2015 - 2016 KPSS Hazırlanıyoruz - Düzenli Çalışma Şartımız Var ;))

En zorlandığınız dersler :))

• Ankete Katılan
    130
Canım yaşı çok problem etme. Avrupa'da üniversiteyi bitirip güzel bir işe girmek 30'dan başlıyor ve hayata daha iyi daha tecrübeli daha bilinçli başlıyorsun. Kariyerini de ona göre şekillendiriyorsun. Bizim gibi ülkelerde de 18'de üniye başlayıp 22'de mezun olup şap gibi ortada kalakalıyoruz. Kariyer planı falan hakgetire. Derdimiz bir yere kapağı atmak olmuş.Ne hayat tecrübesi, ne bilgi...

Onlarda üniversite okumayıp liseden direkt iş hayatına atılanlar bizim üniversite mezunu olanlara denk geliyor. İki gün önce 38 yaşındaki bir Almanla konuştum. 30'da bitirmiş üniversiteyi. 31'de başlamış iş hayatına. Ben 22'de mezun oldum diyince oha dedi bana :KK48: Tabii kendi dilinde :KK70:Sanırım beni üstün zekalı eğitimini çabuk bitiren zekilerden zannetti :KK70:

ya çok güldüm :KK70: :KK70: ben bunu bilmiyordum canım değişik ama güzel bilinçli olmak iyidir dediğin gibi biz okulu bitirip ortada kalıyoruz keşke orada okuma şansımız olsaydı ah ah :KK43:

ya çok güldüm :KK70: :KK70: ben bunu bilmiyordum canım değişik ama güzel bilinçli olmak iyidir dediğin gibi biz okulu bitirip ortada kalıyoruz keşke orada okuma şansımız olsaydı ah ah :KK43:

aynen öyle. gerçi ne güzel hava atıyordum eşim bozdu olayı. hemen oradan seslendi bizim ülkede 22'de üniden mezun olursun diye. adamın bir haaaaaa diyişi var. o haaaa'nın içinde "yani sizin eğitim tırt, sizin üni bizim lise gibi" anlamı vardı :KK12::63:

aynen öyle. gerçi ne güzel hava atıyordum eşim bozdu olayı. hemen oradan seslendi bizim ülkede 22'de üniden mezun olursun diye. adamın bir haaaaaa diyişi var. o haaaa'nın içinde "yani sizin eğitim tırt, sizin üni bizim lise gibi" anlamı vardı :KK12::63:

ayyy sen evlimisin :)))))) neden bu kadar şaşırdım ki ya
amannn bizim üni 30 yaşındada bitse türkiyedeki eğitim sistemi ortada malesef :KK43: düzeleceğini sanmıyorum

arkadaşlar ilk sayfadaki ilk mesajdaki listeye bakıyorsunuz değil mi

önceki senelerde bu konudaki o liste çok önemliydi. herkes oradan bakıp görüyordu kim hangi konuyu bitirmiş ona göre anlayamadığı konuyu bitirenlere soruyordu, çözemediği soruları soruyordu bitirenlere.

daha bizde o bilinç tam oturmadı galiba. lütfen bitirdiğiniz konuyu gözümden kaçmaması için yazdığınız mesajın altına renkli kalemle kalın olarak eklerseniz sevinirim. sadece bir kereliğine, konuyu bitirince şu konu bitti deseneiz yeter. ben onu görür listeye eklerim.

ayyy sen evlimisin :)))))) neden bu kadar şaşırdım ki ya
amannn bizim üni 30 yaşındada bitse türkiyedeki eğitim sistemi ortada malesef :KK43: düzeleceğini sanmıyorum

evet canım evliyim. 26 bitti 27'ye girdim. 24'de evlendim. ama erken evlendim ben. gençlere buradan sesleniyorum 30'dan önce evlenmeyin. eğitiminizi iyicene bitirin. işe girin ve en az 2-3 sene de çalışın ondan sonra evlenirsiniz, koca kaçmıyor :KK67:
ben mezun oldum, yüksek lisans yaptım dedim tamam. ama olur mu hiç, önce işe gir, sonra doktoraya başla, şöyle başka bölümler de bitir üniversiteden. iyicene tatmin ol sonra evlen.
ama bakıyorsun adam çok yakışıklı, dayanamıyorsun işte :KK50:

evet canım evliyim. 26 bitti 27'ye girdim. 24'de evlendim. ama erken evlendim ben. gençlere buradan sesleniyorum 30'dan önce evlenmeyin. eğitiminizi iyicene bitirin. işe girin ve en az 2-3 sene de çalışın ondan sonra evlenirsiniz, koca kaçmıyor :KK67:
ben mezun oldum, yüksek lisans yaptım dedim tamam. ama olur mu hiç, önce işe gir, sonra doktoraya başla, şöyle başka bölümler de bitir üniversiteden. iyicene tatmin ol sonra evlen.
ama bakıyorsun adam çok yakışıklı, dayanamıyorsun işte :KK50:

ayy çok tatlısın ya :KK48::KK48::KK48::KK48::KK48: ben de 22 yaşındayım ama ben sanıyorum benden bile küçüksün
bende şimdilik düşünmüyorum evlilik falan dediğin gibi olsun istiyorum atanayım çalışayım biraz gezip eğleneyim :KK48::KK48: benimde karşıma yakışıklı biri çıkarsa evlenir miyim acaba ya :KK22: şuan çooooook karşıyım evliliğe zaten çok küçükmüşüm gibi geliyo bana daha kendmi taşıyamıyorum :KK48::KK48::KK48:

ayy çok tatlısın ya :KK48::KK48::KK48::KK48::KK48: ben de 22 yaşındayım ama ben sanıyorum benden bile küçüksün
bende şimdilik düşünmüyorum evlilik falan dediğin gibi olsun istiyorum atanayım çalışayım biraz gezip eğleneyim :KK48::KK48: benimde karşıma yakışıklı biri çıkarsa evlenir miyim acaba ya :KK22: şuan çooooook karşıyım evliliğe zaten çok küçükmüşüm gibi geliyo bana daha kendmi taşıyamıyorum :KK48::KK48::KK48:

offf en çıtır yaş 22. şimdi senin çevrende pervane olan çok olur aman kanma onlara. yaşın ilerledikçe neler neler çıkacak karşına. benim gördüğüm ettiğim tecrübelerime göre 30a kadar evlenmeyenler çok seçici oluyorlar. herkesi beğenmiyorlar. 30dan sonra evlenen gerçekten ne istediğini biliyor ve evlenecekse de en mükemmelini bulup çıkarıyor.

ben evlendiğimde herkes şok oldu yahu. evliliğe karşıydım, erkenden evlenenlere gıcık olurdum, ağzımı bükerdim. eşimle aramda 7 yaş var. ben 24tüm o 31di. zeki, yakışıklı, cool, kafa dengi, sohbeti bal, kariyerinde yükselmiş, otursun konuşsun ben dinleyeyim. devamlı ondan bir şeyler öğreniyorum. hocam gibi. dedim tamam bu. daha ötesi olamaz :KK50:dedik gel evlenek, aniden evlendik gitti. pişman değilim ama tek içimde şu kaldı: keşke önce kariyer yapaydım, çünkü evlendikten sonra eşin ne kadar anlayışlı olursa olsun düzenin değişiyor. ev işleri, yemek, misafir, aile... hepsiyle ilgilenmek istiyorsun, ama bunların yanında sınavlarına da çalışmalısın.

odaklanmak çok önemli. kariyer mi, tamam, sadece onu düşüneceksin. sabah erkenden kalkıp çalışacaksın, gece yatana kadar kitaplarından ayrılmayacaksın. bölünmeyeceksin. odaklanmak çok çok önemli.

offf en çıtır yaş 22. şimdi senin çevrende pervane olan çok olur aman kanma onlara. yaşın ilerledikçe neler neler çıkacak karşına. benim gördüğüm ettiğim tecrübelerime göre 30a kadar evlenmeyenler çok seçici oluyorlar. herkesi beğenmiyorlar. 30dan sonra evlenen gerçekten ne istediğini biliyor ve evlenecekse de en mükemmelini bulup çıkarıyor.

ben evlendiğimde herkes şok oldu yahu. evliliğe karşıydım, erkenden evlenenlere gıcık olurdum, ağzımı bükerdim. eşimle aramda 7 yaş var. ben 24tüm o 31di. zeki, yakışıklı, cool, kafa dengi, sohbeti bal, kariyerinde yükselmiş, otursun konuşsun ben dinleyeyim. devamlı ondan bir şeyler öğreniyorum. hocam gibi. dedim tamam bu. daha ötesi olamaz :KK50:dedik gel evlenek, aniden evlendik gitti. pişman değilim ama tek içimde şu kaldı: keşke önce kariyer yapaydım, çünkü evlendikten sonra eşin ne kadar anlayışlı olursa olsun düzenin değişiyor. ev işleri, yemek, misafir, aile... hepsiyle ilgilenmek istiyorsun, ama bunların yanında sınavlarına da çalışmalısın.

odaklanmak çok önemli. kariyer mi, tamam, sadece onu düşüneceksin. sabah erkenden kalkıp çalışacaksın, gece yatana kadar kitaplarından ayrılmayacaksın. bölünmeyeceksin. odaklanmak çok çok önemli.

kanmıyorum kanmam zor bir sınav beni bekliyor bu zamanlar ele geçmez daha :KK43: 30 dan sonrasıda riskli ama ya evde kalma riski var :KK48: birde etraftakilerin baskıları ne bileyim her şeyin hayırlısı bence böyle biriyle evlenerek çok doğru yapmışsın kariyer yapsan belki bu mutluluğu bulamayacaktın Allah bozmasın mutluluğunuz daim olsun bu yıl çalışırsın atanırsın inşallah her şey daha güzel olur :) aynen katılıyorum odaklanmak çok önemli bende böyle bir kerede çalışıp kapatmak istiyorum kpss defterini

Merhaba hanımlar...:KK24:
Geçen yıl ki kpss planlarım pek çok sebeple baltalanmıştı.
Bu seferki için artık bir engelim kalmadığına inanıyorum.
Üstelik fazlasıyla da müsait bir durum içerisindeyim artık.
Yani kısaca demem o ki ben de aranıza katılsam hiç fena olmaz, çok da memnuniyet duyarım. :KK68:

Msjım bir önceki sayfada kalmış, dikkate alınmamış sanki, kontenjanınız doldu mu?? :KK64:

Sonnenschein canım ilk 8unite bitti
Islamiyet öncesi türk tarihi
İlk müslüman türk devletleri ve beylikleriosmanli devleti kuruluş ve yükselme dönemi
Osmanlı devletinde kültür ve uygarlık
Osmanli da duraklama
Osmanli da gerileme
Avrupa tarihi
Osmanli da dağılma donemi

benide aranıza alııııın. bende eğitim bilimlerinden çalışmaya başladım ama bu aralar düzeni bozdum yine boşladım. kızım var bir yaşına geçiyor ancak o uyuyunca çalışıyorum o uyuyuncada bende derman kalmıyor yorgunluktan ne yapacağım beeeen

Sonnenschein canım ilk 8unite bitti
Islamiyet öncesi türk tarihi
İlk müslüman türk devletleri ve beylikleriosmanli devleti kuruluş ve yükselme dönemi
Osmanlı devletinde kültür ve uygarlık
Osmanli da duraklama
Osmanli da gerileme
Avrupa tarihi
Osmanli da dağılma donemi
hızlısın :KK66:

4 aylık kızım var 26 yaşındayım. lerde keşke demek istemiyorum azimliyim bul yıl 85 alıp atanmak hedefim. bende varım aranızda artık...

X