maşallah iyi birikimler :)ben maaşımın büyük kısmını bankada bırakıyorum faturalar dışında elime 200 tl alıyorum ordan kalanları kumbarama atıyorm :) o yüzden az birikiyo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
maşallah iyi birikimler :)ben maaşımın büyük kısmını bankada bırakıyorum faturalar dışında elime 200 tl alıyorum ordan kalanları kumbarama atıyorm :) o yüzden az birikiyo
kesinlikle aynı düşüncedeyiz. hep derim gezme de bekarken olur yeme de :) gerçi bekar mısın o kısmı tam anlamadm aama olsn :)bende katılıyorum aranıza maaşımın yarısını bankaya atıp o attıgım tutarı dayanamayıp harcayanım. 2015 itibarıyle maaşımım yarısını altın almaya kendıme haftalık 50 tl harclık gerı kalanını borçlarımı odemeye calıscam. yaşım gencken biraz para bırıktırmek istiyorum.
kumbarama attıgım parayı yazarım buraya
hoş geldin :) ve çok doğru bir karar verdin . ileriye dönük bir birikim olur inş. bol bol birikimler :)bende katılıyorum aranıza maaşımın yarısını bankaya atıp o attıgım tutarı dayanamayıp harcayanım. 2015 itibarıyle maaşımım yarısını altın almaya kendıme haftalık 50 tl harclık gerı kalanını borçlarımı odemeye calıscam. yaşım gencken biraz para bırıktırmek istiyorum.
kumbarama attıgım parayı yazarım buraya
teşekkür ederim :) sana da boooool birikimler :)hoş geldin :) ve çok doğru bir karar verdin . ileriye dönük bir birikim olur inş. bol bol birikimler :)
hoş geldin :) ve çok doğru bir karar verdin . ileriye dönük bir birikim olur inş. bol bol birikimler :)
Selam kizlar beni de araniza alirsaniz memnun olurum. Biz pek para biriktiremeyen bir aileyiz bir takim borclar ve yuksek oranda giderler oldugu icin ciddi bir meblag biriktiremiyoruz simdi 6 ay kadar da esimin bedelli askerligi icin odememiz olucak.ama Onun dışında cok cuzi olsa da ben de uc bes bir sey kenara atmak istiyorum ama kilitli bir kumbaram yok biraz da iradesizim acikcasi
burada birbirimize destek oluyoruz merk etme sana da destek oluruz :) ayda 50 tl bile kenara koysan bir şeydir. bir şeyi alırken 2 kere düşün ihtiyacım var mı diye. zaten zamanla alışkanlık haline geliyor :)
aramıza hoE]
öğrenim kredisi benim de başlıcak temmuzda yahu alırken çok güzeldi ama borçlu olunca paranın bereketinin kaçtığına inanırım önce borçlar ödensin di mi :)
50 tl şimdi az geliyor ama öğrenciyken kendini düşünsene. 50 tl hayat kurtarırdı :) en azndan benim öyleydi. ayda 50 tl 1 yılda 600 tl ediyor :) bence 10 kuruşbile kenara koymaya başlasan damlaya damlaya göl olduğunu görürsün. bence hemen bi kumbara edin kendine.
mesela benim kumbaram kavanoz :) dayanamam falan dersen kavanozun etrafına kağıt falan yapıştır. kapağını da bantla veya tutkalla yapıştır dolana kadar açma :)
Aslinda su bir milyoncularda satilan teneke kutu kavanozlardan edinmek lazim agzi da acilamiyor ya malum. En azindan bana oyle bir sey lazim:) her gun 5-10 lira atmak lazim en azindan, insallah ben de baslayayim bakayim. Hakikaten o krediyi ogrenciyken almak guzel oluyor da sonra odemesi zor geliyor:) uc ayda bir bin lira kadar odememiz olacak
Allah bereket versin o zaman :) bence bugün yarın deme hemen at şu an :) kumbara edinince içine koyarsın
Calisiyorum canim su an isteyim:) ve cuzdanimda 1-2 tl den baska param yok:) bak bi huyum var uzerimde cok para bulundurmam o yuzden pat diye cikarip harcayamiyorum:) yakinlarda atm falan da yoksa nakit odeme yapacagim yerlerden bir sey alamiyorum haliyle. Calistigim yerde biR kantin dahi yok zaten:) bir simitci var disarida o kadar.
Bu arada diger bir konunu okudum. Seni cok azimli gordum tasarruf konusunda. Insallah hep boyle gidersin. Ben ev ahalisinin pesinden surekli kullanilmayan esyalari fisten cekmekle yahut isiklari kapatmakla mesgulum. Esim biraz ozensiz o konuda maalesef allahtan ki ampuller falan hep tasarruflu
teşekkür ederim elimden geldiğince tasarruflu olmaya çalışıyorum. pkissaklbet bir alırım :)
Ya oyle tabii bogazdan kismamak lazim. Bi de bizim evde bebek var o yuzden istesek de kisamayiz yani. Zaten luzumsuzlari kissak yeter gerci gezmemiz cok yok luzumsuz masrafimiz pek yok da para gidiyor iste yine de saga sola
nereye gittiğini bilsen bile kara geçmiş olursun :) aman bebiş mi var pek severim
Evet canim bi de bebis var zaten o oldugu icin etinden sutunden kisma gibi bi sey soz konusu degil bi de insan goruyo ozeniyo cesit cesit oyuncaklar bunu mu alsam snu mu alsam diye evladima feda olsun diyorsun aliyorsun gidiyor para iste:) yoksa maaslar fena degil de harcamalar da cok.