2014 Temmuz Anneleri

Selam kizlar.. bizde 10.5 ayligiz.
Saniyorum eski yopigin kapanmasinda parmagi olanlardan biriyim.:)
Oglum 5 ayinda emekledi. Cok aktif bir bebek 1 aydirda yuruyor. Baya ilerletti. Dis donemleri yemek konusunda bizde cok zorlandik. Yurutec 6 ayda yuruyene kadar kullandim brndr. Malesefki yanimda kimsem olmadigi icin cok da isime yaradi. Bende cok zararli olmadigini dusunuyorum.
Masallah canim ya ogluna 2014 temmuz annelerini cok takip ediyodum hsmileligimin basindan beri dogumdan sonra takip ettim belli bi zaman sonra kimse pek yszmadi 2014 haziran annelerine takildim zaten haziran 27 de dogum oldu temmuz 4 de beklerken kizim bi hafta erken geldi 2014 temmuz annelerin de hicran vardi evlimutlu evlimutlu vardi nicki yanlis yazmadiysam geri sayimi falan yapiyoduk sonra herkesler kayboldu benim kizim bu arada tay duruyo ellerini birakinca 1 dk fal rahat duruyo karsisina geciyom gel yspiyom oyuncak aliyom amahemen emekleyerek geliyo

Maasalah kuzuya aferin ona
Benim sipada daha tik yok emeklemiyo bile
Neden kapandi topic hayirdir????
Tesekkur ederim. Baslar seninkide yakinda.
Topikte whatsap grububile ilgiki konusma yaptik indn uyari geldi ve kapandi. Hatta su an burasi bile tehlikede olabilir :)

Masallah canim ya ogluna 2014 temmuz annelerini cok takip ediyodum hsmileligimin basindan beri dogumdan sonra takip ettim belli bi zaman sonra kimse pek yszmadi 2014 haziran annelerine takildim zaten haziran 27 de dogum oldu temmuz 4 de beklerken kizim bi hafta erken geldi 2014 temmuz annelerin de hicran vardi evlimutlu evlimutlu vardi nicki yanlis yazmadiysam geri sayimi falan yapiyoduk sonra herkesler kayboldu benim kizim bu arada tay duruyo ellerini birakinca 1 dk fal rahat duruyo karsisina geciyom gel yspiyom oyuncak aliyom amahemen emekleyerek geliyo
Senjn nickini animsiyor gibiyim. Dogumdan sonra herkes bebeklerin telasina dusunce pek girilmedi topige tam o donemde kk programi kaldirildi googledn zor geldi herkese. Evlimutluyla gorusuyoruz oglu kocaman oldu onunda.

Yürüteçle büyümeyen biri varmı aramızda canım ya hatta annemin zamanında olmadığından anneannemin sırtından kaç kere yere düşmüş kaçkere komalık olmuş.Bacak kaslarının erken gelişip ileride yürüme bozukluğu yaratma ihtimali ise binde 1 .Bu durum yalnızken zemine kafasını çarpmasından,bacaklarının ayrılmasından kısacası kalıcı hasarlara sebep olmasından takdir edersinki çok daha az riskli.Yürüteç satıcısı filan sanılmayım ama herkes evinde hizmetçi tutacak yada annesine baktıracak kadar şanslı olmayabiliyor.Çocuk zaten zamanla sıkılıyor içinde 15dakikadan fazla durmuyor bizler asıl bu hormonlu gıdalardan meyve sebzelerden bebeklerimizi nasıl koruyabiliriz bunu düşünmeliyiz işte bu gerçekten çok tehlikeli bir elmanın dolabımda 10günde 2 katı olduğuna şahit olan biri olarak gelecek nesile çok çok üzülüyorum :KK43:

gdo'lu gıda mevzusu çok başka bir mevzu ve evet çok tehlikeli. Yürüteçle büyüme mevzusuna gelirsek biz dört kardeşiz ve hiçbirimize kullanmamış annem. Ben emeklemeden 7 aylıkken , kardeşlerim de Yaşından önce yürümüş. Yalnızken kafasını zemine çarpabilir. Bu çok normal. Anormal olan bebeğin yalnız olması. Bacaklarının ayrılması da imkansız zaten. Konuyla ilgili şu Yazıyı buldum. Okursan sevinirim. Ha bu arada evimde hizmetçi çalıştırmıyorum ya da annem bakmıyor. Bu nedenle bu kadar geç cevap yazabildim. Sevgilerimle.

----Alıntıdır----
#‎bebekyapimbakimonarim‬

Yürüteç meselesine dönüyoruz yine. Nereden mi çıkardık zararlı olduğunu?

2004 yılında yürüteç ve yürüteç tipi aletler Kanada'da yasaklandı. Kanada'da yürüteç bulunduranlara 1000 dolara kadar ceza kesiliyor ve 6 aya kadar hapis cezası var. Evet, HAPİS. Uyuşturucu ile yakalananlara daha hafif cezalar veriyorlar. Düşünün.

ÇÜNKÜ:

Yürüteçler bebeklerin motor gelişimini geciktirir (Siegel ve Burton, 1999)

ÇÜNKÜ

Yürüteçler bebeklerin zeka gelişimini daha da çok geciktirir (Siegel ve Burton, 1999)

AMA EN ÖNEMLİSİ ÇÜNKÜ:

Yürüteçler bebekler için olabilecek en tehlikeli alettir.

Başta yaralanma, kemik kırılması, diş kırılması, yanık, parmak sıkışması, boğulma, uzuvların kesilmesi ve hatta ölümle sonuçlanan kazalara yol açabilirler ve acile ziyaretlerin en önemli sebeplerindendirler. Çünkü bir bebeğin kontrol edemeyeceği ve anne babanın reaksiyon veremeyeceği kadar hızlı gitmesine neden olurlar. Bebek düşer, çarpar, kendini yakar, normalde erişemeyeceği zehirli ve zararlı şeylere erişebilir. Bunlar siz tepki verene kadar olup bitebilir.

http://bebekyapimbakimonarim.blogspotsitesinden alıntıdır.

gdo'lu gıda mevzusu çok başka bir mevzu ve evet çok tehlikeli. Yürüteçle büyüme mevzusuna gelirsek biz dört kardeşiz ve hiçbirimize kullanmamış annem. Ben emeklemeden 7 aylıkken , kardeşlerim de Yaşından önce yürümüş. Yalnızken kafasını zemine çarpabilir. Bu çok normal. Anormal olan bebeğin yalnız olması. Bacaklarının ayrılması da imkansız zaten. Konuyla ilgili şu Yazıyı buldum. Okursan sevinirim. Ha bu arada evimde hizmetçi çalıştırmıyorum ya da annem bakmıyor. Bu nedenle bu kadar geç cevap yazabildim. Sevgilerimle.

----Alıntıdır----
#‎bebekyapimbakimonarim‬

Yürüteç meselesine dönüyoruz yine. Nereden mi çıkardık zararlı olduğunu?

2004 yılında yürüteç ve yürüteç tipi aletler Kanada'da yasaklandı. Kanada'da yürüteç bulunduranlara 1000 dolara kadar ceza kesiliyor ve 6 aya kadar hapis cezası var. Evet, HAPİS. Uyuşturucu ile yakalananlara daha hafif cezalar veriyorlar. Düşünün.

ÇÜNKÜ:

Yürüteçler bebeklerin motor gelişimini geciktirir (Siegel ve Burton, 1999)

ÇÜNKÜ

Yürüteçler bebeklerin zeka gelişimini daha da çok geciktirir (Siegel ve Burton, 1999)

AMA EN ÖNEMLİSİ ÇÜNKÜ:

Yürüteçler bebekler için olabilecek en tehlikeli alettir.

Başta yaralanma, kemik kırılması, diş kırılması, yanık, parmak sıkışması, boğulma, uzuvların kesilmesi ve hatta ölümle sonuçlanan kazalara yol açabilirler ve acile ziyaretlerin en önemli sebeplerindendirler. Çünkü bir bebeğin kontrol edemeyeceği ve anne babanın reaksiyon veremeyeceği kadar hızlı gitmesine neden olurlar. Bebek düşer, çarpar, kendini yakar, normalde erişemeyeceği zehirli ve zararlı şeylere erişebilir. Bunlar siz tepki verene kadar olup bitebilir.

http://bebekyapimbakimonarim.blogspotsitesinden alıntıdır.

Ah canım ya sağol zahmet edip buraya copy yapmışsın.Ama bütün burda yazılanları heryerde okuyoruz biliyoruz.Evet bende 4 aylıkken yürütece başlamış ve 8aylıkken yürümüşüm,aynı şekilde kardeşimde 9.ayında. vs vs benim etrafımda onsuz çocuk olmadı hiç ,gariptir kimsede de bir sorun teşkil etmedi.Anormal olan bebeğin yalnız kalması demişsinde, misal namaz kılıyorum o nasıl olacak sırtımamı bağlamalyım; yada bırakıyım yerde tepinsin koltukların sivri yerlerine kafasını çarpsın yada emekleye emekleye bir güzel mutfağa gitsin o çok ilgisini çeken buzdolabımızın,çamaşır makinamızın içine girsin. Deterjan kapaklarınıda fevkalade açarız,ağızada herşeyi sokarız oooh.Ne sanıyorsunuz hanımefendi yürüteçten çok çok daha tehlikeli olası kazalar yaşama ihtimali yüksekken ben işimi halledip gelene kadar otursun evi gezsin ne var bunda.Zaten büyüyor ve herşeyden hemen sıkılıyorlarken yürüteçte sabahlamıyor ya.Yeni nesil annelerimizi anlamıyorum çokmu evhamlıyız.Elbette araştırmacı olacak ve çocuklarımızı sakınacağız ama bu pimpirikli olmamızı gerektirmiyor.5dk 15dk yürüteçte durdu diye sakatlanan bir çocuk görmedim ama sandalyeye tırmanıp kendini balkon boşluğundan bırakanı çok duydum.
Neyse çok uzatmayacağım aman ola tartışma gibi sanılmasın ,herkesin çocuğu kendine kıymetli kim nasıl ne şekilde büyütürse büyütür vesselam.Hoş kalınız

Of o uzmanlar :KK51: prf dr Karatay hamilelikte şeker yüklemesini çok sakıncalı bulmuş ama aramızda yaptırmayan yok yada nadirdir değilmi.Doktorlar bile kendi aralarında çatışıyor.Kime neye inanacağımızı şaşırdık.
Canım bizde 5.aydan beri kullanıyoruz yürüteci icat edenden Allah razı olsun, bende namazdayken yemek yaparken bindiriyorum fır fır dönüyor evi 1 aya kalmaz yürür zaten afacanlar.Tay duruyor birhayli uzun durmaya başladı buaralar.
Alt değiştirmede müthiş problemler yaşıyoruz son 1 haftadır ,devamlı dönüyor izin vermiyor altı açık birşekilde kaçıp koridora çişini yapıyor dönüyor tabi dönerkende çişinde kayak yaparak geliyor:KK70:
Aman kızlar buaralar bağırsak enfeksiyonu çok yaygın dikkat edelim ne yana baksam bütün bebekler hasta:KK43:
Pişikte olmaya başladık pütür pütür krem pudra hak getire varmı acaba önerisi olan

Merhaba anneler girip bi bakayım dedim yeni topik açılmış ama kimseyi hatırlatamadım damlaçikolata hariç

L loyalsun normaldir ben agustos anessi olcaktim erken dogum yaptim hosgeldin:)
Bende kimseyi tanumiyorun:KK43:

Ah canım ya sağol zahmet edip buraya copy yapmışsın.Ama bütün burda yazılanları heryerde okuyoruz biliyoruz.Evet bende 4 aylıkken yürütece başlamış ve 8aylıkken yürümüşüm,aynı şekilde kardeşimde 9.ayında. vs vs benim etrafımda onsuz çocuk olmadı hiç ,gariptir kimsede de bir sorun teşkil etmedi.Anormal olan bebeğin yalnız kalması demişsinde, misal namaz kılıyorum o nasıl olacak sırtımamı bağlamalyım; yada bırakıyım yerde tepinsin koltukların sivri yerlerine kafasını çarpsın yada emekleye emekleye bir güzel mutfağa gitsin o çok ilgisini çeken buzdolabımızın,çamaşır makinamızın içine girsin. Deterjan kapaklarınıda fevkalade açarız,ağızada herşeyi sokarız oooh.Ne sanıyorsunuz hanımefendi yürüteçten çok çok daha tehlikeli olası kazalar yaşama ihtimali yüksekken ben işimi halledip gelene kadar otursun evi gezsin ne var bunda.Zaten büyüyor ve herşeyden hemen sıkılıyorlarken yürüteçte sabahlamıyor ya.Yeni nesil annelerimizi anlamıyorum çokmu evhamlıyız.Elbette araştırmacı olacak ve çocuklarımızı sakınacağız ama bu pimpirikli olmamızı gerektirmiyor.5dk 15dk yürüteçte durdu diye sakatlanan bir çocuk görmedim ama sandalyeye tırmanıp kendini balkon boşluğundan bırakanı çok duydum.
Neyse çok uzatmayacağım aman ola tartışma gibi sanılmasın ,herkesin çocuğu kendine kıymetli kim nasıl ne şekilde büyütürse büyütür vesselam.Hoş kalınız

Evhamdan pimpirikli olmaktan bahsetmişsin bi güzel döşemissin ama güldürdün Allah da seni güldürsün deterjanın çocuğun ulaşabileceği yerde ne işi var. Kaza geliyorum diyor zaten bana yürüteci savunmana gerek yok herkes istediği gibi kullansın ama yine başında dursun

Evhamdan pimpirikli olmaktan bahsetmişsin bi güzel döşemissin ama güldürdün Allah da seni güldürsün deterjanın çocuğun ulaşabileceği yerde ne işi var. Kaza geliyorum diyor zaten bana yürüteci savunmana gerek yok herkes istediği gibi kullansın ama yine başında dursun

:KK59:Amin canım cümlemizi.Savunuyor -dum cünkü benim işime çok yaradı dileyen kullanır dileyen kullanmaz, -dum diyorum çünkü artık katiyetle durmuyor içinde herşeyin bir vakti saati olduğu gibi onunda vakti bitti işte ilelebet içinde duracak değildi:) Deterjana gelince banyoda duruyorlar elbet makinanın hemen dibinde,raflarda full olduğundan ve açabilmesi kolay olan şeyler raflarda olduğundan kapaklılar yerdeydi bizimki emekleyerek bir koşu banyoya dalıp kapağını tam açtığı anda yetiştim neyse velhasıl böyle.Herşeyleri tepelere kaldırıyoruz elbet gel gelelim yer sıkıntısı başladı. Bütün çekmeceler çocuk kilitli buna rağmen açmak isterken o minnacık aradan parmaklarını sokup sıkıştırabiliyor neredeyse evin heryerine minder yastık evde ne varsa Allah ne verdiyse ,kafasını çarpmasın diye. Çok özledim o yürüteçle evde koşuşturduğu günleri :KK51: Başında durulması kısmına tabi ki katılıyorum kimse yürütece koyup banyo yapmaz sanırım

Merhaba benim cadımda 29 unda 10 aylik olacak benimkide done done gidiyo emeklemiyo ayakta adim attirmak istiyorum ama hic istemiyo direk oturuyo anne iki kere falan soyledi babaci baba diyip duruyo birde meme mama masallah sana 2. Yolda ben cesaret edemezdim bu arada yurutec kullanan varmi inatla almadim ama artik istiyorum ya adim atmiyo cunku
merhaba. benmki de 10 temmuzda yaşını dolduracak. yürüteci inatla almadım bende tavsiye de etmem

Kızlar benm bir derdim var :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::mad::mad::mad::mad::mad::mad: Bu yıl oruca başladığımda saat on demeden sütüm bitti ve oğlum akşama kadar ağzına bir şey sürmedi. yemekten yarım saat sonra emiyordu. süt olmayınca emmedi haliyle ne yemek yaptımsa da yemedi. ağladı da ağladı. İftarı zor ettik. iftardan sonra azcık sütüm geldi de emdi ve huysuzluğu geçti. bu arada bütün gün sadece yarım saat uyudu. açlıktan tabii. neyse bende araştırdım çok üzülsemd e oruç tutmamaya karar verdim ( sütüm olması için) eşime sahur hazırladım yatmadan önce sütümü sağayım dedim. aylardır sağmıyordum nerden aklıma geldiyse. İnanmayacaksınız iki memeden toplamda 50 cc bile çıkmadı. moralım çok bozuk. oğlum bütün gün boş memeye mi asılıyor yani ? orucu boşuna mı bozdum? önceden sağardım 15 dakkada 60-70 cc çıkardı. hemde tek memeden. ama az önce sağdığımda şok yaşadım. hemen hurma yedim ve su içtim. Sizin sütleriniz ne durumda? benmki katı gıdayı pek sevmiyor daha çok memeye asılıyor tabii boş memeye :KK43: son 2 aydır da kilosu artmadı. hatta emeklemeye yeni başladığı için kilo bile kaybetti. bu arada oğlum 10 temmuzda doğdu

allah bağışlasın yavrunu.2.korunurken oldu canım.benim sıpanın yürüteci varama çok kullanmıyorum ama bazen iş yaparken koyuyorum beni takip ediyo o zaman iyi.
annesi o neyi ne zaman yapacağını bilir hiç tatlı canını üzme her bebeğin gelişimi farklı hergün seni şaşırtacak bir şey yapıveriyorlar
kız değilmi babacı benim sıpamda ağlayınca baba diye ağlıyo
benm oğlumda ağlarken baba diye ağlıyor :KK70: bu arada özel olmazsa ne ile korunuyordunuz ki korumamış sizi ama :110::anneadayı:

botanikci_85 botanikci_85 esim kondomla korunuyordu canim en iyi diye bildigimiz markalardan guya.

Sut konusunda bende de azalma var ama ben gundu emzirmiyorum hamile oldugim icin ve yediklerime gorre azalip cogsliyor
Benim oglusum sut oburuydu baya tontisti oda baya zayifladi ama hsreketten oldugunu disuniyorum cunku hamile halimle canima okuyo kimsede durmuyo :KK43: :KK43:

botanikci_85 botanikci_85 esim kondomla korunuyordu canim en iyi diye bildigimiz markalardan guya.

Sut konusunda bende de azalma var ama ben gundu emzirmiyorum hamile oldugim icin ve yediklerime gorre azalip cogsliyor
Benim oglusum sut oburuydu baya tontisti oda baya zayifladi ama hsreketten oldugunu disuniyorum cunku hamile halimle canima okuyo kimsede durmuyo :KK43: :KK43:
hadi ya bizim korunma yöntemimiz de o. korktum şimdi :110::110: bu arada hamile olduğun için doktor emzirmeyi bırak filan dedi mi? oğlun kaç kilo şuanda?

Hamile oldugum icin degilde ilk gebeligim cok sikintiliydi o yuzden emzirme cok yipranirsin dedi ama dinleyen kim oglum cok memeci sutobur yirmi haftayi geceyim kesicem cunku beslenemiyorum ve cok zayifladim ama dogumdan sonra emmek isterse aynen devam
Oglusum cok sisko degil teyzesi ama azcik balik etli boylu posluposlu:)

botanikci_85 botanikci_85 evde bunalmak demissinya bana bir 24 saat daha lazim vakit nasil geciyo snlamiyorum:KK43:
Oglusumla oyun oynuyoz ev supuruyoz yemek yapiyoz bir bakiyoz aksam olmus ha birde hergun mutlaka disari cikarmaya calisiyorum

sevgili 2014 temmuz anneleri 2 yaşını doldurmuş bebekleriniz ile evde hangi oyunları oynuyorsunuz? Bazen ne oynayacağımı bilemiyorum ve vaktimiz boşa gidiyormuş gibi hissediyorum. Yardımcı olabilecek var mı acaba? Sevgilerimle...

Merhabalar 7.yaşa doğru giderken hepinizi özledim. En çokta hamilelik sürecini. Sonradan anne olanlar da var sanırım.

X