Kızlar ben sorularınızın cevabını geçen traansferimde öğrendim. Şöyle ki ben transfere gittiğim gün ben hazırlanmaya başlarken çözüyorlar(çözülen değil açılan embriyo diyorlar çünkü içindeki sıvı çekilip donduruluyormuş, donunca büzülüyormuş yani, çözülünce de açılıyormuş onun için), ben hazırlandım doktorum geldi dedi ki "2 embriyonuzdan biri çok güzel açıldı ve şuanda bölünmeye devam ediyor çok kaliteli fakat biri çok iyi açılmadı(2 embriyo transfer edilecekti), isterseniz yaşınız çok genç daha başka embriyolarımızda var bu ikisini transfer edelim, içerde açılma ihtimali var, sonuçta hala canlı zaten belki açılır ama diğerine oranla daha düşük ihtimal yani 1,5 embriyoluk şansı olduğunu düşün. Ama isterseniz hemen bir grup daha çözelim iyice açılmış 2 tane embriyo koyalım ne dersiniz" dedi. Biz de aten ikiz olma ihtimalinden aslında biraz çekiniyoruz bu defa öyle deneyelim o zaman kısmetimize, olmazsa bir daha ki ay öyle deneriz dedik ve transfer oldu. Malesef sonuç negatif yani benim 1 embriyo gibi düşünebilirsiniz.Yani o anda hemen çözüp transfere yarım saat sonra başlanabilir. Zaten sağlıklı bir şekilde dondurma ve çözme için en hızlı şekilde olması gerekiyor, yeni teknolojilerde öyle artık, saniyelik işlemler yani. Embriyolar teker teker değil 2şer ya da 3er gruplar halinde donduruluyor, dolayısıyla 2tane çözülüp bakılıyor çözülmezse 2 tane daha çözülüp bakılacak bizim bu defa. Hayırlısıyla kucağımıza doğacak bebek hangi embriyo ise onu seçip transfer edilmesini nasip etsin Allah.
Mrb arkadaşlar bende 5. Kez deneme yapan tecrübeli bir anneyim. 2010 da yaptığım ilk denememde başarılı sonuç aldık ve 2011 Mayıs'ta bir prensesim oldu Allah a çok şükür, yanlız kızıma bir Kardeş için çok uğraştık 2. Deneme negatifti 3. Deneme de 8. Haftada düşük yaptım 4. Denemede 8 haftada yine düşük yaptım bu defa kürtaj da olmak zorunda kaldım şimdi 5. Kez dondurulmuşlarla yola devam ediyoruz yaşım 29 adana da ankada tüp bebek te 13. Ocakta dün 5.gün embriyosu transferi yapıldı 23 ocakta testimiz var en son 25 Aralık'ta adet olmuştum.inşallah hepimiz hayırlı sonuçlar alırız
Beende arkadasın yaptıklarının tam tersini yaptım.doktorum yatma kıpır kıpır ol dedi.normal hayatın neyse onu yaşa dedi.benimde gercek test günüm yarın.idrarda 2.çizgi silik cıktı.
İnşallah canım inşallah, ne demek ben öğrenmek istediğim bilgileri bu siteden edindim hep ve şimdi kendim de paylaşmaya çalışıyorum. benim de 11 taneydi işte 2si geçen transfer edildi. Şimdi 9 tane daha var dondurulmuş ama bu defa 2 tanesi çözülünce iyi açılmazsa 2 tane daha çözülecek, olmazsa 2 tane daha derken bilmem bu transferden sonra kalır mı ama zaten Allah bu defa da nasip etmezse genetik analizi yapılmasını isteyeceğim, belki de genlerde bir problem vardır diye. İnşallah öyle engeller çıkmaz hiç birimizin karşısına ama olmayınca çooook büyük hayal kırıklığı oluyor. Tekrar tekrar denemek yerine bir araştırılmasında fayda olur diye düşünüp öyle karar verdik eşimle. Ben hala atlatabilmiş değilim çünkü, bu aşılama gibi olmadı bilmiyorum belki de ben çok beklenti içine girdim bilmiyorum, ama transferde gördüm onları minik ışık taneleri gibi ekranda . Aklıma geldikçe gözyaşlarımna engel olamıyorum. Allah kimseye yaşatmasın, daha beterinden saklasın, inşallah bu denemeler son olur da kavuşuruz bebeklerimize.Canım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim benimde 6 embriyom 2+2+2 olarak donduruldu... İnşallah Şubat ortası gibi transfer olur...
bende düşünmedim değil:) ama sanmam canım yapmadım hiç bir test ,yapmakta gelmiyor içimden malum bol negatifli testlerle hep mahatap olunca:):)Sen bu ay sadece yumurta toplama olduğu için gebelik testi falan yaptırmadın değil mi? İçime bir kurt düştü şimdi, gerçi o kullandığımız bir sürü ilaç var, olur mu bilmem ama hamile misin yoksa canım.
Çok iyi anlıyorum seni o sonucu görmek çok zor ama içime bir kurt düştü samimi olmak gerekirse. Biraz daha bekle bakalım 1 hafta olsun gecikeli doktora gidersin olmadı. İnşallah hayırlısı olur.bende düşünmedim değil:) ama sanmam canım yapmadım hiç bir test ,yapmakta gelmiyor içimden malum bol negatifli testlerle hep mahatap olunca:):)
yarın yada cumartesi geçicem zaten gelmezse en azından her şey yolunda mı diye öğrenirim,amin canım rabbim tez zamanda kavuştursun bizi evlatlarımıza:):)Çok iyi anlıyorum seni o sonucu görmek çok zor ama içime bir kurt düştü samimi olmak gerekirse. Biraz daha bekle bakalım 1 hafta olsun gecikeli doktora gidersin olmadı. İnşallah hayırlısı olur.
İnşallah canım inşallah, ne demek ben öğrenmek istediğim bilgileri bu siteden edindim hep ve şimdi kendim de paylaşmaya çalışıyorum. benim de 11 taneydi işte 2si geçen transfer edildi. Şimdi 9 tane daha var dondurulmuş ama bu defa 2 tanesi çözülünce iyi açılmazsa 2 tane daha çözülecek, olmazsa 2 tane daha derken bilmem bu transferden sonra kalır mı ama zaten Allah bu defa da nasip etmezse genetik analizi yapılmasını isteyeceğim, belki de genlerde bir problem vardır diye. İnşallah öyle engeller çıkmaz hiç birimizin karşısına ama olmayınca çooook büyük hayal kırıklığı oluyor. Tekrar tekrar denemek yerine bir araştırılmasında fayda olur diye düşünüp öyle karar verdik eşimle. Ben hala atlatabilmiş değilim çünkü, bu aşılama gibi olmadı bilmiyorum belki de ben çok beklenti içine girdim bilmiyorum, ama transferde gördüm onları minik ışık taneleri gibi ekranda . Aklıma geldikçe gözyaşlarımna engel olamıyorum. Allah kimseye yaşatmasın, daha beterinden saklasın, inşallah bu denemeler son olur da kavuşuruz bebeklerimize.
Transfer oncesi progestan ignelere basladim kalcadan felaket agriyo ama mecbur katlanicimmmm
Yorumları tam okuyamadım ama inşallah buradaki ve isteyen herkes kavusur yavrusuna benim 2. Tüp denememde evliligimin 10.yılında 2013 dogumlu suan 15 aylık bir oğlum var bu seferki tedavide inşallah ona kardeş gelir: )
Transfer oncesi progestan ignelere basladim kalcadan felaket agriyo ama mecbur katlanicimmmm
Bnm ilkinde aynı dr du. Igne gun asiri jel 1 taneydi. Simdi igne hergun jel gunde 2 tane. 8 ay gecti. Dun ignemi yaparken sanki ust uste cok igne yapilmis gibi kalcan dedi malesefcildim hassas ama bu kadar mi geçmez. Nette arastirmalara basladim ne yaparsam daha az morarir beze olusmaz???ya bana ilk denemem de vermişlerdi
bu denemeden vermedii acaba niye vermedilersordum jel veriyoruz dediler
ilkinde hem jel hem igneydii aklim karisti
agrisi da evet cok can yakici ama geçiyor arkadasimmm yaaa
Bnm ilkinde aynı dr du. Igne gun asiri jel 1 taneydi. Simdi igne hergun jel gunde 2 tane. 8 ay gecti. Dun ignemi yaparken sanki ust uste cok igne yapilmis gibi kalcan dedi malesefcildim hassas ama bu kadar mi geçmez. Nette arastirmalara basladim ne yaparsam daha az morarir beze olusmaz???
Ilkinin uzerinden 8 ay gecti . Yok dha dun ilk iğnemi oldum ama sanki bayadir vuruluyomussun gibi dedianlamadım 8 aydir mi iğne ve jel ??
Bnm dr adetten 20.gunden sonra o hafta icinde olur demisti bnmki 23.gunde olacak. Rahimin kalinligina gore ayarliyorlar.Kızlar 4 gündür estrofem hap kullaniyorum pazartesi muayene var ilk dondurulmuş tedavim tahminen kac gun sonra tranfer olur.birde baska ilac kullanmiyorum tüp denemelerinde ne cok ilac vardı bu tuhaf geldi biraz