2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Inşallah Allah hepimize herkese bebeklerini sağ salim sağlıkla kucağına almayi nasip etsin. Bulantilar dan kusmalardan pek tadını çikaramasam da geçecek inşallah :)
İkili test neden yapılır? amaç nedir?
İkili test gebeliğin 11-14 haftaları arasında yapılır ve bebekte trizomi 21 (Down sendromu) ve Trizomi 18 (Edwards sendromu) denilen iki kromozomal anomalinin varlığını araştırmak için yapılır. Trizomi 21 daha sık görülür, trizomi 18 olan bebeklerin yüzde doksanı doğumdan önce ölür, doğanların da çoğu erken aylarda kaybedilir. Bu nedenle testin yapılma amacında ve ailenin kararında daha çok trizomi 21 önemlidir. Bu iki hastalık bebekte zeka geriliği ve çeşitli iç organ anomalileri ile karakterizedir. İkili testi yaptırmaktaki amaç bu hastalıklar bebekte varsa gebeliğin üçüncü dördüncü aylarında bunu farketmek ve aile isterse düşük yaptırarak gebeliği sonlandırmaktır.

Kızlar dün ikili test için gittik ense kalınlığı 1.7 ve burun kemiği de iyi dedi doktor. Bütün organları iyi , hiç bir aksilik gözükmüyor dedi. Bence kan da verin, öneririm dedi ve kan da verdik ikili teste. Şimdi de onu merak ediyorum, ultrason iyiydi, acaba kan da bir şey çıkar mı diye?? Böyle bi durumla karşılaşan var mı?

kızlar ikinci trimestera girdik.artık yüzmek istiyorum ama bu havada havuza girebilirim ancak.onunda çok temiz olması gerekiyormuş temizlik için katılan ilaçlarda aşırı olunca hamilelikte(tabi her zaman öyledir) tehlikeliymiş.siz ne yapmayı düşünüyosunuz.havuza hep gidiyodum fakat hamile olunca insan biraz daha endişeli oluyo.

kızlar merhaba hafta sonu istanbul a ailemn yanına gttk iki günlüğüne herkes 6 aylık falan sandı göbegim önden gidiyor doktoruma 70 kilo ile hamile kaldım 75 oldum çok kilo aldım dediğimde takma kafana emzirirken verirsin dedi ama komşumdan sonra öğrendim o hastanede genel de sezeryan yapıyolarmış, normal doğumda kilo da sıkıntı bilmiyorum dr değiştiricem galiba bende yüzmeye gidecegim ankarada temiz bi yer tavsiyesi olan var mı

Arkadaşlar merhaba,
Cinsiyet tahmini alabilir miyim?
11004147_10153083268527801_1150985864_n.jpg
11004147_10153083268527801_1150985864_n.jpg
11006058_10153083268577801_1561049315_n.jpg

kızlar benim rahim ağzında polip var 15 gün önce kanama yapmıştı bugün yine yaptı çok az doktorum alalım dedi narkozsuz olacak dedi ben daha karar vermedim ama aldırmak en akıllısı galiba var mı benim durumum da olan. bebiş 10+4 gayet sağlıklı dedi dokdor polipin de bebekle bağlantısı yok dedi ama insan yine de tedirgin oluyor.

canım bir arkadaşım dha gebeliğinin 6. haftasında çok fena faranjit olmuştu ve sadece bu zencefilli pastil ile kendine geldi.. Doktoruna sormuştu hiçbir sakıncı yok demişti.. gönül rahatlığıyla kullanabilirsin ama tabi şeker gibi tüketme :) geçmiş olsun.. bir an evvel iyileşmen dileğimle..

ayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın cnm varsa ultrason foto koyarmısın, nasıl anladı daha minicik:)
Cnm çok teşekkür ederim umarım hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi:)
Cinsiyetin görünmesi çocuğun pozizyonuyla ilgili benimkini doktor otururken yakaladı siyah beyaz görüntüdede gözüküyo bu haftadan itibaren bebeklerimiz parmaklarını emmeye başlıyomuş renkli olanda parmağını emerken:)

Eklentiler

• 20150224_154132.jpg
    20150224_154132.jpg
    98,8 KB · Görüntüleme: 142
  • 20150224_154113.jpg
    20150224_154113.jpg
    105,1 KB · Görüntüleme: 134
Arkadaşlar.. aranızda gurbette olup da ramazan bayramında ailesinin yanına gitmek için uzun yol seyahati yapacak olan var mı? benim eşim beni memlekete gitmeye zorluyor ama ben karnı burnunda nasıl gideyim. onu tartışıyoruz. onu gitmemeye nasıl ikna ederim.?

Göbeğiniz çıkmaya başladı mı arkadaşlar?
ayy canim benim ciktii ya oyle tabiki aa hamile diyecekleri kadar degilde beni taniyanlar cok zayif ve karnim iceri gocuk oldugu icin ciktigini aa cikmis diyen cok oldu ve karnim yanlarm faln cok geriliyo yavastam genisliyo artk :)
Evrembus dün resim atmıştım ama görmedin galiba:KK66: bize de tahminde bulunur musun? Eki Görüntüle 1429925
kiza benziyor canim :* hayirlsi

Kizlar sizce kiymam bozulmusmu rengi garip ama kokmuyoo :(??

Eklentiler

• IMG_20150224_155115.jpg
    IMG_20150224_155115.jpg
    98,5 KB · Görüntüleme: 113
bu testleri gebelik başında tsh serbest t3 ve t4 hormonlarına bakıyorlar,bakmamışlarsa da bu hormonlar hormon testi ile troid hastalığı olup olmadığı anlşaşaılabilir illaki 2 li test yaptırmak gerekmez bu rahatsızlığı anlayabilmek için.Görüdüğüm çok insana riskli down sendromlu dediler ve sağlıklı doğdu çocuk,,aksi durumda sağlıklı dedikleri çocuklar da engelli olarak doğabiliyor,şehsen bunu da yaşayan tanıdığım var arkadaşım.bu test hiç bir zaman kesin sonuç vermez belli hesaplamalarla risk oranını hesaplar.Ben 2 li test falan yaptırmadım ama tiroid hormonlarıma bakıldı ve tiroid ilacı kullandım gebeliğim boyunca...
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için iyi oldukça araştırdım yaptirmayan da çok yaptiranda. Zaten olasılıklar dan bahsediliyor kesin bişey yokmus. Benim de tanıdıkları arasında teşhis koyup sağlıklı bebekleri olanlar oldu tam tersi de oldu. Doğum yapana kadar bilemicez Allah sağlıklı hayırlı evlatlar versin ne diyelim

Kizlar sizce kiymam bozulmusmu rengi garip ama kokmuyoo :KK43:??
Yaniltmak istemem ama buzlukta olduğundan rengi değişmiş olabilir. Bize de ailem memleketten gonderir hep bende geçen gün kıyma dan suphelendim anneme sordum kokmuyorsa sorun yok demişti. rengi farklıydı ama bozuk değildi

Back