- 15 Kasım 2014
- 890
- 1.126
- 113
İnşaallah canım. İnşaallah senin minisinde annesini dinlerde istediği beklediği tarihte gelir.Sıkma canını annesi 38+5 güzel tarih sezeryan için. Banada sezeryan deselerde bitse keşke bayram öncesi. Normal deyincede denemek istiyor insan. İnş bir sıkıntı yaşamayız. Allah yardımcımız olsun hepimizin.
bu hafta doğumu olacak anneler hastahane çantaları hazır mııııııııııı
bebeğin poposunu ıslak mendille mi temizleyeceksiniz yoksa su ve pamukla mı?.. su ve pamuk kullanmayı düşünenler hastahanede kullanmak için bu ikiliyi nasıl hazırladınız?..
İlk doğumunuzsa 42 hafta dolduğunda dolmuş oluyor miadınız. 40hafta tahmini olan tarih. Bundan 15gün önce veya 15gün sonra olabilir diye düşünmek gerekiyor. Su falan gelmedikçe bebeğiniz daha durabilir ki, ne kadar geç doğsa o kadar iyi olmaz mı
ıslak pamuk ne kadar süre öyle kalır kokmaz mı ki , bakteri fln üretir mi acaba. günlük mü yapmak gerekir yoksa ıslak mendil mantığıyla bişey olmadan kalır mı. açıp baktın mı hiç.Cnm ben pamuğu ıslatıp sıktım ağzı kapalı bi kaba koydum onu kullanacam inşallah ağzı iyi kapalıysa ıslaklığı kalıyor.ıslak mendilde aldım yanıma ama kullanmam diye düşünüyorum..
Cnm ben pamuğu ıslatıp sıktım ağzı kapalı bi kaba koydum onu kullanacam inşallah ağzı iyi kapalıysa ıslaklığı kalıyor.ıslak mendilde aldım yanıma ama kullanmam diye düşünüyorum..
Kızlar mikrobiyolog değilim,aramızda biyolog arkadaşlar vardı(sanırım R rootstock da öyleydi),onlar daha iyi bilir, ben de yanıma temizleme pamuğu alıyorum,ilk zaman tercihim benim de aynı şekilde, geçenlerde de konuşmuştuk,su ve pamuk taşımaktansa hazır ıslak pamuk götürelim diye, yalnız unutmayalım durağan ve ıslak olan bir şey de hızla bakteri üremesi başlar(hazır olanlarda o yüzden koruyucu, metil paraben,probil paraben vs var, yasaklandığı için de artık sodyum kaynakları var)ıslak pamuğu ne kadar geç hazırlarsak o kadar iyi diye düşünüyorum.Cnm ben pamuğu ıslatıp sıktım ağzı kapalı bi kaba koydum onu kullanacam inşallah ağzı iyi kapalıysa ıslaklığı kalıyor.ıslak mendilde aldım yanıma ama kullanmam diye düşünüyorum..
Kızlar mikrobiyolog değilim,aramızda biyolog arkadaşlar vardı(sanırım R rootstock da öyleydi),onlar daha iyi bilir, ben de yanıma temizleme pamuğu alıyorum,ilk zaman tercihim benim de aynı şekilde, geçenlerde de konuşmuştuk,su ve pamuk taşımaktansa hazır ıslak pamuk götürelim diye, yalnız unutmayalım durağan ve ıslak olan bir şey de hızla bakteri üremesi başlar(hazır olanlarda o yüzden koruyucu, metil paraben,probil paraben vs var, yasaklandığı için de artık sodyum kaynakları var)ıslak pamuğu ne kadar geç hazırlarsak o kadar iyi diye düşünüyorum.
Canım heyecanla senden alıcağım haberi bekliyorum kontrolden sonra bize de yaz mutlaka ikiniz için de en hayırlısı olsunKizlar esimle markete gitmistik biraz sancim vardi yurursem iyi gelir dedim takildim pesine. Donuste sancilar biraz daha artti. Eve gelince lavaboya girdim camasirima degisik bir akinti gelmis. Daha sonra tuvaletimi yaptiktan sonra bir parca pihti seklinde kan geldi. Doktoru aradik hastaneye yonlendirdi. Nstye baglandim onemli birsey cikmadi. Bugunde muayene oldu hala aciklik 3cm. Eve geldik. Sali gunku randevu yarina alindi. Gece sancin yada suyun gelmesi olursa haberleselim dedi doktor. Sanirim sona iyice yaklastim
Canım ben kaynatıp temizledğim cam bi saklama kabının içine pamukları doldurdum bi de annemi tembihledim yanımıza termosta kaynamış soğumuş su olucak hastanede o saklma kabının içine suyu döküp onla temizlemeyi düşünüyorumbu hafta doğumu olacak anneler hastahane çantaları hazır mııııııııııı
bebeğin poposunu ıslak mendille mi temizleyeceksiniz yoksa su ve pamukla mı?.. su ve pamuk kullanmayı düşünenler hastahanede kullanmak için bu ikiliyi nasıl hazırladınız?..
Evet dediğin gibi özellikle ilk ayda popişleri riske atmamak gerekiyor. Ben ıslak mendili kendim için çantama koydum ama bebek için Benri markasının makyaj temizleme pamukları var, büyük ve kare şeklinde. Onlardan bir paket koydum. Ilık içme suyuyla ıslatıp o şekilde temizleyeceğim. Ya da bir kasenin içine suyu koyup pamuğu batırarak da yapılabilir.Kızlar mikrobiyolog değilim,aramızda biyolog arkadaşlar vardı(sanırım R rootstock da öyleydi),onlar daha iyi bilir, ben de yanıma temizleme pamuğu alıyorum,ilk zaman tercihim benim de aynı şekilde, geçenlerde de konuşmuştuk,su ve pamuk taşımaktansa hazır ıslak pamuk götürelim diye, yalnız unutmayalım durağan ve ıslak olan bir şey de hızla bakteri üremesi başlar(hazır olanlarda o yüzden koruyucu, metil paraben,probil paraben vs var, yasaklandığı için de artık sodyum kaynakları var)ıslak pamuğu ne kadar geç hazırlarsak o kadar iyi diye düşünüyorum.
Unibaby de purified water ve potassium sorbate var. Bunlar zararlı mı ki. Netten bakayım da bilen varsa yazsın
Slm Can'ım benimde Bayram'a Denk geliyor ama benim Dr un Bayram'da çalıştığını o Zaman alacağını söyledi tam günü belli değil cumartesi tam günü belli olacak sezeryan hazırlıkları tamamlanacak o günİn içjz
Günaydın canım. Bilincaltin ruyana yansimis iyi dusunelim iyi olsun. Bende aynı şeyi dusunuyorum kaç gundur. Geçen hafta kontrolumuz vardı 03 eylül e kontrol günü verdi Dr. Doğumun ne zaman olacağına karar verecekmjsiz. Ben birde Dr özel muayenehanesine gidiyorum ortada birşey olsa Allah korusun hastanem bile yok dusun. 40 haftama 20 eylül de doluyor. Kurban bayramı olmasa 15 inde alirdim dedi ama riske atmak istemiyorum anestezi Dr çocuk Dr sorun yaşamamak adına çok büyük ihtimal 8-9 eylül de alacak sanırım 38+5 felen oluyorum. Bir yandan olsun artık istiyorum bir yandan biraz daha mı karnımda kalsa bekleyeyim diyorum valla çıkamadım işin içinden. Ben kilosuna çok takilmiyorum benim ki çok kilolu olmayacak sanirsam kilo alınır zaten gelişim açısından korkuyorum. Bayrama denk gelir Dr suz kalirim diye korkuyorum aman ne yapicam bilmiyorum hakkımızda en hayirlisi en sağlıklıdır hangisi olacaksa Rabbim bize onu gostersin inşaallah
Benim Dr umda gelirim dedi sağolsun. Gece rahatsızlanincada gelmişti birkaç kez. Hastaneye bağlı calismiyor o beni tedirgin ediyor sadece. Biz ne dersek diyelim karnimızda rizki bitip dünyada başlamışsa yapacak birşey pekte kalmıyor. Birde ilk bebeğimi kaybettim çok riske de girmek istemiyorum açıkçası kurban öncesi sonrası artık 3 eylül deki muayeneme gore olacak. Hayırlisi olsun senin içinde canım en doğrusunu karar vermek nasip olur inşaallahSlm Can'ım benimde Bayram'a Denk geliyor ama benim Dr un Bayram'da çalıştığını o Zaman alacağını söyledi tam günü belli değil cumartesi tam günü belli olacak sezeryan hazırlıkları tamamlanacak o gün
Hadi ya üzüldüm valla inşallah seni zorlamadan bir çözüm bulunur.. Güzel fikir çok zarif olacak eminim fotoğraflarını bekliyoruuzinşallah tatlım yaa beni zorla getirtmezlerde arkadaş yakın arkadaşım olunca ve şirkette aile şirketi gibi olunca belki insiyatif kullanmamı isteyebilirlerbz bebek odası için eşimle anlaşamadık en sonunda takım olmamakla beraber kendimiz bebek odası oluştrduk :) sütlü kahve tonlarında dolap beşik ve çamaşırlık odayı da bebek mavisi yaptık mavi ve kahveli sticker aldık bakalım son hali nolcak gelsin foto paylaşıcam sizede :)
Hadi hayırlısı inşallah .48 saatten az kaldı, çok heyecanlı. :)) Gününü bilmek de ayrı güzel tüm hazırlıklarını ona göre ayarlıyorsun. Ağda vs işi de ben geçen hafta hallettim ama ne güne kadar bekler bilmiyorum tam tekrarlanacak zamanı gelmişken doğuma gitmek de stres yaratıyor. :) Hoş en son düşüneceğim şeylerden biri ama kafaya takmayagör işteCarsamba canim ameliyatimiz su an nstdeyim. Bugun son randevu :) sonra agda isleri vs aksam da bi kac sac bandi yapar canta falan kontrol ederim. Sali gunu de bol bol oglumla sarmas dolas oluruz diye planliyorum. Hayirlisi insallah
cnm sen de masallh 39.haftandasin ayyy her an senden de guzel bir haber bekliyoruzHadi hayırlısı inşallah .48 saatten az kaldı, çok heyecanlı. :)) Gününü bilmek de ayrı güzel tüm hazırlıklarını ona göre ayarlıyorsun. Ağda vs işi de ben geçen hafta hallettim ama ne güne kadar bekler bilmiyorum tam tekrarlanacak zamanı gelmişken doğuma gitmek de stres yaratıyor. :) Hoş en son düşüneceğim şeylerden biri ama kafaya takmayagör işte
ayyy ne guzel ya darisi bize ins..bende bugun yarin artik cantami hazirlarimCarsamba canim ameliyatimiz su an nstdeyim. Bugun son randevu :) sonra agda isleri vs aksam da bi kac sac bandi yapar canta falan kontrol ederim. Sali gunu de bol bol oglumla sarmas dolas oluruz diye planliyorum. Hayirlisi insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?