2015 yılının rengi: Marsala

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.715
  • Pantone 2015?in Rengini Açıkladı: Marsala Şarap Kırmızısı

    marsala.jpg_1418937833
    Pantone 2015?in Rengini Açıkladı: Marsala Şarap Kırmızısı
    Dünya çapındaki renk otoritesi Pantone, 2015 yılının rengini Marsala Şarap Kırmızısı olarak açıkladı. Zengin ve karizmatik? olarak tanımlanan ve doğal olarak güçlü ve topraksı bir şarap kırmızısı olan Marsala, sofistike tonuyla tam göz ziyafeti sunuy


    Dünya çapındaki renk otoritesi Pantone, 2015 yılının rengini Marsala Şarap Kırmızısı olarak açıkladı. “Zengin ve karizmatik” olarak tanımlanan ve doğal olarak güçlü ve topraksı bir şarap kırmızısı olan Marsala, sofistike tonuyla tam göz ziyafeti sunuyor.
    2014’ün rengi olan Işıltılı Orkide, yaratıcılık ve yenilikçiliği yüreklendirirken Marsala;
    zihnimizi, vücudumuzu ve ruhumuzu zenginleştiriyor, özgüven ve istikrar duygusu veriyor.
    Marsala’ya adını veren şarap gibi, bu lezzetli şarap kırmızısı da gözümüzde tatminkar ve zengin bir sofrayı canlandırıyor. Kırmızı-kahverengi kökleri ile sofistike ve doğal bir topraksılığı ortaya koyuyor. Bu sıcak ama aynı zamanda evrensel anlamda cazip olan şık ton; moda, güzellik, endüstriyel tasarım, ev mobilyaları ve iç dekorasyona da rahatlıkla adapte edilebilir.
    Moda için Marsala
    Marsala; PANTONE Moda Renk Raporu 2015’te yer alan Daniel Silverstain, Hervé Léger by Max Azria ve Dennis Basso gibi tasarımcıların İlkbahar 2015 defilelerinde hit olan bir renkti. Bu modacılar Marsala rengini koleksiyonlarına taşıdılar. İster tek başına kullanılsın, ister farklı renklerle eşleştirilerek vurgulansın, Marsala’nın etkileyici ve yerini dolduran özellikleri, Marsala’yı zerafeti temsil eden bir renk haline getiriyor.
    Sürekli artan popülaritesi ile çiçek desenleri ve çizgiler ile bu tonun farklı varyasyonları hiç şüphesiz 2015’te kadın ve erkek giyimine taşınacak. Çantalar, şapkalar, ayakkabılar ve gittikçe büyümekte olan giyilebilir teknoloji pazarı dahil moda aksesuarları ve mücevherler için de popüler bir renk Marsala.
    Bu çok yönlü kullanılabilecek renk; nötr renkler, boz rengi, griler ile birleştiğinde dramatik bir etki bırakıyor. Arka plandaki parlak tonları nedeniyle de baştan çıkarıcı Marsala amber, altın sarıları, turkuaz tonlarındaki yeşiller ile daha canlı mavi tonları ile son derece iyi uyum sağlıyor.
    marsala1.jpg
    Güzellik için Marsala

    Güzellik ürünlerinde çok yönlü kullanılabilecek bir renk. Marsala her tür cilt tonunda güzel sonuçlar elde edilebilecek derecede sofistike ve cazip bir renk.
    Marsala monokromatik şeftali pembeleri, eskitilmiş altın tonları ile eşleşerek, pek çok ruj ve allık tonu için ilham kaynağı oluyor. Marsala, dumanlı nötr renk kombinasyonlarına bir parıltı katarak, gece gündüz kullanılabilecek çarpıcı bir göz farına dönüşüyor. Dramatik bir görünüm için, her göz rengine uyan, bronz tonlarında bir farla veya Marsala rengi ojelerinizle son dokunuşlarınızı yapın.
    İç Dekorasyonda Marsala
    Boğucu olmayan ama yoğun ve doyurucu bir renk Marsala. İç mekanlarda birleştirici bir etki yaratıyor. Bu zengin ve davetkar tonu; aksesuarlar, duvarlar ve sanat objelerinde kullanarak evinizin her köşesine zarif bir hava katabilirsiniz. Marsala dokulu yüzeylere uygulandığında lüks hissi daha belirginleşerek, onu halı ve döşemeler için ideal bir renk haline getiriyor.
    Doyurucu ve tatmin edici tonu ile Marsala yemek odası ve mutfak kullanılacak yemek takımları, yemek örtüleri ve peçete takımları, küçük ev aletleri için ideal. Amerikan servisler, örtüler, yatak örtüleri gibi çiçek desenleri ve çizgili desenlerin sıkça kullanıldığı materyallerde de öne çıkacak.
    Grafik Tasarımda Marsala
    Zengin bir kontrast renk olması sebebiyle Marsala grafik tasarım ve ambalajlar için ideal. Göze çarpan ama boğucu ya da fazla parlak olmayan bir renk. Bu da Marsala’yı satış noktasında büyüleyici bir renk yapıyor. Ambalajlar her geçen gün daha sanatsal bir hal alırken, Marsala teknoloji ürünleri için doğal bir seçenek haline gelebilir. Aynı şekilde süreli yayınlar, basılı malzemeler, takvimler ve kırtasiye malzemeleri için de Marsala, bu anlamda güzel bir alternatif.

    120314-op-shop-the-shade-594.jpg
  • aktivist






120314-shop-the-shade-embed-2-480.jpg

120314-shop-the-shade-embed-3-480.jpg


120314-shop-the-shade-embed-4-480.jpg


120314-shop-the-shade-embed-5-480.jpg


120314-shop-the-shade-embed-6-480.jpg
 
Son düzenleme:
Yılın Rengi Marsala

marsala_kapak.jpg

1990’dan bu yana her yıl Pantone Renk Enstitüsü bir rengi yılın rengi olarak aday gösteriyor.Geçen hafta 2015′in renginin marsala olduğunu açıklayan pantone , bu rengin yeni yıla damgasını vuracağını açıkladı.







Bu renk sayesinde Sicilya adasının en batı noktasında bulunan Marsala şehrine, kısacası İtalya’ya doğru bir yolculuğa çıkalım:) Bu küçük ama sevimli şehirde yaşayan Marsala halkının özel olarak ürettiği , saf alkol eklenerek güçlendirilen kuvvetli bir şaraptan adını alan bu renk kızıl ve kahvenin müthiş karışımından oluşuyor.Pantone Renk Enstitüsü bu rengi “doğal,güçlü ve toprağımsı şarap kırmızısı” olarak tanımlıyor. Aynı zamanda bu güzel tonun zihni , vücudu ve ruhu zenginleştirdiğini ekliyorlar:)






Çok ihtişamlı bir yemek sofrasının tatmin ediciliğini simgeleyen bu lezzetli ton aynı zamanda doğallığın ve toprağın kızıl kahve köklerini simgeliyor. 2015 yılında bir çok tasarımcının kullanacağı marsala rengi; moda , makyaj ve diğer tasarım alanlarında kolayca tasarımlara uygulanmaya çoktan başlandı bile:) Kadınlara ve aynı zamanda erkeklere de hitap edebilicek olan marsalanın tasarım dünyasında trendleri belirlemesi bekleniyor.



buse terim. com
 
pantonenin-2015in-rengi-marsala-861645-05122014105728.jpg



Parlak orkide moruna veda etme zamanı!Pantone 2015`in renginin Marsala -şarap kırmızısı- olarak açıkladı.

Bu demek oluyor ki moda evlerinin koleksiyonlarına son yılllarda sıkça eklediği marsala rengi, önümüzdeki yıl gardıroplarda, makyaj çantalarında ve ayakkabı dolaplarında daha çok yer alacak.

Marsala rengiyle sade kombinler yapmak için onu hardal rengi, siyah ya da lacivert gibi renklerle kombinleyin. Daha etkili durmasını istiyorsanız onu dudaklarınızda kullanın. Eğer bu rengin size uygun olup olmadığına emin değil değilseniz desenli parçalardan yana seçim yapabilirsiniz.
ınstyle.com.tr

Solda: Emma Stone ve Blake Lively
 
Fuşyayı öğrenene kadar canımız çıkmıştı şimdi de Marsala çıktı :KK53: güzelmiş bir bordo manyağı olarak bu renge de bayıldım..
 
Bordo kırmızı arası şık bi renkmış. Tuttum bunu..
 
X