' He 'de geç bence. Görümce işte.
Ben ilk zamanlar kontrollerime devlete gidiyordum, dr servikal ölçüm için Doğum acile sevk ediyordu. Ayy mümkün değil burda Doğum dedim. 40haftayı doldurmuş suyu bitmiş bir kadın bile sırada bekledi 2saat. Alt tarafı 5dk kadına çatal muayenesi yapıp yatışa alacaklar. Ben görevliye anlattım kadının durumunu ama hiç oralı olmadılar. İki yıl evvel şubatta yine orada bahçedeydim ve yeni doğmuş yaklaşık 10 bebeğin yeşil örtülere sarılı ebelerin kucağında bir binadan diğerine taşındığını gördüm. Hava buz ve mesafe çok fazla. Dışarda Sigara içenleri saymıyorum bile. Ki etraf inşaat kalıntısı dolu, ebenin ayağı takılıp düşse gitti sabii...
Ben dr. un kontrolllerinden çok memnundum çok iyi ilgileniyordu kadın perinatologdu ama Doğum başka.
Birde sancılarında diğer kadınlarlasın kurbanlık pazar gibi. Yanına yakınını sokmuyorlar destek için falan.
Ben Doğumla alakalı konuşturmuyorum kimseyi. Bi güzel laf gelse ardından kendi Doğum hikayelerine kaptırıp kabus gibi anlatıyorlar. Gebeliğim boyunca ayy başına şu gelecek öyle zor böyle zor diyen eltim şimdilerde 5.yi yapsam mı acaba, çok heveslendim diyor beni gördükçe.Madem zordu öldün bittin niye okadar çocuk . Başına şu gelecek dediği hiçbiri de gelmedi bu arada çok şükür. Her gebelik kendine özgü çünkü.
Ayar oluyorum Doğumdan konuşana