2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kızlar aile hekimliğine gebe takibi için kayıt yaptırdınız mı?
Hangi tahliller yapılıyor? Aç karna mı gitmek gerekiyor? Gidenler paylaşabilir mi?

ben ilk öğrendiğimde gitmiştim. bikaç soru soruyorlar kayıt tutmak için işte boy kilo kan grubu kaçıncı gebelik vs gibi. o kadar, sonra da hastaneye gidip bir doktor seç tahlillerini yapsınlar dedi direk hastaneye yönlendirdi. Önerilerde bulundu ceviz fındık badem ye, kekik maydonoz yeme, balık ye kendine dikkat et, ağır kaldırma, çok yorulma falan. o kadar, test falan yapmadı ektra olarak..

Kızlar ben özel hastaneye gidiyorum dun doktorum bana 24 ekime gun verdi gelmedende devlet hastanesinde testlerini yaptır oyle gel onlar biliolar dedi ben simdi hangi testleri yaptircam acaba hic bilmiyorum 8 haftalik olduk bugün

ynı şeyleri benim doktorum da dedi, ben de gittim devlet hastanesine, sıram bile gelmeden ben hamile olduğumu yeni öğrendim gerekli testleri yaptırmak istiyorum dedim, doktorun yanındaki yardımcı kız direk kan idrar vereceksin şimdi beklemene gerek yok sonuçlar çıkınca gelirsin doktorun yanına dedi. Süper oldu yani doktoru bile görmeden testleri hallettim sabahtan, ama bi 7 tüp falan kan aldılar ve idrar tabi olmazsa olmaz :) sonuçları da internetten öğrenebiliyorsunuz www.tahlilsonuclari.gen.tr adresinden girip bakabilirsiniz.

ben de persembe gunu 7 tup kan verdim! idrarda cabasi tabi yaninda. hatta sordum yani siz icerde vampir mi besliyorsunuz napacaksiniz bu kadar kani diye. bunlar bir damla kan kullanmiyorlar mi ya test icin? resmen somurduler damarimi

Aman arkadasim bende sen gibi tabi esiminde talebiyle kadin dr istedim.gecen sene o hastanede ki bi kadin dr cocugumu kaybetme sebebim oldu.niye biliyormusun tup tup kan aliyolar ya hani dr da bakar testlere ona gore su yusek su dusuk der ikac verir bi tedavi uygular..ama oyyle yapmadi benim tsh t3 t4 yani troidlerim calismazken baba 25 lik ilac verdi ve okadar onemsiz soylediki icmesende olur gibi...7.8.haftalar gibi kanamam oldu gelisimi durmus kalbi yavas zaten duser dedi...darma duman oldum hemen esimi arayip tunalida bi erkek dr gittim...bebegi kaybettigimi soyledimm.sebebi troid icin o hic onemsemedigi dusuk. Dozdaki ilac.......erkek dr artik fiks tercihimdir.

Daha önce de demiştim annelik deli bir psikoloji :)) Allah aklımıza mukayyet olsun

belki geç döllenme falandır, hemen bozma moralini bence. Doktorun bişey dememiş sonuçta, bir sonraki kontrolün ne zaman peki? söyledi mi onu?

kizlar bende acile gittim lekelenmelerim kirmiziya dondu cok korktum. acilde bi dr bakti kendi drum yoktu kalp atisini dinletti. daha onceden progestan igne kullandim hap kullandim acildeki dr bu kadar tedavi olmana ragmen nasil hala kanaman olur diyo. yarin kendi druma gidicem kan uyusmazligimizda var igne yaptirmam gerekiyomus. dua edin nolur bebisim gitmesin

Aslında benim de mantigim erkek doktorun iyi olacağı yönünde ama allah nasip ederse normal doğum istiyorum ve o haldeyken bir de erkek doktor olacağını düşününce rahatsız oluyorum.ama bayan doktor da bulamayacak gibiyim. En son güvenilen bir erkek tercih edicem bu gidişle.
Tsh gebelik için bu kadar onemliyken bir doktor bunu nasıl ciddiye almaz nasıl böyle bir ihmale sebep olur benim aklım almıyor. Işini doğru düzgün hakkıyla yapmak bu kadar mı zor.

Canım çok geçmiş olsun bebeğin iyiymiş için rahat olsun inşallah bişey olmaz bebeğine Allahın izniyle.. Bende geçen akşam gittim acile kanama yüzünden seni çok iyi anlıyorum bol bol dinlen yrnda haber ver bize canim

Canım umarım bişey olmaz sağlıkla alırsın kucağına. ama doktoruna git mutlaka aksatma, ve de mümkün olduğunca dinlen hatta ayaklarını kalp seviyesinin üzerine çıkarıp beklet bi yarım saat..

belki geç döllenme falandır, hemen bozma moralini bence. Doktorun bişey dememiş sonuçta, bir sonraki kontrolün ne zaman peki? söyledi mi onu?
10 gün sonrasına verdi canım ama ben haftaya özel e asıl doktoruma gitcem doktor açıklama yapmadı hatta ters bile davrandı istemeye istemeye girdim ultrason a heyecan felan da kalmadı tabi oysa çok heycanliydim giderken . Geç döllenme olduğunu sanmıyorum çünkü normal yymurtlamadan sonra sanırım birliktelik olmadı . Tabloya göre 1000 üstü olması gerekiyo benim biraz üstünde çoğu kişiye göre oldukça düşük ama ferah tutmaya çalışıyorum içimi canım

Kızlar tsh kaç çıktı sizin? İlk gebeliğimde endokrin doktoru 2.9 çıktığında ilaç vermişti düşük dozda sonrasında gebeliğim düşükle sonlandı. Şimdi 2.7 tsh ama kadın doğum doktoru normal dedi kafama takıldı..

burda tabloyu koyan birisi olmuş, o değerlere göre normal görünüyor sanki.. kişiden kişiye de değişebiliyor değerler ama içine sinmiyorsa tekrar bi kan ver istersen sağlık ocağında veya acilde falan. Ama stres yapma hiç, minikler sevmiyor stresi..

şekeri yüksek çıkan oldu mu? benim açlık şekeri 107 çıktı, doktorum da takip edelim bunu aksatmayalım dedi.. Çok sıkıntı olur mu acaba, endişelendim biraz

Selamlar ben de bugün ilk kez dr'a gittim 5+3 haftalık hamileyim 2. Çocuğum Allah nasip ederse.. Karından usg ile bakıldı ve 13 mm kese göründü sizce normal mi içinde henüz bir şey görülmedi dr normal dedi benim daha önce boş gebeliğim olduğundan vajinal bakalım dedim ama gerek yok dedi.. Sizin de böyle miydi durum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…