2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Toplam tedavi ücretleri nekadar oldu peki canım bi yakınım var böyle sürekli genetik hastalık çıkıyor bebeklerde ona tavsiye ederim bide sizde ne gibi genetik hastalıklar çıkıyor genelde canım
Test 12bin tuttu yanlis hatirlamiyorsam tup bebek 5700 du galiba ilac yol masraflari20bini gecti bizim kalp damar anomalileri taksonomi migde sagda kalp sagda kordonda tek arter birinde beyin gelismemisti kompleks (bircok anomali birarada)idi

Benim onuncu gun hala dikis yerlerimde sanci oluyo normal mi esim dr a gidelim diyo ben korkudan erteliyorum

Cnm sana tavsiyem hiç Sancın çıkmıyorsa ve açılmada yoksa sakın direk suni sanciyi başlattırma. Benim kızım 12.5 yaşında ve o kadar yıl önce hiç sancim yok kanama yok suyum gelmedi. Gerizekalı doktor bana pazartesi yatış verdi saat 7 de suni sanciyi verdiler salı günü saat 15 olmuş benim açılma anca 3 cm olabilmiş karnim aç gücüm bitmiş rahim açılmıyor diye bi iğne vurdular şimdi yasakmış o. 2 dk da yalvarmaya başlattı rahim açıcı ve hızla. . :KK43: 4 saat sonunda pes ettim artık annemden helallık istedim ama cümlenin sonunu getiremeyip bayılıyordum . Anliycan 2 günde doğurdum. Şimdiki doktorum doç . Ona anlattım durumu dediki hiç sancı ve açılma yoksa suni sancı verilmez seni harcamislar dedi. Aklında bulunsun yani. Eğer suyun iyiyse ve bebeğin kalp atışı iyiyse sanciyi bekle derim. Ama sende yada bebekte bi sıkıntı olursa suni sanciyi baslatsalar bile baktın ki 2 3 saate değişiklik yok sezeryana geç derim. Tabii doktoruna sor istersen. Hiç sancı yokken suni başlatılır mi diye

Oyy kuzum neler yaşatmışlar sana :rapci: Günah ya :rapci: Seni harcamışlar ne demek :KK11:

Sormam mı sorarım tabi ben doktora sancı yokken suni verilir mi diye. Belki nst de çıkar sancı ben hissetmesemde bilemiyorum bazılarının öyle oluyormuş.

Kızlar yrn doğum yapalı 1 hafta olacak her şey o kadar çok zor geliyor ki.. Uyku denen bi şey kalmadı, gün boyunca sürekli bi emzirme gaz çıkarma alt değiştirme seromonisi var.. Zombiye döndüm..sütümün yetmediğini düşünüp mama veriyorum malesef.. Mama vermeyince uyumuyor, ağlıyor.. Alışamadım ya napıcam bilmiyorum çok zor durumdayım
Ayni sekildeyim valla rutine bagladik bebeklerimizin verdiği muhtesem his olmasa cekilecek cile değil:KK54:

en başta ben de mama verdirmiyodum ama kızım küçük bi sarılık geçirdi o yüzden. şimdi düşünüyorum gerekiyosa alsın. artık eskisi gibi değil anne sütüne baya yakın mamalar. gerekiyosa ver tabi önce emzirmek lazım ama gerçekten gerekiyorsa da inat etmemek lazımmış
Cnm bende 40 dk meme emince ohh mama vermiyorum diye seviniyodum kontrole gittik hic kilo almamis meger sutum yetmiyomus doktor hrmrn mamaya basla dedi artik emziriyorum 20 dk sonra mama veriyorum 50 cc

Cuma gunu dogum yaptim ucuncu sezeryanim cok sukur hersey yolunda gitti ayaklandim buraya kadar sorun yok ama aglamalarim basladi durduramiyorum neye agladigimi bilmiyorum evdede sorun yok lohusa psikolojisi iste bunu ikinci cocugumdada yasamistim gozlerim sis suan aglmaktan bebegi kafaya takmiyorum ona Allahin izniyle bakarim ama diger cocuklarimi ihmal ederim diye agliyorum evimin duzeni bozuldu hersey gozume batiyor nankorluk degil ama yemegimi yapip getiriyolar ben niye kendim yemek yapamiyorum diye agliyorum nolur kizlar bi akil fikir verin ne yapayim kizim bugun benle kardesim var diye ilgilenemiyorsun onceden ne guzel vakit gecirirdik dedi bunu dort yasinda bir cocuk aglarak yuzume soyledi cok kotuyum dua edin nolur

Canım göğüs yarası için garmastan al çok iyi geliyor, emzirdikten ya da sağıyorsan sağdıktan sonra az biraz sütünü sür, üzerrine garmastan sürüp açıkta beklet hatta mümkünse evin müsaitse her an açıkta beklet 3-4 günde düzeldi benim. Onun öncesinde ayva çekirdeği suyu, zeytinyağı, lansinoh herşeyi denedim artık kan geliyordu bebek emmek istemiyordu eczacı önerdi garmastanı hemen düzeldi. Doktorum da açıkta bırak göğüslerini ped vs kullanma dedi öyle gezdim evde.

Hm garmastan da var kullandım of berbat bir ağrı sütü sürüyorum önce ve sonra sürüyorum açıkta birakma şansım yok göğüs kalkani kullaniyorum sağ ol canım dedigini yine de deneyecegim

Ayy ya bana da doğum sonrası kv bakacak ve sorun o değilde yanındaki eklentisi olacak keşke o olmasa şimdi stres oldum sizlerin yaşadıklarını okuyunca.. Zaten annem yanımda olmayacak diye hassasım birde benim eşte bişeye karışmaz demez etmez bende o velete (kaynıma ) sinir olmaktan sütüm gelmez diye korkuyorum çünkü şu an bile şımarıkça halleri bağırarak konuşması koca vücuduyla evde koşarak kapı çarparak hareket etmesi deli ediyor beni..ne susu biliyor ne ayıbı ne hastalığı.. Oturmuş bebek çikolatalarını aldık siz görmeden yer bitirrim ben diyor (aşırı obur ) şimdi yüreğim tükeniyorsa lohusayken mahvede
Ayyy çok sinir bozucu gerçekten allah yardım etsin sana gözümde canlandirdim da bian

Günaydın kızlaaar:anneadayı::KK200:

Hamilelik takviminde 18 gün kaldığı yazıyor
Öncesinde sancı vs olup yavrum gelmek istemezse .::anne:
Çarşamba kontrol nst çatı muayenesi bakalım ne olacak ne bitecek..

Cuma şehir dışında görümcemin düğünü var gidebilecek miyim Bi soracaz
Eşim gitmemi istiyor ben de tabi ama önce bebiş ve ben önemliyiz

Rabb im sağsalim sağlıklıca kavuşmak ve Bi ömür sürmek nasip etsin inşaallah

Lohusaljk denen şey ne menem Bi şey
Hele de çevrede bu ruh halini sıkıntıya sokup arttıranlar varken

Allah ım kolaylık versin inşaallah:KK200:

Canım geçmiş olsun en doğalı pirince yağ koymadan az su ile haşla yanında yoğurt ile yersen, Hemen keser. Yada patates haşla, muz yersen hemen geçer
kızlar fena halde ishalim 2 gündür bebeğimin de kakası kahverengi su şeklinde. ne yapmak lazım?
Canım demire devam ediyormusun beni o isal yapıyordu ondan yada yediğin bişeyden olabilir bendede dün berbat şekilde isal vardı bi günlük bişeyse bekle bide ben daha antibiyotik kullanıyorum 10 günlük vermişti doktor
Benim önerimde su şeker ve nişastayı kaynat puding kıvamında onu ye hem şekerli sütünüde indirir tadıda süper oluyor
Geçmiş olsun...

Merhabalar ayy ne guzel bi cogunuz dogurmussunuz, benim ilk bebegim 42 hafta gelmedi, simdi 38. haftadayim ne acilma, ne sanci nede baska bisey var. Buda gununu gecmesin bu hafta icinde saglikla dogurayim insallah. Doktorum bununda gecikecegini soyledi, benim bebisler kucuk oluyor anca 40. haftadan sonra toparliyorlar heralde bilemedim. Bi an once dogsunda su lohusalik ve uykusuz ilk 12 haftayi atlatayim sonra duzene girer :)

Cuma gunu dogum yaptim ucuncu sezeryanim cok sukur hersey yolunda gitti ayaklandim buraya kadar sorun yok ama aglamalarim basladi durduramiyorum neye agladigimi bilmiyorum evdede sorun yok lohusa psikolojisi iste bunu ikinci cocugumdada yasamistim gozlerim sis suan aglmaktan bebegi kafaya takmiyorum ona Allahin izniyle bakarim ama diger cocuklarimi ihmal ederim diye agliyorum evimin duzeni bozuldu hersey gozume batiyor nankorluk degil ama yemegimi yapip getiriyolar ben niye kendim yemek yapamiyorum diye agliyorum nolur kizlar bi akil fikir verin ne yapayim kizim bugun benle kardesim var diye ilgilenemiyorsun onceden ne guzel vakit gecirirdik dedi bunu dort yasinda bir cocuk aglarak yuzume soyledi cok kotuyum dua edin nolur
Öncelikle evişlerini kafaya takmayacaksın canım benim. Hepimiz iyi kötü temizlik yaptık hazırlandık bu doğum işine neden çünkü sonrasında yapamayız diye bu süreci geçelim ...
Evde yemek içmek olayına yapan var demişsin burak yapsınlar insanlara sana iyilik yapmak için fırsat ver annesin evladına hizmet etmek zoruna gidermi gitmez o zaman bunuda düşünme
Çok titizsen düzenim bozuldu diyorsan 40 gün sabret sonra eski düzenini kurarsın nasılsa
Gelelim 4 yaşındaki çocuğun benle ilgilenmiyorsun demesine...bu kısım zor benimde 6,5 yaşında kızım var bu ikinci 12 günlük oldu.bende bazen üzülüyorum ama onlar işin içine karışmak istiyorlar bazen.ben herşeyde kızımdan yardım istiyorum,böylece hem kendini önemli hissediyor hem kardeşine alışıyor be kıskançlığı köreliyor.bide yaz kursuna başlattım kafası dağılsın diye kuran kursu yani ve havuza yazdırdık inşalllah sıkılmaz devam ederse.
Her yeni bebek bir öncekinin hakkına giriyırmuş gibi gelsede biz her yeni doğanla özel ilgileniriz ve bunu yapmak zorundayız
Bence biraz çocuğunu işlere dahil etmeye çalış yoksa kıskançlıkta olabilir
Birde olaya şöyle bak bence bebeğin sen ve ailen sağlıklı mı???
O zaman yapman gereken şükretmek bak şükrettiğin zaman nasıl rahatlıcaksın
Rabbim (cc) şifa versin canım geçer gider herşey ama dibe vurma sakın yol yakunken çık bu stresli durumdan.

öyle düşündük baştan ama eşime söyledim ne zaman ben toparlanıp bi düzen kurarım o zaman gitsinler 40ı beklemesinler dedim. cevap vermedi ama zaten onlar da gitmeye niyetli. üç günlük kıyafet getirmişler zaten. kalmaya yardım etmeye değil bakıp dönmeye gelmişler aslında
Aman bosver gitsinler canim.faydalarindan vok zararlari var zaten.haftada 1 annen temizligini yapsa sana cok rahat yeter zaten.sende yemek yaptigin zaman biraz fazla yap 2 3 gun yiyecek sekilde.esinde ufak tefek islerine yardim etse makine yerlestirme falan gibi.sende kafan rahat sadece bebeginr odaklanirsin.bedenin yorgun olsada aklin rahat olur.bu ne boyle kac gunluk dogum yapmis kadin cektigin strese bak.

Canım üzülmen bebeğe zarar veriyor üzüntülü verilen süt bebeği zehirleyebilirmiş bile ben gecen gün oğlumu emzirirken eşimle tartışıyordum o ara ağlıyordum birden oğlum değişik nefes almaya başladı bir baktım morarmış ters çevirdim hala mor bir süre sonra kendine geldi bu da bana ders oldu herşeye kafamı takmıyorum üzülmüşsem de o ara meme vermiyorum bekliyorum

Back