Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Sağlıkla kucagıma aldım ama erken oldu yine 37+2
Bazen beşikte seviyorum bir saniye sonra karnıma gidiyor elim. Bu gün 10 günlük oldu oğlum. Bin şükğr sağlıklı ve yanımda kollarımda. Ama hamilelik sanki yarıda kalmış gibi hissetiyorum. Arkadaşıma demişim ki 38/39/40. Haftaları merak ediyorum kızımı doğurduktan sonra bebek tebriğine gelince bak yine göremedin o haftaları Dedi. Normal doğum yapmadım diye mi bu his var ben de anlamadım. Lohusalık depresyonu mu bilmiyorum
Hamileyken giydiğim hamile elbisesi olmayan geniş turuncu bir elbisem vardı fotoğraf çekilmek istiyordum nasip olmadı onunla. Alırken özellikle hamile elbisesi olmasın doğumdan sonra da giyeyim demiştim şimdi giymek istemiyorum.
Çok karışık duygular içindeyim yolumu bulamayıp kaybolur gibi olunca bin şükğr diyorum sağlıkla kucagıma aldığım oğlum. Ve gözümün içine bakan kızımı düşünüp.
Çok ufak ince bir şey anlatmak istediğim hani sanki bir iki hafta daha olmalıydı gibi geliyor. Bu gün doğursam misal böyle hissetmezmişim gibi
Belki sezeryan olunca doğumu çok idrak edemedim bilmiyorum. Halbuki bebeğin soğuduğu nefes alıp ağladığı ilk anı hepsini yaşadım. Uyudum uyandım kucagıma verdiler olmadı yani
Genel olarak uyumlu bir oğlan benimki. Gece çok uykusuz bırakmıyor beni çok şükğr ilk günden yıpranmıyorum ama bendeki bu duyguya sebep nedir bilemedim
Hep okuyorum sizi sizleri sağlıkla alın kucağınıza inşallah lohusalık depresyonu paylaşalım artık. Dilerim kimsede olmasın da böyle bi saçma sapan haller oluveriyor insanda. Kimseyle paylaşmak mümkün değil bu hisleri
dinlemiyorlar
dinleyenler anlayamıyor
anlıyorum diyen de bambaşka bişey anlıyor.
Rabbim yar ve yardımcınız olsun esirgesin hepinizi
Canım den 37+2 de almışsın ben 35 + 2 de doğum yaptım şimdi küvezde 15 gün oldu kucağıma alamadım bugün doğum günüm bir yanım eksik ama
Ben doğum dan hiçbirşey anlamadım sabırla bekliyorum yavrumu

Canım den 37+2 de almışsın ben 35 + 2 de doğum yaptım şimdi küvezde 15 gün oldu kucağıma alamadım bugün doğum günüm bir yanım eksik ama
Ben doğum dan hiçbirşey anlamadım sabırla bekliyorum yavrumu
Sağlıcakla bebeğini yanına verirler inşallah canım çok üzme kendini hemen toparlar bebeğin çok güçlü oluyor onlar annesi merak etme sen

günaydın :KK68:
bizde cumartesi kontrolümüzü olduk 2570 gr olmuş bebek. 35 hafta ciğer gelişimi için sınırdı 2500 gr da küvez için sınırdı ikisinide aştık artık sancı gelirse doğum olacak dedi:confused:
diğer randevum 5 eylülde çalışamaz raporumu alacağım. iki hafta uzun değil mi bebek gelirse dedim gelmez gelmez rahat ol dedi. ebeler karnın inmiş bebek her an gelebilir dedi bakalım bekleyip göreceğiz kim haklı.
sağlıklı olsun da nasıl olursa olsun diyorum. ama biraz beklesin bu hafta sonu temizlik ve eve yerleşme işimi yapacağım erkenci davranırsa ikimizde çıplak kalırız kıyafetler yıkanıp ütülenmedi:-)

Günaydın kızlar, kabuslar başladı. Rüyamda bayramda sancım tutuyor doktor yok. Epidural istiyorum dayanamıyorum diyorum anestezi uzmanı yok. Yüzüm, damarlarım patlıyor gibiydi acıdan. Bir uyandım ter su içinde kalmışım. Bu arada bayramda cidden doktorum yokmuş 3 gün. Aldı mı şimdi beni bir stress. Bayram haftası da daha yeni 39'u tamamlamış. 40'tan gün almaya başlamış olacağım. İnş akıllı kızım 38+4 ya da 5'te gelir.

Aynı durumdayım. Tam bayram haftasının cuması sezeryana gün verdi. Ya önce doğmak isterse bıdık. Nöbetçi doktorun kim olacağı belli değil. Kendi doktorum izinli. Göğüs uzmanına yada çocuk doktoruna ihtiyacım olursa ne olacak... düşün düşün işin içinden çıkamadım.

Siz normal mi istiyorsunuz.

günaydın :KK68:
bizde cumartesi kontrolümüzü olduk 2570 gr olmuş bebek. 35 hafta ciğer gelişimi için sınırdı 2500 gr da küvez için sınırdı ikisinide aştık artık sancı gelirse doğum olacak dedi:confused:
diğer randevum 5 eylülde çalışamaz raporumu alacağım. iki hafta uzun değil mi bebek gelirse dedim gelmez gelmez rahat ol dedi. ebeler karnın inmiş bebek her an gelebilir dedi bakalım bekleyip göreceğiz kim haklı.
sağlıklı olsun da nasıl olursa olsun diyorum. ama biraz beklesin bu hafta sonu temizlik ve eve yerleşme işimi yapacağım erkenci davranırsa ikimizde çıplak kalırız kıyafetler yıkanıp ütülenmedi:-)
Aramızda 3 gün varmış hakkında hayırlısı olur inşallah valla ben 2 hafta önce gördüğüm kabustan sonra hemen hazırlamıştım çantamı :):) doğum başlıyor ve o halde çanta hazırlamaya çalışıyordum rüyamda :KK70:şimdi herşeyimiz hazır inşallah onu bekliyoruz artık ne zaman gelirse senin bebeğinin cinsiyeti ne bizimki erkek inşallah kilosu da 34+4 te 2750 idi senin demene göre benim bebekte şuan doğsa sorun sıkıntı olmaz inşallah hep 3 olmadan doğma diyorum benim bebeğe :KK48::KK48:

Aynı durumdayım. Tam bayram haftasının cuması sezeryana gün verdi. Ya önce doğmak isterse bıdık. Nöbetçi doktorun kim olacağı belli değil. Kendi doktorum izinli. Göğüs uzmanına yada çocuk doktoruna ihtiyacım olursa ne olacak... düşün düşün işin içinden çıkamadım.

Normal deneyeceğiz. Aslında 2 hafta sonra çatı muayenesi yapacak o zaman netleşecek doğum şekli. Ama bilinmemezlik yıpratıyor. Mantıken her alandan bir doktorun nöbetçi olabileceği şeklinde ama sonra bir kuruntu kaplıyor içimi ya olmazsa diye? Allah yardımcımız olsun.

merhaba içini ferah tut umarım bekler bebişin hayırlısı olsun ama neden bu kadar geç gün verdi bayram haftasına denk geldiği için mi çünkü takviminden 2 gün önceye vermiş günü benimde sezeryan olabilir de merak ettim doktorlar 40 dolmaya yakın mı veriyorlar günü

Günaydın kızlar benm bu hafta yıllık iznimdi ama departman arkadaşımda 12 haftalık hamile dün kanaması olmuş yatış vermişler bebeğin eşi keseden büyükmüş ve %30 düşük olabilir demiş nasıl yapıcaz bilmiorum tamda doğum iznime çıkacağm haftalarda dua edin bişi olmasın :KK43: doğuma işyerinden gidicm bu gidişle :110: Bende bu hafta magnet ve mobilyalarımı bkliodum çilekten aldım heyecanım kursağımda kaldı :KK43:

merhaba içini ferah tut umarım bekler bebişin hayırlısı olsun ama neden bu kadar geç gün verdi bayram haftasına denk geldiği için mi çünkü takviminden 2 gün önceye vermiş günü benimde sezeryan olabilir de merak ettim doktorlar 40 dolmaya yakın mı veriyorlar günü

Bilemedim bencede çok geç tarih. Bayram haftası izinliymis aslında beni sezeryan yapıp tekrar gidecekmiş. Bi hafta önce olsa sıkıntı mı olur ki.

Günaydın kızlar benm bu hafta yıllık iznimdi ama departman arkadaşımda 12 haftalık hamile dün kanaması olmuş yatış vermişler bebeğin eşi keseden büyükmüş ve %30 düşük olabilir demiş nasıl yapıcaz bilmiorum tamda doğum iznime çıkacağm haftalarda dua edin bişi olmasın :KK43: doğuma işyerinden gidicm bu gidişle :110: Bende bu hafta magnet ve mobilyalarımı bkliodum çilekten aldım heyecanım kursağımda kaldı :KK43:

37. Haftadan sonra çalıştıramazlar yasak. İnşallah bebişi iyi olur arkadaşınızın.

Aramızda 3 gün varmış hakkında hayırlısı olur inşallah valla ben 2 hafta önce gördüğüm kabustan sonra hemen hazırlamıştım çantamı :):) doğum başlıyor ve o halde çanta hazırlamaya çalışıyordum rüyamda :KK70:şimdi herşeyimiz hazır inşallah onu bekliyoruz artık ne zaman gelirse senin bebeğinin cinsiyeti ne bizimki erkek inşallah kilosu da 34+4 te 2750 idi senin demene göre benim bebekte şuan doğsa sorun sıkıntı olmaz inşallah hep 3 olmadan doğma diyorum benim bebeğe :KK48::KK48:[/QUOT
benim bebeğim de erkek özellikle kilo alsın diye birşey yapmıyorum ben zayıf olsun kolay çıksın sonra büyür diyorum.:-)
dr. çok rahat. ama başka arkadaşlarımda gidiyor onlara ilaçlar, raporlar veriyor, doğum şekli hakkında birşey söyleyemem falan diyor. o nedenle içim rahat senin ihtiyacına göre tedavi uyguluyor gereksiz ilaç ve kimyasala karşı.
dr. beni rahatlatıyor bebek gelmez daha diyor. tedavi sürecinde de muayane ettiği için sen yaparsın normal doğum rahat ol diyor. onun rahatlığı var sanırım üzerimde daha vaktim var diye.
birde eşimin ailesi de benim ailemde çok yakın oturuyor. acil bir durum olsa doğum olana kadar eşyaları yıkar ütüler getirirler.
daha doğum havasına giremedim sanki bebek hep içimde kalacak ve tekmeler savuracakmış gibi hissediyorum. erken hazırlanırsam bebeği erken çıkmaya zorlayacakmışım gibi hissediyorum. işte hamile kafasııııııııı:confused:

Ayy ne güzel bebişlerinizin kilosu öyle benim 34+4te 2154tü şimdi 35+5te kontrolüm var olsa olsa 2300 olur heralde, epey minik doğacak galiba vaktinden önce gelmese bari o_O

Birsey olmaz canım içini ferah tut. Arkadaşımın bebiş 1950 gr doğdu. Küveze de girmedi. Küçük doğdu sadece... İyi maşallah şimdi. Benim 35. Haftada yani geçen hafta 2450 di. Kiloya takılma. Normal sınırların içinde.

Bazı doktorların sitelerinde fetus ağırlığı hesaplaması var. Hesapla istersen.

Normal deneyeceğiz. Aslında 2 hafta sonra çatı muayenesi yapacak o zaman netleşecek doğum şekli. Ama bilinmemezlik yıpratıyor. Mantıken her alandan bir doktorun nöbetçi olabileceği şeklinde ama sonra bir kuruntu kaplıyor içimi ya olmazsa diye? Allah yardımcımız olsun.
Canım seninle tarihlerimiz yakın,benim regl durumum biraz karışık,sat ilk lekelenme 11aralık,regl tam başlaması 14 aralık(ki o da normal tarihime göre 2 hafta geç)o yüZden tahmini doğum ya 16 eylül ya da 19 eylül, biliyorsun bizim kuzu da önde gidiyor, 1 eylülde randevumuz var, çalışamaz raporunu da alacağız o gün,doktor bayramdan önce alırız dedi, doktorun ameliyat günü pazartesi günleri,5eylül deme ihtimali yüksek,38.hafta bitmiş oluyor, ben de cuma doğmasını çok istiyorum,09.09. 16 olmasını isterim, 3 gün sonra da bayram olacak, toparlanıp bayram gezmesine çıkacak değiliz ama bayrama kadar toparlanması iyi olur diye düşünüyorum,içeride geçireceği her zaman dilimi de çok kıymetli,benim de iyice kafam karışık.

Birsey olmaz canım içini ferah tut. Arkadaşımın bebiş 1950 gr doğdu. Küveze de girmedi. Küçük doğdu sadece... İyi maşallah şimdi. Benim 35. Haftada yani geçen hafta 2450 di. Kiloya takılma. Normal sınırların içinde.

Bazı doktorların sitelerinde fetus ağırlığı hesaplaması var. Hesapla istersen.
Canım belki senin doktor biraz daha anne karnında kalsın kilo alsın diye bayram haftasında sezeryan verdi. Sezeryan verdiyse önceden ihtiyaç duyulabilecek tüm doktorlarda hazır olur. Sıkma canını. Benim korkum normal beklendiği için son dakkika sezeryana döner ve öylece hszırlıksız kalırız diye.

bu hafta doğumu olacak anneler hastahane çantaları hazır mııııııııııı
bebeğin poposunu ıslak mendille mi temizleyeceksiniz yoksa su ve pamukla mı?.. su ve pamuk kullanmayı düşünenler hastahanede kullanmak için bu ikiliyi nasıl hazırladınız?..
Canim islak mendille silsem bile once suyla yikarim ben. Benim akrabalar oyle yapiyordu. Ama once pamuk ve ilik su tercih ederim en azindan ilk ay. Cunku cok hassas popisleri

Canım 16eylüle mi gün verdi doktorun, herhangi bir risk yoksa son demine kadar bekletmesi de güzel aslında. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

Canım günaydın geçmiş olsun arkadaşına zor bir durum gerçekten, ama bu durumun senin için sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum yasal hakkın çünkü çalıştıramazlar seni raporla gideceksin, sen mobilyalar geldiğinde neyi nereye koyacaksın onu düşün bunlarla canını sıkma :) hangi modeli aldın? Bende ordan aldım da sorun çıkmazsa haftasonu gelecek :)

Back