2016 Kpss Maratonu... ''Yokuş çıkmak zordur ama manzara yukarıdan seyredilir''

celibonbon

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2016
54
28
40
Arkadaşlar 8 yıl aradan sonra kpss' ye şevkle hazırlanan biri olarak katılıyorum aranıza. Bu sene de biraz geç girdim niyetine ve başladıktan sonra da öne çekildiğini öğrendim ama bu beni etkilemedi açıkçası. 1 aralıktan beri çalışmaktayım, nacizane yaptığım planlara mümkün olduğunca uyarak devam ediyorum.. Hep vardır hayatımda benim bu plan takıntım:) Bu yıl için elimden geleni yapacağım ama şayet olmaz ise çıkarttığm özet ve yaptığım hazırlıkları, kendime artı olarak değerlendirip 2017 için sıcağı sıcağına devam edeceğim. Bu sene olmadığı taktirde sanırım en büyük avantajım konuya değil daha çok hatta sürekli soru çözümü ve özet tekrarına yoğunlaşmak ve dolayısıyla zaman kazanmak olacak. Anlayacağınız piskopata bağlamış vaziyette kafaya koydum, iki sene içinde bu ya olacak ya olacak!!!
Bu arada evliyim ama henüz çocuğum yok ve çalışıyorum. Planlı, azimli, kararlı veya motivasyona ihtiyacı olan tüm arkadaşlarım katılabilir bu paylaşım portalına. Nasıl ki sevgi de paylaşıldıkça büyüyorsa, bilgi de öyledir.
Kendime önce sınava kadar genel bir aylık plan ve haftalık, günlük planlar oluşturdum. Bu şekilde ilerliyorum. Bir aksama olduğu taktirde hemen akabinde arayı kapatıyorum. Malum biraz da geç başladığım için ve bilgilerim pekte taze olmadığı için daha fazla efor sarfetmek durumundayım ama bundan keyifte almıyor değilim:) Özlemişim renkli kalemleri, motive dici bir çalışma köşesini v.s.:) İlerleyen zamanlarda kullandığım kaynakları ve planımı da paylaşacağım, sizlerde paylaşın lütfen. Hatta bir kaç gün tanışma faslından sonra çözdüğümüz soru sayısı v.s. düzenli olarak paylaşabiliriz. Hatta ve hatta aynı şehirde oturduklarımızla kpss buluşmaları organize edebilir, hem tanışır hem de birlikte motizasyonda tavan yapıp, yardımcı olabiliriz. Neyse şimdilik benden bu kadar:)

1 ayda bu tarihi bitirirsem kendimi ödüllendireceğim:)) son 8 gün...Cumhuriyet dönemi inkılapları ve dış politikadayım. Azimle özet çıkarıyorum inanılmaz zaman alıyor ama olsun, sonrasında rahat edeceğimi düşünüyorum. Bugün 2 ünite bitirdim kütüphanede, beynim kısa devre yapmak üzere:)
Arkadaşlar ben bazı dershanelerden sınav takvimi aldım ama en azından şu tarihi de bitirip gireyim dedim, moralim bozulacaksa da daha az bozulsun diye? Sizce hata mı ediyorum? Merak etmiyorda değilim olmazsa demene seti alıp önce kendim uygulayayım diyorum ama her halukarda şubata attım, tarihe yapışmış vaziyetteyim şu an.

Coğrafyayı aralıkta bitirdim evveliyat kullanıyorum ben, soru bankasını da bitirdim. Hergün en az bir test çözüyorum , çok nadir atladığım oluyor ama atlarsam da arayı kapatıyorum. Bundan sonra elimde data soru bankası var (coğrafya) ondan her konudan birer test çözmek gibi bir planım var ama bakalım? Ben hiçbirini üstüne çözmüyorum, küçük not kağıdına işaretleyip kösesine tutturuyorum her testin. İkinci çözme de kıyaslayacağım ve ikisinde de aynı yanlışı yaptıklarımın konularına tekrar bakacağım.

Önceliklw baslik çok dikkatimi çekti çok doğru bi söz bende not çıkarma asamasindaym beraber çalışabilirz tarihten dört konum kaldi

Önceliklw baslik çok dikkatimi çekti çok doğru bi söz bende not çıkarma asamasindaym beraber çalışabilirz tarihten dört konum kaldi
süper Ebruaydın,
Evet Ebruaydın benim de çok hoşuma giden bir söz bu. Bende 18. Ünite II Dünya Savası'ndayım, okudum özeti kaldı sadece, Sen nasıl bir program yaptın kpss için? Evet birlikte gidebiliriz:)

Aslında tam bi programım yok progr yaptigim zaman uyamiyorum çünkü :) o yüzden her vakot bulduğumda tarih özeti cikararak elimdeki soruları bitirip diğer konuya geciyorm böyle yapa yapa üç konum kaldi şu an ocakta tarih bterse eğer şubat ve marti co ve vat.a ayircam nisan full soru deneme, böyle düşünüyorum ama bakalim

Ben aralıkta coğrafyaya başlayıp, bitirdim.Şimdi elimdeki yaprak test ve soru bankalarından en az bir test çözüyorum her gün coğredefime ulaşırsam çok sevineceğim açıkçası, birkaç gün kaldı. Ben de saat saat yapmıyorum programı, aylık, haftalık şeklinde genel plan yapıp ona riayet ediyorum, Türkçe den bir soru bankası aldım onu çözüyordum en az birer test, ama dilbilgisine takviye yapmam lazım:) Unutmuşum genel olarak, o yuzden evveliyat türkçe ders notlarını aldım ondan dilbilgisine çalışıyorum arada, zaten türkçeden bu şekilde devam edeceğim. Şubatta da vatandaşlık bitse ki şubatta matematiği de sokmalıyım araya soru çözeceğim, yapabildigim kadar açıkçası extra matematik için vaktim yok olsa konu çalışırdım. Daha eğitim bilimleri var hiç başlamadım, ama elime bir kaynak geçti tek kitapta hepsi, ona çalışacağım sadece bakalım ne olacak?

Benim türkçe sıkıntm yok onu eliyorum o yüzden, mat vakt kalırsa problemlere bakarım en çok ondan cikiyo çünkü böyle böyle bter umarim benimde egtim var alan var daha :) beraber çalışalım güzel olur mecbur hssederiz senin alan ne

Ben de alan yok, baştada yazmıştım aslında bu yıl gk-gy e daha ağırlık vereceğim A grubu kadro için ama eğitimi de es geçmeyeceğim geçen sene arkadaşım gk-gy düşük olduğu halde eğitim onun puanını 81,5 a çıkardı, üstüne alım arttı, şu an öğretmen:) Belli olmaz yani belki de eğitimi iyi yaparız çalışmakta fayda var,tekstil tasarım. Benim atama puanları yüksek ve az ne yazık ki:) ama bizdekiler çok çalışıyor yaa, kafaya koydum kendime 2 yıl verdim en fazla bu konuda bir birşey olacak... ya olacak ya olacak:)

Ben şu an oturdum mesela başlıyorum çalışmaya, 2. Dünya Savaşı' nın özetini çıkarıp sorularını çözeceğim. Şöyle yapalım mı ne dersin? Sabahları girip o gün yapacaklarımızı yazalım, gece de en geç 2' ye kadar o gün ders ders çözdüğümüz soru sayısını ve ne çalıştık onu yazalım? Ne dersin? 2 dakikamızı alır.Bu arada sen nerede oturuyorsun Ebru?
Mesela bu gün ayın26 sı bugün başlayalım haftaya salı' ya kadar yazalım bir hafta ben toplayayım bir hafta sen. Haftaya salı gece 12 ye kadar kim en fazla çözdü buraya yazalım:) ödüllendirelim kendimizi.

Tamam anlastik o zaman bugünden haftaya saliya kadar her gün yaptığımizi yapalim :) bnm alanım tarih öğretmenligi ama atama az puan yüksek bu yil mezun oldum daha çok gk gy yapıp normal memurluga girmek istyorum

Tarih: II. Dünya Savaşı özet çıkarıldı, üniteyle ilgili 85 soru çözüldü.
Coğrafya: 12 soru
Türkçe: 27 Soru
Toplam:124 soru
Sende durum nasıl Ebru?

Tarih 20.yy Osmanlı ve dağılma dönemi özeti bitti, 80 soru çözüldü konuyla ilgili bugun biraz rahtsizdim bu kdr yapabildim

Bu gün annemlerin yanına geldim yolda 4,5 saat boyunca mp3 e indirdiğim videoların ses kayıtlarını dinledim çok verimli oldu, böylelikle soğuk savaş dönemi videolarını dinleyerek bitirmiş oldum 2 video
Soğuk Savaş Dönemi' nin özetinin yarısını çıkardım
Coğrafya: 72 soru
Türkçe:24 soru
Planımı sekteye uğratmak istemiyorum mümkün olduğunca, gün içerisinde memlekette olmam sebebiyle imkanım olmayacak biliyorum bende geceleri ve sabah 7-10 arası çalışmayı planlıyorum ekseriyetle.
Ben aralık başı bu kpss olayına sardırdığımdan beri gözüm, gezmek, film izlemek v.s. hiçbirşeyi görmüyor izlediğim bir dizi vardı onu bile zaman kaybı görmeye başladım eskisi gibi bakasım gelmiyor. Bir yere gidiyorum mesela, bir an önce evde olma isteği sarıyor, off eve gitsem kahvemi yapsam otursam masaya moduna giriyorum ve bu hislerim yaklaştıkça artıyor. Sende de var mı bu psikoloji? Yani titiz, düzenli bir insan olmasam evi temizlemeyi bile vakit kaybı bulacağım:) Ama onu yapamam:) Bitsin biran önce falan diyorum, eskisi kadar da sık yapmıyorum açıkçası, yeterince:) Sen evli misin bu arada? Yaş kaç? Hemşeri falan mıyız yoksa, nerede oturuyorsun? Tabi bu sorularımı çok özel değilse senin için yanıtlarsın. Bu arada çok geçmiş olsun, umarım iyileşmişsindir. Vakit nakittir Ebruu koşalım.

X