- 23 Kasım 2015
- 2.980
- 4.988
- 158
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #56.901
Canim 10 numara 5 yıldız annesin çok da güzel kilo almış boyu da uzamis maşallah 3 aylık bebek kıyafetleri olmayacak yakında anlasilan:)
Canim ben pek giremiyorum cok yogunum ikicocuk ve tek bakiyorym cocuklara bajmala geciyor gunlerim senin minnak nasil?Ya buralar nekadar ıssızlasti, kimse bebekten başını kaldırıp bi selam veremiyormu, şuan herkesin durumunu merak ediyorum. Bizim baciligimiz doğum yapana kadarmiydi. @miranda_1986 @NicksizYumurtaCadiKazani @cancat @Berenebru @pambix @cananarya @candanotecann @barok-bi @bkalp @cigercikedisi @umudum10 @Karabocugum guz_1 @dygctn04 @balliceviz @mgul @htcsell15 @Lorenaa @cilem32 @kzbnvemira @Minipiti @fasulyemayisi @Mjdmjd keser84 @Strawberry_83 @MSDG @Vildan_mina @MELISTOPRAK @esmerim0786 @Wiwi @yesim_figen @hevinroza @yagmurr_damlasi @60gelsin kumsal ve Lavin bu kadar insan nereye kayboldu, bi halinizden haber verin canlar, kk sizsiz çok ıssız
Sütü çekmemek değil bence benm oğlanın durumu . Saat bile olmadan ara vermeden sürekli memeyi alınca süt kalmıo yumusuo meme. Bi 3 saatte akacak hale gelio . Ama 3 saat te bizimki basio yaygarayi. Sağmak pek mümkün olmuo sağdiktan sonra hemen istediğinde kalmıo memede bişi .o da hemen kızıp aglio..Demek ki memeden sutu cekememis canim,. Sagip kendi sutunu vermeyi dene. Her emzirmeden sonra sagdigin sutu vermeyi dene. Boylece doyup doymadigini anlamis olursun. Bazen memede duruyorlasr cekiyorlasrda ama doyucak kadar degil. Bbenim kizda memeden emip uyuyunca kisa surede uyaniyor acliktan. Ama biberonla verince 2-3 saat uyuyor. Bende o yuzden memeden emip doymadigina emin oldum canim. Biraz rtembellik yapiyor benim kiz. Belki seninkide oyuledir canim
Kızlar anne sütü verip mama takviyesi yapanlar buna nasıl karar verdiniz. Günde kaç ml veriosunz . Bugün bebem hep mizildadi hiç uyumadi hep memede kalmak istedi. BeNse meme vermekten hem belim hem göğsüm uçları perişan oldum. En son ablam doymadi gi için uyuyup hemen geri uyanio dur deyince . Mamà aldım 110 ml içti sımdi uyuyir .
Hem biberonla hem de mamà verio olmak çok üzdü beni ama onun aç olmasi daha üzücü.
Mamayi çılgın gibi içti. Oysa az öncesinde iki memeyi de vermiştim
Benimde kizim bugun oyleydu normalde 5 dk bile surmez enmesi hemen doyar ama bugun hep memede kaldi acaba sütüm mu yetmiyo bilmiyorum ki birde ben yalnızım yardim edecek akil vereceknkimsem yok ailem hepsi memlekette bende habire buraya yaziyorum acaba benim kizim da mi ac birde hep emzik ile emmek istiyo emzige saldirisi var icim parçalanıyor ne yapsam bilmiyirum hsngi mama iyi nasil yapip veriyonuz?
Bilgisiz bi anne oldugum icin cok üzülüyorum kizima yetemiyorum ve lohusalik psikolijisini üzerimden atamadim esimle surekli tartisiyorumhersey batıyor bana cok kirilgan ve alingan oldum ve anlayisla karsilamiyo oda ve bogulmak uzereyim sanki benim gibi olan varmi aranizda Mayıs anneleri
Ay sen ne bakıyorsun o çatlak doktora ya alla alla senin bebisin gayet güzel kilo almış maşallah yahu 2 kilo mu alacakmis 3 kilo mu doktoru tatmin etmek için bosversene sen maşallah canım 600 gr.in üstünde kilo almış gayet de güzel sakin aç aç ağlama bebisini bol bol emzir emzir ki sütun de bol gelsin havalar sıcak su ihtiyacını bu bebek senin sütünden karşılayacak bak yoksa bingildagi çöker daha kötü olur susuzluktan
Hepimiz ayni durumdayiz kizlar üzülmeyin diyemicem sizleri cok iyi anliyorum gercekten zor bir surec.
Bende mama takviye ediyorum.
Golden goah keci sütü mamasi veriyorum. Duruma göre bakiyirum emdiği halde hale acsa mama veriyorum. Tabi gazi oldugundada fazlaca emmek istiyor. Ince gazi varmi diye dusunuyorum. Zamanla anliyorsun zaten acmi gazmi var. Bide ben kulak cubuguyla poposunu açıyorum. Mecburen cok aglayinca. Iyi degil diyorlar ama napim dayanamiyorum ağlamasına
Doktor da sağlık ocağı da aynı şeyi söyledi Can'ım 500 ila 1000 gr arası normalmiş. 500 den altı yetersiz beslenme dedi doktor. Her Bebek aynı olmaz çıtı pıtı bir anne babanın bebeğinin 1000 gr almasını beklemek mantıklı değil, genetik te önemli dedi bir de bana. Bir de haftalık değil aylık değerlendir bir hafta 120 gr. Diğer hafta 250 gr alıyorsa eksik beslenme olmaz aylık bazda değerlendirmeli dedi.Haftada 125 gr cok az degil mi canim gunluk 20 gr bile olmuyor. Benim kizda yavas kilo aliyor haftaslik yakladik 150 gr bazen alti sinirda kilo aliyor dendigi icin sordum
Ay benim kizda 5. Hafta ataginda galibaCanim günde 20 ila 30 gr arasında alması gerekiyor yani en az 600 gr alması gerekir 1 ayda.sen bakma her soylenrne bebeğin keyfi yerinde mi günde en az 4 kere çis yapıyor mu ki çis yapıyorsa anne sütü yetiyor demektir. Ben her istediğinde emzirdim mesela geçen hafta çok stresliydi 5. Hafta büyüme atağı donrmiymis daha çok emmek daha az uyku huzursuzluk ile geçti 2 3 gün ama şimdi gulucukler falan atıyor sipa.
Önceden kordon ile birbirimize bağlıydık şimdi meme ile bağlayiz ben o bağı koparam yani daha az emzirip de o ne kadar isterse günde 50 defa 5 dk. Emsin ne olacak memem mi eskiyecek. Haa meme ucu çatlar kanamalı olur o zaman biberonla emziririm gogsume yatiririm sohbet muhabbet ederim çok seviyorlar muhabbeti bol bol konuşun sipalarla:)
Aglatma tabii canim. Emzirdikten somnra mama veya sut dene bibertonla icmezse doymustur. Buna ragmen agliyorsa kucagina ihtiyaci vatdir. Bak bugun benim kiz kucagimdan inmedfi. Karni tok eminim bibertonla veriyorum. Kakasini yapti hemde bolca gazini cikardi yani bi skinti olmamasi lazim. Kucagimda uyuyor yatiriyorum sanki bisey olmus cani yanmis gibi agliyorDun cok kotu oldum eve gelince sinirimden ağladım zaten canim bakamiyorum demek ki cocuguma diye.. daha sonra ablam annem falan moral verdi olmsz oyle sey buyuyo tabi sakin uc saat bekletecem diye cocugu ac birakma dediler.. ne yapacagimi bilemedim ben de hangisi doğru.. zaten bi daha gitmeyi düşünmüyorum o doktora ben de..
48 gunde 1310 gr ve boyu cok iyi uzamis daha ne olsun tatlimmHerkese cok tesekkur ederim bi nebzede olsa burasi iyi geliyo bana ve eksiklerimi tamamlıyorum sizin yardimlarinizla eksik olmayin her ne kadar ayrı şehirlerde olsak ve birbirimizi tanimasakta herkesin bi baskasina yardimci olmaya calismasi cok guzelbugun cocuk kardiyoloji gittik kizimin kalbinde biraz aciklik ve ince bi damar gozukuyomus doktor bebeklerin yuzde 70 inde olur 2 yasina kadar gecer dedi bebegim 4,850 kilo 56 cm olmus bugun 48 gunluguz dogdugunda 3,540 kilo 53 cm di 48 gunde normal degilmi sutum yetiyo sanirim yanlismiyim kizlar
Canim kulak cubuguyla popoyu uyaermak cocugu tembellestirir ikinmayi tamamen birakir ve kaka yapmak daha buyuk problem haline gelir. Suan sadece sut aliyorlar ikinmalarinin aslinda en kolay oldugu donem ama minik olduklari icin zorlaniyorlsr. Bikac ay sonra ek gidaya baslayinca kaka daha buyuk problem olur canim. Aglamasina dayanamiyor bebisine yardimci olmak istiyorsun canim anliyorum ama karnina masaj yap. Karin agrisi cektigi sirada sicak havlu koy karnina. Kucagina alip karni senin vucuduna degsin o sekilde belli tempoyla yuru evde onu hafif ziplatarak. Benim iki cocugumda da kaka icin aglamalarinda bu yontem rahatlatmisti aglamayi biraktiklari anda kakayi daha kolay yapiyorlasr tatlim. Lutfen yanlis anlama soylediklerimiHepimiz ayni durumdayiz kizlar üzülmeyin diyemicem sizleri cok iyi anliyorum gercekten zor bir surec.
Bende mama takviye ediyorum.
Golden goah keci sütü mamasi veriyorum. Duruma göre bakiyirum emdiği halde hale acsa mama veriyorum. Tabi gazi oldugundada fazlaca emmek istiyor. Ince gazi varmi diye dusunuyorum. Zamanla anliyorsun zaten acmi gazmi var. Bide ben kulak cubuguyla poposunu açıyorum. Mecburen cok aglayinca. Iyi degil diyorlar ama napim dayanamiyorum ağlamasına
Ay o zaman benim kiz iyi aliyor sevindim yaa haftalik 150 gr aliyor. Az asagi az yukari degisyor. Ama daha fazlasi yok. Benim kiz bu konuda cok standart canim epeydir haftalik hep 150 grDoktor da sağlık ocağı da aynı şeyi söyledi Can'ım 500 ila 1000 gr arası normalmiş. 500 den altı yetersiz beslenme dedi doktor. Her Bebek aynı olmaz çıtı pıtı bir anne babanın bebeğinin 1000 gr almasını beklemek mantıklı değil, genetik te önemli dedi bir de bana. Bir de haftalık değil aylık değerlendir bir hafta 120 gr. Diğer hafta 250 gr alıyorsa eksik beslenme olmaz aylık bazda değerlendirmeli dedi.
Aglatma tabii canim. Emzirdikten somnra mama veya sut dene bibertonla icmezse doymustur. Buna ragmen agliyorsa kucagina ihtiyaci vatdir. Bak bugun benim kiz kucagimdan inmedfi. Karni tok eminim bibertonla veriyorum. Kakasini yapti hemde bolca gazini cikardi yani bi skinti olmamasi lazim. Kucagimda uyuyor yatiriyorum sanki bisey olmus cani yanmis gibi agliyor
Ay hatta bi ara sinirlerim bozuldu defne alikaan ben ucumuz birden agliyoduk.ikisi birden aglayinca fena oluyor
Canim ben pek giremiyorum cok yogunum ikicocuk ve tek bakiyorym cocuklara bajmala geciyor gunlerim senin minnak nasil?
Gecen gun yine agliyor benim minnak defne. Camlar hep acik sicaktan ikinci kattayiz biz. Esim markete gitmisti donuste asagidan duymus bizim kziin sesiniO beraber aglamalara en cok Babamiz hasta bizimhanginize yardim edecem bilmiyorum dedi bi keresinde ben de kizdim tabi ki bebege bakacaksin
Defne kuzucuk da ataklara baslamis o zaman ya kiyamam :) dun hastanede bi tane prematüre erkek bebek vardi annesj emziriyordu birden aglamaya basladi sesi nasıl çok çıktı şaşırdım :) defne de oyle mi
Aynen canım katılıyorum hiç olurmu öyle şey.bencede gayet iyi 790 gr.bunun bi standardı yok bence.her bebek şukadar alcak diye.kimi bebek tombiş olur kimi daha zayıf.önemli olan sağlıklı olmaları.Canim ben bu tarz kati dr lari hic sevmiyorum. Ayrica 790 gr az degil ki. Bi dr unda aglasa bile yiyecek bisey verme demesini kabul edemiyuprum ben. Cocuk de dedigin anneyi motive eder. Gercekten bi skinti varsa soyler. Oglumda ilk dr muz bu tarz bi adamdi 2. Kontrolden sonra bi daha gitmedim kendisine.
Oglum hic ayda bir kilo alan bi bebek olmadi ama hicbizaman az demedi dr um. Cunku sık hasta olmuyordu ve genel durumu iyi hareketli bi bebekti. Bence kendine stres yapma bunlari canim. Bebeghinin aglamasina 5 dk bile dayanamazsin mumkun mu hic boyle bisey. Evet bi duzeni olsun ama aglatarak degil kuzum yaa
Canım aynı karmaşaya ilk bebeğim de ben de düştüm. Bırak verme mama biliyorum çok zor sürekli kucağında doymadığı için kriz çıkaran bir bebek ama dayan . Bugün tart bebeğini birkaç gün mamasız dayan tekrar tart kilo alıyorsa ordan anlarsın. Ben şimdi ilk bebeğime süt yetmiyor diye mama verdim 3 aylıkken bıraktı beni emmeyi hala onun vicdan azabını yaşıyorum. Çılgın gibi mama içmelerine falan aldanma dayanKızlar anne sütü verip mama takviyesi yapanlar buna nasıl karar verdiniz. Günde kaç ml veriosunz . Bugün bebem hep mizildadi hiç uyumadi hep memede kalmak istedi. BeNse meme vermekten hem belim hem göğsüm uçları perişan oldum. En son ablam doymadi gi için uyuyup hemen geri uyanio dur deyince . Mamà aldım 110 ml içti sımdi uyuyir .
Hem biberonla hem de mamà verio olmak çok üzdü beni ama onun aç olmasi daha üzücü.
Mamayi çılgın gibi içti. Oysa az öncesinde iki memeyi de vermiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?