2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .
gözün aydın canım çok sevindim senin adına. Senin 16. gün 1293 ben 21. gün o değeri gördüm üstelik 4 gün boyunca 2 katına çıkmış ancak normal mi sence?
teşekkürler canım belki geç tutunup yavaş büyüyordur senin bebiş allah devamını nasip etsin inşallah canım

herkese günaydın. benim sizlere sormak istediğim bişey var, tüp bebek tedavisine başladık ve dün yumurtalarım toplandı ben işleme girmeden önce eşimden sperm örneği aldılar ve ben işleme girdim sorunsuzdu çok şükür benden 15 tane yumurta toplamışlar, çıktığımda eşim dedi ki galiba sorun var benden 2 kere daha örnek aldılar ilkinde hiç canlı hücre çıkmamış hepsi ölüydü demişler, daha önce 3 günlük perhiz sonrasında 100 ve üzeri canlı hücre var demislerdi 10 günlük perhizle daha çok sperm buluruz demişlerdi biz de 10 gün perhizine uyduğumuz halde böyle bi sonuç çıkmış, korkuyorum şimdi acaba bu normal bi durum mu ? giderken sorduk bi sorunvar mı bekleyelim mi diye bi sorun yok gidebilirsiniz dediler, ne olur beni bilgilendirin bu konuda canlı sperm bulamasalar söylerlerdi herhalde dimi ya da bi daha gelin falan derlermiydi ??

Bimer bu arada Şevket yılmaza sormuş, onlarda böyle bir bölümümüz yok demiş. Kısacası Bimere yazmak boş. Orası ona yolluyor, diğer taraf oraya, oradan bir şey çıkmaz bize. Allah yardımcımız olsun.
valla canım sende haklıısınnn ama ıcımde kalacağına yazdım işte..

Canım benim eşim ''Erkek olmasın. Erkek olursa da balık burcu olmasın'' dedi. Oğlumuz beklenen doğum tarihi 27.02 yani balık:KK23:

ay koptum ya,bu kadar mı tesadüf olur... belki benim de o zamanı bekliyordur,..evde iki terazi burcuyla uğraşmak zor da ondan :)))) bir halli bir halini tutmaz ama olsun ya olsun da terazi olsun oğlan olsun. :KK76:

herkese günaydın. benim sizlere sormak istediğim bişey var, tüp bebek tedavisine başladık ve dün yumurtalarım toplandı ben işleme girmeden önce eşimden sperm örneği aldılar ve ben işleme girdim sorunsuzdu çok şükür benden 15 tane yumurta toplamışlar, çıktığımda eşim dedi ki galiba sorun var benden 2 kere daha örnek aldılar ilkinde hiç canlı hücre çıkmamış hepsi ölüydü demişler, daha önce 3 günlük perhiz sonrasında 100 ve üzeri canlı hücre var demislerdi 10 günlük perhizle daha çok sperm buluruz demişlerdi biz de 10 gün perhizine uyduğumuz halde böyle bi sonuç çıkmış, korkuyorum şimdi acaba bu normal bi durum mu ? giderken sorduk bi sorunvar mı bekleyelim mi diye bi sorun yok gidebilirsiniz dediler, ne olur beni bilgilendirin bu konuda canlı sperm bulamasalar söylerlerdi herhalde dimi ya da bi daha gelin falan derlermiydi ??

cnm sizde asıl sıkıntı erkek infertilitesimi.. eşinin sperm sayısı ve hareketi morfolojisi kaç biliyormusun..
semen verirken bekleme süresi 3-5 gün arası olursa canlı hücre ve kaliteli sperm bulunuyor.. 5. 6. günden sonra spermin içindeki canlı hücreler ölüyor ve kalitesi düşüyor..
bugün hastanenden aradılarmı döllenme olmuşmu.. hangi hastanede tedavi görüyorsun..

valla canım seni üzmek istemem ama eşinin sperm sorunu varmıydı.Benim bir arkadaşımın 13 yumurta toplandı ama eşinde sperm üretememe gibi bir sorun vardı.1000 2000 sperm sayısıydı.Tüp bebek de 3 tane sperm çıkmış.hareketsizmiş solisyonla hareket oluşturmuşlar.malesef transfer bile yapamadılar.gelişmemiş.bişey olsa söylemeleri lazımdı bence.

Gunaydin herkese bugun benim pekde aydin bir gun olmiycak .cunku cok uzgunum .yarin kan testi yapacaktim ama bugun hastalandim.yani buda tutmadi demek .kan verip sonucunu bile bekleme heyecanini yasayamiyorum.rabbim herseyin en iyisini bilir diyorum ama uzulmemek elimde degil olmuyor.

kaçıncı tüp bebek denemen canım sorun neydi? valla bazen diyorum vazgeç bebek sevdasından,acaba birgün olacakmı diye hep içimde umutsuzluk var.

Günaydın kızlar çok uykum var yorgunluktan mahvolmuş durumdayım ama çalışmak zorundayım işlerimi toparlamam gerekiyor biri beni şarja taksın:KK8::KK8::KK8::KK8:

cnm sizde asıl sıkıntı erkek infertilitesimi.. eşinin sperm sayısı ve hareketi morfolojisi kaç biliyormusun..
semen verirken bekleme süresi 3-5 gün arası olursa canlı hücre ve kaliteli sperm bulunuyor.. 5. 6. günden sonra spermin içindeki canlı hücreler ölüyor ve kalitesi düşüyor..
bugün hastanenden aradılarmı döllenme olmuşmu.. hangi hastanede tedavi görüyorsun..

ben şanlıurfa yakın olduğu için orada tedavi görüyorum evet bizim asıl sıkıntımız erkek infertilitesi ama daha önce 3 gün ara verdiğimizde çıkan sonuç 100 ve üzeriydi en son doktor yumurta toplama işlemine kadar 10 gün birlikte olmayın dedi ama senin söylediğin çok mantıklı 5-6 gün sonunda spermin kalitesi düsüyor demek ki de anlamadığm nokta doktor bunu bildiği halde neden böyle bişey söyledi ki :(

valla canım seni üzmek istemem ama eşinin sperm sorunu varmıydı.Benim bir arkadaşımın 13 yumurta toplandı ama eşinde sperm üretememe gibi bir sorun vardı.1000 2000 sperm sayısıydı.Tüp bebek de 3 tane sperm çıkmış.hareketsizmiş solisyonla hareket oluşturmuşlar.malesef transfer bile yapamadılar.gelişmemiş.bişey olsa söylemeleri lazımdı bence.
evet eşimin sperm sorunu vardı ama hiç spermi yok değildi canlı sperm sayısı az ama tüp bebekle başarılı olunabilir demişlerdi hiç yok dememişlerdi anlamadım hiçbsişey ama son örnekte bişey bulmuşlardır ki bizi göndermişlerdir değil mi :(

sağol canım, folbiol alıyorum hemde 1 ay öncesinden başlamıştım ama ben ayrıca vitaminde kullanmak istiyorum sen kullanıyo musun bana önerebileceğin bi vitamin varmı

b12, omega3 kullanabilrisin.ikisi de bebeğin tutunması ve gelişmesi için faydalı vitaminler...

Kullanmak vazgeçtim 2 ekim de kontrolüm var ozaman gidince sorucam kullan derse alıp kullanıcam canım yaa kararsız kaldım

kullansan da bir zararı yokki, selman bey bana folik asit bile yazmadı.hepsini ben kendim kullanıyorum. ve bu yıl bu havalarda grip oluyordum.bu yıl olmadım.hep vitamin aldığım için :)) tabi yine de sen bilirsin.Başka hastaneye giden arkadaşa b vitamini vermişti doktoru.

evet eşimin sperm sorunu vardı ama hiç spermi yok değildi canlı sperm sayısı az ama tüp bebekle başarılı olunabilir demişlerdi hiç yok dememişlerdi anlamadım hiçbsişey ama son örnekte bişey bulmuşlardır ki bizi göndermişlerdir değil mi :KK43:

bence de bir sorun olsa göndermezlerdi.,

ben şanlıurfa yakın olduğu için orada tedavi görüyorum evet bizim asıl sıkıntımız erkek infertilitesi ama daha önce 3 gün ara verdiğimizde çıkan sonuç 100 ve üzeriydi en son doktor yumurta toplama işlemine kadar 10 gün birlikte olmayın dedi ama senin söylediğin çok mantıklı 5-6 gün sonunda spermin kalitesi düsüyor demek ki de anlamadığm nokta doktor bunu bildiği halde neden böyle bişey söyledi ki :KK43:

cnm belki doktorununda kendince bildiği farklı bir süreç vardır.. sonuçta hepimiz tüp bebek tedavisi görüyoruz ama herkezde uygulanan protokollar farklı oluyor.. bence hiç canını sıkma şimdi şu ana endexlen hastaneni ara cnm bugün öğlene kadar döllenme olup olmadığı belli olur.. yumurta topladıktan 1 gün sonra kaç tane yumurtanın döllendiği öğreniliyor istersen ara bir sor kaç tane yumurtan döllenmiş.. güzel haberlerini bekliyoruz cnm..

Back