agrilarin disinda sikintim yok cok sukur. 34+0 oldu bugun, 36+ da kontrol var artik gidince ogrencez bi surpriz varsa:) amaaaaan dogasi varsa dogsun nabalim:)
Msende durum nedir?
senin bebek baş aşağı mı bnm bebek baş aşağı bazen okdr aşağıda hareket hissediyorum ki diyorum iice aşağıya mı indi acabaVala kuzu:) ben normal hayattayim:) gayet dolaniyom calisiyom felan. Doktor istirahatta vermedi bisi de demedi gayet iyi dedi oyle gunluk hayatima devam ediyorum. Rutin agrilarin disinda sikintim yok cok sukur. 34+0 oldu bugun, 36+ da kontrol var artik gidince ogrencez bi surpriz varsa:) amaaaaan dogasi varsa dogsun nabalim:)
Msende durum nedir?
Ayni seyi dusunuyorum bende. 32 hafta rapoeu yazarken 2,6 cikmisti rahim agzi kisalma devam ediyordu yani. Ama raporu yazan doktor 25 mm altinsa olmadigi surece normal dedi. Gayette ne dinlen dedi ne bisi, nst sancilarina bakti bir iki kucuk sancin var onlarda bu haftalarda bekledigimiz sancilar dedi:) simdi 34 35 oldum:) zaten 36 daki kontrole kadar dayanirsa bitti hamilelik daha napim:)valla bana da dinlen ayakta çok kalma kendini yorma dedi ama çalışma da demedi dediğin gibi 3 cmde sabitledik rahim ağzını sancılarda son gittiğimde yoktu yarın iş var 13 eylülde izne ayrılmam lazm cmt günü bnm kontrolde dediğin gibi bi kontrol bş kontrolü tutmuo süpriz varsa da o zaman görcez :) herkes doğurcam diye korkuyo izne ayrıl artk diyo ben de okdr büyük risk olsa doktor ztn çalışma artk derdi diyorum çok şükür riskli zamanları da atlattık hayırlısı artk napalım karnımda iki minik çatlak olmuş ona üzüldüm biraz demek ki bu zamandan sonra iice çatlıcam ama napak bebekler sağlıklı olsunda gerisi boş
Benimki 7 ay kafa asagidaydi, 28 de bi dondu yukari sapsal oglum inmiyo simdi:) bilmiyom da donmedi galiba hala son kontrolde makat gelisti. O yuzden bilemicem ama benim gobegim genel olarak dusuk otururken filan karnim bacaklarimda o yuzden elbise giyemiyorum bu sicaklarda bildigin bacaklarim pisiyo felansenin bebek baş aşağı mı bnm bebek baş aşağı bazen okdr aşağıda hareket hissediyorum ki diyorum iice aşağıya mı indi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?