• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Gelinlerinin Tarif defteri :)

sura260511

Son dönemeç :)
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2012
1.022
124
73
Buyrun kızlar tariflereee :D Buraya herkes yazsın tariflerini derli toplu dursun sohbetimizde iyice karışacak ortalık :D E biz 2014 gelinleri olarak dedik ki bi topiğimiz olsun tariflerimiz olsun biz tarif defteri yapalım eşlerimize ona buna dosta çabucak gelen misafire pratik zahmetli neler varsa paylaşalım :D Hatta hatta gelecek nesillerimize bu defteri bırakalım :) E naptık geldik burda tarif paylaşacağız 2014 Gelinlerinin fikirlerine ortak olanlar varsa onlarda buyursun tabi ama özel belirttik :) 1 sene içinde ne yaptık yaptık :D Ben yazmaktan üşendiğim için kitap olarak yaptıracağım bilgisayarımda bir dosyaya kaydedip :D Dileyen dilediği sevdiği tarifi paylaşsın bakalım :) Yazmaktan kollarımız yani benim değil ama kollarınız kopacak :)

Son düzenleme:
Çok iyi etmişsin canım :1: Başlıgımızda süperrr :1:
Neyse yorum yapmıyım daha fazla :1:
Sadece tariflerimiz olsun :1:

Canım bol tarifli olsun topiğimiz :) Yaptıkça fotoğraflarını da koyalım ki fikir olsun bizlere:16:

Başlık süper oldu, :)
Bir de ben yemek yapmayı çok iyi bilmem, hamur işi tatlı çok severim de yemek yapmayı öğrenmek lazım yavaştan. :)

Kızlarr resim ve tarif alıntıdır..ne paylaşsam derken aklıma geldi yıllar önce yapmıştım..diyet yaptıgım için tadına bakmadım :26:
Kurabiyeyi kardeşim ve komşunun küçük kızları bayılarak yemişlerdi :1:

Kahvaltilik-Joker-Kurabiye-225-0.jpg

Malzemeler:

•250 gr. yumuşak tereyağı ya da margarin. (ben tereyağı kullandım çünkü verdiği harika aroma ve kokuya bayılıyorum.)

•1 su bardağı pudra şekeri

•1 su bardağı buğday ya da patates nişastası

•1 yumurta

•1 paket vanilya

•1 tatlı kaşığı karbonat ya da bir paket kabartma tozu

•2 dolu yemek kaşığı hindistan cevizi (kakaolu yapmak isterseniz yerine 2 yemek kaşığı kakao ilave edin, koku vermesi için de 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin.)

•2,5 su bardağı un.

Yapılışı:

•Yumuşak tereyağını küçük parçalara bölün ve yoğurma kabına alın. Pudra şekeri, nişasta, yumurta, vanilya, hindistan cevizi (ya da kakao + tarçın) ve karbonatı ilave edip elinizle ya da tahta bir kaşıkla krema kıvamına gelene kadar karıştırın.

•Azar azar unu ilave edip yumuşak, kolay şekillenen ve elinize yapışmayan bir hamur elde edin. Hamur elastik bir hamur olmayacak, yani elinizle bastırdığınızda parmaklarınızın şeklini alacak kıvamda olmalıdır.

•Hamuru 15 dakika kadar buzdolabında bekletin, bu arada fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hamuru buzdolabından alıp merdane ile çok inceltmeden açtıktan sonra istediğiniz şekilde kalıplarla kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. En fazla 15 dakika pişirip fırından alın. Tepside biraz ılınıp sertleşmesini bekledikten sonra tepsiden alıp servis tabağında tamamen soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Çiçek Kurabiye (Tarif ve fotoğraf alıntıdır, çok severek yaptığım bir tarif kızlar size de öneririm.)

Malzemeler:
1 Su bardagi misir nisastasi (1 cup)
3 Su bardagi un (3 cups)
2 yumurta
2 Su bardagi kadar pudra sekeri
1 paket tuzsuz tereyagi (sivi yag ile de yapabilirsiniz)
Yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-3 yemek kasigi kakao.

Yapılışı:
Kakao disindaki tum malzemeyi bir kabin icinde ele yapismayan bir hamur elde edinceye kadar yogurun.
Hanurun kucuk bir kismini ayirip kakao ile karistirin
Beyaz hamurdan findik buyuklugunde pasrcalar koparip yuvarlayin.
6 yuvarlagi cicek seklinde dizin, ortalari icinde kakaolu hamurdan bir yuvarlak yapip koyun.
Onceden isittiginiz firinda 180C lik firinda altlari pisinceye kadar tutun, (10-15 dk yeterli olacaktir)
Firindan cikartip sogumaya birakin.
Afiyet olsun...
ALINTI

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba kızlar bende pohaçamı paylaşmak istiyorum

$katmer_pogaca (1).jpg

malzemeler:

2 tatlı kaşığı kuru maya
4 çay kaşığı tuz
4 şeker kaşığı şeker
3 su bardağı süt
un
3 yemek kaşığı teremyağ
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta
peynir
maydanoz
çörek otu
susam

yapılışı:
arkadaşlar şekeri, tuzu, mayayı, ayçiçek yağını bir kaba koyun.
bu sırada 3 bardak sütünüzü ısıtın. çok sıcak olmayacak, ılık olması önemli.
sütüde bu kabımıza koyuyoruz ve hepsini karıştırıyoruz.
ılık sütle şekeri tuz ve mayayı eritinceye kadar elinizle karıştın
alabildiği kadar un dökün üzerine. elinize yapışmayacak duruma gelecek fakat yumusak olacak
hamurumuz 1 saat dinlenecek

sonra hamuru bir tenis topu büyüklüğünde parçalara ayırın
bir kenarda tavada teremyağınızı eritin (özellikle teremyağ olması gerekiyor, bir farklı lezzet katıyor göreceksiniz)
her bir hamur parçasını parmaklarımızla açmaya başlıyoruz.
fındık lahmacun büyüklüğüne gelince kenara alıyoruz ve üzerine bir şeker kaşığı erittiğimiz teremyağı döküyoruz ve yayıyoruz
diğer hamur parçamızıda aynı büyüklükte ellerimizle açıyoruz ve bu parçayı demin yağladıgımız parçanın üstüne koyuyoruz.
ve parçaları kenarlarından parmaklarımızla yapıştırıyoruz
4 katlı oluncaya kadar devam ediyoruz.
bu 4 katlı hamurumuzu merdaneyle açıyoruz.
çok büyük açılmıyor zaten 30-40cmlik çapa geldiğinde, yuvarlak hamurumuzu 6 üçgen parçaya ayırıyoruz
(sigara böreği yapar gibi)
her bir parçanın içine maydanozlu peynir karışımımızdan koyuyoruz ve aynı sigara böreğindeki gibi kapatıyoruz.
bu malzemelerden yaklaşık 2 tepsi pohaça çıkıyor.
bir kenarda 1 yumurtayı çırpın, sarıyla beyazı ayırmayın ve bunu pohacaların üzerine sürün
çörek otu ve susamdan sonra 250 derecede ısıtılmış fırına verin.
süre olarak bişey diyemicem bazıları üstünün çok kızarmasını seviyor yada sevmiyor.

not: peynir yerine zeytinde denedim çok çok daha güzel oldu

afiyet olsun kızlarrrrrr

Son düzenleme:
$394933_241325142667617_1262786529_n.jpg

Bende bunu çok hızlı ve pratik buldum kızlar.Hemde çok lezzetli duruyor.Tarifi ise çok basit.

Ekmeği resimdeki gibi kesip aralarına tuz, karabiber,tereyağı,kaşar ve küçük doğranmış taze soğan koyup kaşarlar eriyene kadar fırınlayın.Bu kadar.Sıcacık sıcacıkta mideye indirin:56:

Çikolatalı Sufle Tarifi

125 gr margarin
125 gr bitter çikolata
50 gr un
50 gr toz şeker
3 adet yumurta

Bir karıştırma kabının içerisinde yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpılır. Diğer tarafta margarin eritilir ve ocağın altı kapatılır, bitter çikolatalar kırılıp yağın üzerine eklenir. İyice karıştırılır. 50 gr toz şeker ve 50 gr un eklenir mikserle çırpmaya devam edilir. Hazırlanan karışım 15 dk dinlendirilirse daha iyi kabarır. 5 adet sufle kasesi önce margarin ile yağlanır ve bolca unlanır. Kaselerin kenarlarına damlatmadan doldurulur. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında 7 dk pişirilir. Kaseler ıslak bezin üzerine çıkarılırsa kolay çıkacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

Sucuklu Patates Kavurması
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama:5dk Pişirme:5dk
reklam

3-4 tane patates
1 tane soğan
pulbiber
karabiber
tuz
sıvı yağ
sucuk
Patatesler haşlanır ve eziciyle ezilir ya da rendelenir. Soğanlar ince doğranır ve sıvı yağda kavrulur. Patatesler de soğanların üzerine eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Baharatları ve tuzu eklenerek karıştırmaya devam edilir. Son olarak sucuklar doğranır ve piştikten sonra sucuklu patates kavurmamız kahvaltı için hazır. Afiyet olsun…

Kolaycacık bi tarif :D

Kızlar çok kolay bir kurabiye tarifi buldum kk'da burada da paylaşmak istedim, hemencecik oluyor :)

1 pkt kremşanti
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un

hepsini karıştırıp hamur yapıyoruz, şekil verip fırına atıyoruz.

Çok çabuk pişiyor ve pratik :) $DSC01925.JPG

$elmali_kurabiye.jpg

• Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 kahve kaşığı kabartma tozu
  • Limon kabuğu rendesi
  • 1 kahve fincanı pudra şeker
  • Yarım paket vanilya

• İç Malzemesi:
  • 3 elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • Tatlı kaşığı tarçın
  • 1 avuç ceviz içi veya fındık (dövülmüş)

• YAPILIŞI:
  • Elmalar soyulup rendelenir. Şeker konup karıştırılır. Su koymadan hafif ateşte pişirilir. Soğuyunca dövülmüş fındık, tarçın katılır.
  • Un elenir. Ortasına yağ, yoğurt, pudra şeker limon kabuğu rendesi, kabartma tozu konup yoğrulur.
  • Hamur 3 bezeye ayrılır ve her bir bezeyi orta boy pizza hamuru genişliğinde açılır. (çok ince değil orta olasun) herbirini 8 eşit üçgene bölüp geniş taraflarına 1 tatlı kaşığı kadar elmalı içten koyulur , üçgenleri sarıp kıvrılan kenarları üste gelecek şekilde tepsiye dizilir.
  • Orta hararetli(170 C) fırında pembe renkte pişirilir. ;Kenarları pambeleşince 150 ye indirilir.
  • Fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelerin üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.
  • Elmalı kurabiyeleriniz hazır.
Afiyet olsun…
[h=3]Alıntıdır..[/h]

Kızlar geçen gün ben de uydurmasyon bir yemek yaptım arkadaşlarıma. İsmini Kaynana Tavlayan Kabak koydu bizim kızlar :) Tarifi 4 kişilik veriyorum.

Kaynana Tavlayan Kabak :)

4 adet orta kalınlıkta kabak
1 adet domates
yarım kalıp beyaz peynir
dereotu
maydonoz
iki yemek kaşığı mısır (isteğe bağlı)
karabiber
pulbiber
iki yemek kaşığı sıvıyağ
rendelenmiş kaşar peyniri

Sosu için
3 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı yağ

Kabaklarımızı yatay olarak ortadan ikiye bölüyoruz, ortasındaki çekirdekleri kabak oyacağı yardımıyla çıkarıyoruz. Tencerede kaynamakta olan suya bırakıyoruz. Kabaklar yumuşayana kadar haşlıyoruz. (Yumuşayacak ama şeklini kaybetmeyecek).
Kabaklar haşlanırken karıştırma kabında peynir, kabukları soyulmuş, küçük küpler halinde doğranmış domates, dereotu, maydonoz, mısır, pulbiber, karabiber ve iki yemek kaşığı sıvıyağ (tercihen zeytinyağı) karıştırıyoruz. Elinizle hamur yoğurur gibi yapınca daha güzel oluyor.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtıyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, haşlanan kabaklarımızı tepsiye alıyoruz. İçine hazırladığımız harcı koyup fırına veriyoruz. 10-12 dk pişirip kabakların üstüne kaşar peyniri rendesi koyup, tekrar fırına veriyoruz. Kaşarlar eriyip üstü kızarınca çıkaracağız. Bu arada küçük bir tavaya 3 adet rendelenmiş domates, iki diş dövülmüş sarımsak ve 1 kaşık sıvıyağı alıyoruz. Sos kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan kabaklarımızın üstüne servis ederken döküyoruz. Afiyet olsun :)

Şimdi düşünürken aklıma geldi :)

Yazın yaptığım bir tatlı vardı. Bu da tamamen uydurmasyon. Çalışmadığım dönemlerde canım çok tatlı isteyince yapıyordum.

Malzemeler
1 paket kakaolu pasta kreması
2 paket kakaolu petibör bisküvi
2 adet muz
1 kase çilek(ya da istenilen başka meyveler)
1 paket çikolata sosu

Pasta kremasını arkasındaki tarife göre hazırlıyoruz. Büyük yuvarlak salata kasesini streç film ya da folyo kaplayıp kremayı içine alıyoruz. Üstüne petibörleri çok ufak ya da çok büyük olmayacak şekilde kırıyoruz. Meyveleri doğruyoruz.Kaşık ya da ellerimizle karıştırıyoruz. Koyu bir kıvamı olması lazım. Kıvam cıvıksa biraz daha bisküvi ekleyebilirsiniz. Sonra folyoyu üstüne kapatıp buzluğa koyuyoruz. Bu arada çikolata sosunu da arkasındaki tarife göre pişiriyoruz. Daha koyu bir sos için sütünü biraz daha azaltabiliriz. Dolaptaki tatlı donunca bir borcama ters çeviriyoruz. Üzerine soğumuş olan çikolata sosunu döküyoruz, dilimleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun :)

Back