2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364

Uzun yazı okumayı hiç sevmem normalde ama sen yazınca çok akıcı geliyor bi solukta okuyorum valla, canım Allah kolaylik versin, Ramazana denk geldiği için daha misafirim olmadı benim herkes ramazanda sonra gelecez diyor, bizde adettir her gelen misafire yemek yapılır herkes yemeği atlamak istemiyor galiba. Teyzesi benim oglumda da tortikollis yani boyun egriligi oluşmuş çarşamba günü ilk tedavisine başlanacak hayırlısıyla. Bugün tam 40.günü suan kurbanı kesiliyor oglusumun iftara yemek yapilacak Allah kabul eder inşallah

geçmiş olsun cnm nasıl fark ettınız inş bir an once duzelır

Hep sola meyilli duruyordu kv felan diyodum bi tarafa bakıyor diye o daha bebek başını tutamiyor diyorlardı birgün boynunun sağ tarafında bi çıkınti farkettim dokundum fındık gibi bişey var ama solda yok hemen dr a götürdük ortapedi ye sevketti ortapedi dr u tortikollis dedi ve ünv hastanesinde birinin numarasını verdi aradım 1 buçuk aylıkken hem kalça cikikliginada bakmış oluruz diye 29 hazirana gün verdi çarşamba gidecez inşallah iyi şeyler duyarız

Allah kabul etsin canım

Günaydın arkadaslar bebeginizi hergun bebe yağıyla masaj yapiyonuz mu yani her banyodan sonra birde yagladiktan ne kadar sure sonra banyo yaptiriyonuz?

geçmiş olsun cnm inş güzel çıkar sonuçları ıyıkı erken fark etmışsın cabuk iyileşir

İnşallah iyi şeyler duyucaksin canım benim hemen düzelecek onlar daha küçücük dualarımız seninle ama hic üzülme

Ay bi daha ne zaman gireriz bilinmez. Hadi bi de resim atalım size. Bu da devin le son halimiz. Bugün tam bir ayı devirdik. öptük sizi kocaman!!
Maşallah size tu tu tu tüküreyim nazar değmesin pasamiza da onun güzel annesine de
Evet canım yalnız olmak çok zor insanı krizlere meylettiriyo maalesef iyi ki annen yanında
Kocaman öptüm sizi

Canım çok çok normal kıskanması bizim yegenler kiskaniyo çocuğu dusun inşallah kolaylıkla atlatırsıniz bu dönemi de

Canim o emzirrken rahmin toparlanırmis o yüzden hemşire demişti bana emziren annelerin rahmi daha çabuk toplanır diye

Allah kabul etsin canım.
Ay annesi, üzüldüm ama bi yandan da sevindim. Allah dermanı olmayan dert vermesin. Paşamız iyileşir inşallah. Tedavisi varsa minnak da cevap verecektir.
İyi ki kirkiniz çıkmış. Valla bu müsafir işi çok zor. Ben bir tek akrabalarımızi yemeğe aldım. Yoksa es dost hep çaya geldi. Açıkçası gelenlerin kimi kendi tatlısını getirdi kimi de niyetlendi yiyip içmedi. Ama sadece uyanık olmak bile zordu benim için. Insallah kırkı çıktığından sizin için daha kolay olur. Operim

Maşallah size tu tu tu tüküreyim nazar değmesin pasamiza da onun güzel annesine de
Evet canım yalnız olmak çok zor insanı krizlere meylettiriyo maalesef iyi ki annen yanında
Kocaman öptüm sizi
Ah kuzum o senin kendi güzelliğin!
Valla allah sabır versin hayatım. Ben annem olmazsa napardim bilemiyorum. Ama arkadaşlarım bile allah razı olsunlar yani bir tas çorba yapıp getirdiler. Nasıl hora geçti. Kimi gelip anneme yardım bile edip gitmiş ben uyurken. (annem 60 yaşında).
Ama sende yardim iste şekerim. Eşinden dostundan. İsteyenin bir vermeyenin iki yüzü kara demişler. Hem ameliyatlı hem lohusa olmak ne kadar zor. Ay şaka gibi cogumuzda sezeryan olmak zorunda kaldık!

Hiç sorma canım benim sezeryan zor gerçekten hem de çok ama sağlıkla aldık ya kucagimiza şükür gene de
Canim yardım konusunda ben çok dertliyim bi eşim var sağolsun çok yardım ediyo ama calisiyo işte o da artık alistim da ilk zamanlar aç bile kaldım kv alt katta üst katta da eltim olmasına rağmen annem yürüme mesafesinde
Yakinim var gelin bizde kalın dedi onu da esim istemedi eridim bittim ama bende hamileliktwn önceki kiloma dustum ondan da fazla arkadaşlarım var yardım eden oruclar onlar da

Evet yaa. ben de 2normal doğumdan sonra sezeryan olmak zorunda kaldım hala şokundayım.
Sen de haziran olmadan bebeğini aldın kucağına :).

Kimseden bi yardım isteyemiyorum.
Çünkü ben demeden " kusura bakma ramazan olmasa gelirdik vs vs " diyorlar.
Kusura bakıyorum ama.
Ben de kendi isteğiyle gelmeyene yalvaramıyorum. Ağladım günlerce..
Ramazanin amacı neyse artık orucu niye tutuyorlarsa valla insanı söyletiyorlar.
Ben de tamamen iyilesince ne minnet edeceğim ne de himmet...

zor bi gebelik geçirdim bi daha bu gebelik psikolojisini yaşamak istemedim o yüzden tüplerimi de bağlattım. Doktoru daha fazla beklemeye ikna edemedim. 1aydır suyu azdı.
Aglayarak girdim ameliyathaneye
bebeğim diye ağlayarak da uyandım.
Kabullenmem günler aldı.
Eve gelince yanımda kalan da olmadı.
Yattığım yerden altını değiştirdim bebeğimin
ve kalkamadigimdan yanımda yatırdım.
Tuvalete sandalyeden tutunarak kalkabildim yataktan.
Gündüzleri ablamla görümcem uğradılar 5gün falan.
Annem 54 yaşında iki kere uğradı yemek yaptı bulaşıgi toparladı gitti.
Kızım yaptı ayak işlerimi. 7buçuk yaşında.
Giyinmeme de yardım etti.
Eşim alışveriş işlerine baktı oğlumu zaptetmeye çalıştı, onunla uyudu, o kadar.
O da kendini yormadi.
Şimdi ayağa kalktım yeni yeni moralim düzeldi.
Bebeğimi kucağıma alabildigim için mutluyum tabi ki.

Gerçekten ameliyat olunca bakan gerek. Hele benim gibi çocukluya 2kişi en az. Çocukları oyalayan da gerek.
Öyle böyle geçti günler.

Ramazan olmasının iyi tarafı gündüz yeli icmeli kimse gelmiyor şükür... Ramazandan sonra geliriz diyorlar

Son düzenleme:

Ay kıyamam selmacim ne çekmişsin yaaa! Gerçekten adın gibi süper selma olmuşsun. Valla ben ameliyattan çabuk toparlandim ama eşim iki hafta evde kaldı annem de yanımdaydi. Bir de arkadaşlarım yemek yapıp getirdiler. Annemden eşimden dostlarımdan hep Allah razı olsun iyi beslendim iyi dinlendim öyle ayaklandim. Yoksa çok zor diye tahmin ediyorum senin birde üç çocuk. Of of. Annelik nasıl öz verili nasıl güzel birşey!

Ah şekerim. Evlatların hayırlı evlat olsun sana kötü gün yüzü göstermesin. Hep güldürsün, dogurduguna bin şükür olsun. Benim anneciğim de senin gibi çok yalnız kalmış. Üçüncü kızıyım ben. Ne anneannem ne babaanem gelmiş bu da mı kız oldu diye. O da şimdi arada dertleniyor anlatıyor da inanamıyorum ne insafsızlarmis. Ama hep der şükür kizlarimdan yüzüm güldü diye. Darısı senin çocuklarından olsun insallah.

Bu oruç olayı da ayrı bir şey zaten. Eşimin uzaktan akrabaları var burda. Eşimin abisi gelince onları da davet ettik. Ben gündüz vakti uyuyorum iftara gelirim dedi kadın. Anneciğim saolsun biraz yemek yaptı. Yetmeyeni de dışarıdan aldım geldik. Ama Zaten biz üç kişiyiz. Eşimin abisigil üç kişi yatılı müsafir geldi. Bir de akrabaları iki çocukla dört kişi çıkıp geldiler. Ve bırak yanında yemeği bir kutu meyve suyu getirmemişler! Ama benim dilim çok acıdır. Dedim hemen oruç başınıza vurdu herhal diye. Lohusa kadınım annem olmasa bana yaptırcakmissiniz demek ki yemekleri dedim. Neyse bundam sonra lftara sen alırsın, hakkımı ödersin dedim. Eşim çok kızdı ama kızsın bana ne. Bende kızdım. Annem 10 kişiye yemek yaptı! Ne mecburiyeti var kadıncagizin! Ayıp valla. Böyle orucun kime sevabı var acaba?
Aman neyse. Herkes ettiğini bulur. Sen de canını sıkma. Bebek büyüyüp gidecek. Sevgisi seninle kalacak!
Öperim kocamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…