• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015-2016 KPSS HAKKINDA SORULARIM VAR...

erotikbrokoli

Sen+ben=1 :)
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
230
202
53
Arkadaşlar merhaba. Ben bir reklamcıyım. Yaratıcı işler ortaya koymak güzel, ancak bir öğretmen olan sevgilime baktığımda onun rahatlığına imrenmeden edemiyorum. İşte bu nedenle ben de KPSS'ye hazırlanıp memur olmayı kafaya koydum.

Şimdi size ufak bir kaç sorum olacak...

1-) KPSS'de genel kültür ve genel yetenek kısmından sorumlu olduğumu biliyorum, ancak bunun sonucunda hangi memurluklar çıkıyor? Yani devlette reklamcı olamayacağıma göre, hangi pozisyona atanacağım ben? Bu konuda maalesef kafam çok karışık. Herhangi bir memuriyet istiyorum ben. Dört yıllık lisans mezunuyum zaten. Bu durumda hangi memuriyetlere girebiliyorum? Kaç puan yapmam lazım?

2-) Bir yandan da çalışmak durumundayım. Bu nedenle hem çalışıp hem de KPSS'ye hazırlanan arkadaşlardan öneri rica ediyorum.

Sanırım bölümünde reklamcılıkla alakalı fakat devlet senin bölümünden pek almadığı için düz memuriyet yani 4001 kodundan tercih yapacaksın ki şu an işi en zor olan bir kesimin içindesin ne yazıkki çünki en son alım olan 4.atamalarda endüşük puanı Hakkari 89 puanla kapatmıştır maalesef eğer 90 ve üzeri almayı başarırsan şehir konusunda seçici olmazsan rahat atanırsın

4001 çok yüksek puanlarla alır ve bütün lisans mezunlarının tercih edebilceği kadrolardır. hem çalışıp hem kpss hazırlanmak zor geliyo ama şöyle bi şey de var bomboş olduğun zaman bütün zamanında ders çalışman gerektiğini düşünüp sürekli sıkıntıya düşüyo insan.hem çalışır hem de planlı kpss çalışırsan olur bence. Başarılar ..

Sanırım bölümünde reklamcılıkla alakalı fakat devlet senin bölümünden pek almadığı için düz memuriyet yani 4001 kodundan tercih yapacaksın ki şu an işi en zor olan bir kesimin içindesin ne yazıkki çünki en son alım olan 4.atamalarda endüşük puanı Hakkari 89 puanla kapatmıştır maalesef eğer 90 ve üzeri almayı başarırsan şehir konusunda seçici olmazsan rahat atanırsın

Memurlar.net'e de baktım ama yani Hakkari gibi bir yere de gidemem gibi geliyor :s Arkadaşım 70 puanla tercih hakkına sahip olabiliyorsun dediğinde de boşa sevinmişim demek ki :S

4001 çok yüksek puanlarla alır ve bütün lisans mezunlarının tercih edebilceği kadrolardır. hem çalışıp hem kpss hazırlanmak zor geliyo ama şöyle bi şey de var bomboş olduğun zaman bütün zamanında ders çalışman gerektiğini düşünüp sürekli sıkıntıya düşüyo insan.hem çalışır hem de planlı kpss çalışırsan olur bence. Başarılar ..

teşekkür ederim bilgilendirme için. valla ne yapacağımı şaşırdım. istemiyorum özel sektörde olmayı. hakkımızda hayırlısı artık :S

Memurlar.net'e de baktım ama yani Hakkari gibi bir yere de gidemem gibi geliyor :s Arkadaşım 70 puanla tercih hakkına sahip olabiliyorsun dediğinde de boşa sevinmişim demek ki :S

teşekkür ederim bilgilendirme için. valla ne yapacağımı şaşırdım. istemiyorum özel sektörde olmayı. hakkımızda hayırlısı artık :S
Canım şimdi arkadaşın açıktan alımlardaki 70 barajını kastetmiş fakat o sadece işin prosedürü gibi birşey şu an günümüz şartlarında 70 puanla eğer hemşire imam veya arapça öğr. gibi rekabetin az olup alımın çok olduğu bir mesleğe sahip değilsen 70 puanla 4001 malesef çok çok zor :( ama açıktan alımlarda sağlam bir torpilin de varsa 70 le zor değil olabilir :)

Canım şimdi arkadaşın açıktan alımlardaki 70 barajını kastetmiş fakat o sadece işin prosedürü gibi birşey şu an günümüz şartlarında 70 puanla eğer hemşire imam veya arapça öğr. gibi rekabetin az olup alımın çok olduğu bir mesleğe sahip değilsen 70 puanla 4001 malesef çok çok zor :KK43: ama açıktan alımlarda sağlam bir torpilin de varsa 70 le zor değil olabilir :)

cnm öncelikle bilgilendirmeleriniz için teşekkür ediyorum. özel sektör gerçekten zor. eğitimimizin hak ettiği maaşları ve rahatlığı bulamıyoruz. Değil senelik izin, bir saatlik izni zor buluyoruz. Evleneceğim kişi de öğretmen olunca, bu durum iyice zorlaşmaya başladı. Memur olabilsem keşke... Açıktan edebiyat okuyup öğretmen olayım diyorum, öğretmen atamalarının durumu da ortada. Gene mecburen herhangi bir memurluğa kalıyorum... Dershaneye gitmeden de kazanılacak bir sınav değil anladığım kadarıyla. Ama bir arkadaşım var ki 70 puan ve torpille gayet de memur olmuştu. Anladığım kadarıyla torpil yoksa memuriyet de yok :S Peki sence ben ne yapayım? :S

torpilin yoksa eğer işi bırakıp sadece bir sene boyunnca dershaneye gidip birçok şeyden feragat ederim dersime planlı sistemli bir şekilde çalışırım dersen neden olmasın 90 alabilirsin ama sayısal altyapını bilmiyorum bu puanı alanlar genelde mühendis yada fen fakültesi mezunları oluyor yani sayısal çıkışlılar ben mesela sözel çıkışlıyım g.k iyi olmasına rahmen 15 matem neti ile 77 alabildim iibf mezunu olmak da kurtarmıyor ama dediğim gibi sağlam yerden torpil bulursan 90 almana bile gerek yok fakat ben nacizene görüşümü söyleyim ben 2008 den beri lise,önlisans,lisans sınavlarının hepsine girdim ösymye güvenim sıfır çünki kpss amacından sapmaya başladı bir dahada girmeyi düşünmüyorum zaten ama bende hırs azim var inanıyorum yapacağıma dersen başarılar dilerim :) dediğim gibi bir sene planlı programlı sabırlı bir şekilde çalış yolun açık olsun inşallah her şey istediğin gibi olur :)

torpilin yoksa eğer işi bırakıp sadece bir sene boyunnca dershaneye gidip birçok şeyden feragat ederim dersime planlı sistemli bir şekilde çalışırım dersen neden olmasın 90 alabilirsin ama sayısal altyapını bilmiyorum bu puanı alanlar genelde mühendis yada fen fakültesi mezunları oluyor yani sayısal çıkışlılar ben mesela sözel çıkışlıyım g.k iyi olmasına rahmen 15 matem neti ile 77 alabildim iibf mezunu olmak da kurtarmıyor ama dediğim gibi sağlam yerden torpil bulursan 90 almana bile gerek yok fakat ben nacizene görüşümü söyleyim ben 2008 den beri lise,önlisans,lisans sınavlarının hepsine girdim ösymye güvenim sıfır çünki kpss amacından sapmaya başladı bir dahada girmeyi düşünmüyorum zaten ama bende hırs azim var inanıyorum yapacağıma dersen başarılar dilerim :) dediğim gibi bir sene planlı programlı sabırlı bir şekilde çalış yolun açık olsun inşallah her şey istediğin gibi olur :)

güzel temennilerin için teşekkürler :) gerçekten bunalmış durumdayım. 2015'de tamamen deneme amaçlı gireceğim. eğer kafama yatarsa da 1 sene çalışıp hazırlanmayı düşünüyorum. esasında halimden memnunum, ancak annem başımın etini yiyor :) memur olmayanları ciddiye almıyor galiba :D

Zaman devir nasıl da tersine döndü değilmi eskiden memurları küçümserlerdi şimdi memur yada öğretmen olmayana kız da yok damat da yok ne hallere düştük :) Allah sonumuzu hayır etsin artık ne diyim torpilin ve yolsuzluğun Nirvana yaptığı bir döneme denk gelmemizde ayrı bir şansızlık :s

Zaman devir nasıl da tersine döndü değilmi eskiden memurları küçümserlerdi şimdi memur yada öğretmen olmayana kız da yok damat da yok ne hallere düştük :) Allah sonumuzu hayır etsin artık ne diyim torpilin ve yolsuzluğun Nirvana yaptığı bir döneme denk gelmemizde ayrı bir şansızlık :s

vallahi haklısınız :) annem sürekli ''evleneceğin insan öğretmen. sen akşamları 7'den önce çıkamazken, bir tatil yapamazken nasıl sağlayacaksın evinin düzenini?'' diye sıkıştırıyor beni. oysa ki mesleğimi seviyorum...

peki siz hangi bölümden hazırlanıyorsunuz? nasıl bir metot izliyorsunuz?

Ben kamu yönetimi mezunuyum ben senelerdir giriyorum aslında hatırı sayılır puanlar da aldım fakat merkezi alıma yetmiyor ben de bu sene ygsye girip myo okumaya karar verdim ya sağlık teknikerliği ya da estetisyenlik (güzellik uzmanlığı düşünüyorum)yüksek ihtimal eğer bir yere yerleşemezsem özel sektör çalışanı olacağım bende çok haklısın özel sektör gerçekten yoruyor fakat ben daha işe falanda giremedim işsiz kalmaktan iyidir diyorum çünki benim bölümde müthiş bir rekabet var açıköğretim faktörü de var bizde mühendisliğe yerleşmeyen buraya geliyor haliyle önümüzü çok kapattılar ben sene başında bir hırsla ders çalışmaya başladım fakat senelerin verdiği bezginlik ve yorgunluktan olsa gerek bıraktım çalışmayı birdaha kpssye girmeyi düşünmüyorum ama geçen sene dershaneyle beraber hazırlandım bayada sıkı hazırlandım fakat hakettiğim puanı almadım neyse çok uzatmayım :KK45:Annene gelince bir açıdan haklı özel sektör çalışanı ile memurun düzeni bir değil ama sen neyapabilirsin memur olmak kolaydeğil öğretmen adaylarının durumu ortada herkes memur olacak diye birşey yok erkekleri de anlamıyorum hem kadın çalışsın istiyorlar hemde evin her işini görsün diyorlar işimiz çok zor gerçekten evleneceğin kişi çalışmanı çok istiyorsa ya seni böyle kabul edecek yada memur olman için sana hem destek olacak hem de biraz sabırlı olacak seninde elinden fazlası gelmez çok istiyorsan memurluğu senin azmin ve çalışman birde Allah'ın yardımıyla olur inşallah herşey gönlünce olur umarım Allah yardımcımız olsun ...:110::110:

Back