- 1 Mart 2014
- 16.089
- 33.825
- 598
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #56.861
Kızlar anne sütü verip mama takviyesi yapanlar buna nasıl karar verdiniz. Günde kaç ml veriosunz . Bugün bebem hep mizildadi hiç uyumadi hep memede kalmak istedi. BeNse meme vermekten hem belim hem göğsüm uçları perişan oldum. En son ablam doymadi gi için uyuyup hemen geri uyanio dur deyince . Mamà aldım 110 ml içti sımdi uyuyir .
Hem biberonla hem de mamà verio olmak çok üzdü beni ama onun aç olmasi daha üzücü.
Mamayi çılgın gibi içti. Oysa az öncesinde iki memeyi de vermiştim
Maşallah masallah maşallahAy bi daha ne zaman gireriz bilinmez. Hadi bi de resim atalım size. Bu da devin le son halimiz. Bugün tam bir ayı devirdik. öptük sizi kocaman!!
Kızlar anne sütü verip mama takviyesi yapanlar buna nasıl karar verdiniz. Günde kaç ml veriosunz . Bugün bebem hep mizildadi hiç uyumadi hep memede kalmak istedi. BeNse meme vermekten hem belim hem göğsüm uçları perişan oldum. En son ablam doymadi gi için uyuyup hemen geri uyanio dur deyince . Mamà aldım 110 ml içti sımdi uyuyir .
Hem biberonla hem de mamà verio olmak çok üzdü beni ama onun aç olmasi daha üzücü.
Benimde kizim bugun oyleydu normalde 5 dk bile surmez enmesi hemen doyar ama bugun hep memede kaldi acaba sütüm mu yetmiyo bilmiyorum ki birde ben yalnızım yardim edecek akil vereceknkimsem yok ailem hepsi memlekette bende habire buraya yaziyorum acaba benim kizim da mi ac birde hep emzik ile emmek istiyo emzige saldirisi var icim parçalanıyor ne yapsam bilmiyirum hsngi mama iyi nasil yapip veriyonuz?
Bilgisiz bi anne oldugum icin cok üzülüyorum kizima yetemiyorum ve lohusalik psikolijisini üzerimden atamadim esimle surekli tartisiyorumhersey batıyor bana cok kirilgan ve alingan oldum ve anlayisla karsilamiyo oda ve bogulmak uzereyim sanki benim gibi olan varmi aranizda Mayıs anneleri
Canım yalnız değilsin ben dé senin gibiyim... ailem yok yanımda ki. Ablam dedim de bi duysa mamà verdiğimi heleki biberonla çok üzer rezil eder benı.Benimde kizim bugun oyleydu normalde 5 dk bile surmez enmesi hemen doyar ama bugun hep memede kaldi acaba sütüm mu yetmiyo bilmiyorum ki birde ben yalnızım yardim edecek akil vereceknkimsem yok ailem hepsi memlekette bende habire buraya yaziyorum acaba benim kizim da mi ac birde hep emzik ile emmek istiyo emzige saldirisi var icim parçalanıyor ne yapsam bilmiyirum hsngi mama iyi nasil yapip veriyonuz?
Bilgisiz bi anne oldugum icin cok üzülüyorum kizima yetemiyorum ve lohusalik psikolijisini üzerimden atamadim esimle surekli tartisiyorumhersey batıyor bana cok kirilgan ve alingan oldum ve anlayisla karsilamiyo oda ve bogulmak uzereyim sanki benim gibi olan varmi aranizda Mayıs anneleri
Benimde kizim bugun oyleydu normalde 5 dk bile surmez enmesi hemen doyar ama bugun hep memede kaldi acaba sütüm mu yetmiyo bilmiyorum ki birde ben yalnızım yardim edecek akil vereceknkimsem yok ailem hepsi memlekette bende habire buraya yaziyorum acaba benim kizim da mi ac birde hep emzik ile emmek istiyo emzige saldirisi var icim parçalanıyor ne yapsam bilmiyirum hsngi mama iyi nasil yapip veriyonuz?
Ay mesajini anlayamadim. Yanlış miymis iki memeyi emdikten sonra mama vermek . Ben öyle yapayım dedım de. İkisi de yumusayip sıksam dahi gelmediğinde sabrım bittiğinde . Bebem aç Aç arandiginda mama vereyim dedim.Kizlar hem anne sutu hem mama veriyorum ben de.. ilk zamanlar once emzirip iki gogsumu de sonrasinda 30cc mama yapiyordum doymadiginda tekrarliyordum.. sonrasinda emzirme aralarında verdim ki bu cok yanlismis bugün ogrendim.. yine ayni sekilde emdikten sonra vermeliymis
Canım yalnız değilsin ben dé senin gibiyim... ailem yok yanımda ki. Ablam dedim de bi duysa mamà verdiğimi heleki biberonla çok üzer rezil eder benı.
Aptamil aldik bunu sevdi..SMA vardı evde onu icmiodu . Ben de çok bilgisiz ve hele ki mama olayından sonra kendi mi yetersiz hissettim. Ama şunu unutmamak gerek bebem açlıktan huzursuz uyuyamazken ben illa da anne sütü veriyim die bekletemezdim. Sabahtr uyumayan beben şimdi nasıl uyuyor. . Diyeceğim o ki biz kendimize bakıcaz ki moral iyi olacak ki bebek lerde olsun. Göğsüm acılar içinde iken az gelen sütümlé nasıl mutlu olabilir dim
LargeGemini sen güçlü olacaksın ki bebisim de iyi olsun kırkın çıktımi korktan sonra yavaş yavaş i psikolojiden çıkıyorsun üzdü beni yazdıkların allah hepimizin yardımcısı olsun tatile falan gitmeyecekmisim ailenin yanına biraz rshatlarsin
Merhaba Can'ım, hekimler mamaya şöyle karar veriyor. 3 saat emzirmeden bekleyip göğsünü sağıyorsun. Kırkı çıkmış bebekler 4 ila 6 ölçek yerlermiş3-4 saat içerisinde yani iki göğsünden toplam 120 ml süt çıkmıyorsa bebeğin aç olabilir. Diğer bir kıstas ta kilo alımı; bebeğin haftada en az 125 gr. Almalı bunun altında kilo alıyorsa aç kalıyor olabilir. Her iki durumda da bir çocuk dr. Danışmak gerekir canım... (Bunları maalesef her iki çocuğuna da mama takviyesi vermek zorunda kalan bir anne olarak öğrendim)Kızlar anne sütü verip mama takviyesi yapanlar buna nasıl karar verdiniz. Günde kaç ml veriosunz . Bugün bebem hep mizildadi hiç uyumadi hep memede kalmak istedi. BeNse meme vermekten hem belim hem göğsüm uçları perişan oldum. En son ablam doymadi gi için uyuyup hemen geri uyanio dur deyince . Mamà aldım 110 ml içti sımdi uyuyir .
Aman çiçek perim o senin güzelliğin. Yavrularımızın hepsi çok şanslı. Anaları ne çok bekledi onları! Özenle sevgiyle büyüyorlar. Allah bozmasın!
Ben de sizi öperim!
Ay mesajini anlayamadim. Yanlış miymis iki memeyi emdikten sonra mama vermek . Ben öyle yapayım dedım de. İkisi de yumusayip sıksam dahi gelmediğinde sabrım bittiğinde . Bebem aç Aç arandiginda mama vereyim dedim.
Merhaba Can'ım, hekimler mamaya şöyle karar veriyor. 3 saat emzirmeden bekleyip göğsünü sağıyorsun. Kırkı çıkmış bebekler 4 ila 6 ölçek yerlermiş3-4 saat içerisinde yani iki göğsünden toplam 120 ml süt çıkmıyorsa bebeğin aç olabilir. Diğer bir kıstas ta kilo alımı; bebeğin haftada en az 125 gr. Almalı bunun altında kilo alıyorsa aç kalıyor olabilir. Her iki durumda da bir çocuk dr. Danışmak gerekir canım... (Bunları maalesef her iki çocuğuna da mama takviyesi vermek zorunda kalan bir anne olarak öğrendim)
780 gr çok iyi bir kilo alımı canım. 500 gr ve üstü normaldir. Ayda 500 gr'dan az ise yetersiz beslenme düşünülüyor.Dogru olan oymus canim acikmadan vermek yanlismis
Dun doktorum bana uc saat aglasa dahi bisi verme dedi kilo alimi azmis sozde ama 780 gr almis bir ayda. .
780 gr çok iyi bir kilo alımı canım. 500 gr ve üstü normaldir. Ayda 500 gr'dan az ise yetersiz beslenme düşünülüyor.
Ailenin yaninda olmamasi cok etkiliyo insani heleki ilk bebek ise bu kirkim cikti bugun 48 gunluk olduk cok alingan kirilgan ve mutsuzum bunalima mi girdim bilmiyorum belkide dogumdan sonra yorgunluklarimin ve yanimda kimsemin olmayisinin dışa vurmasını yasiyorum eşimde yardimci olsaydi bukadar zor gecirmeyecektim belkide bilmiyorum ama bebegime bakmak degilde manevi destege ihtiyacimin oldugu dönem sanirim ama ben yalnizim tatile kurban bayramından sonra gidecem Allah kismet ederse insallah canım
Cekmissin misafirleri kendineAy bende sizi çok seviyoooooom. Hele prenseslerimi pasalarimi!! Daha da çok!
Valla boğuldum neffcim yaa. Müsafiri çok severim aslında ama yorgunluk yok mu bu yorgunluk.
Dün annemle avm ye gittik azıcık. Hem alacaklarım vardı hem gezinelim diye. Uc arkadaşımı gördüm. Sana gelcez dediler. Dedim perşembe ablamlar geliyor. Sonra inşallah. Duyan ben perşembeden önce gelirim Devin i sevcez dediler. Şimdi salıya iki, çarşambaya da bir misafirim oldu nur topu gibi.
Daha da ablamlar gelmeden derin temizlik yaptırmam lazım. Büyük ablam kanadaya en son dört sene önce geldi. Evin pis diye kıyameti kopardi. Kapılari duvarları silmemisim. Bir de herkese anlatıyor. Ayol Türkiye de es dost beni çöp evde yasiyo biliyo.
Masallah canim cok iyi.50 günlük 53cm 4kilo. Biraz manken yapılı bir kız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?