2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
1ayda sadece 5 kg gitti zaten bebek3.5dogmustu. Geriye 20kilocum kizimdan hediye kaldi
Bgn 44 beden şort denedim oldu :oha:
Ben napayim 42 bile degilim gecen yaz 38 bedendim giyecek kiyaferim yok sadece hamile kot pant giyiyorum bayramda yazliga gidecez napicam bilemiyrm.
Oy ben nerelere gidem nasil gitcek bu kilolar
Gider gider daha kac ay oldu surda.
Bebelere yeni duzene alismaya calisiyoruz hele bi duzenimizi kuralim kilo dedighin nedir veririz

Bugun doktordan geldik iki aylik olduk.. doktor bebegimin az kilo aldigini soyledi 790 gr almis bi ayda.. bana normal geldi ama.. ustelik beslenmelerini duzenle artik dedi uc saatten kisa surede yiyecek bisi verme asla aglasa bile dedi.. bizimki nasil alisacak bilmiyorum. . Bi kac gun zorluk cekersin onumuzdeki kontrolde nasıl kilo aldigini göreceksin dedi bakalim denemeye caliscam
Canim ben bu tarz kati dr lari hic sevmiyorum. Ayrica 790 gr az degil ki. Bi dr unda aglasa bile yiyecek bisey verme demesini kabul edemiyuprum ben. Cocuk de dedigin anneyi motive eder. Gercekten bi skinti varsa soyler. Oglumda ilk dr muz bu tarz bi adamdi 2. Kontrolden sonra bi daha gitmedim kendisine.
Oglum hic ayda bir kilo alan bi bebek olmadi ama hicbizaman az demedi dr um. Cunku sık hasta olmuyordu ve genel durumu iyi hareketli bi bebekti. Bence kendine stres yapma bunlari canim. Bebeghinin aglamasina 5 dk bile dayanamazsin mumkun mu hic boyle bisey. Evet bi duzeni olsun ama aglatarak degil kuzum yaa

Ayyyy gelin şekerim börekler açarım sizeeee. Ama hazır yufkaylan. Ötekisi pek yenir gibi olmuyo :) :) :)

Konya yi da hiç görmedim ama görmek isterim. Bu sene olmaz artık da bir iki sene içinde kayinvalidemleri ikna edersem Türkiye de müsafir etmek istiyorum. Konyaya mevlana ya getirmek istiyorum. Belki bebişler koşmaya başladıgi zaman ben müsafir olur gelirim sana :)
Ne guzrl olurdu :KK200:

Kızlar anne sütü verip mama takviyesi yapanlar buna nasıl karar verdiniz. Günde kaç ml veriosunz . Bugün bebem hep mizildadi hiç uyumadi hep memede kalmak istedi. BeNse meme vermekten hem belim hem göğsüm uçları perişan oldum. En son ablam doymadi gi için uyuyup hemen geri uyanio dur deyince . Mamà aldım 110 ml içti sımdi uyuyir .
Hem biberonla hem de mamà verio olmak çok üzdü beni ama onun aç olmasi daha üzücü.
Mamayi çılgın gibi içti. Oysa az öncesinde iki memeyi de vermiştim :KK43:
Demek ki memeden sutu cekememis canim,. Sagip kendi sutunu vermeyi dene. Her emzirmeden sonra sagdigin sutu vermeyi dene. Boylece doyup doymadigini anlamis olursun. Bazen memede duruyorlasr cekiyorlasrda ama doyucak kadar degil. Bbenim kizda memeden emip uyuyunca kisa surede uyaniyor acliktan. Ama biberonla verince 2-3 saat uyuyor. Bende o yuzden memeden emip doymadigina emin oldum canim. Biraz rtembellik yapiyor benim kiz. Belki seninkide oyuledir canim

Benimde kizim bugun oyleydu normalde 5 dk bile surmez enmesi hemen doyar ama bugun hep memede kaldi acaba sütüm mu yetmiyo bilmiyorum ki birde ben yalnızım yardim edecek akil vereceknkimsem yok ailem hepsi memlekette bende habire buraya yaziyorum acaba benim kizim da mi ac birde hep emzik ile emmek istiyo emzige saldirisi var icim parçalanıyor ne yapsam bilmiyirum hsngi mama iyi nasil yapip veriyonuz?

Bilgisiz bi anne oldugum icin cok üzülüyorum kizima yetemiyorum ve lohusalik psikolijisini üzerimden atamadim esimle surekli tartisiyorum :KK42:hersey batıyor bana cok kirilgan ve alingan oldum ve anlayisla karsilamiyo oda ve bogulmak uzereyim sanki benim gibi olan varmi aranizda Mayıs anneleri :KK42::KK42:
Canim yasadiklarin duygularin alinganligin hepsi coook normal. Hatta cocvuguma yetemiyormiyum endiseside cok normal. Hersry xzamanla duzene giricek.
Mama olaraskta ben kullanmadim ama sma iyi diye biliyorum. 1 olcu sicak suya bir kasik mama koyuyorsun. Bu sekilde iki olcu hazirla emzirdokten sonra ver bakalim doyucak mi. Ayrica bebekler sadece acliktan emmez emzigi cok emmesi aclikjtan olmaz. Ac olunca emzigi emip daha cok aglar.

Canım yalnız değilsin ben dé senin gibiyim... ailem yok yanımda ki. Ablam dedim de bi duysa mamà verdiğimi heleki biberonla çok üzer rezil eder benı.
Aptamil aldik bunu sevdi..SMA vardı evde onu icmiodu . Ben de çok bilgisiz ve hele ki mama olayından sonra kendi mi yetersiz hissettim. Ama şunu unutmamak gerek bebem açlıktan huzursuz uyuyamazken ben illa da anne sütü veriyim die bekletemezdim. Sabahtr uyumayan beben şimdi nasıl uyuyor. . Diyeceğim o ki biz kendimize bakıcaz ki moral iyi olacak ki bebek lerde olsun. Göğsüm acılar içinde iken az gelen sütümlé nasıl mutlu olabilir dim
Aa mama verdin diye mi ablan uzerdi seni. Tamam emzirmek en iyisi en dogrusu ama bebek acliktan aglartken ememezlen diretmekte gereksiz bence canim cok guzel anlatmissin durumu

Ay mesajini anlayamadim. Yanlış miymis iki memeyi emdikten sonra mama vermek . Ben öyle yapayım dedım de. İkisi de yumusayip sıksam dahi gelmediğinde sabrım bittiğinde . Bebem aç Aç arandiginda mama vereyim dedim.
Emzxirdikten sonra mama ver demius canim oda. Yani bi ogun meme bi ogun mama yapma demis

Ailenin yaninda olmamasi cok etkiliyo insani heleki ilk bebek ise bu kirkim cikti bugun 48 gunluk olduk cok alingan kirilgan ve mutsuzum bunalima mi girdim bilmiyorum belkide dogumdan sonra yorgunluklarimin ve yanimda kimsemin olmayisinin dışa vurmasını yasiyorum eşimde yardimci olsaydi bukadar zor gecirmeyecektim belkide bilmiyorum ama bebegime bakmak degilde manevi destege ihtiyacimin oldugu dönem sanirim ama ben yalnizim tatile kurban bayramından sonra gidecem Allah kismet ederse insallah canım
Askolsun yalniz degilsinki biz vasriz.

Merhaba Can'ım, hekimler mamaya şöyle karar veriyor. 3 saat emzirmeden bekleyip göğsünü sağıyorsun. Kırkı çıkmış bebekler 4 ila 6 ölçek yerlermiş3-4 saat içerisinde yani iki göğsünden toplam 120 ml süt çıkmıyorsa bebeğin aç olabilir. Diğer bir kıstas ta kilo alımı; bebeğin haftada en az 125 gr. Almalı bunun altında kilo alıyorsa aç kalıyor olabilir. Her iki durumda da bir çocuk dr. Danışmak gerekir canım... (Bunları maalesef her iki çocuğuna da mama takviyesi vermek zorunda kalan bir anne olarak öğrendim)
Haftada 125 gr cok az degil mi canim gunluk 20 gr bile olmuyor. Benim kizda yavas kilo aliyor haftaslik yakladik 150 gr bazen alti sinirda kilo aliyor dendigi icin sordum

Canım her yenilik beraberinde bi depresyon getirirmiş.
Tamamen atlatmak 3ayı bulabilirmiş.
Üstelik annelik yaşanarak öğrenilecek bi sorumluluk.
Eninde sonunda üzerimize alacağız ve şefkatimizle disiplini dengeleyerek iyi bireyler yetiştireceğiz umarım.
Diğer çocuklarımda yalnızlıktan bunaldigimi sanırdım Istanbulda. Memlekete taşındık.
Hala yalnızım.
Üstelik eskiden eşim çok yardımcı olurdu.
Burda herkes eşim dahil birbirine güvendi ve bu lohusaligimda ruhen daha yalnız kaldım.
Büyük kızım yoldaşım oldu.
Acemilikle ağlayarak büyüttüğüm kızım.
Biz hep çareler bulacağız.
Önce kendimizi mutlu edeceğiz.
Bizi birilerinin mutlu etmesini beklemeyecegiz.
Elimizdekilerle mutlu olmayı öğreneceğiz.
Ben bunu öğrendim.
Yakında dışarda yürüyüşlere çıkacağım.
Neyi seviyorsam onu yapıyorum.
Kimse sürpriz yapmayi düşünmüyor.
E artık kocaman anne olduk ya!
İçimizdeki cocuktan kimsenin haberi yok.
Ne guzel yazmissin

Benimde kizim bugun oyleydu normalde 5 dk bile surmez enmesi hemen doyar ama bugun hep memede kaldi acaba sütüm mu yetmiyo bilmiyorum ki birde ben yalnızım yardim edecek akil vereceknkimsem yok ailem hepsi memlekette bende habire buraya yaziyorum acaba benim kizim da mi ac birde hep emzik ile emmek istiyo emzige saldirisi var icim parçalanıyor ne yapsam bilmiyirum hsngi mama iyi nasil yapip veriyonuz?

Bilgisiz bi anne oldugum icin cok üzülüyorum kizima yetemiyorum ve lohusalik psikolijisini üzerimden atamadim esimle surekli tartisiyorum :KK42:hersey batıyor bana cok kirilgan ve alingan oldum ve anlayisla karsilamiyo oda ve bogulmak uzereyim sanki benim gibi olan varmi aranizda Mayıs anneleri :KK42::KK42:
Canim al çocuğu ailenin yanına memlekete git biraz dinle kafayı topla çocuğa daha rahat bakarsın Ailene de baktirsin ev işi yapmak zorunda kalmazsin bebisinle takilirsin ne diye depresyona girip kendini hirpaliyorsun ki imkanın varsa git ailenin yanına onlar gelmiyorsa sen git

Bugun doktordan geldik iki aylik olduk.. doktor bebegimin az kilo aldigini soyledi 790 gr almis bi ayda.. bana normal geldi ama.. ustelik beslenmelerini duzenle artik dedi uc saatten kisa surede yiyecek bisi verme asla aglasa bile dedi.. bizimki nasil alisacak bilmiyorum. . Bi kac gun zorluk cekersin onumuzdeki kontrolde nasıl kilo aldigini göreceksin dedi bakalim denemeye caliscam

Canim günde 20 ila 30 gr arasında alması gerekiyor yani en az 600 gr alması gerekir 1 ayda.sen bakma her soylenrne bebeğin keyfi yerinde mi günde en az 4 kere çis yapıyor mu ki çis yapıyorsa anne sütü yetiyor demektir. Ben her istediğinde emzirdim mesela geçen hafta çok stresliydi 5. Hafta büyüme atağı donrmiymis daha çok emmek daha az uyku huzursuzluk ile geçti 2 3 gün ama şimdi gulucukler falan atıyor sipa.
Önceden kordon ile birbirimize bağlıydık şimdi meme ile bağlayiz ben o bağı koparam yani daha az emzirip de o ne kadar isterse günde 50 defa 5 dk. Emsin ne olacak memem mi eskiyecek. Haa meme ucu çatlar kanamalı olur o zaman biberonla emziririm gogsume yatiririm sohbet muhabbet ederim çok seviyorlar muhabbeti bol bol konuşun sipalarla:)

Herkese cok tesekkur ederim bi nebzede olsa burasi iyi geliyo bana ve eksiklerimi tamamlıyorum sizin yardimlarinizla eksik olmayin her ne kadar ayrı şehirlerde olsak ve birbirimizi tanimasakta herkesin bi baskasina yardimci olmaya calismasi cok guzel :KK68: bugun cocuk kardiyoloji gittik kizimin kalbinde biraz aciklik ve ince bi damar gozukuyomus doktor bebeklerin yuzde 70 inde olur 2 yasina kadar gecer dedi bebegim 4,850 kilo 56 cm olmus bugun 48 gunluguz dogdugunda 3,540 kilo 53 cm di 48 gunde normal degilmi sutum yetiyo sanirim yanlismiyim kizlar
Canım yalnız değilsin ben dé senin gibiyim... ailem yok yanımda ki. Ablam dedim de bi duysa mamà verdiğimi heleki biberonla çok üzer rezil eder benı.
Aptamil aldik bunu sevdi..SMA vardı evde onu icmiodu . Ben de çok bilgisiz ve hele ki mama olayından sonra kendi mi yetersiz hissettim. Ama şunu unutmamak gerek bebem açlıktan huzursuz uyuyamazken ben illa da anne sütü veriyim die bekletemezdim. Sabahtr uyumayan beben şimdi nasıl uyuyor. . Diyeceğim o ki biz kendimize bakıcaz ki moral iyi olacak ki bebek lerde olsun. Göğsüm acılar içinde iken az gelen sütümlé nasıl mutlu olabilir dim

Kizlar hem anne sutu hem mama veriyorum ben de.. ilk zamanlar once emzirip iki gogsumu de sonrasinda 30cc mama yapiyordum doymadiginda tekrarliyordum.. sonrasinda emzirme aralarında verdim ki bu cok yanlismis bugün ogrendim.. yine ayni sekilde emdikten sonra vermeliymis

LargeGemini LargeGemini sen güçlü olacaksın ki bebisim de iyi olsun kırkın çıktımi korktan sonra yavaş yavaş i psikolojiden çıkıyorsun üzdü beni yazdıkların allah hepimizin yardımcısı olsun tatile falan gitmeyecekmisim ailenin yanına biraz rshatlarsin

780 gr çok iyi bir kilo alımı canım. 500 gr ve üstü normaldir. Ayda 500 gr'dan az ise yetersiz beslenme düşünülüyor.

Canım her yenilik beraberinde bi depresyon getirirmiş.
Tamamen atlatmak 3ayı bulabilirmiş.
Üstelik annelik yaşanarak öğrenilecek bi sorumluluk.
Eninde sonunda üzerimize alacağız ve şefkatimizle disiplini dengeleyerek iyi bireyler yetiştireceğiz umarım.
Diğer çocuklarımda yalnızlıktan bunaldigimi sanırdım Istanbulda. Memlekete taşındık.
Hala yalnızım.
Üstelik eskiden eşim çok yardımcı olurdu.
Burda herkes eşim dahil birbirine güvendi ve bu lohusaligimda ruhen daha yalnız kaldım.
Büyük kızım yoldaşım oldu.
Acemilikle ağlayarak büyüttüğüm kızım.
Biz hep çareler bulacağız.
Önce kendimizi mutlu edeceğiz.
Bizi birilerinin mutlu etmesini beklemeyecegiz.
Elimizdekilerle mutlu olmayı öğreneceğiz.
Ben bunu öğrendim.
Yakında dışarda yürüyüşlere çıkacağım.
Neyi seviyorsam onu yapıyorum.
Kimse sürpriz yapmayi düşünmüyor.
E artık kocaman anne olduk ya!
İçimizdeki cocuktan kimsenin haberi yok.

Canim yasadiklarin duygularin alinganligin hepsi coook normal. Hatta cocvuguma yetemiyormiyum endiseside cok normal. Hersry xzamanla duzene giricek.
Mama olaraskta ben kullanmadim ama sma iyi diye biliyorum. 1 olcu sicak suya bir kasik mama koyuyorsun. Bu sekilde iki olcu hazirla emzirdokten sonra ver bakalim doyucak mi. Ayrica bebekler sadece acliktan emmez emzigi cok emmesi aclikjtan olmaz. Ac olunca emzigi emip daha cok aglar.

Askolsun yalniz degilsinki biz vasriz.

Canim al çocuğu ailenin yanına memlekete git biraz dinle kafayı topla çocuğa daha rahat bakarsın Ailene de baktirsin ev işi yapmak zorunda kalmazsin bebisinle takilirsin ne diye depresyona girip kendini hirpaliyorsun ki imkanın varsa git ailenin yanına onlar gelmiyorsa sen git

Canim ben bu tarz kati dr lari hic sevmiyorum. Ayrica 790 gr az degil ki. Bi dr unda aglasa bile yiyecek bisey verme demesini kabul edemiyuprum ben. Cocuk de dedigin anneyi motive eder. Gercekten bi skinti varsa soyler. Oglumda ilk dr muz bu tarz bi adamdi 2. Kontrolden sonra bi daha gitmedim kendisine.
Oglum hic ayda bir kilo alan bi bebek olmadi ama hicbizaman az demedi dr um. Cunku sık hasta olmuyordu ve genel durumu iyi hareketli bi bebekti. Bence kendine stres yapma bunlari canim. Bebeghinin aglamasina 5 dk bile dayanamazsin mumkun mu hic boyle bisey. Evet bi duzeni olsun ama aglatarak degil kuzum yaa

780 gr buyumemis mi oluyor. Ay gicik oldum dr a. Ben olsam bi daha gitmezdim :KK12:

Dun cok kotu oldum eve gelince sinirimden ağladım zaten canim bakamiyorum demek ki cocuguma diye.. daha sonra ablam annem falan moral verdi olmsz oyle sey buyuyo tabi sakin uc saat bekletecem diye cocugu ac birakma dediler.. ne yapacagimi bilemedim ben de hangisi doğru.. zaten bi daha gitmeyi düşünmüyorum o doktora ben de..

Canim bugün bir arkadasimla karşılaştım bebeği 14 aylık o kadar tatlı bicir bicir ki hemde 10. Ayda yürümeye başlamış ve baştan beri sütü çok azmis 2. Aydan sonra hep mama yedirmis tamam anne sütü çok önemli ama veremiyorsan ay aç mi kalacak çocuk yani. Ağlayacak uyuyamiycak sürekli bir huzursuzluk mutsuzluk hali hadi boşversene sen ya ablani bebisin için en doğrusunu sen bilirsin valla ablam beni isterse yerin dibine sokun Karışma ben işimi bilirim der geçerim cocgumdan daha önemli hiçbir kimse yok hayatimda. :ukala::ukala:

Herkese cok tesekkur ederim bi nebzede olsa burasi iyi geliyo bana ve eksiklerimi tamamlıyorum sizin yardimlarinizla eksik olmayin her ne kadar ayrı şehirlerde olsak ve birbirimizi tanimasakta herkesin bi baskasina yardimci olmaya calismasi cok guzel :KK68: bugun cocuk kardiyoloji gittik kizimin kalbinde biraz aciklik ve ince bi damar gozukuyomus doktor bebeklerin yuzde 70 inde olur 2 yasina kadar gecer dedi bebegim 4,850 kilo 56 cm olmus bugun 48 gunluguz dogdugunda 3,540 kilo 53 cm di 48 gunde normal degilmi sutum yetiyo sanirim yanlismiyim kizlar
Canim 10 numara 5 yıldız annesin çok da güzel kilo almış boyu da uzamis maşallah 3 aylık bebek kıyafetleri olmayacak yakında anlasilan:)

Canim günde 20 ila 30 gr arasında alması gerekiyor yani en az 600 gr alması gerekir 1 ayda.sen bakma her soylenrne bebeğin keyfi yerinde mi günde en az 4 kere çis yapıyor mu ki çis yapıyorsa anne sütü yetiyor demektir. Ben her istediğinde emzirdim mesela geçen hafta çok stresliydi 5. Hafta büyüme atağı donrmiymis daha çok emmek daha az uyku huzursuzluk ile geçti 2 3 gün ama şimdi gulucukler falan atıyor sipa.
Önceden kordon ile birbirimize bağlıydık şimdi meme ile bağlayiz ben o bağı koparam yani daha az emzirip de o ne kadar isterse günde 50 defa 5 dk. Emsin ne olacak memem mi eskiyecek. Haa meme ucu çatlar kanamalı olur o zaman biberonla emziririm gogsume yatiririm sohbet muhabbet ederim çok seviyorlar muhabbeti bol bol konuşun sipalarla:)

Gunde en az 7-8 cisli bez degistiriyorum canim genelde iki kez de kaka yapiyo. Ustelik mesela aksam sekizden sonra gece uykusuna geciyo uyuyo acikinca uyanip tekrar uyuyo. Ama gunduz uyumayan bi bebek benimki maksimum uyuttugumda yarim saat uyur. Huzursuzlugu cok yok gazi kakası vs olmadikca bakinmayi gulusmeyi seviyo aynen :) bu az besleme olayi da on sut arka sut mevzusundan geliyomus. Ama zaten benim çok sutum yok ki ikisini de emzirip arkasina mama veriyodum. Bazen bi saat sonra yine acliga aglayinca mama yapiyodum yine sut birikmedi diye ama bu kez oyle yapmayacagim emzirip mama vercem yine.

Dun cok kotu oldum eve gelince sinirimden ağladım zaten canim bakamiyorum demek ki cocuguma diye.. daha sonra ablam annem falan moral verdi olmsz oyle sey buyuyo tabi sakin uc saat bekletecem diye cocugu ac birakma dediler.. ne yapacagimi bilemedim ben de hangisi doğru.. zaten bi daha gitmeyi düşünmüyorum o doktora ben de..

Ay sen ne bakıyorsun o çatlak doktora ya alla alla senin bebisin gayet güzel kilo almış maşallah yahu 2 kilo mu alacakmis 3 kilo mu doktoru tatmin etmek için bosversene sen maşallah canım 600 gr.in üstünde kilo almış gayet de güzel sakin aç aç ağlama bebisini bol bol emzir emzir ki sütun de bol gelsin havalar sıcak su ihtiyacını bu bebek senin sütünden karşılayacak bak yoksa bingildagi çöker daha kötü olur susuzluktan

Back