2017 Aralık Anneleri

En son dogum kilomuza donmustuk kuzum allaha sukur simdi nasil bilmiyprum sali gunu asisi var bakalim kilosu nasil ama boyu uzadı onun farkındayım artık kendi istediği zaman uyansin saat kurmayayim dimi kuzum maşallah senin kizina da bizim ki de öyle tam mutfağa gidecem uyanıyor çoğu zaman oglen yemek bile yiyemiyorum emzik de aldiramadim
Yok canım yaa hiçbirşey olmaz emin ol bırak uyusun dinlensin artık salı günü bizim kızlar tam bir aylık olacaklar inşAllah artık korkma o tehlikeli süreci atlattık Allahın izniyle... Hem kıyafetlerinden ve bacaklarından kasıklarından anlarsın kilo aldığını o çırpı bacaklar yavaş yavaş etlenmeye başlamıştır, valla bende jet hızıyla çiğnemeden yutarak yemek yemeye başladım sadece odada ve elimin altına şişeler yerleştirdim sürekli su içiyorum sanada tavsiyem kuzum oturduğun odada mutfakda yatarken baş ucunda su bulundur ama bi bardak değil şişeyle su iç en azından her fırsatta

Kızlar bnm için büyük olan bi sorunum var kabızlık yaşıyorum ama öyle basit değil makatımda yırtılma oldu her lavaboya gidişimde kan içinde kalıyorum oturtamıyorum bi hep ya ayaktayım ya da uzanıyorum bebeğime bakmakta zorlanıyorum bebeğe de gaz yapar diye bitki çayı falan da içmeye korkuyorum var mı bi tavsiyesi olan çok fena durumdayım

Bzmde sobalı yer besgnde otrma odasnda. Iısktan etkılenıyo demıssınya ustunu ortuyomusun yemeniyle falan bıraz kırar ışığı
Ya gece lambası açık.oluyor canim yada tv 10. Gününden sonra ışığı açmıyoruz hem gece kavramını öğrenir diye yemeni de gündüz hala sarı ortuyorum canim

Yok canım yaa hiçbirşey olmaz emin ol bırak uyusun dinlensin artık salı günü bizim kızlar tam bir aylık olacaklar inşAllah artık korkma o tehlikeli süreci atlattık Allahın izniyle... Hem kıyafetlerinden ve bacaklarından kasıklarından anlarsın kilo aldığını o çırpı bacaklar yavaş yavaş etlenmeye başlamıştır, valla bende jet hızıyla çiğnemeden yutarak yemek yemeye başladım sadece odada ve elimin altına şişeler yerleştirdim sürekli su içiyorum sanada tavsiyem kuzum oturduğun odada mutfakda yatarken baş ucunda su bulundur ama bi bardak değil şişeyle su iç en azından her fırsatta
Oturma odadsinda sürahi de su bulunduruyorum canim cok soguk tuketmemeye caalisiyorum usutursem diye evet artık rahatız bir aylık olacaklar allaha şükür bizim kizlar ikisi de 23 aralık bebisi oldu belki birgün yolları bile kesisir kismetse yeni dogan yada 1 numarabez dar geliyor artık 2 numara kullanıyoruz canim herhalde kilo almıştır

Kızlar bnm için büyük olan bi sorunum var kabızlık yaşıyorum ama öyle basit değil makatımda yırtılma oldu her lavaboya gidişimde kan içinde kalıyorum oturtamıyorum bi hep ya ayaktayım ya da uzanıyorum bebeğime bakmakta zorlanıyorum bebeğe de gaz yapar diye bitki çayı falan da içmeye korkuyorum var mı bi tavsiyesi olan çok fena durumdayım
Canim kuru kayısı kuru ceviz ivir de olabilir hisar yapar gibi hasla ama seker koyma sabahlri ac karnına hem posasını ye hemde suyunu iç bende kabizim oylenyapiyprum biraz faydasını gördüm

Benimde 4. Yavru ama biz tamamen bebeklere teslim oluyoruz çünkü çok yoruluyoruz millet nasıl yapıyor anlamıyorum ya biz hiç kıyamıyoruz ondan... Elin bebesine bakıyorum incecik yalın ayak evde benimkiler yel vursa öksürüyor hemen çok sakınıyoruz çok ama napim yaaa aklım gidiyor hasta olacaklar diye :)) valla 14 yaşındaki kızım hapşursa hemen peşinde dolanıyorum gece kalkıp kalkıp bakıyorum acaba nasıl diye, işte velhasıl kelam bebelerimizde bize hiç acımıyor... Ama annelik böyle bir şey çok kutsal emek olmadan anne olunmaz... Emin ol onlarda bizi örnek alacak ilerde gamsız annelerden olmayacaklar ve bizlere ayrı bir vağı olacak napalım bizde böyleyi,

zaten evde okula giden bir cocuk dahi olsa mikrop geliyor bir sekilde gecen ogul hasta oldu o iyilesmeden kiz oldu birde alerjileri var benimkilerin kiş geldiginde aziyor cok ugrasiyorum yazi bu yuzden daha cok seviyorum

ben kaldırmıyorum canm gece kendi uyanıyo acıkınca 4 saat ı doldırmadan kalkıyo benımkı sarılık rıskı kakltı zaten 4 saati gecırırse uyandır bıde sen 2 saate bir alarm kur kalk bak ben öyle yapıyorum ne olur ne olmaz
Artık sarilik olmaz dimi. Bide doydugunu nasil anlayacam kakasini zaten. Yapamıyor ben.uyarmadan idrardan mi anlayacam kı canim

Valla cnm bu 3. cocugum hic uyuyan bir cocugum olmadi hepsi beni emzik niyetine kullandi ikiside emzik tutmadi burdan kimsenin gozunu korkutmak istemem ama ne zaman sutten kestim oh dedim 1.76 boyunda biriyim iki veledimdede 60 kilolari gordum beni goren hayalet gormus gibi oluyordu sana ne oldu diye bu emzik tutuyor ama ne hikmetse gunduzleri oda paso kaynanam ana kucaginda salliyor yada ayagina aliyor yoksa kesunlikle durmuyor hemen uyaniyor eee gecede sallayacak kimse.yok paso meme istiyor ne yapacagim bilmiyorum kaynanam giderse :KK17::mad::mad:
Buyukler daha sabirli canim.Bana da teyzem yardim ediyr.O kucaginda uyutyr durmayinca ama esimle yalniz kaldik mi canim cıkıyr.O kesinlikle bakamiyr.Ben de alıstramadim emzige.Bi tutsa rahata kavuscam ama yok.

Oturma odadsinda sürahi de su bulunduruyorum canim cok soguk tuketmemeye caalisiyorum usutursem diye evet artık rahatız bir aylık olacaklar allaha şükür bizim kizlar ikisi de 23 aralık bebisi oldu belki birgün yolları bile kesisir kismetse yeni dogan yada 1 numarabez dar geliyor artık 2 numara kullanıyoruz canim herhalde kilo almıştır
Ayyy inşAllah yaa hayat bu belli olmaz belki karşılaşırlar❤büyümüştür kuzum baksana 2 numara bez kullanıyor kilo almış ki bez numarası büyümüş sen korkma canım benim kiloda almışdır Elhamdülillah salı günü bakalım ne diyecekler sanada banada

zaten evde okula giden bir cocuk dahi olsa mikrop geliyor bir sekilde gecen ogul hasta oldu o iyilesmeden kiz oldu birde alerjileri var benimkilerin kiş geldiginde aziyor cok ugrasiyorum yazi bu yuzden daha cok seviyorum
Bende yazı çok seviyorum hem çocuklarda sere serpe rahat oluyorlar kış bebeği çok zormuş yaa... Malesef benimkilerde öyle mikrop taşıyıcısı gibiler çünkü okullar berbat pis oluyor bi kışı atlatsaydık hayrlısıyla

Canım a

Canım aslında emin ol senin sütün yeter bebeğe ama alışmış mamaya bi kere yavaş yavaş bırak.. Normal alması gereken kilonun üstünde alır bebek buda iyi bişey değil zaten anne sütü yaramıyor diye kesinlikle bi şey yok sütün varsa o yeter artar bile, bebekler balık gibi doyduğunu bilmez versen içer durur süt mama ama sana tavsiyem yavaş yavaş azalt alışsın tek senin sütüne... Allah her annenin sütünü süper besleyici yaratmış çoğunluğu sudan oluşuyor ama nasıl bir beain zinciri var bilsen sadece onu kesmemek bizim elimizde sen anne sütü ağırlıklı besle ağlar doymuyor diye düşünme o onada alışacak ayrıca o hemşireler herşeyi biliyor diye birşey yok her bebek farklı bunlar aynı fabrika imalatı değil, aynı fabrikanın çocukları bile farklı :))
:))
Hemde ne ağlama,sanki etini sıkıyorlar:/ mamayı verince kuzu kesiliyor

:))
Hemde ne ağlama,sanki etini sıkıyorlar:/ mamayı verince kuzu kesiliyor
Hangisi daha kolaysa ona alışıyor bu sıpalar yaa... Analarınıda zor olana mecbur bırakıyorlar.. Sen mama sayısını yavaş yavaş azalt canım alışacak mecbur

Ayyy inşAllah yaa hayat bu belli olmaz belki karşılaşırlar❤büyümüştür kuzum baksana 2 numara bez kullanıyor kilo almış ki bez numarası büyümüş sen korkma canım benim kiloda almışdır Elhamdülillah salı günü bakalım ne diyecekler sanada banada
Inşallah kuzum almışlardır kilo kızlarımız salı günü hayirli güzel şeyler duyarız hayirli haberlerle geliriz

Bende yazı çok seviyorum hem çocuklarda sere serpe rahat oluyorlar kış bebeği çok zormuş yaa... Malesef benimkilerde öyle mikrop taşıyıcısı gibiler çünkü okullar berbat pis oluyor bi kışı atlatsaydık hayrlısıyla
aynen yaz bebesi daha iyi benim ikiside yazin dogdulardi kisi bu hanimda tattim ama simdi diyorumki yaza kadar ele avuca gelir iyi olur artik..

Artık sarilik olmaz dimi. Bide doydugunu nasil anlayacam kakasini zaten. Yapamıyor ben.uyarmadan idrardan mi anlayacam kı canim
arada bi cay kasigi zeytin yag ver bebiye.kakasi sert değilse kabiz degildr anne sutu kabiz yapmazmis.bizimki kabizdi sertti ta dr a götürdüm kakayi :)) kabiz dedi simdi duzeldi mamayi degstrnce.eger sert degilse uyarma birak ne zaman yaparsa 3 gun yapmayip 4 gunu uyar

Sennle aynı sorunumuz soba canım bı kurtulamadım gttı zor oluyodu smdı cocukla dahada zor oluyo.. bnde ıkı numaraya gecıcem bu paket btsnde yanları zor kavusuyo artuk

Bence yaza kadr dısarda gezme kıvamına gelır bebsler arabayla falan :) bule daha ıyı gnı

Back