2015 Ocak/Şubat Dondurulmuş Embriyo Transferi Yaptıracaklar

Birde kaçıncı gün muhabbeti tam olarak nedir anlayamadım ama bildiğim kadarıyla anlatayım. Bizden yumurtalar toplanıp sperm alınıp döllenme işleminden sonra embriyoların gelişimi kaç gün devm ettiyse o kadar günlük demektir. Yani mesela bizim 5. gün donduruldular. Çözüldüğünde kaçıncı gün dondurulduysa o günde olduğu varsayılıyor. O günden devam ediyor gelişmeye, ama çözer çözmez transfer yapıldığı için zaten embriyo 5. günden sonra zarını çatlatıp rahime tutunması gerektiği için 5. günden daha fazla dışarıda gelişemez ölür. Dolayısıyla en geç 5. gün transfer ediliyorlar.Bazı doktorların seçimi ya da anne adayının az embriyosu olursa dışarıda riske atmamak adına 3.gün transfer yapılıyor 5. güne kadar embriyolar dayanamaz hepsini kaybederiz endişesiyle .Umarım yardımcı olmuşumdur.

Beğenmez olur muyuz ellerine sağlık :) uğraşmışsın daha ne olsun, İnşallah hep pozitifli bir tablo olur herkes için

canım lucrin kullanmış mıydın bir önceki transferinin adetinden önce,bana verdi ama adetimi geciktirdi 14.gun oldu başlayalı daha olmadım ,sordum telefonla olabilir diyo ama ben iyice şiştim hem iğneden hem adet gecikmesinden,bide tabi bir an önce olsun da başlayalım telaşı var:):)

Anladım canım benimde taze transfer olmadı, zaten benim doktorum taze transfer yapmıyor, buz bebeklerin erken doğum riski daha az oluyormuş, daha iyi kiloda doğuyorlarmış ve rahim yumurta toplamada kullanılan ilaçlardan olumsuz etkileniyormuş sonraki ayı bekleyince daha yüksek ihtimal tutunuyormuş falan gibi sebeplerden dolayı, biliyorsun her doktor kendi inandığı şekilde gerçekleştiriyor işlemleri.Benim doktorum Bahçelievler Acıbademde Ali Osman Koyuncuoğlu. O hastanede tüp bebek merkezi olmadığı için acıbademin maslak hastanesinde işlemlerini yapıyor sadece yumurta toplama ve transfer için maslağa gidiyoruz biz. Takipler Bahçelievlerde oluyor, orası SGK ile anlaşmalı diye orayı tercih etmiştim ben bir de doktor hakkında iyi yorumlar okumuştum.Aslında hepsi bizim içimizi rahatlatmak için nerede nasıl olduğundan ziyade Allah ın ol emesine bağlı.Allah nasip ederse hepimiz bebeklerimizi önce göbeğimize sonra kucağımıza alalım inşallah.

Kendimi temizliğe verdim 2gun sonra test. Yapsam pozitif olacak hali yok ya doktorumu da anlamış Değilim içmeyeceğim artık ilaçları 2gunde ne değişecek doktor cuma acıklama yapacakmış inşallah diğer bebeğimi beklemeden koyar iki dondurulmuş arası kaç ay oluyor siZlerin kaç ay oldu keşke Şubat'ta koysa

Ben onu değil de başka ilaçlar kullandım canım ama ikimizin tedavisi farklı sanırım benimkisi uzun protokol seninkisi kısa protokol yani ben adetimin 21. günü başlıyor doktorum rahmi hazırlamaya, sonraki adetim lekeli falan olup geçiyor ilaçları kullanırken, sonra estrofem, proluton iğne, crinone jel falan kullanıyorum ben, sonra rahim uygun kalınlığa erişince transfer yapılıyor. Ama senin sanırım adetin ilk günlerinde başlıyorsun hemen o adet döneminde transferin olacak değil mi doğru mu anladım. Buna da kısa protokol diyorlar

Canım haklısın insan umutsuzluğa kapılıyor ama bence sen doktorunu dinle ilaçlarını bırakma, 2 günden ne çıkarki.

Kızlar birşey sormak istiyorum, acaba önceden dondurulmuş embriyo ile transfer yapacak olanlar ne kadar tutuyormuş bilginiz var mı?

canım adetin 21.gunu başladım lucrine yeniadetimi görünce gitcem duruma göre başlayacak sanırım ilaçlara uygun olursa yapılacak transfer diye biliyorum ama gecikmesi tedirgin etti beni ,düzenlidir çünkü hiç gecikmez sağ olsun :)ama telefonla görüştüm dun normal gecikmesi devam et ilaca dediler artık beklicem,komik olan ilk defa adet olayım diye beklemem:):)

Hımm ben yanlış anladım o zaman pardon canım. Dediğin gibi ben 21. gün gidince bana bir iğne yaptı doktorum, adını hatırlamıyorum çünkü orada yaptı bitti 1 defa ve dedi ki bu depo bir iğne hergün yapmak yerine bu bir defa yapılıyor ve etkisi uzun süreli demişti, o lucrin olabilir o zaman. Ama benim de düzenlidir sağolsun:) ama erken gelmişti neredeyse 3-4 gün. Demekki dengesizlik olabiliyor, bir de lekeli lekeli 3 gün falan sürdü. Daha fazla olur normalde.Dokorum demişti bana da adet bekleme bu ay böyle lekelenmen olur diye.Ama adeti falan beklemedi şu güne kadar estrofemi kullan dedi 10 gün sonrası için falan kontrol tarihi verdi. O güne kadar arada adetim olmuştu zaten. Ama sen endişelenme doktorun dediyse normaldir.

A nladım canım sağol:)olmazsam zaten geçicem hastaneye bir iki güne çünkü okuduğum kadarıyla böyle lekelenmeyle yada hiç olmadan başlanadabilşyomuş

A
nladım canım sağol:)olmazsam zaten geçicem hastaneye bir iki güne çünkü okuduğum kadarıyla böyle lekelenmeyle yada hiç olmadan başlanadabilşyomuş
Ne demek canım, evet o da olur gelmezse, sana adetin kaçıncı günü gel dediler peki olursan ne zaman gideceksin

Kızlar ben 9 ocaktan beri estrofem kullaniyorum 16 ocakta kontrolüm var,sizlerin1 haftalik estrofemde rahim kalinliginiz kacti acaba,

Mrb arkadaşlar bende 5. Kez deneme yapan tecrübeli bir anneyim. 2010 da yaptığım ilk denememde başarılı sonuç aldık ve 2011 Mayıs'ta bir prensesim oldu Allah a çok şükür, yanlız kızıma bir Kardeş için çok uğraştık 2. Deneme negatifti 3. Deneme de 8. Haftada düşük yaptım 4. Denemede 8 haftada yine düşük yaptım bu defa kürtaj da olmak zorunda kaldım şimdi 5. Kez dondurulmuşlarla yola devam ediyoruz yaşım 29 adana da ankada tüp bebek te 13. Ocakta dün 5.gün embriyosu transferi yapıldı 23 ocakta testimiz var en son 25 Aralık'ta adet olmuştum.inşallah hepimiz hayırlı sonuçlar alırız

canim 6. günde de oluo embrio

Insallah bu sefer tutunmustur bebisin hayirlisiyla bende 2009 da kizim oldu kardes icin 2. Denemem bu sefer olur insallah

canim 6. günde de oluo embrio
Canım döllenmenin olduğu günü de saymış olabilirler, yoksa şuan mevcut teknoloji ile pek mümkün değil diye biliyorum ama. 24 saat olarak hesaplayınca 5. Günden fazla olmuyor sanırım.

Canım döllenmenin olduğu günü de saymış olabilirler, yoksa şuan mevcut teknoloji ile pek mümkün değil diye biliyorum ama. 24 saat olarak hesaplayınca 5. Günden fazla olmuyor sanırım.
oluo canim benim bebeisler 5. günde donduruldu 6. gun transfer yapildi bir oğlum oldu kagittaki bilgileri böyle,aralikta transfer olmuştum ondada bebisim kabuğunu delmişti oyle transferim oldu ama negatifti

Merhaba ben araniza yeni katildim 2012 de ilk up bebek tedavimde canim ogluma hamile kaldim simdi 22 aylik doktorumun hamile oldumu soyledi ani hayatim boyunca unutamiycam allhim guzel rabbim cocuk isteyen herkeze nasip etsin insallah hepiniz guzel haberler alirsiniz.ben simdi ikinci cocugu dusunuyorum yaza kadar normal yollardan deniyecegim olmaz ise yine tup bebek tedavisi olucak allahin izniyle bu arada benim drum bahceci fulya da erbil yagmurdu hayatimda gordugum en mukemmel insan ben once allaha sonra kendisine ve ekibine cok sey borcluyum cok seviyorum onlari fulyaya giden arkadaslar doktoru erbil yagmur olan var mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…