2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
:KK66: bende buna benzer yazmıştım bugün. Bi 2 ay bilemedin 3 ay sonra herşey bambaşka olacak demiştim. Onlar hep aynı davranıyorlar sadece değişen bizim hormonlarımız demiştim :)) ne diyelim inşallah bizde böyle söylerken lohusa lik ta aynılarını yapmayız :KK66:
İlk bebekteki lohusalik sendromundan sonra bunda biraz mantigini cozdugum icin bi seviye altta yasarim belki. cunku bir de onceligim olan iki yasinda ki oglum var. Kontrollü olmam lazim onun icin :(

allah yardimcin olsun canim benimde bir kizim var simdiden bende bu senaryolari hayal etmeye basladim tek care konusmak bu surecin gecici oldugunu hep boyle olmayacagini anlatmak onlara yapcak bisey yok bebisden geriye kalan vaktini onlara ayir insallah gececek bu gunler sabret cnm

canim bende ankara dan taaaa orduya gittim geldim bisey olmaz allahin izniyle

allh yardimcin olsun hayirlisiyla al kucagina insallah

Kaç hafa kaç günlükken gittin Can'ım

İlk bebekteki lohusalik sendromundan sonra bunda biraz mantigini cozdugum icin bi seviye altta yasarim belki. cunku bir de onceligim olan iki yasinda ki oglum var. Kontrollü olmam lazim onun icin :KK43:

Canım ikinci çocukta da sanki ilkine haksızlık yaptığını düşünüyorsun ikisine yetebilecek miyim ikisini de mutlu büyütecek miyim vs kaygılar oldu bende ara ara gidip geliyor ağlamalar.ilk günler büyük oğlum uyurken odasına girip ona bakıp ağlıyordum şimdi daha iyiyim şükür.inşallah hiç kimse yaşamasın lohusa sendromunu :(

Kızlar bir sorum var; ÇOCUK PARASI, GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ, EMZİRME PARASI bunlar için özel sektörde muhasebemiz mi yapacak başvuruları yoksa biz gidip bizzat mı başvuru yapacağız? Eşim kamuda çalışıyor, o kendi kurumundan başvursa olur mu araştırdım ama bulamadım?

Kızlar günaydın hepinize, şaşkınlıktan yazmayı unutmuşum. Ben gidiyorum hastaneye :)) bi doğurup geleceğim :))

İnşallah herşey yolunda gidecek ve kuzumuza kavuşacağız. Dualarınıza bizi de katarsanız çok sevinirim :)

Iyi ki gelmişim bu foruma, çok güzel oldu çoook :)) eğer sürç-i lisan ettiysem affola, hakkınızı helal edin :))
Ablam guzel haberlerini bekliyoruz :)

Kızlar bir sorum var; ÇOCUK PARASI, GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ, EMZİRME PARASI bunlar için özel sektörde muhasebemiz mi yapacak başvuruları yoksa biz gidip bizzat mı başvuru yapacağız? Eşim kamuda çalışıyor, o kendi kurumundan başvursa olur mu araştırdım ama bulamadım?

Bireysel basvuru yapiliyor diye biliyorum canım.

emzirme parasını anne alıyor. bizim gidip dilekçe vermemiz gerekiyor. çocuk parası için benim eşim başvuracak ikimizde kamuda çalışıyoruz.

emzirme parasını anne alıyor. bizim gidip dilekçe vermemiz gerekiyor. çocuk parası için benim eşim başvuracak ikimizde kamuda çalışıyoruz.

Canım ben şimdi e devletten baktım doğum yaptığım gün için sisteme emzirme parası düşmüş 122 tl, henüz bankaya geçmemiş ama sanırım emzirme doğum raporu ile otomatik sisteme düşüyor, geçici iş göremezlikte öyleymiş anladığım kadarı ile ... Ama şu ilk çocuk için 300tl yardım için başvurmam gerekecek :(

Canım ben şimdi e devletten baktım doğum yaptığım gün için sisteme emzirme parası düşmüş 122 tl, henüz bankaya geçmemiş ama sanırım emzirme doğum raporu ile otomatik sisteme düşüyor, geçici iş göremezlikte öyleymiş anladığım kadarı ile ... Ama şu ilk çocuk için 300tl yardım için başvurmam gerekecek :KK43:

Benim eşim başvurdu, sen gitmesen de olur yani

Canım ikinci çocukta da sanki ilkine haksızlık yaptığını düşünüyorsun ikisine yetebilecek miyim ikisini de mutlu büyütecek miyim vs kaygılar oldu bende ara ara gidip geliyor ağlamalar.ilk günler büyük oğlum uyurken odasına girip ona bakıp ağlıyordum şimdi daha iyiyim şükür.inşallah hiç kimse yaşamasın lohusa sendromunu :KK43:
Henuz dogum yapmadim ama coktan o duygulardayim canim. Cunku cok agirlastim. Hareketlerim kisitli.oglum onunla oynamami istiyor ama benim halim yok. Yemegi zor yapiyorum. Bugun yine yemek yaparken geldi yanima ilgilenemedim gitmis odasina kendi kenine uyumus. Onu oyle gorunce yattim yanina agladim. Olacaklari tahmin ettigim icin guclu olmaliyim diyorum ama zor gibi. İnsallah cabuk gececek bu gunler. Oglunla oynayacak,gezmeye goturecek birileri var mi? Minikle aksamlari babasi ilgilenirken sen oglunla biseyler yapmaya calis canim. Onu disinda elbette ki yeteceksin ikisine de. Biraz zaman geçince isin keyfini sürücez insallah. Abisi ufakliga yol gosterecek bizim yukumuz azalacak her sey daha kolay olacak insallah.

Canım ikinci çocukta da sanki ilkine haksızlık yaptığını düşünüyorsun ikisine yetebilecek miyim ikisini de mutlu büyütecek miyim vs kaygılar oldu bende ara ara gidip geliyor ağlamalar.ilk günler büyük oğlum uyurken odasına girip ona bakıp ağlıyordum şimdi daha iyiyim şükür.inşallah hiç kimse yaşamasın lohusa sendromunu :KK43:

Benim kızım 12.5 yaşında düşunun ki herşeyi kendi yapabiliyor . Ama daha şimdiden ona baktıkça boğazım düğümleniyor . Bir sürü şey geçiyor aklımdan. O benim acemiliğim cahilligim ama ilk tadım ilk duygularım. Bazen onu çekerim kenara kızım hakkını helalet sen benim acemiliğim sin bir sürü hatalarım oldu. Ama ilk göz ağrım ciğerimsin seni çok seviyorum diyorum :( sarılıyorum sıkı sıkı . O zamanlar bu dönemle arasında resmen çağ farkı var şimdi internet var her türlü bilgiye ulaşıyorsun + çağ farkından bakış açın değişti. O zamanlar herşey ortada değildi büyükler ne derse o. Hiç unutmuyorum kızım 6 aylık kayinvalide kizimin elinin üstüne vur bi daha yapmaz demişti. Bende öyle yaptım o gün bugündür hala içimde vicdan azabimdir. O yüzden diyorum ya o benim acemiliğim hatalarım ama aşkım ciğerim kuzum o benim ...

Benim kızım 12.5 yaşında düşunun ki herşeyi kendi yapabiliyor . Ama daha şimdiden ona baktıkça boğazım düğümleniyor . Bir sürü şey geçiyor aklımdan. O benim acemiliğim cahilligim ama ilk tadım ilk duygularım. Bazen onu çekerim kenara kızım hakkını helalet sen benim acemiliğim sin bir sürü hatalarım oldu. Ama ilk göz ağrım ciğerimsin seni çok seviyorum diyorum :KK43: sarılıyorum sıkı sıkı . O zamanlar bu dönemle arasında resmen çağ farkı var şimdi internet var her türlü bilgiye ulaşıyorsun + çağ farkından bakış açın değişti. O zamanlar herşey ortada değildi büyükler ne derse o. Hiç unutmuyorum kızım 6 aylık kayinvalide kizimin elinin üstüne vur bi daha yapmaz demişti. Bende öyle yaptım o gün bugündür hala içimde vicdan azabimdir. O yüzden diyorum ya o benim acemiliğim hatalarım ama aşkım ciğerim kuzum o benim ...
Aglattin beni. İnsan bir yıl oncesinin bile.pismanligini yasiyor hic kafana takma. Hepimiz evlatlarimiz uzerinde mukkemmel bir egitim ve davranis sergileyemiyoruz. Ama bu onlara buyuk yaralar actigimiz anlamina gelmez. Senin ona kurdugun bu cumleler bile nasil ozenli davrandigini ona hissettiriyordur...

Gel de çıldırma. Yemin ederim şu son günleri huzurla geçirecekken gerginlikle geçiriyorum. Çok sevgili kv dışarı çıktı yün bakmaya, kendine ilaç almaya diye. Bir zahmet bulaşıkları kaldırmamış bile. Kuduruyorum artık sinirden. Kirlileri tezgaha bırakmış öyle, toplasa incileri dökülür belim ağrıyor diye tutturur ama dolaşmaya gelince ne hikmetse bir sıkıntısı yok. Kaç gündür boğazımdan bir çorba geçmedi, katı yiyip duruyoruz. Ben bu halimle şimdi mutfak mı toparlayım, yemek mi yapayım. Allahım sabır sadece sabır..

Gel de çıldırma. Yemin ederim şu son günleri huzurla geçirecekken gerginlikle geçiriyorum. Çok sevgili kv dışarı çıktı yün bakmaya, kendine ilaç almaya diye. Bir zahmet bulaşıkları kaldırmamış bile. Kuduruyorum artık sinirden. Kirlileri tezgaha bırakmış öyle, toplasa incileri dökülür belim ağrıyor diye tutturur ama dolaşmaya gelince ne hikmetse bir sıkıntısı yok. Kaç gündür boğazımdan bir çorba geçmedi, katı yiyip duruyoruz. Ben bu halimle şimdi mutfak mı toparlayım, yemek mi yapayım. Allahım sabır sadece sabır..
Canim bulasik esinle sana ait olsa bu kadar zoruna gitmez ama baskalarinin yedigini ictigini temizleyecek gücün mü var senin ben anlamiyorum. Ben simdiden esime diyorum yemek pisirirken bacagimdan asagi terler akiyor dayanamiyorum diye. Bi kac gun sonra kv ve kızı gelecek.onlara da gunde iki kere yemek pisirecek durumda degilim ki. Tatil yeri degil kimsenin evi. O yapmiyorsa yapma sende. Esinin destegini almaya calis bi sekilde. Birak biriksin bulasik.

Henuz dogum yapmadim ama coktan o duygulardayim canim. Cunku cok agirlastim. Hareketlerim kisitli.oglum onunla oynamami istiyor ama benim halim yok. Yemegi zor yapiyorum. Bugun yine yemek yaparken geldi yanima ilgilenemedim gitmis odasina kendi kenine uyumus. Onu oyle gorunce yattim yanina agladim. Olacaklari tahmin ettigim icin guclu olmaliyim diyorum ama zor gibi. İnsallah cabuk gececek bu gunler. Oglunla oynayacak,gezmeye goturecek birileri var mi? Minikle aksamlari babasi ilgilenirken sen oglunla biseyler yapmaya calis canim. Onu disinda elbette ki yeteceksin ikisine de. Biraz zaman geçince isin keyfini sürücez insallah. Abisi ufakliga yol gosterecek bizim yukumuz azalacak her sey daha kolay olacak insallah.

Minigim uyuyunca zaten hep buyuguyle ilgileniyorum birlikte oyun oynuyoruz aksamlari da babası ilgileniyor.bebekle ilgili herşeye onu da dahil ediyorum birlikte altını değiştiriyor uz kiyafetlerlerini abisi seçiyor birlikte yıkıyoruz falan öğlende hepimiz birlikte uyuyoruz:) sürekli evde olduğumuz için biraz sıkılıyor.babası akşam erken gelirse parka götürüyor.bugün annem gelecek bu seferde o götürür. Biraz daha iyi olalım ikisini bir çıkaracak dışarı artık

Benim kızım 12.5 yaşında düşunun ki herşeyi kendi yapabiliyor . Ama daha şimdiden ona baktıkça boğazım düğümleniyor . Bir sürü şey geçiyor aklımdan. O benim acemiliğim cahilligim ama ilk tadım ilk duygularım. Bazen onu çekerim kenara kızım hakkını helalet sen benim acemiliğim sin bir sürü hatalarım oldu. Ama ilk göz ağrım ciğerimsin seni çok seviyorum diyorum :KK43: sarılıyorum sıkı sıkı . O zamanlar bu dönemle arasında resmen çağ farkı var şimdi internet var her türlü bilgiye ulaşıyorsun + çağ farkından bakış açın değişti. O zamanlar herşey ortada değildi büyükler ne derse o. Hiç unutmuyorum kızım 6 aylık kayinvalide kizimin elinin üstüne vur bi daha yapmaz demişti. Bende öyle yaptım o gün bugündür hala içimde vicdan azabimdir. O yüzden diyorum ya o benim acemiliğim hatalarım ama aşkım ciğerim kuzum o benim ...

Ahh canım yaa bende oğluma söylerim hep onu çok sevdiğimi,ilki gerçekten acemilik oluyor Allah hepimizin yardımcısı olsun

Back