2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Allah kolaylik versin canım. Benim bebek sıkıntılı biraz tortikollis yani boyun egriligi farkettiki. Takip altında olacakmış 1 sene boyunca, egzersizle düzeltmeye calisacaklar, 29 haziran itibariyle tedavisi başlayacak zor zamanlar bizi bekliyor Allah yardımcımız olsun valla
geçmiş olsun cnm nasıl fark ettınız inş bir an once duzelır

Merhaba kuzlar, gaz icin biogaia denedik, etkisini pek gormeyince doktor nurse harveys verdi. Ams nurse kullaninca kakasini yapamaya basladi sanki. Suruptan mi oluyo ki? Kakasini aksam 7de yapmisti, bi daha hic yapamadi mesela. Gunde 3kez anca yapabiliyor ://

Merhaba kuzlar, gaz icin biogaia denedik, etkisini pek gormeyince doktor nurse harveys verdi. Ams nurse kullaninca kakasini yapamaya basladi sanki. Suruptan mi oluyo ki? Kakasini aksam 7de yapmisti, bi daha hic yapamadi mesela. Gunde 3kez anca yapabiliyor ://
Cnm 2-3 sefer yapması normal 3-4 günü geçince sorun oluyormuş bizde gaz sorunu yok çok şükür güne 2 sefer kaka yapıyor mamaya başlayınca azaldı emerken 5-6 sefer yapıyor du

Biz de nurse harveys kullaniyoruz kakada bi azalma yok fakat nurseden once vicol kullaniyoduk o zaman daha rahatti daha mutluydu bebegim yine vicole dönücem sen de memnun kalmazsan nurseden tavsiye ederim vicolu dene bi

cnm bende izmirdeyim sadece askılı badı ıle duruyor vew klımada devamlı acık dedıgın gıbı çarpmıyacak koseye koyuyorum uyurken uzerıne carsaf ortuyorum ama tabı o tekmelerle onuda atıyor ustunden
Ben de izmirdeyim, doktor oda sicakligu 24 25 derece olsun, klimayi havaya dogru verin, üstüne gelmesin dedi. Ben de klimali yerde kısa kollu, pantolon giyduriyorum. Çoraplar durmuyi cunku ayaginda. Ustune de ince bi ortu örtüyorum, englishomeun incecik battaniyeleri var. Tirnaklarini da kestin dedi diktor, eldiveni de cikardik artik

Ben doktora sorduğumda(sezeryan oldum); 6. Haftadan sonra yürüyüş, 3. Aydan sonra yüzme, step gibi hafif sporlar, 6. Aydan itibaren karın kaslarını çalıştırabileceğin ağır sporlara başlayabilirsin dedi.
Ben 4. Haftam bitmedi yürüyüş yapayım dedim ama zor gerçekten . Ama bişi sorcam ben bebeği emzirirken vs bildiğin kas çalışıyor gibı karnım ezilio dogrulup kalkarken falan gerilio é haliyle acio da napcam bilemedim

Öncelikle geçmiş olsun canım yaz gribi daha fena oluyor. Kalbi konusunda bizim dr umuz da aynı şeyleri söyledi çok hafifmis zaten 6 da 1 oranında o konuda çok üzülmuyorum şuan. Boynu çok üzüyor tortikollis varmış yani boyun egriligi hep sola eğilimli sol tarafın bağları kısa kalmış sağa tam anlamıyla donderemiyor başını, anne karnında olmuş oglum makat gelisliydi ve biraz da iri bir bebekti başı sıkışmış demekki hep bi tarafa egmis öyle kalmış, dr un dediğine göre tedavisi varmış çok şükür erken tespit olduğu için daha kolaymis ve egzersizle duzelirmis, duzelmezse en kötü ihtimalle küçük bi ameliyatla düzeltme yaparlarmis
Cok minik daha egzersizlerle duzelicek bak canim insallah hic gerek kalmiycak ameliyata

Arkadaslar bisi danisacam ne zaman spor egzersiz yapilmali acaba bilginiz varmi spor yapmak enziren anneler icin zararlimi bi 10 kilo fazlam var diyet yaparak degilde spor ve bol su ile vermek istiyorum
Sezerryan dogumdan bir ay sonra spora baslanabilirmis. Emziren anne icin zarar degil faydasi olur sporun. Dengesiz diyet ve beslenme sutu etkiler

Selam Kizlar
Bende oglumun kiskancliklariyla ugrasiorum cok zor oluo hic sevmiyo kardesini bakmio bile suratina:KK43:
Dogum kontrolu olarak ne yasiyorsunuz?
Canim iki cocuk arasibda dennge kurmak iliskilerini iyi tutmak ilk zamanlar cok zor.
Cunku onlar kardes olarak oynayabilcekleri ilertisim kurabilcekleri biri gelicek saniyorlasr. Sonra biranda aglkayan surekli annesinin kucaginda hatta memesinde olan bi bebek gelince hoslanmiyorlar bu durumdan.
Asla sevmedigini dusunme emin ol seviyuordur. Sadece ona bak bu senin kardesin kardes sevilir gibi seyler soylene. O zaten seviyordur ama sizin beklediginiz gibi tepki vermiyordur. Alikaanlada cok zor zmaanlar gecirdim ilk gunler. Cok seviyorum diyordu. Sonra manasiz aglamalar sinir krizleri yasiyordu. Defnetyi geri gotur hastaneye istemiyorum sevmiyorum diyordu. Bende sev demedim hic. Peki madem sevme ama ben ikinizide seviyorum ikinizdende ayri kalamam cok uzulurum dedim hep. Her dk onu ne kadasr cok sevdigimi soyleyip durdum.her firsatta onunla oyun oynadim. Bazen defne yataginda agliyordu ama oncelikle alikaan in istegini yapiyordum. Yaparkende baksana defne ne cvok agliyor yazik uzulmustur annem abim gelmedi diye diyordum. Bak sen agladin sana geldim oda benim kizim ya oda aglayinca ona gitmeliyim diyordum. Hala arada ariza cikariyor tabii. Ama cok sukur daha iyi. İnsallah zamanla sizinde duzene giricek. Ama ilk alti ay bence en zoru.

Salı günü kontrole gittik doktor göz doktorundanda göz taraması için randevu alın dedi . Bdnde aldım götürdüm bugün göz damarlarının gelişip gelişmediğinr bakılıyomuş ama yapacakları işlem için önce bilgi verdiler yarım saat ara ile damla damlatıp metal bi aletle yapıyolarmış ve bizi içeriye almıyolarmış sonrasında da gözünde kanlanma olcakmış onun için bilgi verdiler.

Birde bu işlem normalde prematüre ve kuvezde kalmış bebeklere yapılıyomuş bizi neden yönlendirdi doktor anlamadım.

Ordaki bebeklerin hepsinin prematüre olduğunu görünce bide doktor yapıcağı işlemi anlatınca yaptırmadan geri geldim.

Defne için böyle bişy yaptılarmı ?
Evet canumn yapildi rop muayenesi adi ve premature bebekler icin yapiliyor anlattighin sekilde.ondan sordum zaten neden goz kontrolune goturceksin diye. Premature bebeklerin goz damarlasri tam gelisemiyuor ve yogun bakimda gordulleri tedaviler nedeniyle biraz zarar gorebiliyor. Defne nin ki gerilemeye baslamis 29 unda tekrar kontrole gidicez. Ama normal haftasinda dogam bebek icin gereksiz bi kontrol. Gozunde bisey mi gordude yonlendirdiki acaba

30-35 gün arası yapılıyomuş ama prematürelere yapılıyo normalde . Son dk vazgeçtim geri geldik eve iyikide vazgeçmişim çok can yakıcı bi işlemmiş
Evet biraz zahmetli bi muayene canim. Ama anneleri almiyolar muayene aninda yani bizim burda boyleydi. Ama dr unla bi gorus ne sebeple boyle bi muayeneye yomnlendirdi sizi,

Brnim kixinda kafa kucucuk. Suan kullanamam bende.
Neden tehlikeli olsunki. Havuza degil banyo kuvetine giricek bunla. Zaten bizde basinda olucaz. Oynasrken birden devrilip su yutma riskini kaldiriyor ortadan bizde yaninda oyuncaklarla banyoyu iyice keyifli hale getiririz
Sanki banyo kuvetinden daha derin bir yere ihtiyacın var ben kullanışlı bulamadım açıkçası

Back