2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Sevgili denizbatiekin denizbatiekin ,
Samimi uyarın için teşekkürler. Öncelikle şunu belirteyim burada amacım bilgiçlik veya ukalalık taslamak değildir, öyle bir konumda değilim zaten. Hamile kaldığımda etrafımda kulaktan dolma o kadar bilgiye rastladım ki sağlam kaynaklardan araştırdığım konuları diğer hamile arkadaşlarım da bilsin yanlış bilgiyle hareket etmesinler istedim, buradaki tek motivim bu olarak yazdım. Burada yazdıklarımın aksi çok şey yaşanmıştır, yaşanacaktır çünkü her insanın vücudu eşsizdir, her anne-bebek ilişkisi eşsizdir; hiçbir zaman tam tarifi olmayacaktır. Kitaplar ne yazarsa yazsın, ne kadar tecrübe edilmiş olursa olsun herkes kendi hikayesini yazacak. Kullandığım tabirinle kesin ifadeler 100% çoğunluğu ithaf etmek için değil sadece genel seyri anlatmak içindir. Ben kendim okuduğum, yazdığım her standart tarifi kullanabildim mi?Hayır. ama başka birisinde işe yarayabilir başkasına faydası dokunabilir diye yazdım.
Sağlıcakla mutlulukla kal:)

:))) tam da bu yazdıklarını ifade etmek istemiştim :)) eğer benim de ifadem sert olduysa affola :))

söylediğim gibi, 5. çocuğumda olsa senin tecrüben apayrı benim için, ikizler bambaşka bir dünya :)) kolay gelsin ve sağlıklı olun :))

Yıkarken göbeği islanmadi mi peki nasıl korudunuz islanmanasi için acaba

Göbeği dusene kadar biraz dikkat ettik illaki islanmistir pamuklu ağız mendiliyle kurutma hep.

@Aylnalpr ays_drchem ays_drchem ve diger kaynana zedeler sabır diliyorum size sadece rabbim yardımcınız olsun kv kalbine merhamet versin.benimde kv çokca arkamdan konuşuruz ama bu kadar da merhametli değil 2 günde gelip evi temizliyor en azından laf etmiyor ona

akans akans canım sanırım bizimki iki çocuğa yetememe kaygısı birazda geçen oğlum geldi anneçim nolur beni biraz sen dışarı çıkar dedi oturdum ağladım o an.biraz daha sabır edelim inşallah hersey yoluna girecek canın

Canim ya daha sabah kendi kendime dedimki ben bu haldeysem allahim kimsesi olmayan yada kv eline kalanlarin yardimcisi olsun dedim tabi yanlis anlasilmasin insan kendi annesine bile zor katlanirken kv yun yumal atsa tas gelir bize bu donemde. Ama yinede sukretmeliain dedigin gibi dikislerimiz yuUnden onlara ihtiyacimiz var ve zorla yada kolaylikla yardimci oluyorlar
haklısın canım buna da şükür :( en azından bi şekilde yardımcı oluyorlar

Ya anlayamiyorum ya neyin mantigidir bu? Lohusa kadin zaten en ufak bir seye aglarken cevrendekilerin yaptiklari ne boyle.gozune sokmak icin mi yapiyolar onca isi.senin huzurlu olman lazimki sutun olsun.bebegine yetebilesin.o da senden alson huzurunu.yemin ederim okuyunca sinirim zipladi.
Benim lohusaligimda cok kolay gecmedi ama boyle gereksiz seylerle ugrasmadim.sariliktir yok emmedi yok sutum azaldi falanla filanla ugrastim.lohusalik bu zaten.bi bebeginle huzurla biraksalar seni keske
canım sorma valla bi de babam var onu yazmamışım bebeği uyandırıyo sürekli. tam dalacak elini kolunu alıyo oynuyo ediyo sonra da huysuz oluyo uykusu kaçınca sürekli emmek istiyo emiyo kusuyo hıçkırıyo gaz oluyo derken sabaha kadar öttürüyo bizi. ona artık diyorum ki elleme bebeği bu sefer de o küstü bana. valla benden başka herkes lohusa evde. perişan haldeyim gizli gizli tuvaletlerde ağlamaktan içim çıktı

Kızlar merhaba çoğunuz doğum yapmış allah anali babalı büyütsün inşallah beni de belki merak edenler olmustur suan hastanede yatıyorum yarın sabah sezeryan ile oğluma kavusacagim kismetse durumumuz hala kritik doğduğunda neyle karsilasicam bilmiyorum allah yardımcımız olsun bu gece ne olur dua edin bana elinizden gelirse çok ihtiyacimiz var çünkü
canım dualarımdasın seni çooook merak ettim :( yarın yaz mutlaka olur mu haber bekliyorum senden

canım zaten kesin bişey yok ama maşallah diyim de çok hızlı büyüyor 2 hafta önce 2800 dü şimdi 3400 olmuş. bide bu hamilelik takviminde bir hata var beni 38. haftada gösteriyor ama 37+2 deyim şuanda doktorumun ve benim hesaplamalarıma göre. bu gidişle ztn haftaya 4 kilo olacak. 4 kilo üstü cocuguda normal doğurmak çok zor. zaten normal istiyomuyum istemiyomuyum onuda bilmıyorum ki ben hep akışına bıraktım, birazda normalden korkuyorum tabi. bide haklısın doktorumda hep söylüyor sonuçta makineden ölçüyoruz 200-300 gr aşağı yukarı doğduğumda farkedebiliyor diye. benide görsen hamililelikte hiç kilo almadım. doğru düzgün yeme iştahım bile yok bu cocuk nerden alıyor bu kiloyu hayret vallahi :KK70: ayy off iyice ruhum daraldı. siz nasılsınız bakalım nasıl gidiyor herşey yolunda mı :)
canım 37+2 deysen 38. haftadasın demektir senin takvim doğru aslında.
durumumuz çok benziyor ben de hamileliktr pek kilo almadım8 ayda 3,5 kilo aldım son 2 haftada da onu 6ya tamamladım. bebeğe de 4ü geçer diyolardı 3500 doğdu dediğim gibi. normal doğumu da yapamayan görmedim ben valla o yola girdin mi sağlıkla alakalı bi sorun olmadıkça doğuruveriyolar. şimdi artık yırtık falan da olmuyomuş doktorlar önden kesiyomuş. amaan ne bileyim ben sezeryandan çok çektim herkes normal doğum yapsın istiyorum. inşallah bidahakinr normal doğum yaparsam ikisini de tatmış biri olarak bol bol ahkam keserim :)
bizi sormuşsun iyiyiz canım çok şükğr kızımla yuvarlanıp gidiyoruz biran önce büyüsün istiyorum zorlanıyorum açıkçası. ömrümde yeni doğmuş bebek bile görmemiştim o yüzden biraz zor geldi

canım keşke hiçbişey yapmasalar inan daha çok memnun olurum. bizde durum şöyle annem geliyo iş yapıyo vah tüh sizi de yorduk zahmete soktuk biz yaparız gerek yok yapma etme oluyo. annem yapacak ne var diye soruyo yok deniyo. sonra annem gidiyo arkasından laf oluyo yapmadı etmedi falan filan.... eşim annemle konuşmuş iş yap falan demiş şimdi de yapıyo kafamıza çalar gibi çatık kaşla. gidip içerde ağlıyorum hep.
kv de eşime demiş annesi iş yapmıyo ben hizmetçilik yapıyom diye. şimdi onun yaptığı iş de benim zoruma gidiyo. evimde demlediği çayı içmek bile harammış gibi geliyo o kadar dokundu ki.
eşim de anasını koruma derdinde bana sürekli uyarıda bulunuyo çamaşırı sen as annem yemek yaparken yardım et bişey yiyip iççeksen anneme de ikram et şöyle söyle böyle yap... sanki benim aklım yok öküzüm ya ben...
kimse bişey yapmasn ben yapayım diyorum bu sefer zorlanıyorum dikişlerim sıkıntıılı zaten...
napsam olduramıyorum. keşke evimi bok götürse de huzurum olsa... :KK43:
canım zaten canın burnunda, bir cinnet geçir. eşin dahil herkesi şutla evden.
insanın sağlığı önce moralle düzelir. böyle stres seni de bebeği de yorar.
gönder gitsin hepsini. seni düşünmek yerine anasını kollayan kocana da iyi bir ders lazım.

Ah canım benim, ah.. Ne olur dikkat etmeye çalış kendine. Dikişlerin açılmasın, bırak işi gücü. Daha yeni doğum yaptın, ameliyat yerin var iyileşmen için başta huzur lazım biliyorum ama elden ne gelir. Benim de annemler bugün bize kahvaltıya geldiler kadıncağız kahvaltıdan sonra mutfağımı kırkladı resmen dünyanın düzeltmesini işini yaptı. Kv de de anca örgü örsün salonda. Tamam o da ameliyatlı ama işine geleni yapıyor sabah dünyanın hamurunu pişirdi. Canım annem benim yorulduğu ile kaldı gıkı çıkmadı bir kez olsun. Benim bebeğin de doğmaya niyeti yok, hiç belirti yok, zaten gelişimi bir hafta geriden geliyor o yüzden süreyi tamamlayacak da gibi. Ondan sonra da kalır birkaç hafta daha. Biliyorum dayanmak zor, çıldıracak gibiyim ama Allah yardımcımız olsun..
amin canım allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah. annem sağolsun gıkı çıkmıyor sadece acı acı gülümsüyor işini yapıyor :( o öyle yaptıkça içim acıyor ama kv ye mecburuz napalım

Lohusalikta insanin kendi annesinin yaptiklari bile batabiliyor malesef kızlar.
Geçecek hic merak etmeyin. Sonrasinda biraz pişmanlikla beraber komikte gelecek bu yasadiklariniz. Bebeginizi herkesten kiskanacaksiniz,esinizin sucu yokken kavga edecekseniz,birinin bi lafina dunya basiniza yikilmiscasina aglayacaksiniz. Altin tepsilerde ikram sunsalar bana neden boyle getirdi diye halleneceksiniz... Bebeginiz sizi farkedip artik gulumsemeye gozlerinizin icine bakmaya basladigi donem gelince iste, her sey gecmis bitmis olacak.oyunlar oynayacaksiniz... Tabi suan tam tadini alamiyorsunuz bebeklerin. Daha minicikler hic biseyin farkinda degiller. Gazlilar,çişliler,ağlaklar... Hep sizi yoran yanlariyla mesgulsunuz. Bedeniniz rahatsiz,dikisleriniz,gogusleriniz agriyor... Bir de etrafinizdakilerin en ufak yuz ifadeleri oluyor size dünya meselesi
...
İnanin hepsi geciyor. Aglayin,kızın,tartışın... Bunu siz degil hormonlariniz yapiyor o yuzden de suçlanmayin :) herkesin sizi anlamasi mumkun degil... Her isteginiz olmasi da tabi... İslerinizi soylenerek yaparlar,rahat da ettiremezler... Anneniz de olsa dahi o benim annem nasil boyle yapabiliyor demeyin. Kimse kimseyi ilelebet sirtinda tasiyamiyor...
Sizi kim huzursuz ediyorsa bi an once gondermeye calisin. Siz yetebilirsiniz kendinize... Bebeginizin zaten sadece size ihtiyaci var baskasina degil. Ev temizlenmesin,bi sure esinizden yemek destegi alin. Emek yapamiyorsa bebege o bakarken siz hemen halledin. Karniniz tok,kafaniz rahat, sagliginiz yerinde olsun...

Yemege tereyagini fazla koyuyor diye,ogluma annecim diye seslendi diye, esimle pazara ben giderdim o nasil gider diye lohusaligini aglayarak ama simdi bunlara gulerek geciren bir anne olarak soyluyorum canlar :)

Bu arada genelde gebelikte yasanan hamilelikte olabilen mastit rahatsizligina yakalandim sanirim. Kac gundur gogus ucum agriyordu,bugun sag göğüs ucumun sertlestigini ve kizardigini farkettim. Dokunamiyorum cok aciyor. Dr a gitmem gerekir mi bilemedim.

37
canım zaten kesin bişey yok ama maşallah diyim de çok hızlı büyüyor 2 hafta önce 2800 dü şimdi 3400 olmuş. bide bu hamilelik takviminde bir hata var beni 38. haftada gösteriyor ama 37+2 deyim şuanda doktorumun ve benim hesaplamalarıma göre. bu gidişle ztn haftaya 4 kilo olacak. 4 kilo üstü cocuguda normal doğurmak çok zor. zaten normal istiyomuyum istemiyomuyum onuda bilmıyorum ki ben hep akışına bıraktım, birazda normalden korkuyorum tabi. bide haklısın doktorumda hep söylüyor sonuçta makineden ölçüyoruz 200-300 gr aşağı yukarı doğduğumda farkedebiliyor diye. benide görsen hamililelikte hiç kilo almadım. doğru düzgün yeme iştahım bile yok bu cocuk nerden alıyor bu kiloyu hayret vallahi :KK70: ayy off iyice ruhum daraldı. siz nasılsınız bakalım nasıl gidiyor herşey yolunda mı :)
37+2 demek 38. haftanın içindesin demek canım . oyuzden oyle gosteriyo

canım sorma valla bi de babam var onu yazmamışım bebeği uyandırıyo sürekli. tam dalacak elini kolunu alıyo oynuyo ediyo sonra da huysuz oluyo uykusu kaçınca sürekli emmek istiyo emiyo kusuyo hıçkırıyo gaz oluyo derken sabaha kadar öttürüyo bizi. ona artık diyorum ki elleme bebeği bu sefer de o küstü bana. valla benden başka herkes lohusa evde. perişan haldeyim gizli gizli tuvaletlerde ağlamaktan içim çıktı
Ya bide bu gizli aglamalarimiz aglayip cikip anlaiyolarmi acaba diye tedirgin olmalarimiz. Doya doya aglamayi ozledim valla ya. Insan anne vs yaninda aglayiyo daha kotu oluyo

Kizlar ates olcer aldimizmi ben onu arastiriyorumda kafam karisti kullanan memnun olan varmi fiyatlar 50 den basliyo cok cok yukseliyo alin yada kulak ates olcer olmasi lazim sanirim bineczanede 150 dediler ama markasini duymadigim icin almadim arastirayim dedim

Kızlar merhaba çoğunuz doğum yapmış allah anali babalı büyütsün inşallah beni de belki merak edenler olmustur suan hastanede yatıyorum yarın sabah sezeryan ile oğluma kavusacagim kismetse durumumuz hala kritik doğduğunda neyle karsilasicam bilmiyorum allah yardımcımız olsun bu gece ne olur dua edin bana elinizden gelirse çok ihtiyacimiz var çünkü
Canim tabiki dua ederiz biz hayirla aldik yavrumuzu kucagimiza bunca yil sonra bundan oncekiler hep genetik olarak problemli diye aldilar Cok sukur bugunumuze hep dua ile geldik simdide insallah senin gonlunun Muradini versin Rabbim bebeginede sifasini

Canim tabiki dua ederiz biz hayirla aldik yavrumuzu kucagimiza bunca yil sonra bundan oncekiler hep genetik olarak problemli diye aldilar Cok sukur bugunumuze hep dua ile geldik simdide insallah senin gonlunun Muradini versin Rabbim bebeginede sifasini
Canım çok sağol inşallah benimkide öyle olur bu ilk bebeğin mi canım senin

Pınarcım dualarımız seninle, güzel bir doğumun olsun bebeğini sağlıcakla kucağına alasın eminim oğlun çook güçlü bir bebek umarım şu ana dek yaşadığın zorluklar sadece geçmiş anılar olarak unutulur gider. Haberlerni bekliyoruz
Sagolasin duygucum saatler hiç geçmiyor inanki bir an önce kavuşmak istiyorum oglusuma biz onu herseyiyle kabul ettik zaten pasami :):)

Back