- 7 Ocak 2014
- 3.138
- 4.420
- 333
- 39
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #56.761
@voronesyesilcan86 kızlar öpüyorum kocaman. Kusura bakmayın giremedim. bu müsafir çılgınligi beni de vurdu. Günde bir iki misafirim oluyor. Valla saolsun annem çekip çeviriyor evi ve müsafirleri ama ona rağmen çok yoruluyorum. Çünkü gündüzleri gelenlerle oturunca uyumaya hiç zaman kalmıyor. Önce devin i yıkıyorum her sabah. Emzirip yatırıp kahvaltı ediyorum. Bizimki bi daha uyanıyor. Emzirip yatırıp kendim duş alıyorum. Ben saçımı kurutup bakımlarını yapana kadar bizimki uyanıyor. Emzirip yatırıp anneme az yardımcı oluyorum. Bir iki sefer daha aralarda musafilerle sohbet et. Sonrasında işten gelen eşimle sohbet et. Devin le bir saat yürüyüş. İftar vakti falan derken hop gece oluyor. Benim yine uyku yalan :) azcicik Bana kalan zamanda da ya devin le oynuyorum ya da uyuyorum. valla bu işleri tek başına yapan, arada çamaşır bulaşık temizlik yetiştiren kadınlara şapka çıkardım. Siz kadının dibisiniz. Hepinizi kocaman öpüyorum çok da seviyorum.
Neyse ki müsafirin en ağırıni bugün bitirdik. Eşimin abisi ve onun karısıyla baldızı amerikadan bir kaç günlüğüne yatılı musafirimiz oldu. Dindar bir aile. Sabah sahur akşam da iftar yaptık.
Fakat kızlar ne yazık ki hiç yemek bulaşık vs bilmiyorlar. Üstelik çok nazlilar. Bir sürü sağlık sorunları var ve bir çok yemeği yiyemiyorlar. Allahtan eşim ve abisi anneme yardım etti de bunca boğaz yiyip icebildi kaç gündür... Eşimin abisiyle de pek anlaşamam ben ama şu günler çok güzel geçti. Resmen devin i doğurdum diye teşekkür etti bana. Amca olmak ona çok yakıştı açıkçasi. Dün gece evlerine uğurladık artık. Oglusumda kocam da arkasından çok huzunlendi. Tez zamanda tekrar kavuşurlar inşallah.
Perşembe günü de ablamlar ve yeğenim gelecek Türkiye den. Bir on gün de öyle musafirimiz var. Ama insanın ablaları can. Onlar gelince ben prensesler gibi dinlenirim artık. :) bi de çok özledim onları. Hele ki yeğenim demir. Burnumda tutuyor. Devin i kucakladikca aklıma yeğenimin bebekligi geliyor. Özlemim iyice artıyor.
Benden böyle kızlar. 9 Temmuz dan sonra yatılı müsafir kısmını kapaticam. Sonra daha çok uğrarım buralara.
Bu arada musafirden yana en büyük şikayetim tatlı. Gelen giden tatlı getiriyor ve süt yapar diye bana yedirtiyor. Memeler oldu Pamela Anderson. Her yere şupur şupur süt damliyo. Üstelik de ben 3 kilo aldım iki haftada. Yaw nasıl reddedicem bu işi. Ayıp olmasın diye diye olan bana olacak bu gidişle
Cok minik daha egzersizlerle duzelicek bak canim insallah hic gerek kalmiycak ameliyata
geçmiş olsun cnm nasıl fark ettınız inş bir an once duzelır
Uzun yazı okumayı hiç sevmem normalde ama sen yazınca çok akıcı geliyor bi solukta okuyorum valla, canım Allah kolaylik versin, Ramazana denk geldiği için daha misafirim olmadı benim herkes ramazanda sonra gelecez diyor, bizde adettir her gelen misafire yemek yapılır herkes yemeği atlamak istemiyor galiba. Teyzesi benim oglumda da tortikollis yani boyun egriligi oluşmuş çarşamba günü ilk tedavisine başlanacak hayırlısıyla. Bugün tam 40.günü suan kurbanı kesiliyor oglusumun iftara yemek yapilacak Allah kabul eder inşallah
geçmiş olsun cnm inş güzel çıkar sonuçları ıyıkı erken fark etmışsın cabuk iyileşirHep sola meyilli duruyordu kv felan diyodum bi tarafa bakıyor diye o daha bebek başını tutamiyor diyorlardı birgün boynunun sağ tarafında bi çıkınti farkettim dokundum fındık gibi bişey var ama solda yok hemen dr a götürdük ortapedi ye sevketti ortapedi dr u tortikollis dedi ve ünv hastanesinde birinin numarasını verdi aradım 1 buçuk aylıkken hem kalça cikikliginada bakmış oluruz diye 29 hazirana gün verdi çarşamba gidecez inşallah iyi şeyler duyarız
Canım cok sağol içimi ferahlattin her gelen niye bu çocuğun gözü böyle deyip duruyo sinir oluyorum özellikle yakın çevreAynen canim acar merak etme. Alikaan inda oyleydi. Zamanla duzeliyor
İnşallah iyi şeyler duyucaksin canım benim hemen düzelecek onlar daha küçücük dualarımız seninle ama hic üzülmeHep sola meyilli duruyordu kv felan diyodum bi tarafa bakıyor diye o daha bebek başını tutamiyor diyorlardı birgün boynunun sağ tarafında bi çıkınti farkettim dokundum fındık gibi bişey var ama solda yok hemen dr a götürdük ortapedi ye sevketti ortapedi dr u tortikollis dedi ve ünv hastanesinde birinin numarasını verdi aradım 1 buçuk aylıkken hem kalça cikikliginada bakmış oluruz diye 29 hazirana gün verdi çarşamba gidecez inşallah iyi şeyler duyarız
Maşallah size tu tu tu tüküreyim nazar değmesin pasamiza da onun güzel annesine deAy bi daha ne zaman gireriz bilinmez. Hadi bi de resim atalım size. Bu da devin le son halimiz. Bugün tam bir ayı devirdik. öptük sizi kocaman!!
Canım çok çok normal kıskanması bizim yegenler kiskaniyo çocuğu dusun inşallah kolaylıkla atlatırsıniz bu dönemi deAy canım gerçekten çok zor.bizimkide hem çok seviyo bayılıyo resmen "oğluşum" diye hemde arada yine kıskançlık yapıyo.bide minik sünnet oldu diye biraz fazla ilgilendik hemen dikkat çekmeye çalışıyo.dengede tutmak zor gerçekten canım.
Canim o emzirrken rahmin toparlanırmis o yüzden hemşire demişti bana emziren annelerin rahmi daha çabuk toplanır diyeBen 4. Haftam bitmedi yürüyüş yapayım dedim ama zor gerçekten . Ama bişi sorcam ben bebeği emzirirken vs bildiğin kas çalışıyor gibı karnım ezilio dogrulup kalkarken falan gerilio é haliyle acio da napcam bilemedim
Allah kabul etsin canım.Uzun yazı okumayı hiç sevmem normalde ama sen yazınca çok akıcı geliyor bi solukta okuyorum valla, canım Allah kolaylik versin, Ramazana denk geldiği için daha misafirim olmadı benim herkes ramazanda sonra gelecez diyor, bizde adettir her gelen misafire yemek yapılır herkes yemeği atlamak istemiyor galiba. Teyzesi benim oglumda da tortikollis yani boyun egriligi oluşmuş çarşamba günü ilk tedavisine başlanacak hayırlısıyla. Bugün tam 40.günü suan kurbanı kesiliyor oglusumun iftara yemek yapilacak Allah kabul eder inşallah
Ah kuzum o senin kendi güzelliğin!Maşallah size tu tu tu tüküreyim nazar değmesin pasamiza da onun güzel annesine de
Evet canım yalnız olmak çok zor insanı krizlere meylettiriyo maalesef iyi ki annen yanında
Kocaman öptüm sizi
Ay bi daha ne zaman gireriz bilinmez. Hadi bi de resim atalım size. Bu da devin le son halimiz. Bugün tam bir ayı devirdik. öptük sizi kocaman!!
Hiç sorma canım benim sezeryan zor gerçekten hem de çok ama sağlıkla aldık ya kucagimiza şükür gene deAh kuzum o senin kendi güzelliğin!
Valla allah sabır versin hayatım. Ben annem olmazsa napardim bilemiyorum. Ama arkadaşlarım bile allah razı olsunlar yani bir tas çorba yapıp getirdiler. Nasıl hora geçti. Kimi gelip anneme yardım bile edip gitmiş ben uyurken. (annem 60 yaşında).
Ama sende yardim iste şekerim. Eşinden dostundan. İsteyenin bir vermeyenin iki yüzü kara demişler. Hem ameliyatlı hem lohusa olmak ne kadar zor. Ay şaka gibi cogumuzda sezeryan olmak zorunda kaldık!
Ah kuzum o senin kendi güzelliğin!
Valla allah sabır versin hayatım. Ben annem olmazsa napardim bilemiyorum. Ama arkadaşlarım bile allah razı olsunlar yani bir tas çorba yapıp getirdiler. Nasıl hora geçti. Kimi gelip anneme yardım bile edip gitmiş ben uyurken. (annem 60 yaşında).
Ama sende yardim iste şekerim. Eşinden dostundan. İsteyenin bir vermeyenin iki yüzü kara demişler. Hem ameliyatlı hem lohusa olmak ne kadar zor. Ay şaka gibi cogumuzda sezeryan olmak zorunda kaldık!
Evet yaa. ben de 2normal doğumdan sonra sezeryan olmak zorunda kaldım hala şokundayım.
Sen de haziran olmadan bebeğini aldın kucağına :).
Kimseden bi yardım isteyemiyorum.
Çünkü ben demeden " kusura bakma ramazan olmasa gelirdik vs vs " diyorlar.
Kusura bakıyorum ama.
Ben de kendi isteğiyle gelmeyene yalvaramıyorum. Ağladım günlerce..
Ramazanin amacı neyse artık orucu niye tutuyorlarsa valla insanı söyletiyorlar.
Ben de tamamen iyilesince ne minnet edeceğim ne de himmet...
zor bi gebelik geçirdim bi daha bu gebelik psikolojisini yaşamak istemedim o yüzden tüplerimi de bağlattım. Doktoru daha fazla beklemeye ikna edemedim. 1aydır suyu azdı.
Aglayarak girdim ameliyathaneye
bebeğim diye ağlayarak da uyandım.
Kabullenmem günler aldı.
Eve gelince yanımda kalan da olmadı.
Yattığım yerden altını değiştirdim bebeğimin
ve kalkamadigimdan yanımda yatırdım.
Tuvalete sandalyeden tutunarak kalkabildim yataktan.
Gündüzleri ablamla görümcem uğradılar 5gün falan.
Annem 54 yaşında iki kere uğradı yemek yaptı bulaşıgi toparladı gitti.
Kızım yaptı ayak işlerimi. 7buçuk yaşında.
Giyinmeme de yardım etti.
Eşim alışveriş işlerine baktı oğlumu zaptetmeye çalıştı, onunla uyudu, o kadar.
O da kendini yormadi.
Şimdi ayağa kalktım yeni yeni moralim düzeldi.
Bebeğimi kucağıma alabildigim için mutluyum tabi ki.
Gerçekten ameliyat olunca bakan gerek. Hele benim gibi çocukluya 2kişi en az. Çocukları oyalayan da gerek.
Öyle böyle geçti günler.
Ramazan olmasının iyi tarafı gündüz yeli icmeli kimse gelmiyor şükür... Ramazandan sonra geliriz diyorlar
Kızlar hala benim gibi gece kalkıp 2 saatte bi kalkıp emziren var mı uyandırıyor musunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?