2016 Kasım anneleri

bebegimizin cinsiyetleri

  • kizimiz geliyor

    OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

    OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

    OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

    OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

    OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    326
Canım sadece gece beslenmesini kes. Ciddi fark edecek. Ediz şu an günde 3 kez emiyor. Anneme bıraktığımdan beri sürekli yapışıyoe bana meme diye ama dışarıda falan oluyoruz en fazla 4 emme oluyor. Ama gece uykusuna yattıktan sonra dışarı aydınlanana kadar bir defa bile emme yok. Uyanmalar ddi fark etti.
 
Gece teröründen bir ara ben de şüphelendim. Bunları Ediz de yapıyordu. Ama şunj fark ettim eğer o uyanıp oturduğunda beni görürse ağlamıyor yanında değilsek ağlıyor. Onun dışında bazen uyurken ağlamaya başlıyor. Bazen beni tanımıyor gibi ağlıyor uyanırken ve aydınlığa götürüp uyandırıyorum... Ama gece terörüne gerekçe olacak bir şey yoktu. Diş ve anneyi özleme ve etkili oluyor bence. Artık rüya görüyorlar. Hemen kötü şeyleri düşünme.
 
Nasıl uyutuyorsun?
 
E Emnis canım benim önce sen sakin ol hele. Anne sakinae rahatsa bebek sakin rahat. Emmeye uyanıyordur o kuzu. Ayrıca bizim doktor da demir eksikliğinde bebeklerde uykusuzluk olacağını söyledi .BiŞnkşnşn değeri bir yükseltemedim ben
 
E Emnis şimdi yaşadık. Yatağında döndü sesine uyandım bir tuvalete gideyim uyanmadan dedim tuvaşetteyken ağlayarak uyandı eşim gitti kucağına aldı ama susmuyor. Çiş çıkarmış. Kıyafet al falan iyice ağladı. Tam sakinledi ki altını değiştirmeye yatırdım. Ağlarken nefesi kesiliyor . kucağımda ama susmuyor uyandırmaya çalıştım yok . Eşim çok korktu noldu ya neyi var deyip duruyor. En sonunda onu yolladım. Lambayı falan yaktım ama çok febaydi bu gece, Felak Nas derken sakinleşti şükür.
 
Bu gün Allah rızası için bir birimize büyüklerin yaptığı şu duayı yapalım.
Yastığım seccade olsun, uykum namaz kılsın, soluğum zikir çeksin Allah'ım. Ayağımdan başıma, doğduğumdan bu yaşıma bütün günahlarıma tövbe ya Rabbi!
Öleceğime bütün kalbimle inanıyorum, Azrail'i karşıma güler yüzle çıkar ya Rabbi!
Gözümün ışığını, beynimin dimağını, elimin, kolumun, ayaklarımın direncini, tüm vücudumun güç ve kuvvetini elimden alma ya Rabbi!
Bakışım ibadet, sükûtum tefekkür olsun. Konuşmam zikir yapsın. Göz açıp kapayıncaya kadar bizi nefsin elinde bırakma ya Rabbi!
Her nefeste dilimi zikirden, kalbimi şükürden, beynimi fikirden ayırma ya Rabbi!
Aileme kötülük yapmak isteyenlere mani ol Allah'ım.
Allah'ım, günahlarını affettiğin sıddıklardan eyle. Onların sohbetlerine, zikirlerine ilhak eyle ya Rabbi!
Yeni doğmuş sübyan gibi karşına çıkmayı nasip eyle! Bizleri salih kulların arasına katıver. Defterimin kapanmayacağı hayırlar yapmayı nasip et. Naim cennetinin varislerinden eyle. Annemi ve babamı affet. Kabirde yüzümü kara çıkarma ya Rabbi!
İçtiğimiz, bu dünyada 'Zemzem', öbür dünyada 'Kevser' olsun.
Geçtiğimiz, bu dünyada 'doğru yol', öbür dünyada 'Sırat' olsun.
Aldığımız, bu dünyada 'güzel ahlak örneği', öbür dünyada 'nurlu berat' olsun.
Girdiğimiz, bu dünyada 'Mekke-Medine', öbür dünyada 'Cennetü'l âlâ' olsun.
Gördüğümüz, bu dünyada 'Beytullah, Ravza-i Mutahhara, Mina, Arafat, Müzdelife, Uhud' olsun, öbür dünyada 'Cemalullah' olsun.
Azığımız, hem bu dünyada hem öbür dünyada 'takva, güzel amel, güzel ahlak' olsun
Sofralarımız, 'ilim sofrası' olsun.
Dostlarımız, bu dünyada 'Hak dostları, âlimler, dervişler' öbür dünyada da 'Peygamberler Ordusu' olsun inşallah!
La İlahe İllallah. Kalbimizi Karartma!
La İlahe İllallah. Rızkımızı Daraltma!
La İlahe İllallah. Bizi imansız bırakma!
La İlahe İllallah. Kabirde bizi bunaltma!
La İlahe İllallah. Kendi kapından başka kapı aratma.
La İlahe İllallah. Kendine kul, Habibine ümmet olmaktan bizi bir an bile ayırma.
La İlahe İllallah. Hesapsız sabır ver.
La İlahe İllallah. Azapsız kabir ver bizlere Allah'ım.
Amin
 
amiiiinnnnnn
 

Yusuf keremin uyanıp anne diye seslendiği bir elin parmağını geçmez canım. Gece bi an döner hop ayağa kalkar yatağa yönünü döner ağlar bende yanıma alırım. Bi ara aşırı uyanıyordu yarım saati geçmiyordu o sıra bir iki koy derken baş edemedim gece uyanınca sabaha karşı artık koymuyordum. Sonra ki uyanmalarında daha seyrek eme hop kendisi dönüp emip tekrar dönüp uyuyordu . Şimdi akşamları dışarı çıkıyoruz iyi bi enerji atıyoruz gelince duş bu ara maşallah sabah 6-7 gibi uyanıyor yanıma alıyorum emiyor uyuyor . İnşallah bozulmaz tekrar çünkü yusuf kerem de uyanan bi çocuktu meme ve ben yanında olunca o ağlayarak uyanmada yok. Bazen gelir bakardım oturur kenara yaslanır olurdu . Diş dönemleri çocuğu çocuk olmaktan çıkartıyor bu da ayrı bi nokta.
 
Bayramininz mubarek olsun hanimlar nasilsinz hasta bebislerimize sifa versin rabbim derdi olanlarada deva versin insallah .bizde dun tuvalt egtimine basladik bakalim simdilik genelde altina yapior ama ins ogrenecek zamanla
 
Bayramininz mubarek olsun hanimlar nasilsinz hasta bebislerimize sifa versin rabbim derdi olanlarada deva versin insallah .bizde dun tuvalt egtimine basladik bakalim simdilik genelde altina yapior ama ins ogrenecek zamanla

Allah kolaylık versin canım sabır isteyen bir süreç. İnşallah çabucak öğrenir :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…