2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri


  • Ankete Katılan
    380
Bi
ya aslında bende şu vegaferonu vermeyi hiç istemiyorum. Hergün muhakkak yiyo kıyma, ilik çorbalarına başlamadık biz henüz, zaten alerjik bi bebek, ağır gelmesin dedim, kuzu kıyma yiyo hep. Ama doktora söyledim bunu, ne olursa olsun yaşına kadar hergün ver dedi. 6 aylıkken kan tahlili yaptırmıştık biz, ki en düşük olduğu dönemmiş, ozaman dahi iyiydi değerleri. Ama vericeksin diyo.. ben hamileyken bile hiç kullanmamıştım, doktor kullanmamla ilgili ısrar edince tamam kullanıyorum deyip yine kullanmamıştım:) değerlerim düşmedi hiç çünkü. Ama şimdi oğluma aynı riske giremiyorum, doktor diyo diye vericem herhalde yaşına kadar ( gerçi günaşırı fln veriyorum yinede)
 
:) iyi sevindim çıkardığına, dün eşime bile anlattım, şaştı kaldı ' nasıl ya, nasıl yani yutmuş mu onu gerçekten' diyo :)))
Onlar iyi olsunlarda eşeleriz biz annesi napalım, bende neyi sindirememiş diye bakıyorum arada:) şaşırıyorum hiç zerre iğrenmiyorum kakasından, annelik heralde..
 
Canım ben de doktorlara sordum. Benim babam da doktor. Her gün yumurta sarısını ve et yiyorsa verme demişti. Değerleri iyi. Neden vereyim ki... Sağlık bakanlığı otomatik herkese veriyor. Herkesin her gün et yediremeyeceği varsayımıyla.
 
Yok canım elinde ayagında birşey şükür aslında katı gıda istiyor kaşık hiç sevmiyor akşam kendi pilavımdan yedirdim biraz versem yiyecekti dah ama vermedim tuz var diye
 
Hamileligimi bende bayilma ile suphelenip ogrenmistim cok halsizdim o hafta boyunca. Evet ben emzirmeye devam ediyorum. Bu konudaki yabanci ve yerli kaynaklarjn hepsini hatim ettim diyebilirim. O yuzden bana emzirme diyen doktoru doktor yerine bile koymam artik. Kaldi ki 6.ayimzdayiz iki kizim ve ben cok mutluyuz. Seninde dedigin gibi tek kriter annenin kendini iyi hissetmesi.. doktorlar karisinca uyuz oluyorum. Ben zaten cok zayiftim biliyosun ödüm koptu kizimi emziremem diye ama allah guc verdi cok sukur bugun3 kadar geldik. Kizimi emzirirken degilde cevreyle mucadele ederken cok yoruluyorum bu konuda...
Inan em yorucusu bu oluyo hamileyken emzirme konusunun..
 
Gece yarımda uyudu ve sabah 6ya kadar deliksiz kızlar gün icinde ne yedirdigimi yazıyorum artık anlam veremedgm icin biliyosunuz her ayrıntıyı yakalamaya calışyorum:)
Gunduz 1kase yogurt bulgurlu,yarım armut.akşam pirinçli yogurt corbası.yatmadan 2 saat önce 3-4dilim portakal.aralarda anne sútü ve yatarken emzirdim
Bu gece hic uyumayip acısını cıkarır diye bekliyorum
 
Arkadaşlar tuhaf gelebilir her iki açıdanda ama bişey soducam:) bebek bezlerini nereye atıyosunuz?
Şimdi bebek bezi çöp poşetlerinde indirim varmış, ona bakıyodum ne gereksiz binğrün diye. Aaa baktım internette birsürü şey yazıyo çöpe atılmaz diye, bi dolu forumlarda fln da paylaşmışlar bişeyler. Ben hiç düşünmemiştim bile bunu. Herseferinde atıyorum mutfaktaki çöp kovasına, poşede bile koymuyorum ben. Sarıyorum kendine, kapalı oluyo zaten heryeri, atıyorum öylece. Günlük herakşamda değişiyo kova..
 
Ama cok kokmuyo mu?ben ayrı bi poşette biriktirip balkondaki cöpe atıyorum.ona ragmen torbayı her acısımda öf feci :)hazır satılan 50li bez poşetini yanımda taşıyorum,bi yere gidince ona atarım hem koku sızdırmıyor,pudralı içleri
 
Mutfakta kötü koku yapmiyor mu? Ben balkona ayri bir kova koydum, her degistirdigim bezi ayri bir posetin icine koyup agzini bağlayıp, bunun icinde orta boydaki buzdolabi posetlerini kullaniyorum bu arada 100lu oluyor zaten kutuda, sora onu da balkondaki bez kovasina koyuyorum ve her aksam o kovayi bosaltiyorum. Cope atilmamasi gerekiyormus derken?
 
Bebek bebege benzemez kıyas hiç hoşlandığım bişey değil ama bebeginizdeki gelismeleri bende merak ediyorum kizlar. Yani nasil ilerliyorsunuz yapmasi yapmamasi mesele degil de dogru ku gidiyoruz acaba? Mesela burnun nerede dediginde gostermeli diyor kitabimiz bu ay? Alkis yapmali ya da mesela. Ama her gun bunlardan sadece birini mi gosteriyprsunuz? Yoksa 1 hafta birine mi odaklaniyorsunuz?

Biz tam 10 aylik olduk ve ayakta durma istegimiz cok var ama duzgun adim atamiyoruz. Pratik yapmadik pek henuz. Siralama ve hizli surunme var. Emekleme ve yürüme yok daha. Bikac kelimeye takilip kaliyor onceki soylediklerini soylemiyor. Hadi diyor bu ara herseye. Cok oyun oynamamiza ve tv izletmememize ragmen taklit yapmak zor geliyor. Ilgilenmiyor. Bay bayi cani isterse 1 yapiyosa 5 yapmiyor. Alkis defalarca denememize ragmen yapmak istemiyor biz tutunca bile ellerini cekiyor. Acikcasi baska sey de göstermedigimizi farkettim. Hep kitaplarla egitmeye kafa yorarken taklit yaptirmayi atlamisiz. Yurutmeyi de. Yurutec kullanmiyoruz. Asla yatmak oturmak istemiyor hep ayakta duracak ama bilmiyor da hep tutunmak istiyor bana baska seye degil bana. Bakalim inşallah gelişme kaydederiz bu ay. Siralayarak tirmanarak sürünerek ciddi enerji harcıyor ve 8 disi var her bir dis mahvetti bizi. İştah sıfır. Bu ay hic kilo alamadi mesela.

Sizin durumlari da merak ediyorum. Saglikla insallah
 
nereye atacagım tabıkıde banyodakı çöp kovasına , gercı annemler bazen mutfaktakıne de atıyor ama bence ped ve bebek bezı tarzı seyler banyodkı çöpte durmalı ve tabı her aksam çöpler atılıyor ....
ama mısafırıge falan gıttıysem bır posete sarıp atmayı tercıh edıyorum malum ozellıkle kakalı ıse koku yapıyor..
 
Genelde mutfak çöpüne atılmıyomuş yani, bir ben:) ya ne biliim çok kokmuyo öyle yani, bide lavabonun yanında küçük kovam var, orada normalde çöpler, gün içinde arada onu diğerine aktarırken açıyorum diğer öutfak çöp kovasını. 1 kere kaka yapıyo günde, o da bikaç saat geçmeden kokmuyo, yani kovayı açmazsam hiç koku gelmiyo zaten.
mutfak çöpüyle karışmamalı gibisinden bişeyler okudum genelde ben de ondan sordum.
 
Meraba canım bence her bebek kendine özel erinde sonunda yapacaklar herşeyi öğreneceklerdir mutlaka biz 28 nisan doğumluyuz 9 ayı geçtik artk emekliyor alkış yapıyor bay bay yapıyor eliyle gel babası gel yapıyor keyfi yerindeyse yürüme sıralama yok daha yeni başladı emeklemeye 3 gün oluyor arada bir baba abba mamma diyor
Kulağın nerde ağzın nerde deyince bilmiyor henüz anlamıyor yada erken daha bunları göstermesi için
 
Ne güzel Can'ım emziriyorsun ben çok üzüldüm kestiğim için birde prematüre idi benim kızım artık diğer kızımı bıkana kadar emzirmeyi düşünüyorum inşallah. Evet insan etrafa laf anlatırken daha çok zorlanıyor banada hep çok erken değilmi bekleseydin falan diyorlar artık cevap bile vermiyorum sorunun ardından konuyu değiştiriyorum.doğum için gün verdimi doktor sana Can'ım bana 28 Nisan ddedi eğer buda erken gelmezse :)
 
9,5 aylık benim oğlum, emekliyor, soralıyor, ellerinden tutunca bayağıdır yürüyor, hatta sürekli yürümek istiyor, ama 2 elinide tutmamız gerekiyor, tutunup kalkıyor, ama ayaktayken düzgün oturamıyor, atıyor yavaşça yere doğru kendini. Gel gel, alkış, bay bay yapıyor. Baba, aba, dede, ge ge, cici diyor. Ama dediğin gibi unutuyo arada, mesela gel gel yaptırmadık bş süre, unuttu şimdi yapmıyo, dede de demiyo bu ara. Mesela alkışı ben 2 ay uğraşmışımdır sürekli yaptırmaya çalıştım yapmadı, 2 hafta fln oluyo sanırım, bi anda kendi kendine yapmaya başladı. Şu ara atak dönemleti sanırım, çok çabuk öğreniyo buara maşallah. Bugün ce e yapmaya başladı, perdenin arkasına saklanıp geri çıkıyo. Ama öğretmek lazım işte, bende anlamıyorum okuyamıyorumda pek neler öğretmeliyim, neler oynamalıyız.. bugün senden okudum mesela burun gösterme olayını, bugün onu gösterdim arada. Bulamıyorum ne yapsam onunla diye, o yüzden canım sıkılıyo işte gelişimini tam destekleyemiyomuyum diye..
tv yi kapatmadım ben, yani bi arakapadım, hatta tamda o ara ilk kelimesi ba ba ba demeye başladı, ama açıyorum arada şimdi, gün içinde çok yoruyo bazen, açıyorum reklamları, bi 10 dk rahat ediyorum.. bak şimdi yine vicdan azabı!!
 
Bizde bugun tam 10 aylık olduk.. ben hep kitapla int bakarak her ay yapması gerekenlere bakıyorum.. sizinki yine iyi bizimki sürünmede sıralamada dönmelerde yok öyle oturuyor biz yürütürsek yürüyor. Hiç diş yok .. tv hiç açılmıyor .. alkış yapmıyor gel gel yapıyor sadece.. kendince bişeyler söylüyor anlamıyoruz babababa dadada mamama diyor. Sürekli cığlık atıyor
 
İyi akşamlar kızlar benim boğazlarımın şişi çok şükür indi fakat yakamı bırakmayan geceleri oldukça şiddetlenen bir öksürük kaldı doktora gittim kan tahlili falan yaptı antibiyotik yazmayacağım dedi balgam söktürücü suda eriyen bişy verdi geceleri bebek uyusa bile ben öksürmekten uyuyamıyorum bebek tam uyusa sesime uyanıyor yatıştırıcı olarak bal limon k.biber içiyorum ama en fazla 5 dk rahatlatıyor napcamı şaşırdım yapıştı kaldı öksürük ciğerlerim paralandı valla tavsiyeleriniz olursa denemeye hazırım çnki günlerdir uyuyamıyorum
 
bızımde ayın besınce 10 ayı doldurcak genel gelısım olarak 6 aylıktanberı desteksız oturuyor ve elınden tutunca yuruyor, emekleme yok bır yerlere tutunup kalkma ve sıralaması var ama korkuyor sanırım ıkı elını tutmadan yurumuyor kendını popo ustu yere atıverıyor-cesaretı gelırse 3-5 sn detseksız ayakta durabılıyor, yılbasında alttan ıkı dısımız aynı anda cıktı..
çırkın ol dıyoruz yuzunu burusturuyor, bay bay alkıs, muzık calınca popo ve kafa sallama ve ellerı kıvırma fındık kırma falan yapıyor.
anne-baba-anane-dede-hadi gel-abi gıbı kelımelerı soyluyor.. genelde a harfı ıle baslayan ve kısa kelımelerı taklıt ederek cıkarmaya calısıyor.
sevınınce gulup çığlık atıyor... ben calısıyorum eve gelınce yapışıyor yanaklarıma bir öpüşü var dillere destan
ek gıda ve formul mama ıle beslenmemız devam, bız yedırıyoruz yemekelrı ama elıne meyvelerı bıskuvı ve makarna tarzı seylerı verınce kendısı kemırıp yıyor, bu ara kasıgını kendı tutma ıstegı var yemek yerken
uyku duzenımız gunduz maksımum 2-3 saat uyuyor, gece uykusuna degsımekle bırlıkte saatı genelde 21:00 den sonra dalıyor ve sabah 7-8:30 arası kalkıyor...
gece beslenmemız devam formul mama ıcıyor bır yada ıkı kez duruma gore degısıyor..
bızdekı gelısmelerde boyle
 
Ben ayrı bir poşete koyar balkona atarım. Asla mutfak çöpüne atmam. Bencede hoş değil hijyende değil. Görümcem öyle sarıverip mutfak çöpüne atardı ama görenler tarafından pek hoş karşılanmazdı :) Evinizde tabi özgürüsünüz ama misafirliğe giderken dikkat edin bu konuya. Misafirlikte de poşet isterim poşete kor çantaya atarım ev sahibi ver atayım koyma derse öyle veririm. İnsanlar konuşmaya laf arıyor zaten malzeme vermeyin :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…