gdo'lu gıda mevzusu çok başka bir mevzu ve evet çok tehlikeli. Yürüteçle büyüme mevzusuna gelirsek biz dört kardeşiz ve hiçbirimize kullanmamış annem. Ben emeklemeden 7 aylıkken , kardeşlerim de Yaşından önce yürümüş. Yalnızken kafasını zemine çarpabilir. Bu çok normal. Anormal olan bebeğin yalnız olması. Bacaklarının ayrılması da imkansız zaten. Konuyla ilgili şu Yazıyı buldum. Okursan sevinirim. Ha bu arada evimde hizmetçi çalıştırmıyorum ya da annem bakmıyor. Bu nedenle bu kadar geç cevap yazabildim. Sevgilerimle.
----Alıntıdır----
#bebekyapimbakimonarim Yürüteç meselesine dönüyoruz yine. Nereden mi çıkardık zararlı olduğunu?
2004 yılında yürüteç ve yürüteç tipi aletler Kanada'da yasaklandı. Kanada'da yürüteç bulunduranlara 1000 dolara kadar ceza kesiliyor ve 6 aya kadar hapis cezası var. Evet, HAPİS. Uyuşturucu ile yakalananlara daha hafif cezalar veriyorlar. Düşünün.
ÇÜNKÜ:
Yürüteçler bebeklerin motor gelişimini geciktirir (Siegel ve Burton, 1999)
ÇÜNKÜ
Yürüteçler bebeklerin zeka gelişimini daha da çok geciktirir (Siegel ve Burton, 1999)
AMA EN ÖNEMLİSİ ÇÜNKÜ:
Yürüteçler bebekler için olabilecek en tehlikeli alettir.
Başta yaralanma, kemik kırılması, diş kırılması, yanık, parmak sıkışması, boğulma, uzuvların kesilmesi ve hatta ölümle sonuçlanan kazalara yol açabilirler ve acile ziyaretlerin en önemli sebeplerindendirler. Çünkü bir bebeğin kontrol edemeyeceği ve anne babanın reaksiyon veremeyeceği kadar hızlı gitmesine neden olurlar. Bebek düşer, çarpar, kendini yakar, normalde erişemeyeceği zehirli ve zararlı şeylere erişebilir. Bunlar siz tepki verene kadar olup bitebilir.
http://bebekyapimbakimonarim.blogspotsitesinden alıntıdır.