2015 Kasım İkiz Anneleri :)

Ben bakım ürünlerinin hepsini mustela aldım set halinde satılıyor zaten bezi prima mendilleride uni baby yeni dogon aldım oglumdada pamuk falan kullanmamıştım sorunda yaşamadım yeni dogan mendiller daha pratik ateş ölçerim braun oğlumdan kalmıştı yeni almadım 11 Yıldır kullanıyorum daha hiç bozulmadı süt sagma mak ve gögüs petlerim lansinoh burun aspiratörü otri bebe saç fırçası makas falan bebedor biberonları emzikleri avent benim steril mak chicco bunun haricide çok gerekli birşey oldugunu sanmıyorum bazı ihtiyaçlarıda dogduktan sonra gerekliligine göre almak daha iyi inan oglumda o kadar saçma seyler almıştım ki hiç birini kullanmadım gögüs ucu kremi de ben deneme yoluyla kendime en iyi gelenini aldım palmers karnımada onu kullanıyorum gögüs ucum benım iki ay önceden çatladı bir tek o iyi geldi kişiye göre degişir tercihler tabi ki kişisel içinde bulundudumuz şartlara göre degişiyor kolay gelsin:)

Bugün dr kontrolüm vardı yarın 35+1 çocuklar ters kesinlikle sezeryan dedi kan ve idrar tahlili verdim sonuçlar yarın cikicak kiloları 2400 civarı dedi herşey ii dedi yürümek berbat yarın Nst ye giricem hayrlisi
Maşallah canım kilosuda iyi inş. Sancın çıkmazda biraz daha dayanırsın artık bende yürüyemiyor yatamıyor oturamıyorum kısacası çok zormuş her şey bir anda oldu bir hafta önce çok iyiydim bugun igne oldum ciger grliştirici bebeklerimin hareketleri yavaşladı sanki rabbim bagışlasın hayırlısıyla kucagımıza alsaydık

Ciger ignesinde bebeklerin hareketi yavaslarmis,korkma dedi dr um.Igneden sonra da cok tatli ve cok tuzlu yeme dedi.
Ben de haftasonu ilk defa vuruncam,simdiden uyardi dr um. Korkma sen de,normalmis.

Tesekkur ederim. Bebek bakim urunlerinde suan sadece sebamed sampuan aldim,bir de uni baby islak havlu mendil aldim.
Sabun_vucut losyonu_vucut yagi_vucut sampuani almadim. Yenidogan da gerek var mi? Kullaniliyor mu yani? Losyon _yag kullanilmaz diye okumustum.

Gogus pompasi lansinoh demissiniz. Memnun musunuz? Ben avent elektrikli almayi dusunuyorum. Sut durumuma gore alacagim.

Biberonu dr browns dar agizli 250 ml cam aldim, su biberonu falan almadim(avent dusunuyorum. Sanirim 6.aydan sonra ihtiyac?)
Emzik ihtiyacmi hemen alayim mi sizce,deneyimli oldugunuz icin
Steril makinesini de 5 fonksiyonlulardan dusunuyorum(almayip tencerede kaynatsam kurutması yine sıkıntı cunku)
Cogunlukla ayni seyleri dusunmusuz. Bunun disinda pratiklik açısından kesinlikle alın dediginiz sey var mi? Niyetim ilk 3 ay icin herseyi tamamlamak.

Benim aldıgım mustela setin içinde şampuan bebe yagı pişik kremi ve losyon var çanta içinde satılıyor ben pişik kremini eger pişik başlarsa kullanıcam banyodan sonra bebe yagıyla masaj yapardım ogluma çok rahat uyurdu losyonda lazım oluyor bazen nemlendirilmek istiyor bebeklerin vucudunu sebamedte mustelaya eş deger bir marka ben oglumda mustela kullandıgım için aldım memnun kalmıştım oglumun egzaması vardı hala banyo sonrası kullanır gögüs pompasını lansinoh ikili aldım daha önce kullanmadım ama avente göre çok daha iyi oldugunu söylediler ama ikili önerdiler bende başta avent düşünmüştüm biberon ve emzik oglumda avent kullandım tecrübeme göre aldım emzik benim için çok önemli kurtarıcı kim ne derse desin. Ben verdim inş bınlarda kabul eder maşallah oglum 11yaşında 3 yaş kadar emdi emzigi rutin kontrol hariç hiç dişçiye götürmedim aventin yeni dogan emzigi var onu aldım birde damaklı aldım hangisini alırsa inş emerler ama her ihtimale karşı çift biberon aldım steril mak açıkçası oglumdan kalma ama çok işimi gördü kesinlikle al derim e bebekten biberon fırçası ve suyunu aldım hemen yıkayıp mak steril ederim kaynatmak çok zor hele ki iki bebegin varken aldıgım her kıyafetide görselden çok bebegin içinde rahat edecegi kolay giydirilen pamuklu olmasına dikkat ettim zaten oldum olası bebeklerin adam gibi giydirilmesinden hoşlanmam emzirme yastıgı aldım çok rahat oldugunu söylediler valla ilk defa bunlarda denicem bebek telsizinide öneririm oglumda çok kullandım ateş ölçerim kulaktan ama ben birde temassızlardan alıcam yeni doganda kullanımı çok rahatmış ilk etapta bunlar bence gerekli zamanla sen zaten neye ihtiyacın olduguna karar verebiliyorsun naçizane tavsiyem kendin ve bebeklerin için en rahat ortamı yarat kurallarını koy ikiz bakmak zor ben arkadaşlarımdan biliyorum çok enterasan ama üç en yakın arkadaşımında ikizleri var pratik şeyler alırsan daha iyi olur ayy çok uzun olmuş:))

Ciger ignesinde bebeklerin hareketi yavaslarmis,korkma dedi dr um.Igneden sonra da cok tatli ve cok tuzlu yeme dedi.
Ben de haftasonu ilk defa vuruncam,simdiden uyardi dr um. Korkma sen de,normalmis.
Benim de bugün dr kpntrolüm vardı,artık doğum tarihi verdi 37+4.haftamda 18 kasım çarşamba sabah 9 da bebişlerimi kucağıma alıcam hayırlısıyla,daha önce bir dozunu yaptığı ciğer geliştirici iğnenin diğer dozunu da olucam,ama bebek hareketini yavaşlattığını yada tatlı,tuzlu etkisini hiç duymamıştım,bu arada bende pıhtılaşma olduğu için hibor kan sulandırıcı kullanıyorum,son gün onu da bırak dedi

Ben de corasprin kullaniyorum hergun. 35.Haftada birak demisti dr um.(kan kaybi fazla olup kanı durdurmak da zorlaniliyormis)
Ciger ignesini pazar 2,pzt 2 doz olarak kalcadan vuruncakmisim. Dr,hareketi yavaslar,korkma dedi. Burda forumda da igneden sonra bebek hareketlerinde azalma oldugunu soylemislerdi.
Hayirli olsun,tarihiniz de belli olmus. Benim de sanirim 1 aralik olacak, buyuk ihtimalle de sezaryen olacak. Crs kntrlum var bakalim bize ne diyecek

Yok tesekkur ederim,iyi olmus boyle,epey isime yaradi yazdiklariniz not aldim

Mrb.canım nasılsınız bayadir yazmiyorsun eminimki vakit bulamiyorsundur nasıl gidiyor zorlaniyormusun merak ettim sizleri

Mrb.canım nasılsınız bayadir yazmiyorsun eminimki vakit bulamiyorsundur nasıl gidiyor zorlaniyormusun merak ettim sizleri
İlk önce çok şükrettim herşeye, sağlıklı olmalarına, yanıma gelmelerine, stresli hamilelik sürecinin bitmesine, tabi ki hala daha şükrediyorum. Ama zor gerçekten. Sezeryan yarası iyileşmeden tam olamıyosunuz, daha çok şey yapmak istiyosunuz ama olmuyo. Bi 15 gün daha hamilelik günleri gibi kısıtlı hareketler oluyo. Benim daha 8 oldu ama geçmedi. Sarılık oldular takip ediliyo, sürekli yedirmek gerekiyo. Defter tutuyoruz yedikleri saatleri, unutuluyo. Uyandırmaya çalışıp en geç 2 saatte bir yediriyoruz. Sütüm gelmedi tam. Böyle şeyler. Kendinizi yoğun bi tempoya hazırlayın. Ama yaşamadan anlaşılmıyo.

Tahmin edebiliyorum ne kadar zor olsuğunu allah yardımcımız olsun hepimizin,

Mrb. Canim nasılsınız varmı yeni gelişmeler ikizlerinin keyfi nasil
Merhabalar.Dün doktordaydim durumlari iyi dedi.Bebisler dogmaya pek niyetli degiller galiba.Beklemedeyiz iste.Sık sık hastaneye gidip nst cektirecegim bundan sonra.Doktorum sağolsun beklemeye kararlı.Siz de durumlar nasıl?

Merhabalar.Dün doktordaydim durumlari iyi dedi.Bebisler dogmaya pek niyetli degiller galiba.Beklemedeyiz iste.Sık sık hastaneye gidip nst cektirecegim bundan sonra.Doktorum sağolsun beklemeye kararlı.Siz de durumlar nasıl?
Hadi doğur artık ya:) inşallah ikisi de normal doğar, çektiğin sıkıntıya değer.

Hadi doğur artık ya:) inşallah ikisi de normal doğar, çektiğin sıkıntıya değer.
İnşallah.Dün nişan geldi.Bir umut hastaneye gittim ama ne sanci cikti ne de açılmaArtik bıraktım düşünmeyi.Ne zaman isterlerse o zaman dogsunlar.

İnşallah.Dün nişan geldi.Bir umut hastaneye gittim ama ne sanci cikti ne de açılmaArtik bıraktım düşünmeyi.Ne zaman isterlerse o zaman dogsunlar.
Nişan geldiyse cok uzun sürmez az vaktin kaldı bugün yarın doğurursun. Bende yarın hastaneye yatacagim suni sanciyla deneyecegiz bakalım inşallah istedigimiz gibi normal dogum yapabiliriz. Burada bir arkadas dogum yapmisti sanirim doğa ilk bebegi normal 2.si sezeryan olmustu ilki çıktıktan sonra 2.si ters dönmüştü yeri genislesdigi icin böyle çok örnek var bende ebeye sormuştum böyle oluyor diye oda biz 2. Bebeği tutuyoruz elimizle ters dönmesin diye onuda kanala doğru itiyoruz demişdi inşallah öyle olur

Ben sizi gerçekten ayakta alkışlıyorum ve taktir ediyorum,hem ikiz hemde normal doğum cesaretinizden dolayıben o kadar cesur değilim galiba,ilk oğlumda sezeryandı,ikizler de öyle olucak,allah bir avazda kurtarsın inşallah

Kızlar inş saglıkla alırsınız kucagınıza bebişleri sizde dogurdumu buralarda kimse kalmıcak galiba:)

Evet ikincisinin sezaryen olma ihtimali var.Ben de bu riski aldım zaten.Ama insallah öyle olmaz.Artik nasipden ötesi yok.Hayırlısı olsun diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…