- 20 Ocak 2015
- 8.708
- 8.197
- 248
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #66.121
canım sakın böyle deme annelik mükemmel olmak değil annelik elinden geldiğinin en iyisini yapmak. hem çevren hem yeni doğmuş bebeğin hem lohusalık hem kızın hem evin var seni yoran. hangi birine ne yapacaksın. kendine haksızlık etme herşey düzene girecek merak etme. hele bi 40 ı çıksın rahatlıcaz. her gün gün sayıyorum 40 ını bekliyorum dua ediyorumaynı şeyleri yaşıyoruz hemen hemen etrafımda kim varsa havalarda şuan uykusuz yorgun ve kızımla ilgilenemediğim için mutsuzum küçük kızımında göbeği kanamış yarın götüreceğim ne biçim anneyim
Hiiiiicccc sorma bende uyuyamıyorum. Artık bebisim sığmıyor. Göbeğim aciyo resmen. Dönerken göbeğimi tutarak inleyerek dönüyorum
canım keşke hiçbişey yapmasalar inan daha çok memnun olurum. bizde durum şöyle annem geliyo iş yapıyo vah tüh sizi de yorduk zahmete soktuk biz yaparız gerek yok yapma etme oluyo. annem yapacak ne var diye soruyo yok deniyo. sonra annem gidiyo arkasından laf oluyo yapmadı etmedi falan filan.... eşim annemle konuşmuş iş yap falan demiş şimdi de yapıyo kafamıza çalar gibi çatık kaşla. gidip içerde ağlıyorum hep.Öyle düşünmeyin kızlar yaaamatsiyahoje ALTINIM .. Ben iki gün önce ne yazdım size. Bunlar lohusa lik ta yaşanan şeyler . HiÇ biriniz ne eksizsiniz ne kötü anne. Bunlar tamamen hormonal . İki ay sonra bambaşka dusunuceksiniz . Hele üç aydan sonra bambaşka. La havle çekin dua edin Felak nas okuyun. Unutmayın ki sizden ve bebeğiniz den daha kıymetlisi yok. Minikleriniz için huzurlu olmalısınız. Yanınızdakiler en yakınlarınız bile olsa katlanmak sabırlı olmak gerçekten çok zor bu dönemde . Diğer zamanlarda normal gördüğünüz herşey şimdi sizi aglatabilir. Ama şunu aklınızdan çıkarmayın bu tamamen onların farklı davrandığından değil sizin hormonlarinizdan. Onlar önceki gibi kv hicbirsey yapmıyor zaten. Anneniz desen her zamanki gibi. Lütfen bu ruh hali ile bardağın dolu tarafı ile ilgilenin . Bebeğinizin ne kadar güzel ve sağlıklı olduğunu, onu görebilecek gözünüzü kucaklayabilecek kollarınızı ... bunları düşünüp bebeğinize huzur verin. Bu günler asla bir daha yaşanmayacak . Tadını çıkarın. Hergün fotoğraf çekilin. Vee varsın işler kalsın. Onlar yapmazsa yapmasın. Sizde yapmayin. Güzelce söyleyin ister yapsınlar ister yapmasınlar. Baktilarki yemek yok eli mahkum kalkıp yaparlar . Yada mecburen ya eşin yapar yada hazır alır. Ee hep dışardan yenmiyecegine göre kalkıp mecbur yapacakar. Siz sabırlı olun ve bekleyin. Ben lohusa yim bebeğime yetmeye çalışıyorum. Buyrun mutfak orda süpürge orda temizlik malzemeleri orda deyip çekilin kenara. Bende 12 sene önce kızımda yapamadım bunu. Siz öyle olmayın. Üzmeyin ne kendinizi ne bebeğinizi . Allaha emanet olun. Huzur ve selametle kalın.
Canim destegin icin tesekkur ederim haklisim aslinda tabi bi konu haric bol bol resim cekinin derken bu haldemi kiyafetler olmuyo hala hamile kiyafetlerimi giyiyorum yada pijamalarla dolasiyorum sacim hep tepeden toplu onden dahiomis cikmis yuzde renk yokÖyle düşünmeyin kızlar yaaamatsiyahoje ALTINIM .. Ben iki gün önce ne yazdım size. Bunlar lohusa lik ta yaşanan şeyler . HiÇ biriniz ne eksizsiniz ne kötü anne. Bunlar tamamen hormonal . İki ay sonra bambaşka dusunuceksiniz . Hele üç aydan sonra bambaşka. La havle çekin dua edin Felak nas okuyun. Unutmayın ki sizden ve bebeğiniz den daha kıymetlisi yok. Minikleriniz için huzurlu olmalısınız. Yanınızdakiler en yakınlarınız bile olsa katlanmak sabırlı olmak gerçekten çok zor bu dönemde . Diğer zamanlarda normal gördüğünüz herşey şimdi sizi aglatabilir. Ama şunu aklınızdan çıkarmayın bu tamamen onların farklı davrandığından değil sizin hormonlarinizdan. Onlar önceki gibi kv hicbirsey yapmıyor zaten. Anneniz desen her zamanki gibi. Lütfen bu ruh hali ile bardağın dolu tarafı ile ilgilenin . Bebeğinizin ne kadar güzel ve sağlıklı olduğunu, onu görebilecek gözünüzü kucaklayabilecek kollarınızı ... bunları düşünüp bebeğinize huzur verin. Bu günler asla bir daha yaşanmayacak . Tadını çıkarın. Hergün fotoğraf çekilin. Vee varsın işler kalsın. Onlar yapmazsa yapmasın. Sizde yapmayin. Güzelce söyleyin ister yapsınlar ister yapmasınlar. Baktilarki yemek yok eli mahkum kalkıp yaparlar . Yada mecburen ya eşin yapar yada hazır alır. Ee hep dışardan yenmiyecegine göre kalkıp mecbur yapacakar. Siz sabırlı olun ve bekleyin. Ben lohusa yim bebeğime yetmeye çalışıyorum. Buyrun mutfak orda süpürge orda temizlik malzemeleri orda deyip çekilin kenara. Bende 12 sene önce kızımda yapamadım bunu. Siz öyle olmayın. Üzmeyin ne kendinizi ne bebeğinizi . Allaha emanet olun. Huzur ve selametle kalın.
Canim ya daha sabah kendi kendime dedimki ben bu haldeysem allahim kimsesi olmayan yada kv eline kalanlarin yardimcisi olsun dedim tabi yanlis anlasilmasin insan kendi annesine bile zor katlanirken kv yun yumal atsa tas gelir bize bu donemde. Ama yinede sukretmeliain dedigin gibi dikislerimiz yuUnden onlara ihtiyacimiz var ve zorla yada kolaylikla yardimci oluyorlarcanım keşke hiçbişey yapmasalar inan daha çok memnun olurum. bizde durum şöyle annem geliyo iş yapıyo vah tüh sizi de yorduk zahmete soktuk biz yaparız gerek yok yapma etme oluyo. annem yapacak ne var diye soruyo yok deniyo. sonra annem gidiyo arkasından laf oluyo yapmadı etmedi falan filan.... eşim annemle konuşmuş iş yap falan demiş şimdi de yapıyo kafamıza çalar gibi çatık kaşla. gidip içerde ağlıyorum hep.
kv de eşime demiş annesi iş yapmıyo ben hizmetçilik yapıyom diye. şimdi onun yaptığı iş de benim zoruma gidiyo. evimde demlediği çayı içmek bile harammış gibi geliyo o kadar dokundu ki.
eşim de anasını koruma derdinde bana sürekli uyarıda bulunuyo çamaşırı sen as annem yemek yaparken yardım et bişey yiyip iççeksen anneme de ikram et şöyle söyle böyle yap... sanki benim aklım yok öküzüm ya ben...
kimse bişey yapmasn ben yapayım diyorum bu sefer zorlanıyorum dikişlerim sıkıntıılı zaten...
napsam olduramıyorum. keşke evimi bok götürse de huzurum olsa...
Ya anlayamiyorum ya neyin mantigidir bu? Lohusa kadin zaten en ufak bir seye aglarken cevrendekilerin yaptiklari ne boyle.gozune sokmak icin mi yapiyolar onca isi.senin huzurlu olman lazimki sutun olsun.bebegine yetebilesin.o da senden alson huzurunu.yemin ederim okuyunca sinirim zipladi.canım keşke hiçbişey yapmasalar inan daha çok memnun olurum. bizde durum şöyle annem geliyo iş yapıyo vah tüh sizi de yorduk zahmete soktuk biz yaparız gerek yok yapma etme oluyo. annem yapacak ne var diye soruyo yok deniyo. sonra annem gidiyo arkasından laf oluyo yapmadı etmedi falan filan.... eşim annemle konuşmuş iş yap falan demiş şimdi de yapıyo kafamıza çalar gibi çatık kaşla. gidip içerde ağlıyorum hep.
kv de eşime demiş annesi iş yapmıyo ben hizmetçilik yapıyom diye. şimdi onun yaptığı iş de benim zoruma gidiyo. evimde demlediği çayı içmek bile harammış gibi geliyo o kadar dokundu ki.
eşim de anasını koruma derdinde bana sürekli uyarıda bulunuyo çamaşırı sen as annem yemek yaparken yardım et bişey yiyip iççeksen anneme de ikram et şöyle söyle böyle yap... sanki benim aklım yok öküzüm ya ben...
kimse bişey yapmasn ben yapayım diyorum bu sefer zorlanıyorum dikişlerim sıkıntıılı zaten...
Canim ben annem calistigi ocin kayinvalodemde kaliyorum.kendi evimde bile degil yani.dogumdan sonra geldik buraya 40imiz cikana kadar burdayiz.ama allah razi olsun kayinvalidem cok iyi.her isi zaten o yapiyo.ben sadece bebegime yetmeye calisiyorum.hamileligimde bulanti donemimdede 2 ay geldim kaldom bakti bana.Allah sasirtmasin insallahda hayirli gelin olmayi nasip etsin bana insallahCanim ya daha sabah kendi kendime dedimki ben bu haldeysem allahim kimsesi olmayan yada kv eline kalanlarin yardimcisi olsun dedim tabi yanlis anlasilmasin insan kendi annesine bile zor katlanirken kv yun yumal atsa tas gelir bize bu donemde. Ama yinede sukretmeliain dedigin gibi dikislerimiz yuUnden onlara ihtiyacimiz var ve zorla yada kolaylikla yardimci oluyorlar
Demin yengemle konuştuğumda işte dün ütü yaptım falan dedim, kv yapmıyor mu dedi. Yooo dedim bir şey yaptığı yok. Sabah da annemler kahvaltıya geldi yazık annem tüm mutfağımı elden geçirdi, çaydanlıklara kadar dolaplara kadar temizledi saatlerce. O da anca içerde örgü örsün. İki haftalık ameliyatlı zaten ama cidden yük oldu bana. Uzanamıyorum bile evimdeCanım benimki de aynı model bırak yapma hatta söyle anne ütü vardı ya da anne yemek yapabilir misin diye hatta bunları eşinin yanında söyle birşey diyemesin. Sen yaptıkça kimse aferin demiyor bebeğine de sana da yazık; uzat ayaklarını yat.
Maşallah canım, nasıl canım bebek çekti yazını okuyunca..hayırlı ömürlü olsun inşallah,güzel günlerde büyüt yavrunu..Ayyyy cnmmmm çok şükür kavuştuk.nasıl akıllı güzel bi bebek hala innanamyrm benim olduğuna. Artık elime düştü bitti var ya zilli
Yıkarken göbeği islanmadi mi peki nasıl korudunuz islanmanasi için acaba5 saat dayanamadı :) bizde 39+2 olmuştuk. Her gün yıkıyoruz canım yarın tam 2 haftalik olucak.göbek düşmeden yikamaya başladık şükür bir sorun olmadı zaten dr dedi yikayabilirsiniz diye sadece Göbeğini iyice kurulan demişti bizde dikkat ettik 1 haftada göbeği düştü.
Birak otursun bosver allaha havalet et. Benimki bugun ilk defa ev supurdu yatiyodum ben bi ara kalktim su icip geri yattim.bi kere yatayim adam akilli dinleneyim dedim kalktigimda elinden alip ben devam etmedim ya aglaya aglaya dedikodumu yapti sonra odada sans iste kader iste diye.Demin yengemle konuştuğumda işte dün ütü yaptım falan dedim, kv yapmıyor mu dedi. Yooo dedim bir şey yaptığı yok. Sabah da annemler kahvaltıya geldi yazık annem tüm mutfağımı elden geçirdi, çaydanlıklara kadar dolaplara kadar temizledi saatlerce. O da anca içerde örgü örsün. İki haftalık ameliyatlı zaten ama cidden yük oldu bana. Uzanamıyorum bile evimde
canım zaten kesin bişey yok ama maşallah diyim de çok hızlı büyüyor 2 hafta önce 2800 dü şimdi 3400 olmuş. bide bu hamilelik takviminde bir hata var beni 38. haftada gösteriyor ama 37+2 deyim şuanda doktorumun ve benim hesaplamalarıma göre. bu gidişle ztn haftaya 4 kilo olacak. 4 kilo üstü cocuguda normal doğurmak çok zor. zaten normal istiyomuyum istemiyomuyum onuda bilmıyorum ki ben hep akışına bıraktım, birazda normalden korkuyorum tabi. bide haklısın doktorumda hep söylüyor sonuçta makineden ölçüyoruz 200-300 gr aşağı yukarı doğduğumda farkedebiliyor diye. benide görsen hamililelikte hiç kilo almadım. doğru düzgün yeme iştahım bile yok bu cocuk nerden alıyor bu kiloyu hayret vallahicanım benim bebek te ilerde gidiyodu 38 hafta içinde alıncaktı 37+ larda yani. sonra aksilikler oldu alınmadı. iyi ki de öyle olmuş 38+5 de alındı alınmasa daha da durcaktı. benim de nst de hiç sancım yoktu. kilosu ilerde diye erken doğacak demek değil yani. bi de bana doğumdan 2 hafta önce 3500 dediler doğuma kadar 4 ü bulur dediler 3500 doğdu kızım. aşağı inme olayına bişey diyemem ama kilo konusunu kafana takma.bence normal doğum istiyorsan normale zorla derim.
öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş. benim haberim yok buarada riskli bir durummu söz konusu?Kızlar merhaba çoğunuz doğum yapmış allah anali babalı büyütsün inşallah beni de belki merak edenler olmustur suan hastanede yatıyorum yarın sabah sezeryan ile oğluma kavusacagim kismetse durumumuz hala kritik doğduğunda neyle karsilasicam bilmiyorum allah yardımcımız olsun bu gece ne olur dua edin bana elinizden gelirse çok ihtiyacimiz var çünkü
Allah ondan razi olsun ne kadar guzel cAnim.Canim ben annem calistigi ocin kayinvalodemde kaliyorum.kendi evimde bile degil yani.dogumdan sonra geldik buraya 40imiz cikana kadar burdayiz.ama allah razi olsun kayinvalidem cok iyi.her isi zaten o yapiyo.ben sadece bebegime yetmeye calisiyorum.hamileligimde bulanti donemimdede 2 ay geldim kaldom bakti bana.Allah sasirtmasin insallahda hayirli gelin olmayi nasip etsin bana insallah
bol su içmeyi ihmal etme canım ne kadar su o kadar süt. bir de hamilelik beslenmesinde sebzenin otun pek yeri yok hamilelik beslenmesi + ot olarak besleniyorum ben aklında olsun
Kızlar merhaba çoğunuz doğum yapmış allah anali babalı büyütsün inşallah beni de belki merak edenler olmustur suan hastanede yatıyorum yarın sabah sezeryan ile oğluma kavusacagim kismetse durumumuz hala kritik doğduğunda neyle karsilasicam bilmiyorum allah yardımcımız olsun bu gece ne olur dua edin bana elinizden gelirse çok ihtiyacimiz var çünkü
Ya senin şu halinle oturup ağlanıyor mu bir de? Allah akıl fikir versin nedir bu ya. Sana da bol sabır canım benim. Napıcaktın sen mi evi süpürecektin, yapsın bir zahmet. Doğumdan üç hafta önce geldi sonra bir o kadar daha da kalır. Loğusa halimle ne tür bir cinnet geçiririm artık bilmek bile istemiyorum.Birak otursun bosver allaha havalet et. Benimki bugun ilk defa ev supurdu yatiyodum ben bi ara kalktim su icip geri yattim.bi kere yatayim adam akilli dinleneyim dedim kalktigimda elinden alip ben devam etmedim ya aglaya aglaya dedikodumu yapti sonra odada sans iste kader iste diye.
Birak otursun sonra eskaza bisey yapar falan olay olur
Ah canım benim, ah.. Ne olur dikkat etmeye çalış kendine. Dikişlerin açılmasın, bırak işi gücü. Daha yeni doğum yaptın, ameliyat yerin var iyileşmen için başta huzur lazım biliyorum ama elden ne gelir. Benim de annemler bugün bize kahvaltıya geldiler kadıncağız kahvaltıdan sonra mutfağımı kırkladı resmen dünyanın düzeltmesini işini yaptı. Kv de de anca örgü örsün salonda. Tamam o da ameliyatlı ama işine geleni yapıyor sabah dünyanın hamurunu pişirdi. Canım annem benim yorulduğu ile kaldı gıkı çıkmadı bir kez olsun. Benim bebeğin de doğmaya niyeti yok, hiç belirti yok, zaten gelişimi bir hafta geriden geliyor o yüzden süreyi tamamlayacak da gibi. Ondan sonra da kalır birkaç hafta daha. Biliyorum dayanmak zor, çıldıracak gibiyim ama Allah yardımcımız olsun..canım keşke hiçbişey yapmasalar inan daha çok memnun olurum. bizde durum şöyle annem geliyo iş yapıyo vah tüh sizi de yorduk zahmete soktuk biz yaparız gerek yok yapma etme oluyo. annem yapacak ne var diye soruyo yok deniyo. sonra annem gidiyo arkasından laf oluyo yapmadı etmedi falan filan.... eşim annemle konuşmuş iş yap falan demiş şimdi de yapıyo kafamıza çalar gibi çatık kaşla. gidip içerde ağlıyorum hep.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?