2017 Aralık Anneleri

Canım artık süt yaramaya ve büyümeye başladılar artık günde 1 e düler dün benimkide yapmadı şimdi beşiğinde kendi kendine altına dolduruyor, normal ağlamaları ıkınmaları artık normal insan gibi tuvalet alışkanlıkları olmaya başlayacak... Kabızlık derken nasıl anlamıyorum ben kabız diyor herkes, benim bildiğim su gibi yapmazlar artık daha koyu kıvamlı yaparlar ama sert değil değil mi çünkü koyu kıvama alışık değiller önceden cırt cırt yolluyorlardı şimdi biraz daha koyu geliyor... Kızların acaba kabızlıkdan kastınız omu ki
canm cok koyu kıvamlı bızımkı bırde az az ıkı ıkınıyo ama cıkaramıyor hafıf yeşılımsı yaptıgıda. yeşil oldu mu usutmuş oluyodu degılmı

Canım sistemini bozma bırak uyusun zaten kilo alımı iyi bide acıkınca mutlaka uyanır gündüzde uyumamış sende dinlen oda dinlensin bak benim sıpa karnı tok altı kuru gazı yok psiliğine emiyor, emiyor emiyor kusuyor kusarken bile emmeye çalışıyor, gece yatağa girdiğimi biliyor hemen uyanıyor deliriyorum... Bırak uyusun daha az emdiği zamanlar bile kilo alıyordu senin kızçe sen korkma

sanki benim kizi anlattin gece artik o kadar emdiki geri kustu halada emmek istiyor gece uyku yok gunduz yok ne yapacagim bilmiyorum acayip yoruldum bebisleri uyuyan anneler birakin uyusunlar hic korkmayin acikinca uyanirlar.

Bugün fitık için çocuk doktoruna gittik. Kapıda sıra beklerken 3 yaşında çocuğun biri bizim sıpaya bakıp bebek kaka yapmış dedi. Ah kuzim keşkeee dedim ben de. Muayeneye girdik bizimki çaput yırtar gibi sıçtı. O kadar mutlu olduk ki babasıyla. Doktor ultrason istedi. Çekilmeye gittik altı kirliydi, önce temizleyin başlayalım dediler. Ben temizledikçe öyle bir yaptı ki Recep Ivek'in dedigi gibi o ordan akiuor o ordan o toz bulutu :))) Allahım kobun içinde kaldı ellerim :))) öğleden sonra 4.30 ta çocuk cerrahı görecek. Gerekli görürse ameliyat olacak. Ikınmaktan fıtık olmuş yavrum. Fıtığın içinde bağırsağı yok neyseki dedi doktor. Eğer ameliyat derlerse sünnetini de birlikte yaptıracağız. 2-3 saat içinde veriyorlarmış bebeği. Uyanınca da taburcu ediyorlarmış.
canm cok gecmıs olsun allah şıfa versin bebegıne bızumkıde cok ıkınıyo ben doğururken anca o kadr ıkınmısımdır heralde

sanki benim kizi anlattin gece artik o kadar emdiki geri kustu halada emmek istiyor gece uyku yok gunduz yok ne yapacagim bilmiyorum acayip yoruldum bebisleri uyuyan anneler birakin uyusunlar hic korkmayin acikinca uyanirlar.
Bizim de bazi gunler ayni canim.Hic uyku yok:( Artik kesinlikle emzirmek icin uyandrmiyrm.Cok yoruyr. Uzun sure uyanik kalinca nasil tutacagimi,ne yapacagimi bilmiyrm.

Ikı uc gn yapmaynca kabızlık dıyolar bncede sert degldr .. bızımkı bazen gnde ıkı kere yapıyo bazen ıkı gnde bı yapıyo su gbı yapıyo ama nasıl ıkınıuo yaparken nrmal halıba
Brncede değildir kabızlık sert olur oda ek gıdaya başlayınca genelde başlar bazen şimdi sert bi şekilde yapmazlar valla biti anşatsın nasıl kabız bu bekler

IMG_3193.PNG

Bakın bı bayan ne guzel anlatms cogumuzun yasadıgı seyler

Canım a
Ya anne sütü ne zaman doyurucu olacak acaba? mama takviyesini bırakmak istiyorum ama doymuyor mamasız :/ kilolu doğduğu için doymaz demişlerdi hemşireler de. Senin kızlar da tombik doğmuştu galiba? K Koala_anne Ne zaman yeterli olur ki sütüm? 23 günlüğüz
Canım aslında emin ol senin sütün yeter bebeğe ama alışmış mamaya bi kere yavaş yavaş bırak.. Normal alması gereken kilonun üstünde alır bebek buda iyi bişey değil zaten anne sütü yaramıyor diye kesinlikle bi şey yok sütün varsa o yeter artar bile, bebekler balık gibi doyduğunu bilmez versen içer durur süt mama ama sana tavsiyem yavaş yavaş azalt alışsın tek senin sütüne... Allah her annenin sütünü süper besleyici yaratmış çoğunluğu sudan oluşuyor ama nasıl bir beain zinciri var bilsen sadece onu kesmemek bizim elimizde sen anne sütü ağırlıklı besle ağlar doymuyor diye düşünme o onada alışacak ayrıca o hemşireler herşeyi biliyor diye birşey yok her bebek farklı bunlar aynı fabrika imalatı değil, aynı fabrikanın çocukları bile farklı :))

Bizim de bazi gunler ayni canim.Hic uyku yok:KK43: Artik kesinlikle emzirmek icin uyandrmiyrm.Cok yoruyr. Uzun sure uyanik kalinca nasil tutacagimi,ne yapacagimi bilmiyrm.
Valla cnm bu 3. cocugum hic uyuyan bir cocugum olmadi hepsi beni emzik niyetine kullandi ikiside emzik tutmadi burdan kimsenin gozunu korkutmak istemem ama ne zaman sutten kestim oh dedim 1.76 boyunda biriyim iki veledimdede 60 kilolari gordum beni goren hayalet gormus gibi oluyordu sana ne oldu diye bu emzik tutuyor ama ne hikmetse gunduzleri oda paso kaynanam ana kucaginda salliyor yada ayagina aliyor yoksa kesunlikle durmuyor hemen uyaniyor eee gecede sallayacak kimse.yok paso meme istiyor ne yapacagim bilmiyorum kaynanam giderse :KK17::mad::mad:

Bugün fitık için çocuk doktoruna gittik. Kapıda sıra beklerken 3 yaşında çocuğun biri bizim sıpaya bakıp bebek kaka yapmış dedi. Ah kuzim keşkeee dedim ben de. Muayeneye girdik bizimki çaput yırtar gibi sıçtı. O kadar mutlu olduk ki babasıyla. Doktor ultrason istedi. Çekilmeye gittik altı kirliydi, önce temizleyin başlayalım dediler. Ben temizledikçe öyle bir yaptı ki Recep Ivek'in dedigi gibi o ordan akiuor o ordan o toz bulutu :))) Allahım kobun içinde kaldı ellerim :))) öğleden sonra 4.30 ta çocuk cerrahı görecek. Gerekli görürse ameliyat olacak. Ikınmaktan fıtık olmuş yavrum. Fıtığın içinde bağırsağı yok neyseki dedi doktor. Eğer ameliyat derlerse sünnetini de birlikte yaptıracağız. 2-3 saat içinde veriyorlarmış bebeği. Uyanınca da taburcu ediyorlarmış.
Yaa öyle bi anlatmışsın ki fıkra gibi Allah affetsin çok fena güldüm çaput yırtar gibi:)))) demekki çocuğun demesini bekliyormuş her yapmadığında o çocuğu bul desin aa kaka yapmış diye senin ki hemen çaputu yırtar:))) canım şaka bi yana en azından bi tedaviai var canını sakın sıkma Allahın izniyle oda geçer hayrlısı olacak hakkında emin ol evet minnaklar ama en azından bi çaresi var inşAllahhhh hemencecik geçer gider sıkıntısı❤

canm cok koyu kıvamlı bızımkı bırde az az ıkı ıkınıyo ama cıkaramıyor hafıf yeşılımsı yaptıgıda. yeşil oldu mu usutmuş oluyodu degılmı
O üşütmüyor sen üşütüyorsun kuzum ondan yeşil geliyor... Yeşil yaparken karnı ağrıyordur ondan sıkıntısı ne çok mücadele veriyorlar minivik bedenleriyle.... Rabbim hastanede yatan küçücük yavruların sıkıntısını alsın hiç. Kıyamıyorum...

O üşütmüyor sen üşütüyorsun kuzum ondan yeşil geliyor... Yeşil yaparken karnı ağrıyordur ondan sıkıntısı ne çok mücadele veriyorlar minivik bedenleriyle.... Rabbim hastanede yatan küçücük yavruların sıkıntısını alsın hiç. Kıyamıyorum...
amın canm hele su erken dogan premature bebeklere oyle uzuluyorum kı vücutlarındaki hortumlar kablolar gormeye dayanamıyorum :KK43:ben mı usutuyorum bunu ogrendıgım ıyı oldu kendıme daha dikkat ederım artık.

Benimde 4. Yavru ama biz tamamen bebeklere teslim oluyoruz çünkü çok yoruluyoruz millet nasıl yapıyor anlamıyorum ya biz hiç kıyamıyoruz ondan... Elin bebesine bakıyorum incecik yalın ayak evde benimkiler yel vursa öksürüyor hemen çok sakınıyoruz çok ama napim yaaa aklım gidiyor hasta olacaklar diye :)) valla 14 yaşındaki kızım hapşursa hemen peşinde dolanıyorum gece kalkıp kalkıp bakıyorum acaba nasıl diye, işte velhasıl kelam bebelerimizde bize hiç acımıyor... Ama annelik böyle bir şey çok kutsal emek olmadan anne olunmaz... Emin ol onlarda bizi örnek alacak ilerde gamsız annelerden olmayacaklar ve bizlere ayrı bir vağı olacak napalım bizde böyleyi,

Ben artik geceleri onun kalkmasini bekliyorum. Uzmanlar bebek oyle alışırsa kendi de hep oyle uyanır diyor. Ben bayadir terkettim uyandırmayı. Cogu zaman 2 saatte bir uyaniyor. En son uykusu 3,5-4 saat sürdü
Acaba kan şekeri düşmez mi ac kalmaz mi bizim ki akşamları 4 saat deliksiz uyuyor gündüz pek uyumuyor

amın canm hele su erken dogan premature bebeklere oyle uzuluyorum kı vücutlarındaki hortumlar kablolar gormeye dayanamıyorum :KK43:ben mı usutuyorum bunu ogrendıgım ıyı oldu kendıme daha dikkat ederım artık.
Onlatın anneleri ne durumdadır kim bilir Allah yardımcısı olsun hepsinin..... Sırtını ayağını ve bağrını sıcak tut kuzum bebeğininde aynı şekilde.... Evin soğuk olsa bile korkma bebeğini giydirsen yeter sıcaklığı arttırmak daha çok hasta olmasına sebep olur... Soğuk hava diyoruz ama kanıtlanmış birşey bu diyeceğim hasta olan çocuklar giydirilip kışın dışarı çıkıp temiz hava aldıklarında daha çabuk iyileşirler.. Asıl bakteri evkerimizde hava moneküllerinde fink atıyor sıcakda mikrop ürer evi hamam gibi yapacağımıza ev normal dercede olmalı bebeklerimiz giyinmeli tabi kurdeşan dökecek şekilde değil....
Çocuk Doktoru, Prof. Barbaros Ilıkkan‍⚕

Hasta çocuğu 16 derecede uyutun,burnu açılsın!

Odayı ısıtmayın❗çocuğu giydirin‍‍‍‍

Nezle ve burun tıkanıklığının çaresi, sanıldığının aksine serin hava.

❗Çocuklar hasta olduğunda evin ısısını yükseltmek, burunlarının daha da tıkanmasına ve iyileşmenin gecikmesine neden oluyor.

❗Türkiye'de yapılan çok yaygın bir yanlış var.

❗Evlerimizin çok sıcak. Çocuklar hasta olduğunda; anne babalar, üşümeyi engellemek amacıyla ısıyı daha da yükseltiyorlar.
❗Ancak bu uygulamanın değil faydası, çocukların iyileşme sürecine zararı bile oluyor.

Konuyu, çocuk doktoru Profesör Barbaros Ilıkkan'a sorduk. Bakın neler anlattı...

Çocukların kaç derecede uyuması gerekiyor?

İlk iki ay dışında, tüm yaş grupları için ideal sıcaklık; gündüz 18-20, gece 16-18 derece.

İlk günlerde bebekler kendi ısılarını düzenleyemedikleri için 24 dereceye kadar yükselebilir. İlerleyen haftalarda yavaş yavaş düşürerek, ikinci ayda 20 dereceye kadar iniyoruz. İdeal nem oranı ise %50.

Isının 18 derecelerde olması neden önemli?

Üst ve alt solunum yollarının, ağız, burun, boğaz ve akciğerler, uygun koşullarda çalışması lazım. Bunu sağlarsak; solunum yollarımızın kendini koruma ve içindeki pislikleri dışarı atma mekanizması daha iyi çalışıyor.
Bu ısı aralığı, solunum yollarının çalışması için ideal olan aralık.
Bu mekanizmalar iyi çalıştığı zaman; hasta olursa daha çabuk iyileşiyoruz, gece uykumuz daha konforlu oluyor, sabah daha dinlenmiş olarak kalkıyoruz. Bu yetişkinler için de geçerli, çocuklar için de.
❗Bir Alman'ın İngiliz'in evine gidin, 16 derecede yaşarlar. Çünkü sağlıklı olan budur

Hasta bir çocuğu 24-25 derecede uyutursak ne olur?

❗Sıcak ne kadar artarsa; solunum yollarımızın iç duvarı, ki biz ona mukoza diyoruz, daha çok şişiyor.

❗İç duvarlar şişince, solunum yollarımız tıkanıyor. Mukozanın üzerindeki pislikleri, mikropları atmaya çalışan mekanizma da çalışmamaya başlıyor ve iyileşme gecikiyor.

❗Hatta çocuklarda bunun sonucu, östaki kanalı da tıkandığı için orta kulak iltihabı oluyor. Erişkinler sürekli sıcakta yattıkları için, kronik faranjit ya da kronik sinüzit olabiliyorlar.

Kış aylarında çocuklar üşüdükleri için mi hasta oluyorlar, yoksa grip ya da soğuk algınlığı virüsü aldıkları için mi?

Bu tür hastalıklar, virüs aldıkları için gelişiyor. Ama tabi ki biz çocukların üşümesini istemiyoruz. Orada bir yanılgı var.
Odayı ısıtmayın❗ çocuğu giydirin diyoruz

Burnu tıkanan çocuklar için, serum fizyolojik, soğuk buhar gibi yöntemler kullanılıyor. Bunların faydası var mı?

❗Odayı sıcak tutup, çocuğun burnunu tıkadıktan sonra; bu yöntemlerle açmaya çalışmanın çok bir anlamı yok.
Odamız serin olsa, bunların hiçbirini kullanmayacağız aslında.
Oda serin olduğu halde burnumuz tıkanıyorsa, serum fizyolojiği öneriyorum. Burundan çekme şeklindeki o negatif pompaları, asla önermiyorum.

Hasta bir çocuk kış aylarında dışarı çıkarılmalı mı ?

Hastalıkların kış aylarında bu kadar yayılmasının nedeni, çocukların sürekli iç mekanlarda olması olabilir mi?

Kesinlikle çıkarılmalı.
Açık ve temiz hava, özellikle burnu tıkanan ve öksüren çocuklar için rahatlatıcı olacaktır.

İstanbul çok kalabalık ama çok dar bir alanda yaşıyoruz. Aynı nüfus Los Angeles'ta en az üç katı büyüklükte alanda yaşıyor. İstanbul'da iç içe yaşıyoruz; alışveriş merkezlerinde yaşıyoruz, okullar kalabalık, hasta çocuklar okula geliyor ve enfeksiyon riskini arttırıyoruz.

Bebekleri sıcak ortamda uyutmak, nedensiz ani bebek ölümlerini (SİDS) de arttırıyor mu?

❗Çalışmalar etkisi olduğunu gösteriyor. Yine aynı nedenden. Sıcak, solunum yolunun daralması ve tıkanıklığıyla ilgili kolaylaştırıcı faktör oluyor.

Bir çocuk doktoru olarak, anne babaları ikna edebiliyor musunuz evin sıcaklığını düşük tutmak konusunda?

❗Çoğunlukla hayır.
İkna etmem yıllar sürüyor.
Çoğunun yapmadığını biliyorum ama sabırla söylüyorum.
Bir de bunun ekonomik boyutu var.
Ekonomist değilim ama herkes 16-18 derecede yaşasa, bunun karşılığı herhalde bir kaç milyar dolardır..... OKUYUN KIZLAR ❤

Canım sistemini bozma bırak uyusun zaten kilo alımı iyi bide acıkınca mutlaka uyanır gündüzde uyumamış sende dinlen oda dinlensin bak benim sıpa karnı tok altı kuru gazı yok psiliğine emiyor, emiyor emiyor kusuyor kusarken bile emmeye çalışıyor, gece yatağa girdiğimi biliyor hemen uyanıyor deliriyorum... Bırak uyusun daha az emdiği zamanlar bile kilo alıyordu senin kızçe sen korkma
En son dogum kilomuza donmustuk kuzum allaha sukur simdi nasil bilmiyprum sali gunu asisi var bakalim kilosu nasil ama boyu uzadı onun farkındayım artık kendi istediği zaman uyansin saat kurmayayim dimi kuzum maşallah senin kizina da bizim ki de öyle tam mutfağa gidecem uyanıyor çoğu zaman oglen yemek bile yiyemiyorum emzik de aldiramadim

Back