2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri


  • Ankete Katılan
    380
Aslııııııı zil takıp oynamalısın ve maşallah diyelim maşallah. Senin adına çok sevindim. Valla benim o kadar da bile gözüm yok. Aralıksız 3-4 sat uyusa emse tekrar dalsa yeter bana :)

Bugün öğlen sallamadım. Kucağımda ninni söyledim biraz yürürken öyle mayıştı. Tam uyudu dedim yatağına koyar koymaz ağlamaya başladı. Aldım az salladm dalınca hemen bıraktım 25 dakka sonra uyandı. Bu saat oldu hiç uyuyası da yok ama eminim ayağıma alsam ayağımda durup 2 saat uyurdu. Bakalm gece ne olacak işe yarayan yöntem bulursak haberleşelim
 
Aynen canım baş ağrısız bir gun geçirdim uzun bir aradan sonra şükür bu bile yetti birlikte yatağınızda da mı uyumuyor çnki bebişin de baya yorgun düşer hep böyle bölük pörçük uyuyorsa belki senin kokunla uyur
 

İyi akşamlar, şimdi okuduğum kitabın şu bölümünü görünce size yazmak istedim. Sanırım BLW konusunda, daha aydınlatıcı olacaktır. Kaşıkla yedirmek, elline vermekten daha güvenli değilmiş

• Kendi kendine yiyen bebeğin yedikleri boğazına kaçmaz mı?
• Bebek ne yediğinin farkındaysa ve dik oturuyorsa, yediğinin boğazına kaçma ihtimali, kaşıkla beslemeye göre daha azdır. Boğazına kaçma ihtimali bebeklerde de, yetişkinlerde olduğu gibi, geriye yaslanma pozisyonunda ve/veya başkası tarafından yedirilirken daha yüksektir.
• Öğürme refleksi ve bebeğin eliyle tutma/kavrama becerisi, kendi kendine yemeyi en güvenli yöntem yapan unsurlardır.
• Öğürme hareketi, boğaza kaçma ile karıştırılmamalıdır. Öğürme, yiyeceği hava yolundan çıkarma hareketidir.
• Öğürme hareketi yetişkinlerde dilin arkasında tetiklenirken, 6 aylık bir bebekte dilin daha ileri kısmında tetiklenir. Bu yüzden bebeğin öğürme hareketi yapması, boğazına bir şey kaçtığı anlamına gelmez.
• Bebek büyüdükçe öğürme refleksinin tetiklendiği bölge dilin gerisine doğru ilerleyeceğinden, öğürme refleksinin koruyucu özelliği azalır. Kendi kendine yemesine izin verilmeyen bebek, bu özellikten yeterince faydalanma fırsatı bulamayabilir.
• Bebekler kaşıkla beslenirken, kaşıktakini emme eğilimindedir. Kendi çorba içişinizle, mısır gevreği yiyişinizi düşündüğünüzde; mısır gevreğini çorba gibi “höpürdeterek” yemeye çalışırsanız, boğazınıza kaçar. Bebekler “mısır gevreği”ne “çorba” gibi yaklaştığından, kaşıkla beslemede boğazına kaçma ihtimali daha yüksektir.
• 6 aylık bir bebek, boğazına kaçabilecek üzüm, bezelye gibi besinleri tutamaz. Eğer bu bebeğin kendi kendine yemesine izin verilmişse, parmaklarını kullanmayı öğrendiğinde, bu besinleri çiğneme becerisi de edinmiş olacaktır.
• Dik oturan ve öne doğru yaslanan bebeğin boğazına bir şey kaçtığında, ona müdahale etmemek en iyisidir.
 
:) çok teşekkür ederim. Biraz cesaretle en kısa zamanda başlamalıyım demek oluyor eline bişeyler vermeye. Bende öğürdükçe, çok mu geldi, midesimi bulandı, boğazınamı kaçtı diye panikle alıp kaldırıyodum yemeği:)
 
Yemek öğünlerini bende 4 veriyorum. Kahvaltı, öğlen etli sebzeli bi yemek çorba gibi bişey, akşama doğru meyve ( irmikle pişiriyorum) yatmadanda ekmeki yoğurt. Ama yemek olarak 1 kase yemiş oluyo yani gün içinde, yeterlimidir yoksa 1 öğün daha ilave etsemmi. Bide ben meyveyi hep rendeleyip irmikle pişiriyorum, besleyiciliği gidiyomu acaba?
 
Bebek beslenme uzmanları Gilly Rapley & Tracey Murkett böyle demiş ☺ Doğru bildiğimiz yanlışlar varmış öğürme konusunda.... :))
 

Meyveyi püre olarak verdiğimizde dahi içerisindeki C vitamini direkt verdiğimize oranla çok fazla azalıyormuş. Bence olabildiğince doğal şekilde verilmeli. Doğa bize nasıl sunuyorsa:))
 
Hanımlar selam bugun kızamık aşısı olduk. Boyu 78 cm kilo da 9,5 oğlumun. Bana acil bir bakıcı lazım istanbul ataşehir'de evim. Tanıdık var mı acaba?
 
Bebek beslenme uzmanları Gilly Rapley & Tracey Murkett böyle demiş ☺ Doğru bildiğimiz yanlışlar varmış öğürme konusunda.... :))
O
Bebek beslenme uzmanları Gilly Rapley & Tracey Murkett böyle demiş ☺ Doğru bildiğimiz yanlışlar varmış öğürme konusunda.... :))
o tabak bitecek' kitabı sanırım, nasıl?? Alıp okumakta kararsız kalmıştım, çok fazla kitap ismi geçiyo şu ara bebek bakımı beslenmesi psikolojisi... internetten bakıyorum hep bakabildiğim kadarıyla.. vakit bulamam okumaya diye, alıp okumaya uğraşsammı
 
Evet canım meyveyi pisirdiginde vitamin değerleri çok fazla kaybolur. Sebzeleri de bu yuzden az hâşlayin mümkün mertebe diri bırakın derler ya. Cam rende ile rendeliyorum çok sert olanları. Ama mandalina yumuşak armut (ince boğazına kaçmayacak şekilde cubuk gibi kesip) gibi meyveleri ver kendi yesin cop cop. :)
 
 
Öyle zor geliyoki şuan meyveyi eline verip yedirmek. Yarın eşimde evdeyken yumuşak bi armut bulup vereyim bari napiim, kendi kendine gelişecek bi özellik diil bu yemek yemeyi öğrenmesi işi..
 

Aynen O tabak bitecek! mi? Açıkcası bugün başladım :)) İlerlediğim kısımda gördüğümü size faydalı olabilir diye paylaşmak istedim. Yarına bitirebilirsem fikir verebilirim sanırım :)) Şimdi ancak yarılayabildim. Baş kısımlar neden kendi kendine beslenme kısmının gerekliliğinden bahsediyor. Size doğru şekilde parmak besin olarak ne ile başlanabilir yada karşılaşılacak sorunları daha baştan bilebilmek adına korkunuzu yenmenizde faydalı olabilir Yada vakit bulamazsanız siz bana acaba dediğiniz şeyleri yazın ben özet geçeyim
 
Öyle zor geliyoki şuan meyveyi eline verip yedirmek. Yarın eşimde evdeyken yumuşak bi armut bulup vereyim bari napiim, kendi kendine gelişecek bi özellik diil bu yemek yemeyi öğrenmesi işi..

Bebeginiz emen bir bebekmiydi? Yoksa biberon agirliklimi beslendi? Emen bebeklerin Bu surece biraz daha hizli adapte olabildiği, biberon ağırlıklı bebeklerin ilk etapta biraz daha zorlandığı belirtiliyor. Ama bu demek değil ki öğrenemeyecek. Onlar bizden daha fazla içgüdüsel olarak herşeyi biliyorlar... Sadece sanırım bizim biraz zaman tanımamız gerekiyor.
 
Ozaman o çoktan ne kadar yemesi gerektiğini nasıl kendini koruyacağını biliyor annesi. Eşiniz ile eğlenceli bir gün yaşayacaksınız Eminim:)) Bebekler kendileri başarırken daha çok eğleniyorlar :))
Hadi inşallah:) çok teşekkürler verdiğiniz cesaret için. Yarın tecrübelerimi paylaşırım..
 
Öyle zor geliyoki şuan meyveyi eline verip yedirmek. Yarın eşimde evdeyken yumuşak bi armut bulup vereyim bari napiim, kendi kendine gelişecek bi özellik diil bu yemek yemeyi öğrenmesi işi..

Bence ilk muz ile başlayın. Çok yumuşak olsun, ağzı ile onu ezebilir, eliyle rahat rahat döndürebilir, çünkü içgüdüsel ilk hamleleri meme emer gibi damaklarını kullanmak. Muz çoktan presslenmiş olacak :))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…