2017 EKİM Anne adayları

yok olmamıştı çok kuru bi cilt yapımda yok ztn çatlamam diye düşünüyodum ama 36 sınırım oldu :KK70: inşallah fazlalaşıp haritaya döndürmez karnımı
İnslhhh .. bnm aşırı kuru cildim karnımı yaglamaya 8.haftada basladm tüm vücutta duş sonrası suruyordm çünkü cildim kuruluktan oul pul dökülüyodu. Siyah atlet giyince atlet beyaz toz gbi şeyler oluyordu soyulan deriler :KK53: bn o zamn demistm kilo alirsam vücut harita olur :KK70:

Günaydın. Benim kızımın adi Ela olacak. Ama oğlum olsaydı mert veya yağız koyardım canım :KK15:
Adaşım geliyor :)
Mertde seçenekler arasında
Biz karar veremiyoruz sanırım kucağıma alınca kesinleşecek :)

Biraz önce doktorum lezyonlar artıyosa normal doğum yapamayız dedi :KK43: ben de katıldım sezaryenliler kervanına hayırlısı buymus napalım. :) Wynonna Wynonna YaKaMoZz-z YaKaMoZz-z
Arttimi canim gerci hamilelikte yeterli tedavi yapilamiyor normaldir hayirlisi boyleymis canim olsun neticede farketmiycektin bile belki ozaman daha kotu olurdu

Biraz önce doktorum lezyonlar artıyosa normal doğum yapamayız dedi :KK43: ben de katıldım sezaryenliler kervanına hayırlısı buymus napalım. :) Wynonna Wynonna YaKaMoZz-z YaKaMoZz-z
Üzülme canım sezeryandan korkulacak bişey Yok önemli olan bebişlerimizin sağlığı çok geçmiş olsun bir an evvel atlatırsın inşallah

Arttimi canim gerci hamilelikte yeterli tedavi yapilamiyor normaldir hayirlisi boyleymis canim olsun neticede farketmiycektin bile belki ozaman daha kotu olurdu

Artti ya 3 4 taneydi simdi 15 20 tane oldu cok acayip kasinti oluyo ara sira dayanilmaz biseymis gercekten allah kimsenin basina vermesin. Kriyoya devam etcez bakalim smear testi icin de dogumdan sonra yapicam dedi doktorum.

Üzülme canım sezeryandan korkulacak bişey Yok önemli olan bebişlerimizin sağlığı çok geçmiş olsun bir an evvel atlatırsın inşallah

Valla sezryan korkulu ruyamdi benim ama hayirlisini istedim hep. Yapcak bisey yok kabullencez artik:)

Artti ya 3 4 taneydi simdi 15 20 tane oldu cok acayip kasinti oluyo ara sira dayanilmaz biseymis gercekten allah kimsenin basina vermesin. Kriyoya devam etcez bakalim smear testi icin de dogumdan sonra yapicam dedi doktorum.

Valla sezryan korkulu ruyamdi benim ama hayirlisini istedim hep. Yapcak bisey yok kabullencez artik:)
Bende onlarca siğil vardı çok zor oluyor gerçekten
Son ayımda kendiliğinden dökülmüştü bağışıklığımız bu dönemde düşük olduğu için çıkıyor
Bu arada siğilini patolojiye gönderdiler mi?

Gunaydın hanımlar.
Bayram ziyaretlerinde yeni doğum yapmış kişilerle denk gelince tecrubelerini paylaştılar.
Doğum yapar yapmaz gögsüne soğanı ikiye böl ve sür asla yara olmaz dedi birisi.
Bir de doktorlar su vermeyin der ama emzirdikten sonra 1 cay kasıgı su verirsen agzı yara olmaz dedi.
Ne diyorsunuz bu konuda dogru mudur denemeli miyim?

Gunaydın hanımlar.
Bayram ziyaretlerinde yeni doğum yapmış kişilerle denk gelince tecrubelerini paylaştılar.
Bir de doktorlar su vermeyin der ama emzirdikten sonra 1 cay kasıgı su verirsen agzı yara olmaz dedi.

Benm kaynvalidem de oyle diyo susuz olur mu verme diyenler cok biliyolar biz verdik noldu sanki diyo:) ama anne sutunun yarisindan fazlasi da suymus zaten ama vermekten bisey olmaz bence su yani nolcak

Gunaydın hanımlar.
Ya canım bazısı çok abartıyor. Facede de okuyorum, mama verenler bile yazık çocuğa su vermiyor. Ben veriyordum kızımda. Sudan ne olacak ben yine veririm.

Gunaydın hanımlar.
soğan ne alakaymış ya hiç duymadım
su çok tartışmalı bi konu ztn ver diyen var verme dien var yaşlılara kalsa ztn hepimiz bi şekilde büyümüşüz bukdr pimpiriklenerek mi büyütmüşler sanki anneannem geçrn bana diyo amann brn tek doğururdum çekip çıkarıyodum çocuğu diyo dedim iyi ters gelen olmamış diyo gerçekten Allah korumuş hepsi başla grldi diyo 8 çocuğu var 4 tane de düşüğü var kimini tarlada kimini evinde doğurmuş şimdi o kadına gel de riskli gebeliği anlat kadın doğurana kdr tarlada çalışmış

Gunaydın hanımlar.

Soğanı biliyodum canım Allah nasip ederse hastane çantama soğanla bıçak koyucam..

Soğanı duymamıştım inşAllah işe yarıyordur. Çünkü ilkinde ağlayarak emziriyordum ben. Çok yara olmuştu. Kesip direkt sürcekmiyiz?

soğan ne alakaymış ya hiç duymadım
su çok tartışmalı bi konu ztn ver diyen var verme dien var yaşlılara kalsa ztn hepimiz bi şekilde büyümüşüz bukdr pimpiriklenerek mi büyütmüşler sanki anneannem geçrn bana diyo amann brn tek doğururdum çekip çıkarıyodum çocuğu diyo dedim iyi ters gelen olmamış diyo gerçekten Allah korumuş hepsi başla grldi diyo 8 çocuğu var 4 tane de düşüğü var kimini tarlada kimini evinde doğurmuş şimdi o kadına gel de riskli gebeliği anlat kadın doğurana kdr tarlada çalışmış
Televizyonda bir kadin dogumcuyu dinlemistim o zaman hamile degildim ama hak vermistim.diyordu ki dogumun normali anormali yoktur normal dogum diye toplum kaliplastirmis.aslinda onun adi vajinal dogum.sezeryana onyargi olusturulup anormalmis gibi gosteriliyor gerekce olarak da eski kadinlar tarlada dogurmus evde kendi dogurmus ne gerek var sezeryana diyorlar.o eski kadinlara soralim kac cocugunuz var diye 5 kere hamile kaldim 2 sini kaybettim 7 cocugum var 3unu dogumda kaybettim vs.derler.cunku neden cunku sezeryan yoktu eskiden.simdi ise olu dogumlar cok az.cunku sezeryanla mudahale edebiliyoruz.Yani biz o zamanlar dogumda anne karninda bebekler kaybedilmesin yasasin diye sezeryan yapiyoruz diyordu.Gercekten de oyle dogumun anarmali normali yok vajinal dogum ve sezeryan dogum var.Annenannenden bahsedince aklima geldi paylasmak istedim

Back