2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513
Arkasdaslik cidden devam ediyr.insanin enerjisi kalmiyr cunku. Ya da bebek durmuyr filan.

Ben sezeryan oldum. Hic korse takmadim. Karnimda sarkmadi. Ilk 8 gunde 9 kg gitmisti zaten 11 kg almistim..52.gune kadar da toplam 15 kg verdim. Ama gece gunduz yemegi unuttuguk icin. Sonrada hasta oldum ne yazikki. O nedenle gece uyaninca bi lokma olsun ye cnm.
 
ne zor ya aldığından da çok kilo vermişsin... o da kötü tabi. tekmiydin o sıralarda. sütün nasıldı öyle beslenemeyince?
 
erken doğurmuşsun ama demek ki bünye anlıyor doğurduğunu sezeryanda olsa sezeryan dı değil mi? küvezde mi kaldılar acaba?
 
son bi soru:)) risk var bende uzatmaları oynuyoruz bebişimle şu an diyelim ki 36+4 te almaya karar verdi doktor o zaman sütün gelmesi zaman mı alacak??

Erken doğumda gelen sütün içeriği farklı, bebeğinin daha hızlı kilo alabilmesi, hastalanmayıp daha güçlü olabilmesi için daha kuvvetli bir süt...
Sen bol bol emzir. Sürekli düzenli sağ, süt sıkıntısı yaşamazsın. Zaten ilk günler ihtiyacı olan süt 10 ml gibi miktarlar bile yeterli oluyor.
 
Düzenli ya da sık sık süt sağan arkadaşlar, şuanda kaç saatte bir yaklaşık kaç cc sağıyorsunuz?
 
erken doğurmuşsun ama demek ki bünye anlıyor doğurduğunu sezeryanda olsa sezeryan dı değil mi? küvezde mi kaldılar acaba?
Çok heyecanlısın değil mi, az da kaldı doğuma:)
Hepimiz seni çok iyi anlıyoruz istediğin herşeyi sorabilirsin çekinme...
Doğumdan sonra en az 1-2 ay kadar yemek, evişleri ile ilgili yardım edecek biri vardır umarım yanında, inan en önemli konu bu.
 
evet annem yanımda olacak heyecanlılıktan ziyade benim yapımda var bu ne olacağnı tüm ayrıntıları önceden bilmek isterim hep çok araştırırım herşeyi çok detaya inerim bazı insanlar hiç bişey öğrenmeden doğuruyor sonra ne yaptığı hakkında fikri olmadan büyütüyor onlara şaşıyorum ben çok araştırırım yapım böyle
 

Aslında stres olmuyorsan yaptığın çok doğru
Takdir ettim seni
Umarım en iyi şekilde yaşarsın doğum ve lohusalığını

Annenin yanında olmasın çok çok iyi
Aman sarıl öp ellerine o kadar kutsal ve değerli ki varlığı
Doğurunca daha iyi anlayacaksın
 
geçmiş olsun aman dikkat et,rabbim seni çocuklarına bağışlasın.hiçbir çocuğuda anasz babasız koymasın.kötü düşünme biraz yağdan uzak dur hibişey olmaz inşallah.
Sag ol canim Allah razi olsun. Rabbim seni yavrularina, yavrularini da sana bagislasin.
 
Bugün oğluma anaokulu baktık. Bu sene daha uzun saatler okulda olacağı için tüm alternatifleri değerlendirmek istedik. Eve geldiğimde kendimi "hangi okul acaba?" diye düşünürken çok hüzünlü hissettim. Önce anlayamadım ama sonra vir anda farkettim ki, hepsinin uzun yarım gün dedikleri bile; akşamüstü saat beşte evde olacağı şekilde...
Kafamda onlarca soru; bu kadar uzun saat okulda kalabilir mi, buna hazır mı, ben hazır mıyım ondan bu kadar ayrılmaya?
Daha dün gibiydi, anneli oyun grubuna gidiyorduk ta, öğretmeni anneler biraz dışarda dursun çocuklar alışsınlar diyerek dışarı çıkardı diye şikayet etmiştim... Şimdi onu tamamen elimden alıyorlar gibi hissediyorum. Tamamen evde kalması da olmaz, herşeyden önce ona haksızlık...

Çok iyi okullardan birinde yapılan test sonucu Demir'i burada okutmak isteriz diyip özel bir indirim yaptılar. Okul müdürünün gözleri parladı sonucu görünce, tam detayını bilmiyorum ama başta sessiz sakinken testi görünce kapılara kadar peşimizden geldi..... Yani tamamen evde kalması cidden buyuk haksızlık olur... Off kafam çok karısıkkkk
 
Canım hangi okula karar verdiniz merak ettim...
 
slm arkadaşlar nasılsınız.. bayağıı zamandır buraya bakamadım face sayfasında vakit geçiriyorum.. sizleride unutmadım tabiki :) ömer taha pazartesi 4 ayını doldurdu çok şükür şuan 6.450 gr bu ay sadece 350 gr aldı artık az alıcak normal biliyorum ama genede annelik işte az geliyo :) alper ali de 1. sınıfa başlıyo zor günler beni bekliyo yani.... bu arada forumun bu halini hiç sevmedim
 
Kesinlikle okul çok iyi bir karar. Kuzeyde 1 eylülde başlıyor okula. Artık evde onun oyun ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz konu Ayazlada ilgili değil. Kuzey ikibuçuk yaşından beri tam gün gidiyor okula. Akşam beşte geliyor. Ben çok memnunum bu düzenden. Daha iyi olacaktır inan Demir içinde. Kendi yaşıtlarıyla bol oyunlu bir gün geçirecek. Akşam gelincede seninle oynayacak. Sen onu daha çok özlemiş olacağın için daha çok ilgi göstereceksin buda ikinizede çok iyi gelecek. Bu arada kendinede Derenede daha çok vakit ayıracağımdan moralinde daha iyi olacak. Bende ise durum yine aynı olacak malesef ikisinide görmediğim için gündüz yine gece parçalara ayıracağım sevgimi ve ilgimi. Allah yardımcımız olsun canım.
 
Düzenli ya da sık sık süt sağan arkadaşlar, şuanda kaç saatte bir yaklaşık kaç cc sağıyorsunuz?
Canım ben sadece geğce sağıyorum gün içinde hep emziriyorum 4-5 saatte 220 - 250cc arası çıkıyor. Onunda 150 cc ni ertesi gece veriyorum kalanı buzluğa atıyorum ya da bir sonrakı gun dışarı cıktığımda kullanıyorum, sen ne kadar sağıyorsun?
 
Canım hangi okula karar verdiniz merak ettim...
Canım bu saat mevzuusu beni çok üzdü. Henüz oyun çağında öyle bir rekabet var ki, çocuğunu yarım gün yuvaya gönderme seçeneğin bile kalmamış.
Açık açık tüm okullar ile ilgili düşüncelerimi yazayım;
Anabilim'in Çekmeköy'deki anaokulu çok güzel bir yerde, iki katlı, yeşillikler içinde, havuzlu, geniş bahçeli oyun alanları olan, bembeyaz çiftlik evi gibi bir yer. Geçen sene yarım gün gittiğimiz için gayet memnunduk. Bu sene beşte evde olacak, o yuzden tereddutteyım.
Avrupa Koleji, eğitimi ve çocuklara yaklasımları iyi gibi geldi bize. Yeşil alan, oyun alanı ve bahçe imkanları da iyi. Dört-dört buçuk gibi evde olacak.
Bilfen evimizin dibinde ama oyun alanları, bahçe, okul vs hiç beğenmedik. Yine de acaba gidip erken saatte alıp kendi yarım günümüzü yaratanübilir miyiz diye bir baktık.
Gymboree daha çocuksu, bu sene yeni açıldı oturmamış. Oyun alanı, bahçe, sınıflar, yemekhane vs hiç oturmamış.
Geriye bir tek Modafen kaldı. Butik bir okul. Salı günü görüşmeye gideceğim, evımıze cok yakın. Yarım gun secenegı varsa tercıh nedenım olacak. Yoksa benim elim saat beşlere kadar kalacagı sekılde yazdırmaya varmayacak, ben yapamam, çok istiyorsa babası yapsın(((((((((((((((((
 
Amin canım. Demir gecen sene Anabilim'e gitti sabah dokuz bucuk, öğlen bir arasındaydı. Bu sene en fazla üçe kadar kalsın diyordum ne bileyim bana çok fazla geldi bu saatler.
O adapte olsa d, ben nasıl olacagım, tüm gün olmayacak. Aksam yemege gelecek yatacak. Bildiğin ilkokul çocugu gibi..... İnsan çalışırken evde sıkılacagına ya da bakıcıyla kalacagına okulda olsun daha rahat ediyor ama ben onun için işten ayrıldım evdeyım, haZır degılım onu böyle erken ucurmaya
 
Uzun zamandır sağmıyordum
Sağarken çok zor geldi sütüm ama sabredince birden gelmeye basladı
Dört beş saat dısardaydım bugun okul mevzuusu ıcın 200 civarı geldı
Bazen de üç saatte 120-140 sağdığım oldu
Eskiden bayagı bayagı emzırdıkten sonra 250 cıkarıyordum. Bitmek bılmıyordu sutum. Sağmaya sağmaya Deren'in tam ihtiyacına eşitlenmiş demek ki... Hoş benım kızım üç saatte 120-140 içmez. Bir kere de max 80 içip sonra üzerine uzun/kısa aralıkla emiyor 20-30 vb. daha emiyor.
Seninki kaç saatte bir kaç içiyor pekii? Hep 150 içer mi versen?
 
Uyumuyor emiyor da emiyor çok canım acıyor artık.. emiyor ve kusuyor emmeden nası uyuyacak kızım bi yol gösterin nolur çok yoruldum..aç değil emdigini çıkarıyor gözünden uyku akıyor ama uyumuyor emerken dalıyor yatağa koyuyorum gözünü acıyor salliyorum ağlıyor dizimde salliyorum kafasını kaldırıyor durmuyor
Sinirlerim bozuluyo canım yandikca ve kizim uyumadikca. .simdi eşim aldı gitti salona.. bi gün kendi kendine uyusa soklara gireceğim heralde o yüzden ole bişey yapmiyo..
 

bencede yarım gün gitsin.hiçbişey anne ilgisinin yerini tutamaz.yine de en doğru kararı siz vereceksiniz tabiki.hakkınızda hayırlısı olsun canım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…