sarılık riski yok evet uyandırmak çok zor bende altını açıyom şimdi emiyor hatta tşklersarilik riski yoksa bebegin keyfine birakabilirsin. ama sarilik riski varsa bebegi uyandirmak lazim gercekten. kan sekeri dusen bebek de uyuyor cunku. beslenemeyince kan sekeri daha da dusup loopa giriyor surec.
isiklari gece beslemesinde yukseltmek de uyandirir ama bu sefer gece gunduz ayrimini kaybedebilir. agzini acsin diye cenesine dokunabilir ya da yalanci emzikle emmeyi baslatip sonra gogsunu dayaybilirsin.
bebisi en guzel uyandirma yontemi altini acmak aslinda. ama emdikten sonra yine bezi dolduracagi icin biraz bez israfi olabiliyor :) ayaginin altini minik minik cimdikleyebilirsin. uyumasin diye emerken elinde islak bi mendil olsun yanagina falan dokundur arada alnini sil. hafif soguk dokunuslar dalmasini engeller.
yukle cnm evet dusunurum yapmayi
Allah sağlıkla kucaklamanı nasip etsin canım. Dakikalar kaldı, dualarımız seninle.Arkadaslar cati muayenesi yapildi..cok dar one dogru kemik var asla normal doguramazsin dedi..bebegin suyu sinirdaymis..nst ni de begenmedim..bu hafta sadece 100 gr almis dedi..hic beklemeyelim eve git dusunu al esyalarini al 12 ye kdr gel anestezi uzmaniyla goruselim..3 te sezaryen e alalim beklemeye gerek yok dedi..3.200 gr..49 cm boy...suan evdeyim son hazirliklarimi yapiyrm insallah dua edin kizlar..cok heycanliyim insallah melegime bikac saate kavusucam
Bence de doğru karar olmuş canım. Hayırlısıyla kucaklayın evladınızı inşallah. Güzel haberlerinizi bekliyoruz.Kızlar biz bugün aldırmaya karar verdik 2 gün risk kordon dolanması tehlikeli diye. 2 gün cok stresle gecer iyi mi kötü mü diye düşünmektense kucağımızda olsun inş dedik saat 4 te sezaryenim. Dualarınıza talibiz inş sıkıntı olmadan alırız kucağımıza
Canim saglikla gelsin insallah. Yine hizli bir gun oluyor :)
Canim endiselenme hic. Kordon dolanmasi icerdeyken sorun yasatmaz extra kisa bir kordonun yoksa. Cikis aninda sorun olabilir ki seninki sezeryan olacagindan oyle bir riskin de yok. Sakince gir doguma insallah. Saglikla cikin ikiniz de :)
Canimmmm ne guzel seni gormek!! Kismetse yarin sabah 10da alacaklar doguma. Elif beren hanim saglikla gelir insallah. Genel olacak dogum ne zaman yazabilirim bilmiyorum ama oglumdaki uyanma ani hatiralarim pek iyi degil. Insallah bunda kolay gecer. Dualarinizi bekliyorum.
Bizimki tirt dogum ama ben bayilirken ulkemizin huzuru icin ve burdaki tum hamile arkadaslarim icin dua edecegim. Sen de aklimdasin, uzun zamandir gormedigim @evsannn arkadasimiz da @arch2401 arkadasimiz da aklimda. Aramizdan erken ayrilan kim varsa rabbim hepinizi saglikla evlatlarina kavustursun insallah.
tecrübeli anneler uyuyan bebek uyandırılıp emzirilmeli ? burdakiler bebek uyanana kadar uyandırma dediler. Çevremdekiler de 3 saate bir uyandır emzir di yolar kafam karıştı. bu arada uyandırmayı da beceremiyom burnunu sıkıyom ayağı falan ağzını açmıyor aaçsa da meme girince uyuyor tekrar.
o zaman cok gec tabi eger 2 eylulse tarihin 31 i gec olur ne olur ne olmaz bence erken git biraz icin rahat etsin nst onemli
sarilik riski yoksa bebegin keyfine birakabilirsin. ama sarilik riski varsa bebegi uyandirmak lazim gercekten. kan sekeri dusen bebek de uyuyor cunku. beslenemeyince kan sekeri daha da dusup loopa giriyor surec.
isiklari gece beslemesinde yukseltmek de uyandirir ama bu sefer gece gunduz ayrimini kaybedebilir. agzini acsin diye cenesine dokunabilir ya da yalanci emzikle emmeyi baslatip sonra gogsunu dayaybilirsin.
bebisi en guzel uyandirma yontemi altini acmak aslinda. ama emdikten sonra yine bezi dolduracagi icin biraz bez israfi olabiliyor :) ayaginin altini minik minik cimdikleyebilirsin. uyumasin diye emerken elinde islak bi mendil olsun yanagina falan dokundur arada alnini sil. hafif soguk dokunuslar dalmasini engeller.
Kızlar kapı süsünü kendim yaptım. Olmuş mu sizce?
adaş bulduk :)Kızımın adı Defne Su
Allah sağlıkla kucaklamanı nasip etsin canım. Dakikalar kaldı, dualarımız seninle.
Bence de doğru karar olmuş canım. Hayırlısıyla kucaklayın evladınızı inşallah. Güzel haberlerinizi bekliyoruz.
Amin. Ben de merak ediyorum arkadaşları umarım iyidirler. İnşallah yarın senin de çok güzel anılarla anlatacağın bir doğumun olur arkadaşım. Dualarımız seninle.
Bu arada herkesten doğum hikayeleri başlığına yazmalarını istiyoruz kızlar! :)
Homely_angel canım iyi ki yazdın. Geçen mesaj gönderecekken sana işim çıkıp gitmiştim. Umarım iyisindir. Gördüğün gibi buralar çok hareketli, benim takvim de haftaya doluyor ama ne gelen var ne giden. :) Allah sana da mutlulukların en güzelini yaşatsın gönlü güzel arkadaşım. Çok öpüyorum seni.
Ben eylülün hemen başında olsun istiyorum hayrlisyla insEylulde dogcak bebe kalmiycak bu gidisle agustos cok bereketli geldi
Birer birer doğum haberleri alıyoruz. Herkes sağlıklı bir şekilde alsın bebişleri kucaklarına.
daha benim gibi doğumuna 1 ay daha olanlar var. Sorum şu: baby shower yapan var mı? yaptıysanız hazoırlık aşamasında ne yaptınız bilgisi olan var mı?
Benim arkadaşlarım 32.haftada sürpriz yaptılar.. Resimleri göndereyim yukleyebilirsem. .
Canım ben de 35+4 de gittim en son,2 hafta sonraya verdi randevuyu,1 eylülde görüşeceğiz, bebişim çok hareketli ama burada kordonu boynuna dolanmış haberlerini okuyunca da geç mi randevu diye düşünüyorum ben de,Allaha emanet cennet kokulular.Kızlar randevulariniz ne sıklıkla olmaya başladı? Ben 37de gittim en son doktorum 10 gun sonraya verdi randevuyu. Normal mi ? Son haftalarda daha sık olması gerekmezmiydi?
Anestezi doktoruyla onceden mi gorusuluyor yoksa dogum sabah mi acaba? Haftayada insallah benim sezeryanim var ama anesteziyle ilgili birsey soylemedi.
Bu arada bugun dogum yapacak arkadaslara da saglikli dogumlar diliyorum, hersey gonlumuzce olsun
Ayyyy maşallah Prensese Allah uzun sağlıklı ömür versin inşallah sana da sağlık sıhhat Can'ımKizlar hepinize cok tesekkur ederim. Malesef normal yolla kucagima alamadim kizimi. Suni sanci baglandiktan sonra 2.5 saat kadar bekledik. Acilma olmadi ve bebegin kalp atislari cok hizliydi. Doktorum aciklik muayenesi yaparken suyum geldi. Kanli ve bebegin pisligi vardi suyunda. Biraz daha bekledik ama gelmeyecegini anlayinca sezeryane gectik. Iyiki de oyle olmus. Cunku rahimde baya bir sikinti varmis. Yapisik olan yerler ve iltihaplanma. Doktor bu durumda seninde hamile kalman bile bir mucize dedi. Bebegim yer yukardaydi hic asagi inmemisti. Boynuna kordonu dolanmis ve o yuzden asagi inmemis. Dikis kisminda doktor cok zorlandi. 1.5 saatte cikabildim ameliyattan. Neyse cok uzattim. Simdi ikimizde iyiyiz cok sukur. Sonuc olarak Zeynep Hanim 22.08.2016 pazartesi 21.30da 3635gr ve 49cm olarak dunyaya merhaba dedi.
Selam ben ilk bebeğimi kordon düğümlenmesi sebebiyle kaybettim. Düğümlenme, bildiğiniz ipi kendi içinden çekmeyle olan düğüm gibi yani. Ve ultrason da görmek mümkün değil. Ama kordon dolanması başka birşey. Bebeğin boynuna dolanıyor. Bir kere dolanması normal doğuma engel değil, bir çok bebek o şekilde doğuyor zaten. Normal doğum videolarında bile görülüyor. Boyna dolanmış kordon. İki kere olması da sorun olmuyormuş genellikle. O ara çok araştırdım. 3kere dolandığında normal doğum yapmıyorlar diye biliyorum. Allah herkese sağlıklı sıhhatli evlat ve doğum nasip etsinCanım ben de 35+4 de gittim en son,2 hafta sonraya verdi randevuyu,1 eylülde görüşeceğiz, bebişim çok hareketli ama burada kordonu boynuna dolanmış haberlerini okuyunca da geç mi randevu diye düşünüyorum ben de,Allaha emanet cennet kokulular.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?