- 5 Ağustos 2014
- 3.767
- 8.611
- 358
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #56.941
Canım benim sağ göğsüm 1 haftadır yara ona rağmen zorlada olsa emziriyorum.sağdığım zamanda çay kaşığıyla içirdim hep.biberon kesinlikle vermedim.olurya memeyi emmez diye.O zaman biberon dan galiba . Öf ne sıkıntılı bi durum ya. İyisimi ben biberon ü sadece acil durumlarda kullanayim. Biberon kullanıp aynı zaman da emen bebek yok mu yaaa
Aynen canım ben kızımın yaşındayken evimizin karşısı parktı çıkıp oynardım tek başıma.benim evim müstakil.çok güzelde bahçem var ama benim kızım 1 gün dahi tek başına çıkıp oynamadı o bahçede.birisi mutlaka başında duruyo.şu an bebekte var ben çıkamıyorum dediğin gibi kızım eve hapis.ben apartmanda büyüdüm sokaktan eve girmezdim.şimdi çocuğumu kendi bahçeme çıkaramıyorum malesef.Keske yasayabilseler canim ama mumkaun degil bence. Biz sabah cikar aksam girerdik sokaktan eve. Oglumsa gun boyi evin icinde sokaga birakmak ne mumkun. Bikac agac cicek gorunce mutlu oluyor. Butun gun bahceli bi ortamda oynayabilir veya sokakta. Ama suan eve hapis gibiyiz
Canım bugün okudum bu konuyu ama kitaptan mı yoksa internetten mi hatırlamıyorum. Bebeğiniz bir hafta çok iyi kilo alıp diğer hafta daha az alabilir. Bu normaldir aylık bakılır, önemli olan takibi gibilerinden bir şey yazıyordu.selam herkese!
benim bi sorum var bebeğim 1buçuk aylık geçen ay güzel kilo aldı ama bu ay bi haftadır her gün tartıyorum aynı hiç değişmedi sütüm iyi ama gazı olunca bazen az emiyo filan ilk sütü içiyo devam etmeden ıkınmaya başlıyo hatta bazen ıkınırken kusuyoondan mı kilo alamadı yoksa arada böyle durması normal midir?
Ayy tamam ben de tembellik etmeyim. .Canım benim sağ göğsüm 1 haftadır yara ona rağmen zorlada olsa emziriyorum.sağdığım zamanda çay kaşığıyla içirdim hep.biberon kesinlikle vermedim.olurya memeyi emmez diye.
Kilo artışıni her zaman takip edemiom ama anlaşılıo yavrum ilk doğduğunda bi deri kemikti. Ara ara ağzından süt gelio kusuo bu da doyduguna isaret mi . Ya dedigin gibi gün içinde yumuşama oluo ama elimle sıkınca da gelmio. Zaten bebem çekince yutkunmuo. Süt bitmiş oluo diom artık. Mecbur mama yapiyim diorum.. Tomris ı okumuştum bi dà okurumCanım tomrisin emzirme notlarını okudun mu? Ben ondan çok fayda gördüm.
Bence kafanı hiç bulandırma doyuyor mu doymuyor mu diye. En güzeli kilo artışını takip etmek.
Bir de emzirdikten sonra bile sağdığında sütün oluyormus. Dolayısıyla sütün yetiyordur.
Göğsünün yumuşak olmasına aldanma. Bebeğin emdikçe süt gelir. Benim de gündüz emme sıklığı fazla olduğundan göğüslerim hep yumuşak. Ama çok şükür doyuyor ve kilo artışı da güzel.
sağol canım içimi rahatlattın her seferinde bi umutla tartıyorum yine aynı olunca sütümden filan şüphelendim yetmiyosa aç bırakıyosam diye kendimi yiyodum :/Canım bugün okudum bu konuyu ama kitaptan mı yoksa internetten mi hatırlamıyorum. Bebeğiniz bir hafta çok iyi kilo alıp diğer hafta daha az alabilir. Bu normaldir aylık bakılır, önemli olan takibi gibilerinden bir şey yazıyordu.
Ay teşekkürler cevap için. Bizim bir ay dolunca 2. Ay içinde yapıcaz artık . Bileti öne aldık bayram dan önce Ankara da olucaz. Umarım geç kalmış olmayız. Peki bişe sorcam bu testler için. Hastanenin hangi bolume çocuk doktoru na mi randevu alcaz. Önce o kontrol mu eder. Biz test yapmak istiyorum die mi randevu alcaz acabacanım cevap yazıldı mı bilmiyorum ama işitme testi doğduğu andan itibaren yapılabiliyor, hatta bebeği hiç yıkamadan ilk haftasında yapılması daha rahat oluyormuş. Benim doğum yaptığım yerde ki ay içinde yaptırın demişlerdi biz de hemen acele etmedik. Şimdi bebek geçemiyor test. Duyduğunu biliyorum ama sanırım su kaçırdık kulağına testi geçemiyor, uğraşıyoruz. He bir de bebeğin mümkünse uyuyor olması gerekiyor bu testte, uyumuyorsa da sakince durması gerekiyor.
kalça ultrasonu da 2. ayda yapılıyor şeklinde söylediler bize. Hatta ikinci ay aşılarının yapıldığı gün kalça uıltrasonunu da çektir iyi olur dediler. benim bilgim budur, umarım yardımcı olmuşumdur.
Ayyy canım ciktiiiiiiiii. Müsafiri tam atlattık derken sabaha bir arkadaşım daha geliyo.Cekmissin misafirleri kendine.
Ablanlar fazlaca titiz bence canim ben duvar sldigimi hic bilmem
Ablanlara gore sanirim bende cop evde yasiyorum eheheh
Neffcim sen de Konya da mısın?Ne guzrl olurdu
Canım annem ara ara olur öyle demişti bana. Hiç canını sıkma. Sütü arttıran faktörler; emzirme, dinlenme (uyumak) ve bol su. Bir de moralini bozma, sütüm var de. İnşallah hiç sıkıntı değil, sıkma canınıKızlar 2 gün önce gece bi uyandım memeler yumuşacık süt çok az yanu 40.günümüz bugün ilk defa böyle oldu kaç saat geçmişti daha dolgun olurdu normalde 2 gün geçti hala aynı bi anda sut neden azalır stres yapmayayim dedim bekledim ama lütfen bişey söyleyin hep böyle mi gidecek yoksq olur mu böyle arada azalma (bu arada çok yoruldum o gün ondan olabilir mu )(((
Elinle sıkınca gelmeyebilir ama emmeye başladığı zaman bizim minikler süt üretimi başlar ve gelir. Sağdığın Zaman bile gelmeyebilir. Sütünün yetip yetmediğini göğüslerinden değil, bebeğinden anlamaya çalış. Huzuruna, kilosuna, bez değiştirme sıklığına, uykusuna vs bak.Kilo artışıni her zaman takip edemiom ama anlaşılıo yavrum ilk doğduğunda bi deri kemikti. Ara ara ağzından süt gelio kusuo bu da doyduguna isaret mi . Ya dedigin gibi gün içinde yumuşama oluo ama elimle sıkınca da gelmio. Zaten bebem çekince yutkunmuo. Süt bitmiş oluo diom artık. Mecbur mama yapiyim diorum.. Tomris ı okumuştum bi dà okurum
Kızlar sutunuz artsın die . Doğal olan şeyler dışında . Damla ya da içecek içen var mj ben dé mi alsam . Memisler hep dolu dolu olsa .
Günaydın.arkadaslar gunaydn sıze bır sey danısmak ıstıyorum ben de 3,5 aylık hamıleyım ılk cocugum olcak mıgde bulantılrıyla gecırdım bu donemı ve hap ıcmekten tıksındım doktorumun bana vermıs oldugu demır hapı ve decavıt ısımlı vıtamın hapı var ve ben bunları duzenlı ıcmıyorum cunku ıcemıyorum ıcmesem ne olur sımdı butun herseyden yıyorum onlardan sağlayamammı vıtamınlerı of napcam ben
Çok haklısın. Peki bebeğin mama içtiği için mi yoksa biberon kullandığın için mi bıraktı acaba. Ben süt sagip mama yerine onu verdim iki gündür mama içmesin die
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?