Kız İsteme 2014 yaz aylarında sözlenecekler! Gelin bi hesap kitap yapalım :)



Oluyor canım ki normalde ben trakyalıyım biz de tüm sülalaye kadar yapılıyor. Hadi dedim o kadar uzun boylu olmasın, bir sürü masraf daha çıkacak baksana herşeyimle ayrı bir özen uğraşıyorum o da kalsın biz birbirimize yaparız hem daha iyi olur, kendimiz için beğenilerimizden ödün vermemiş oluruz dedim.

Öyle diyemedim ağırdan aldım canım haberim yokmuş, sanki bende anlam verememişim gibi konuşmak zorunda kaldım bayan olarak.
 

Benim yanımda öyle haraketleri yok aksine hep benimle ilgileniyor konuşuyor canım.. Birde o erken evlenmiş genç yaşta anne olmuş o yüzden mi dedi acaba diyorum birde bayan iyi niyet olarak Ben söz evlilik gibi konularda henüz hiç konuşmadım. En basiti telleri neden taktığımı sorduğunda bile eh evleniyorum gelinliğin üstünde güzel dursun diye demedim Onun yerine oğlu söyledi yani ben daha söz yok nişan yok o konuları benim açmam doğru olmaz gibi geliyor.. Zaten sevgilime de söylüyorum tapun elime bir geçsin gör bak neler yapacağım diye şaka yapıyorum sanıyor oysa çok da ciddiyim
 

İşte denmiyor keşke dense şöyle patır patır sıralasak içimizdekileri ay nasıl da rahatlarız SAdece ikinize bencede yeterli bende öyle düşünüyorum ama olmalı o olmasın buna gerek yok diyenlerede gerçekten sinir oluyorum..
 

sende sevgiline söyle o zaman, laf olur söz olur falan die yani daha 2 sene beklemek yarın bigun ailen için de sıkıntı olabilir canım :26:

ailen biliyor degil mi ? bu arada annesinin söylediklerine sevgilin ne diyor :26:
 


O benim de aklıma geldi canım ama her seferinde ya telefonla, ya yüz yüze görüştüğümüz de ki sık sık olmuyor uzaktalar diye, mutlaka baban ne yapıyor, iyi mi, teyzelerin nasıllar çok selam söyle derler. Askerliği için bile doğru, haklı demişlerdi. Kaldı ki babam annesi hayatta olsa yapardım söz, şimdi evde hanım yok gelip gitmek isteyecekler hoş olmaz diye yapmamış. Amacı da zaten babamın 6 ay da sözleyip, nişanlayıp evlendirmekmiş normalde.

4 oğlu var balım, sarılır falan bana saçımı okşar.. :26:

Annesi babasıyla konuşmadan önce çok açıyordu annesi konuşsun diye, babasıyla direkt kendisi konuşunca açmadı bir daha, yeni açmış işte annesi söyledi onu da. O da tekrar gel git olmasın nasılsa beni bekleyecekmişsin babam da gelir birlikte dönersiniz demiş.

Acaba maddiyat mı diyorum? Çünkü babası normalde istediğinde nişana göre 3 ay içinde düğün yapmış insan, şimdi sıkışığız düğün yapamayız gibi mi düşünüyorlar diyorum? Halbuki biz zaten 6 aydan kısa sürede evlenmeyi hiç düşünmedik yetiştirme açısından..
Kısmet bakalım..
 
Son düzenleme:

sevgiline sorsan canım o ne diyor bu duruma :26: ya da daha önce de dedigim gibi sen biraz alınganlık yapıyorsun belki de böyle dedigim için de kırılma lütfen, ben ortada bi sorun yoksa kendini üzme diye diyorum
 

Sevgilimde benimle aynı düşünüyor söz olsun diye para biriktiriyor falan ama düğün için bir şey diyemem çünkü geçen konuşurken iki sene kaldı dedim neye dedi e düğüne işte bu sene söz seneye nişan olsa 2016 düğün olur dedim.. Ooo dur bakalım daha şimdiden bilemeyiz maddi duruma bağlı 2016 olmayabilir dedi kaç sene nişanlı durcaz o zaman biz öyle olmaz laf olur dedim demediği kalmadı millete neymiş bizim durum ne zaman müsait olursa o zamanmış.. Çok ağır geldi bana çünkü benim babam yanımda değil görüşmüyorum pek herşeyi annem yapacak emekli maaşıyla o bile 2016 yapabiliriz uzamasın diyorken sevgilim hem kendisi çalışıp hem babası çalıştığı halde dur bakalım diyince gururuma dokunuyor.. Annem bu kadar uğraşırken onun bu vurdumduymazlığı beni çok üzüyor.
 

vurdumduymazlık olarak düşünme de erkekler gözlerinde çok büyütüyorlar bu tür şeyleri :26: şimdi evliliğin masrafını da gözünde büyütüyordur, sen onun yerine bi araştırma yapıup düğün ve eşyalar için aşağı yukarı şu kadar bi fiyat olacak, bak bunu bu kadarını biz verecegiz size düşen de atıyorum 20 bin tl gibi bişey desen onun da aklına yatar düğün masraflı evet ama erkeklere göre evlenmek için trilyonların olması lazım o yuzden de erteledikçe erteliyorlar işte
 
Merhaba Kızlar bizimde derdimiz düğünün hangi yakada olması ? ben avrupa yakasındayım o anadolu yakasında , ama biz onlara göre daha kalabalığız ama annesi bu yakada olsun diyormus ...babamda dertleniyor karsıya kimse gelmez diye..nişandan sonra konusulacak bakalım ...
 


Annesi önceden kaçır getir masrafsız diyormuş..
Tabii işin şakası, bi abisi evlendi ne istediyse yengesi yapıldı.
En iyisi bu konularda fazla muhattap olmamak, zaten bazı şeyleri kendimiz halledersek hayalini kurduğumuz gibi, çokta laf düşmez inşallah kimseye.
Göz ardı edecekler değiller herhalde çabalarımızı..


sevgiline sorsan canım o ne diyor bu duruma :26: ya da daha önce de dedigim gibi sen biraz alınganlık yapıyorsun belki de böyle dedigim için de kırılma lütfen, ben ortada bi sorun yoksa kendini üzme diye diyorum


Yok sorun olarak görmedim ufak meseleler bunlar canım..
Bu arada ben alınganımdır da bu meseleye alınmadım açıkçası, daha çok ne yapmam gerektiği konusunda takıldım. Hiç istekli, hevesli görünmedim zaten görünmem de, görüştüğüm nadirdir dediğim gibi ama hiç lafı oaralara getirmem.
 

Ben bu evlilik konusunu her açtığımda kırılıyorum canım o yüzden artık sesimi çıkarmıyorum.. Çevremdeki herkes düğünü geciktirme falan diyor e olmuyor ne yapayım sinirleniyorum sonra patlıyorum ilk önüme gelene.. Sürekli ben alttan alıyorum ben o şöyle olur bu böyle olur diyorum yoruldum artık.. En son bir sözü 1 sene de yapıyorsak düğünü de artık mezarda yaparız demiştim çok kırılmıştı:26:
 


Araç kiralanmayacak mı canım? Bizim Avrupa yakasında olacak ikimiz de bu yaka da olacağımız için ikimize de eşit mesafede bir yerde, yarım saati bulmamasına rağmen yolun yine de araç tutacağız. Arabası olan var olmayan var, minübüs, otobüs çok zor açıkçası..
 
 


Cesminaz haklı, tirilyonluk olmasını beklesinler o zaman, bir de diyor ya bazıları evin yoksa eşya alma kaliteli, acırım. Hiç almadan olmaz, mutlaka alınacak ucuz alsan yine para, ev almak desen mesela, alıp en az 10 yıl kredi ödeyip sil baştan tekrar nasıl ev kuracaksın? Cevap yok. Çocuk olmaz mı o kadar sürede cevap yok! Erkeklerin hepsi böyle, koltuk kahve, siyah, modern, avangard aman olsun bir tane oturacaz nasılsa düz mantık..

Benimki geçen sene 3 ay da evleniyordu isteklerimi bildiği halde, ne olduysa askere gitmeden önce ve sonra oldu dank etti herhalde masraflı bir iş olduğu evliliğin, ayrıca; lilim söz, nişan yapacaksan bence de düğünü geciktirme m..ku çıkıyor diyorlar, ki gerçekten inanırım. Her kafadan bir ses o olsun, bu olmasın, o gereksiz yoo bence çok gerekli.. Sizinkiler onu sana, onunkiler sizi ona şikayet vs.

Kaldı ki şimdiden görüyorsun nasıl olduklarını..
 
Son düzenleme:

araç tutulacak ta işte araca binenler en uzakta olacağı için fazla kimse gelmez diyor babam kına gecesine artık gelen gelicek ama düğümde istediğim gibi dolu dolu olmayacak karsıda olucak ,, onlarda bir yandan haklı erkek tarafı olarakk..
 
 



Anladım canım merak etme sayan her yere geliyor aslında, ama benimde çevrem çok olacağından 600 kişinin 400 kişisini kendi misafirlerime ayırabilirim diye düşünüyorum, çünkü akraba çok fazla, inşallah onlar da yok bizim de gelen olur bu şekilde olsun gibi şeyler söylemezler. Aslında çevre neresi kalabalıksa orada olması daha mantıklı, erkek tarafıyız muhabbetleri bir kenara yanii..
 
Son düzenleme:

Beni dinleyen mi var canım =) Evi krediyle alacağız büyük ihtimalle e ben çalışmak zorundayım ama bebeğim olursa ben bakmak istiyorum nasıl çelişki şimdi bu. 10 sene yapmayayım mı yani.. Bu şekilde düşünmüyor ki kimse. Eh aynısını bende yaşadım.. Askerden geçen sene ağustosta geliyordu kasımda söz oluyordu.. Olmadı ocak olsun dedi sonra nisan dedi şimdide mayıs.. Üzüldüğümüde farkediyor.. Babasının çalıştığı yer iflas etti 3 4 ay sevgilim verdi maaşını eve bunlarıda biliyorum ama şuan babası çalışıyor yardım edeyim gibi bir konu geçmiyor.. Benim dediğim uygun aslında seneye nişan sonraki seneye düğün olsun e daha ne millet 3 4 ayda hepsini yapıyor..
 

ayy hepimizin derdi ayrı ne zormuş bu işler yaa :84: :84:

yani bildigim kadarıyla düğün erkegin tarafında erkegin istedigi yerde yapılıyor o yuzden sanırım avrupa yakasında olma ihtimali zor :26: ee siz de avrupa yakasında kına gecesini yapsanız canım, karşı tarafa geçemeyecek olan kına gecesine gelir olmaz mı öyle :26:



senin kaynananın oğluna söyledigini ben sevgilime demiştim hiç uğraştırma beni kaçalım hem masrafsoız hem dertsiz olur diye kabul etmedi

arada köprüyü kuracak olan kişi sevgilin canım o sebeple sen boşuna yüz göz olup kendini üzme hatta kafana da takma, sevgilin ne yapılması gerekiyotsa yapar daha önce söyledigim gibi sevgilinin annesi oğlunun hevesini gördüyse senin doldurdugunu düşünüyor olabilir, genelde anneler kabullenmiyorlar oğullarının evlenmeye hevesli olabilecegini sen hiç kafana takma, nasıl olsa hazırlıkların çoğunu da ikiniz halledecekmişsiniz onlar da tarihi zamanla kabullenirler



hem kendileri kırıp döküyortlar hem de en ufak bir laf da kırılıyor paşalar valla ben artık beyefendinin gönlünü hiç düşünmüyorum, o kırılsa da çabuk geçiyor nasıl olsa, asıl ben kırıldıgım zaman kolay düzelmiyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…